Windows 10, έρχεται νέος browser και δεν είναι Internet Explorer

Τα ενοποιημένα Windows 10 θα τα δούμε να λανσάρονται μέσα στο 2015 και σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες στα σχέδια της Microsoft είναι να φέρει ολοκαίνουριο web browser που δεν είναι ο Internet Explorer 12 όπως θα περιμέναμε. Το ZDNet αναφέρει ότι ο νέος browser έχει κωδική ονομασία Spartan.

Η Microsoft λέγεται ότι θέλει να ετοιμάσει κάτι το οποίο δίνει περισσότερο την αίσθηση του Chrome και Firefox. Όμως παρά τη νέα εμφάνιση ο browser θα κρατήσει την τρέχουσα τεχνολογία της Microsoft. Το νέο software θα χρησιμοποιεί Chakra JavaScript engine και Trident rendering engine, οπότε η Microsoft δεν αποφάσισε ξαφνικά να πάει σε WebKit, η μηχανή που χρησιμοπποιείται από την Apple για το Safari. Άλλοι όπως η Google έχουν φύγει από το WebKit και έχουν δημιουργήσει custom εκδόσεις της μηχανής για να εξυπηρετούν καλύτερα τις δικές τους ανάγκες για το development.

Ωστόσο, παρά τον νέο browser ο Internet Explorer δεν θα εξαφανιστεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα έρχεται μαζί με τα Windows 10, ωστέ να αντιμετωπιστούν θέματα με την backward συμβατότητα, οπότε το νέο λειτουργικό όπως κανείς καταλαβαίνει θα έρχεται με δύο browser. Το νέο μεγάλο event της Microsoft είναι προγραμματισμένο για τις 21 Ιανουαρίου, οπότε αναμένουμε να ακούσουμε περισσότερα νέα για νέα features αλλά και για τα σχέδια τους όσο αφορά τα tablets και τα τηλέφωνα.

windows 10 new browser, Windows 10, έρχεται νέος browser και δεν είναι Internet Explorer

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Philippos

Καλημερούδια…
Ελπίζω να φτιάξει λίγο την εικόνα της μετά τα 8.1 που ήταν μεγάλη απάτη!

Kimi_R*

Γιατί ρε φίλε; Ποιό ηταν το πρόβλημα σου με τα 8.1; Τα έχεις δουλέψει ή απλά έτσι έχεις ακούσει; Στο λέω γτ εγώ τα δουλεύω πάνω απο μισό χρόνο και όχι απλα δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα αλλά είμαι και υπερευχαριστημένος! Με διαφορά τα πιο σταθερά Windows! Δεν κόλλησαν ποτέ, δεν έκανα reset ποτέ, άμεσα, γρήγορα, όμορφα, λειτουργικά, παραμετροποιήσημα, ουσιαστικά μια καλη αναβάθμιση των Windows 7. Εσύ την απάτη που την είδες; Αν ξέρεις κάτι παραπάνω πες μας να το μάθουμε κ εμείς!

Με το android και ios να μην μπορεί πλεον να προσφέρει πολλά παραπάνω (τουλάχιστον αυτό βλέπω εγώ) αν καταφέρει να μας δώσει πραγματικα windows στα κινητά η Microsoft θα είναι το επόμενο βήμα για να δούμε ακομα πιο “έξυπνες” φορητές συσκευές τσέπης!!!

gericho

Καλά μη λέμε ό,τι θέλουμε.

Τα 8.1 – αν κανείς εξαιρέσει το start menu που λύνεται εύκολα με ένα classic shell – είναι ίσως το καλύτερο PC λειτουργικό που έχει βγάλει η Microsoft.

Ελαφρύτερα-σταθερότερα-αποδοτικότερα-ασφαλέστερα τα Windows 8.1
σε σχέση με ό,τι προγενέστερο (7, XP, Vista κλπ).

Windows

Κλασικός Ελληνάρας που δεν έχει λεφτά να πάρει windows 8 και χρησιμοποιεί τα παλιά και κράζει τα καινούργια. Σίγουρα οδηγάει και κανένα αμάξι σαπίλα και θεωρεί ότι τα παλιά αμάξια είναι πιο αξιόπιστα από τα καινούργια.

XoX

Συμφωνώ με τον @kimi_R*. Τα Windows 8.1 είναι από τα πιο σταθερά Windows και επίσης πολλή γρήγορα. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν αρέσουν στον κόσμο…

Tom

Δεν νομίζω ότι πιστεύει ο κόσμος ότι τα windows 8 δεν ειναι καλα απλά δεν αρεσει η εμφάνιση και τα αχρείαστα metro UI και apps. Διαφορετικά ειναι άρτιο το σύστημα και γενικα η MS σε θεματα σταθερότητας ειναι τοπ. Και στα κινητά.

Εγω περιμένω w10 και για mobile και για desktop. Κυρίως για το δεύτερο βέβαια. Χρήστης windows εδω και χρονια και θα ειμαι παντα άσχετα αν θελω και ενα mac

Kostas

Ο λόγος που δεν αρέσει στον κόσμο είναι προφανής το Start botton 99,99% εχω το (Start8 εξαιρετικο κανένα πρόβλημα) το πιρε Χαμπαρι η Ms και το ξαναβαζει στα Windows 10 επιτελους, δεν θα συμφωνήσω οτι πάντα φτεει το λειτουργικό αλλα πολλές φορες και το hardware φταίει για τυχών κριτικαρίσματα, Επισης οσοι ειναι λατρεις της σταθεροτητας πρεπει οπωσδήποτε να βάλουν SSD για να δουν οτι θα δουν τεραστια διαφορα λίγο τσουχτερές τιμες αλλα.. πχ ο καλυτερος Samsung 850Pro άλλα λουκούμι επιδόσεις ταχύτητα απόκριση.

Kostas

Για τιχων κρασαρισματα ηθελα να πω, Η Ελλαδα παντα πισω απο της Εξελίξεις αντι να βαλει καποια Κατοχηρωση-Πατεντα στα Αρχαια ελληνικα-Μυθολογιες και Επορικη Εκμεταλεφση των λεξεων Οπως Spartian Σπαρτη Athens κλπ βγαζουν Άπυρα χρηματα Εις βαρος μας κ με χολιγουντιανές παραγωγες Και οι Ελληνες πηνανε ψαχνουν να βρουν Δουλεια εστω κ με 300€ το μηνα Καταντια…..

Sot11

Αυτό το πράγμα εδώ μεσα που με το που πει κάποιος την γνώμη του πέφτουν να τον φάνε πρέπει να τελειώνει κάποια στιγμή! Σιγά μην σας πάρει και την άδεια για το ποια windows θα του αρέσουν!

Panos7GR

@Kostas: Σοβαρολογεις;
Χαχα σε λίγο θα μας πεις να πατενταρουμε και τον πολιτισμό γενικά.

Kostas00t

Έχω δουλέψει με τα Windows 8.1 και είναι τα πιο σταθερά, απ’όλες τις εκδόσεις, αν και το παράπονό μου (αλλά και αρκέτων άλλων) είναι το Start Button. Ευτυχώς το διόρθωσε με τα Windows 10 (που δουλεύω τώρα :-Ρ ) επαναφέροντάς το και με αυτήν την είδηση τώρα τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα!!

Δημήτρης

Βάλτε linux να ξενοιάσετε… Για το μεγαλύτερο μέρος της χρήσης απλά δεν παίζονται. Χωρίς να κακολογώ τα Windows, όντας χρήστης Windows, Mac και Linux. Πραγματική ελευθερία το linux. Δε συγκρίνεται… Η εποχή των Windows περνάει σιγά σιγά…

Νίκος

Ε ναι, καραδοκεί το Linux με 1,41 τα εκατό…

Ελευθερία το Linux; Ελευθερία σε τι ακριβώς; Παιχνίδια παίζει καταρχήν η μιλάμε τσάμπα;

Δημήτρης

Μπορείς να παίξεις παιχνίδια μέσω steam. Αλλά ξέχασα… Ποιος αγοράζει τα παιχνίδια? Βασικά ποιος αγοράζει τα Windows? 😛 Οι περισσότεροι τα έχουμε σπασμένα, όπως και τα παιχνίδια! Αυτό είναι ελευθερία 😛 . Όσο για το αν είναι πραγματική ελευθερία το linux, απλά διάβασα κάπου ότι τα Windows είναι πολύ παραμετροποιήσιμα… Κρίμα που δεν έχει γνωρίσει ο κόσμος και την άλλη περίπτωση. Όποιος αμφιβάλλει του προτείνω να τα δοκιμάσει σε κανα παλιό pc για ένα διάστημα και μετά θα καταλάβει. Συγκεκριμένη διανομή δεν έχω να προτείνω. Ο καθένας μπορεί να διαλέξει ό,τι θέλει ανάλογα με τις ανάγκες και τα γούστα του, να το εγκαταστήσει δωρεάν (και αυθεντικότατο) και να του αλλάξει ό,τι θέλει μέσα, ακόμα και τον κώδικα (για τους πιο geeks)… Αυτό είναι ελευθερία… 😉

Τομ

Πολυ ωραία τα Linux τα Ubuntu εχω αλλά δεν εχω ασχοληθεί παρά πολυ.

Eaglos

@Δημήτρης

” Η εποχή των Windows περνάει σιγά σιγά…” – Αυτή την ατάκα την διαβάζω εδώ και 15 χρόνια αλλά δυστυχώς το Linux έχει πολλά χρόνια μπροστά του και πάρα πολλά θέματα να λύσει μέχρι να αποτελέσει μια λύση “πάρε-βάλε” για τον άσχετο χρήστη. Για να σε προλάβω, από το 2005 δοκιμάζω 7-8 διανομές σε ετήσια βάση, από mainstream μέχρι τελείως άγνωστες μπας και βρω το ιερό δισκοπότηρο αλλά μάταια. Καλή φάση για backup επιλογή σε κανένα laptop με intel gpu για να βλέπεις καμιά ταινία στο δωμάτιο και να σερφάρεις αλλά μέχρι εκεί.

Επί του θέματος, το νέο start button εκακολουθεί να είναι εμετούλης αλλά αυτή τη φορά είναι και για τις δυο μεριές μιας και πήραν το κλασικό και την αηδία και τα έβαλαν μαζί. Σαν να βλέπεις banner με διαφημίσεις σε site, τραγικό.

Όσο για το νέο browser, παγερά αδιάφορη είδηση. Chrome, Chromium, Firefox….

Κωνσταντίνος

@Windows Τι ειναι αυτα που γραφεις; Ποιος αγοραζει windows πλεον; Ειναι υπεραπλουστατο να τα κατεβασεις σπασμενα,απλα εσυ ηθελες να πεις τη μπαρουφα σου. Γενικοτερα,η μονη “απατη” που βρισκω στα windows 8 ειναι η δηθεν ταχυτατη ενεργοποιηση.Εγω τον δικο μου του φορτωσα προχθες τα 7 που ειναι πιο βολικα και ολα τρεχουν αψογα.

Dimitris

Κύριε Windows αν κοίταζες λίγο στα καταστήματα θα έβλεπες ότι τα Windows 7 είναι πιο ακριβά από τα 8, γι αυτό άσε τον κλασσικό Έλληνα
Προσωπικά έκανα το λάθος και έβαλα τα 8.1 στον υπολογιστή μου. Με τα 7 που τα δούλεψα 3 χρόνια δεν ήξερα τι θα πει η λέξη lag. Τώρα προέκυψαν αρκετά προβλήματα στα οποία ανήκει ο διπλάσιος χρόνος ανοίγματος μιας εφαρμογής, η προβολή Video στο YouTube η οποία διακόπτεται… Και φυσικά οι εφαρμογές τύπου Metro που ανοίγουν σε Full Screen. Μόνο το μενού της Έναρξης δεν αποτελεί πρόβλημα (λόγω Classic Shell).
Με μια λέξη που ειπώθηκε εδώ μέσα, ΑΠΑΤΗ. Ελπίζω τα Windows 10 να αξίζουν.
WINDOWS 7 και μόνο!

nikosx

οτι να ναι ο καθενας, τα windows 8.1 μια χαρα ειναι ενα τεταρτο να τα μαθει κανεις και ολα μια χαρα, εμενα προσωπικα η start screen δεν με χαλασε καθολου ισα ισα μπαινω τσακ μπαμ σε οτι προγραμμα θελω, και στα windows 10 επισης υπαρχει επιλογη για την επαναφορα της οθονης εναρξης, τιποτα, απλα μερικοι εχετε κολλησει σαν βδελα και αναπαραγεται λανθασμενες πληροφοριες.

o.k.man

Όταν κάποιος δημοσιογράφος ρώτησε τον Bill Gates σε μία συνέντευξη πoιά έκδοση των Windows θεωρείται καλύτερη, ο Bill Gates απάντησε : Higher is Better !!!
Μάλλον αυτό κάτι λέει !

Θόδωρος Καλαμπούκας

Διάβαζα τα σχόλια σας για τις διάφορες εκδόσεις των widows. Ομολογώ δεν έχω την εμπειρία τους. Έχω όμως ένα σοβαρό πρόβλημα με τα windows7 και παρακαλώ όποιος από εσάς γνωρίζει τι μπορεί να γίνει, ας μου υποδείξει μια λύση και θα του χρεωστώ χάρη:
Ασχολούμαι με το γράψιμο (βιβλίων) και αγοράζοντας έναν υπολογιστή με προεγκατεστημένα τα windows7 (με το αντίστοιχο Office βέβαια) ο υπολογιστής χωρίς καν να με ρωτήσει έκανε μετατροπή των κειμένων που είχα στον εξωτερικό σκληρό μου δίσκο στο νέο του σύστημα ANSI. Τα κείμενα όμως πλέον ΔΕ διαβάζονται ούτε με το ANSI και ούτε με τον παλιό μου υπολογιστή που είχα εγκατεστημένα (τα Vista Business)… Με δυο λόγια, ο νέος υπολογιστής μου κατάστρεψε τα κείμενα. Ευτυχώς τα είχα σε backup σε DVD…
Γνωρίζει κανείς πώς θα μπορούσα να αφαιρέσω την κωδικοποίηση ANSI που έχουν τα windows7, ώστε να μπορώ να εγκαταστήσω ένα παλιότερο Office (που το έχω) για να μπορώ να δουλεύω τα κείμενά μου;
Αυτό που έκανε η Microsoft (με την αλλαγή του συστήματος κωδικοποίησης κειμένων, χωρίς να μας ενημερώσει για τις συνέπειες) είναι φασιστικό πραξικόπημα. Κι άντε τώρα εγώ να βρω το δίκιο μου από την Μicrosoft…
Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον μπορεί να με βοηθήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.