Windows 10 event: Οι 9 πιο σημαντικές ανακοινώσεις της Microsoft

H Microsoft πραγματοποίησε το press event της την Τετάρτη και είχε να παρουσιάσει μια τεράστια γκάμα από νέα που αφορούν τόσο το hardware όσο και το software, είδαμε ολογραφικά γυαλιά,τεράστιες οθόνες και ολοκαίνουριο OS για mobile συσκευές. Τα νέα χαρακτηριστικά των Windows 10 θα χουν την τύχη να τα δοκιμάσουν την επόμενη εβδομάδα όσοι έκαναν εγγραφή για την pre-release έκδοση.

Όπως αναμενόταν η Microsoft έκανε ένα βήμα προς την καλύτερη ενοποίηση των Windows μεταξύ των συσκευών μας, με τις universal apps. Το Office το Outlook και άλλες εφαρμογές θα λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο στον υπολογιστή και τις φορητές συσκευές μας και η Cortana θα βρίσκεται παντού ως ψηφιακή βοηθός. Παρόλα αυτά η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν το άνοιγμα της Microsoft στο Virtual Reality, με τα HoloLens glasses.

Νέο look, με κλασσικό start menu
Η Microsoft συνεχίζει να προσπαθεί να δημιουργήσει ένα λειτουργικό σύστημα το οποίο θα δουλεύει αψεγάδιαστα σε pc και φορητές συσκευές. Εκτός από καθαρά αισθητικές αλλαγές, όπως τα ανασχεδιασμένα desktop icons, το start menu των Windows 10 θα ανοίγει σε full screen view το οποίο θα μοιάζει με την home screen των Windows 8.1. Το Action Center θα προσφέρει γρήγορη πρόσβαση στο Wi-Fi, Bluetooth και άλλες ρυθμίσεις. Επιπλέον θα έχει ένα νέο feature με την ονομασία Continuum που είναι σχεδιασμένο για υβριδικές συσκευές με το οποίο θα αλλάζει την εμφάνιση αμέσως όταν μεταβαίνεις από πληκτρολόγιο και ποντίκι σε tablet screen.
windows 10 πιο σημαντικές ανακοινώσεις, Windows 10 event: Οι 9 πιο σημαντικές ανακοινώσεις της Microsoft

Επιφάνεια εργασίας στο κινητό σου
Τα Windows 8 ήταν ένας συμβιβασμός μεταξύ desktop/tablet, αλλά τα Windows 10 το πάνε ένα βήμα παραπέρα βάζοντας και συσκευές μικρότερες από 8 ίντσες στο παιχνίδι. Σε αυτές τις συσκευές το Windows 10 θα οργανώνει τα εικονίδια ώστε να μοιάζει λίγο περισσότερο με Windows Phone λειτουργικό. Επίσης στο ππαίσιο της ενοποίησης τα notifications θα συγχρονίζονται μεταξύ pc και smartphone και το skype θα ενσωματωθεί στο messaging app.
windows 10 πιο σημαντικές ανακοινώσεις, Windows 10 event: Οι 9 πιο σημαντικές ανακοινώσεις της Microsoft

Η Cortana έρχεται και στο pc
Η Cortana, η προσωπικός βοηθός που υπάρχει αρκετό καιρό στα κινητά, θα έρθει και στα pc. Θα μπορείς να την ενεργοποιήσεις με ένα κουμπί που θα είναι δίπλα στο start menu. Θα απαντάει σε φωνητικές η πληκτρολογημένες ερωτήσεις, θα κάνει αναζήτηση για έγγραφα του χρήστη και θα προτείνει web links. Η Cortana θα είναι επίσης ενσωματωμένη στο Maps app και θα μπορεί να σου θυμίσει που πάρκαρες. Φυσικά οι λειτουργίες τις δεν τελειώνουν εδώ, καθώς θα είναι ικανή για πολλά άλλα όπως στο να σου δείχνει notifications τα οποία θα σε ενδιαφέρουν άμεσα, θα ελέγχει πτήσεις, μετοχές και τα αθλητικά.
windows 10 πιο σημαντικές ανακοινώσεις, Windows 10 event: Οι 9 πιο σημαντικές ανακοινώσεις της Microsoft

Ενοποιημένο Office
Η Microsoft έδειξε το όραμα της όπου όλα τα Windows 10 pc, tablets και smartphones θα λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Πρώτα έρχεται το Office οι εκδόσεις του οποίου θα είναι σχεδόν ίδιες για όλες τις συσκευές. Οι ίδιες επιλογές για το format θα υπάρχουν σε όλες τις συσκευές και η λίστα με τα έγγραφα θα συγχρονίζεται ώστε να μπορείς να συνεχίσεις την δουλειά σου και από άλλο μέρος και με άλλη συσκευή.
windows 10 πιο σημαντικές ανακοινώσεις, Windows 10 event: Οι 9 πιο σημαντικές ανακοινώσεις της Microsoft

Το Project Spartan
Το Project Spartan από ότι φαίνεται θα έρθει να αντικαταστήσει τον Internet Explorer. Είναι ένας νέος πιο καθαρός browser με νέα features και integration με άλλες υπηρεσίες της Microsoft. Έχει ένα Note-Taking mode με το οποίο θα μπορείς να σημειώνεις πάνω σε σελίδες με το stylus ή και τ δάχτυλα και να προσθέσει σχόλια με το πληκτρολόγιο και μετά να σώσεις το αποτέλεσμα στο OneNote. Επιπλέον έχει reading mode ώστε να κάνει την σελίδα πιο εύκολη για να την διαβάσεις και syncable reading list. Επιπλέον θα έχει built in την Cortana ώστε να την χρησιμοποιείς για να λαμβάνεις έξτρα πληροφορίες.
windows 10 πιο σημαντικές ανακοινώσεις, Windows 10 event: Οι 9 πιο σημαντικές ανακοινώσεις της Microsoft

Αυξημένη αρμοδιότητα του OneDrive
Το OneDrive θα είναι η ραχοκοκκαλιά των unified apps, αφού θα επιτρέπει τον συγχρονισμό αρχείων μεταξύ των συσκευών. Επιπλέον θα έχει μεγαλύτερο ρόλο στο συγχρονισμό φωτογραφιών και μουσικής μεταξύ των συσκευών. Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες αλλά ο Belfiore ανέφερε ότι περισσότερα θα έρθουν τους επόμενους 1-2 μήνες.
windows 10 πιο σημαντικές ανακοινώσεις, Windows 10 event: Οι 9 πιο σημαντικές ανακοινώσεις της Microsoft

Το PC σου είναι το Xbox σου
Όλα τα pc από δω και πέρα θα έχουν την Xbox app. Η εφαρμογή θα φέρνει στο pc, Xbox One features όπως τα μηνύματα, την friends list και το activity feed. Θα μπορείς να κάνεις chat στο Xbox Live και να βλέπεις τα achievements σου καθώς και τα βίντεο που έχει κάνει εγγραφή στο Xbox One. Το κυριότερο είναι όμως ότι θα μπορείς να κάνεις stream παιχνίδια από το Xbox One για παράδειγμα σε ένα Windows Tablet όπως το Surface.
windows 10 πιο σημαντικές ανακοινώσεις, Windows 10 event: Οι 9 πιο σημαντικές ανακοινώσεις της Microsoft


Η Microsoft σχεδίασε μια μεγάλη touchscreen TV

Η Microsoft παρουσίασε το Surface Hub, μια 84 ιντσών 4K οθόνη η οποία προορίζεται για εργασιακούς χώρους. Θα έχει κάμερες, ηχεία, μικρόφωνα, bluetooth, NFC και touchscreen interface ειδικά σχεδιασμένο για stylus. Η ιδέα είναι ότι θα μπορείς να έχεις meetings, και τα διάφορα μέλη θα εμφανίζονται μέσω skype πάνω στην οθόνη και θα μπορείς να σχεδιάζεις πάνω στην οθόνη και αυτό θα διαμοιράζεται στους άλλους χρήστες.
windows 10 πιο σημαντικές ανακοινώσεις, Windows 10 event: Οι 9 πιο σημαντικές ανακοινώσεις της Microsoft

Virtual Reality headset
H Microsoft ανακοίνωσε το Windows Holographic μαζί με standalone HoloLens headset και μπαίνει στο κομμάτι της επαυξημένης πραγματικότητας με ένα πραγματικά καινοτόμο και φιλόδοξο project. Το VR headset ονομάζεται HoloLens και η Microsoft το περιγράφει ως τον «πιο εξελιγμένο ολογραφικό υπολογιστή που έχει κυκλοφορήσει ποτέ». Δεν χρειάζεται σύνδεση με Pc η κινητό, και εκτός από επαυξημένη πραγματικότητα η Microsoft φέρνει και ολογράμματα στο περιβάλλον μας

Το HoloLens έχει see-through ολογραφικούς φακούς που φέρνουν τα ολογράμματα στον κόσμο γύρω μας, συνδυάζοντας το φυσικό κόσμο με τον ψηφιακό. Επιπλέον έχει και «spatial sound» δηλαδή, για παράδειγμα ο χρήστης μπορεί να ακούσει τους ήχους ολογραμμάτων τα οποία βρίσκονται πίσω του

Η Microsoft συνεργάστηκε με τη NASA για να δημιουργήσει το HoloLens και μπορείς να κάνεις διάφορα πράγματα μέσα από το ολογραφικό περιβάλλον, όπως να παίξεις Minecraft ή να κάνεις κλήση στο Skype.

windows 10 πιο σημαντικές ανακοινώσεις, Windows 10 event: Οι 9 πιο σημαντικές ανακοινώσεις της Microsoft

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tom

Διαβασα ενα αρθρο τις προαλλες απο πολυ σεβαστο ελληνικο site που ασχολειτε γενικα με την τεχνολογια. Ο τιτλος του ελεγε: “Η microsoft γινεται ξανα συναρπαστικη” Αυτο ακριβως εγινε, περιμενουμε ολοι σαν τρελοι. Εγω ειμαι χρηστης windows, χρηστης Office και χρηστης one drive. Ολα αυτα φαινεται οτι θα γινουν καλυτερα και επισης με τα προσεγμενα default windows apps η microsoft για πρωτη φορα φαινεται να δινει σημασια σε μια ολοκληρωμενη out of the box windows εμπειρια. Ακομα για windows mobile δεν ξερω αλλα η MS εχει μια μοναδικη εμπειρια να φτιαξει ενα πολυ σωστο οικοσυστημα συσκευων a la apple. Τηλεφωνα, tablets, υβριδικα ταμπλετοpc, υπολογιστες. Για ολα αυτα περιμενουμε με αγωνια και προσδοκιες, αλλα το σιγουρο ειναι οτι day one θα κανω update απο τα windows 7 μου, θα πεταξω αλλη μια 4αρα ram να αναπνει καλτυερα το PC και θα ειναι σαν να εχω καινουριο υπολογιστη με την μεγαλη αναβαθμιση του λειτουργικου που ερχεται. Επισης περιμενω τα windows 10 να τρεχουν και πολυ καλα οπως εκαναν τα windows 8 που καταφεραν να ειναι ακομα πι καλογραμμενα απο το ηδη καλα 7. Το UI τους ειναι αλλο θεμα (των 8) το οτι ειναι καλογραμμενα και τρεχουν πολυ πολυ καλα ειναι πιστευω γενικη… Συνέχεια »

koutsis

Πάρα πολύ ωραία όλα αυτά!
Περιμένουμε μα ανυπομονησία!!

Chris

Όντως πάρα πολύ ωραία. Όμως κάτι που δεν έχω καταλάβει: Project Spartan θα λέγεται τελικά ο browser? Γιατί όχι Spartan απλώς;

Panos7GR

Ισως το μόνο desktop λειτουργικό που με κάνει να περιμένω πως και πως για να το δοκιμάσω. Διαβάζω από χθες για τα 10αρια και έχω ενθουσιαστεί. Επίσης το τρομερό είναι πως μέσα σε 1 χρόνο από την κυκλοφορία τους οι Windows 7 και άνω χρήστες μπορούν να αναβαθμιστούν δωρεάν. Δεν μας είχες συνηθήσει σε κάτι τέτοια Microsoft… Κάλιο αργά παρά ποτέ!
Είμαι χρήστης Windows 8.1 και η εμπειρία μου μέχρι τώρα είναι πολύ θετική (ίσως γιατί η συσκευή μου έχει touchscreen). Φαντάζομαι τα 10αρια αυτή την θετική εμπειρία χρήσης που έχω θα την εκτοξεύσουν. Και με αυτά που διαβάζω συγχρονισμός σε όλες τις συσκευές, αρχίζω να σκέφτομαι και τα Windows smartphones.

Κίνηση ματ από Microsoft!

χρηστος ο διαδοχος

Υπάρχει ακομα κόσμος που ασχολείται με το καλύτερο λογισμικό στα smartphone ?

parastas

Λες τελικά εμείς το καημένο 3,5% που μας κράζουν από το 2010 όλοι επιτέλους να δικαιωθούμε;,

χρηστος ο διάδοχος

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που έχουν windows phone ? Α ναι αφού ειναι το καλυερο λειτουργικό ξέχασα..

Eaglos

Παιδιά αφήστε τα φρού φρού και περάστε στο ζουμί. Τι θα γίνει με τις αναβαθμίσεις; πόσο θα κοστίζει η άδεια; θα υπάρχει retail άδεια; θα είναι υπηρεσία με ετήσια συνδρομή; πόσο θα είναι το lifetime της συσκευής για το οποίο θα σε υποστηρίζει “free”; και πάει λέγοντας.

Κατά τα άλλα το καλύτερο και πιο σημαντικό είναι τα ολογραφικά γυαλιά. Τα υπόλοιπα θα φανούν στην πράξη τη ψάρια πιάνουν. Πάντως πρέπει να είναι πραγματικά δύσκολο να σου δίνει μια απλή επιλογή “κλασικό desktop ή metro” από το να έχεις αυτό το μπάχαλο “τα ρίξαμε όλα στο μίξερ”.

koutsis

Eaglos μου φαινεται πως γκρινιάζεις χωρίς λόγο!
Κατ’αρχήν αυτα που αναφέρεις στην πρώτη παράγραφο,δεν νομίζεις οτι είναι λίγο νωρίς για να τα ανακοινώσουν με λεπτομέρειες? Το τελικό προϊόν θα κυκλοφορήσει καλό Νοέμβριο σε retail μορφή.
Μέχρι τότε θα ξέρουμε περισσότερα.
Οσο για τη δεύτερη παραγραφο,να σου πω πως στα 10 μπορείς να επιλέξεις εσύ αν θα δουλεύεις καθαρά σε metro desktop ή στο κλασσικό με το start menu.Κι επίσης αν δεν γουστάρεις τις metro apps στο start menu πορείς να τις βγάλεις όλες και να αφήσεις μόνο τα κλασσικά (έγγραφα, εικόνες,μουσική,βίντεο κτλ.)
Άρα δεν καταλαβαίνω προς τι ολο αυτό ….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.