Windows 10: Επίσημα οι νέες εκδόσεις

H Microsoft αποκάλυψε πως θα αποκαλούνται και επίσημα οι επερχόμενες εκδόσεις των Windows 10. Όσον αφορά στα smartphones ο αντικαταστάτης του Windows Phone είναι τα Windows 10 Mobile, έκδοση που θα χρησιμοποιείται σε κινητά και μικρά tablet, γι αυτό λογικά αφαιρέθηκε η λέξη “Phone”.

Τα Windows 10 Mobile θα έχουν υποστήριξη για κινητά και tablet μέχρι 8 ιντσών, και το νέο Continuum feature το οποίο επιτρέπει στη συσκευή όταν συνδεθεί με μια μεγαλύτερη οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι, ουσιαστικά να λειτουργεί σαν PC.

Επιπλέον, θα υπάρξει επαγγελματική έκδοση Windows 10 Mobile Enterprise η οποία θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις που θέλουν το OS της Microsoft σε κινητά και tablet, προσφέροντας συχνά security updates και νέα χαρακτηριστικά.

Τα Windows 10 Home, όπως δείχνει και το όνομά τους, προορίζονται για την μεγαλύτερη μερίδα του κοινού για οικιακή χρήση και φυσικά θα έχουν όλα τα νέα χαρακτηριστικά όπως Cortana, Edge browser και άλλα.

Για τις μικρές επιχειρήσεις η Microsoft θα λανσάρει τα Windows 10 Pro και για τις μεγαλύτερες τα Windows 10 Enterprise.

Τέλος, υπάρχει μια έκδοση που ονομάζεται Windows 10 Education, βασίζεται σε Windows 10 Enterprise αλλά θα είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες των σχολείων.

Τα Windows 10 θα κυκλοφορήσουν μέσα στο καλοκαίρι σε 190 χώρες και 111 γλώσσες. Όπως έχει ανακοινωθεί προηγουμένως τα Windows 10 Home, Windows 10 Pro και Windows 10 Mobile θα είναι δωρεάν για όσους έχουν Windows 7, Windows 8.1 ή Windows Phone 8.1 και κάνουν την αναβάθμιση τον πρώτο χρόνο.

Windows 10: Η Microsoft αποκαλύπτει επίσημα τις νέες εκδόσεις, Windows 10: Επίσημα οι νέες εκδόσεις

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
thanoik

Τα περιμένω πως και πώς,τόσα χρόνια χρήστης Android phone 📞 βλέπω ότι η Microsoft έχει ποιο καλό λειτουργικό σύστημα Lumia 535 8.1.

Φασόλ Αδούλης

Τα W10 mobile (για κινητά και μικρά τάμπλετς) θα είναι διαθέσιμα το χειμώνα.

@thanoik
Εμένα με τρελαίνει που θα μπορείς να βάλεις πληκτρολόγιο bluetooth στο κινητό και όλες οι συντομεύεις (του στιλ ctrl+c, ctrl+a, τα βελάκια, και γενικά όλα τα πλήκτρα) λειτουργούν ακριβώς όπως το PC!
Και φαντάσου να συνδέσεις το κινητό με TV και πληκτρολόγιο, θα έχεις παρόμοια (πάνω/κάτω) εμπειρία χρήσης με τα W10 στο PC!

Εγώ προσωπικά περιμένω την τέλεια επικοινωνία που θα έχουν οι συσκευές με W10 μεταξύ τους, μιας και ήδη το W8.1 PC μου επικοινωνεί πολύ όμορφα και φυσικά με τα WP8.1 κινητά!

Bintes

Ανάμεσα στον χαμό μεταξύ των υποστηρικτών της Samsung και της iPhone κανείς δεν έχει καταλάβει ακόμα τις δυνατότητες του λειτουργικού των Windows phone. Συνεχίζει να μην προτιμάται στις αγορές με αποτέλεσμα τα κινητά με αυτό το λειτουργικό να αποτελούν τα κορυφαία value for money. Δυστυχώς με τα Windows 10 θα προτιμηθεί περισσότερο και ας ελπίσουμε να μην δούμε τις τωρινές τιμές να εκτοξεύονται στις τιμές των 700-800 € και βάλε.

thanoik34

@Φασολ Αδουλης +1,αν και όταν τα έβαλα τα Windows 10 μέσω insider τέτοιο πράγμα στο πληκτρολόγιο δεν διαπιστώθηκε αλλά ίσως ήταν νωρίς ακόμα,λογικά στις επόμενες αναβαθμίσεις θα το προσθέτανε,απλά τα έβγαλα γιατί είχε πολλά bugs

Αλέξανδρος

Αυτό που λες φίλε το κάνεις και με android ( προσωπικά το κάνω χρόνια με το android stick αλλά και με το κινητό ), απλά αλλάζεις πληκτρολόγιο όπως π.χ. αυτό: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.apedroid.hwkeyboardhelper&hl=el Το θέμα είναι ότι συνδέοντας το κινητό αλλάζουν οι εφαρμογές μορφή και γίνονται όπως το pc, αυτό είναι το θετικό. Γιατί το πληκρολόγιο που σου έδειξα παραπάνω το φέρνεις στα μέτρα σου από συντομεύσεις εφαρμογών μέχρι ότι συνδυασμό θες στα πλήκτρα για να δίνεις ότι εντολή θέλεις. Το θέμα είναι το λογισμικό να διορθώσουν που σε περιορίζει από το scroll που κάνεις μέχρι και τι τρέχει στο παρασκήνιο. Εκεί είναι το θέμα. Τι να το κάνω εγώ αν συνδέεται με την οθόνη και δεν μπορώ να τρέχω ένα βίντεο και ταυτόχρονα να κάνω browsing. Για να σου δώσω να καταλάβεις αυτή τη στιγμή έχω το xperia z ultra συνδεμένο στην οθόνη με ένα bluetooth πληκτρολόγιο και ποντίκι και τρέχει μόνιμα: -Torrent -μια εφαρμογή που κρύβει τα τρία “κουμπιά” πλοήγησης -Μια άλλη που τα κουμπιά αιωρούνται σε όποιο σημείο της οθόνης θες και είναι πολύ καλή για phablet ( https://play.google.com/store/apps/details?id=ca.yesoft.handysoftkeys&hl=el&referrer=utm_source%3Dgoogle%26utm_medium%3Dorganic%26utm_term%3Dsoft+keys&pcampaignid=APPU_1_Zq9UVar6H4WisgHwsoGoBA ) -Μια μπάρα με μικροεφαρμογές στα αριστερά που έχουν από σημειωματάριο μέχρι δικό τους browser και εννοείται είναι floating (… Συνέχεια »

Παναγιώτης

@ Αλέξανδρος,

η αλλαγή γλώσσας στο Android γίνεται απλά με το να πατήσεις το συνδυασμό πλήκτρων στο πληκτρολόγιο bluetooth shift + spacebar.. Τουλάχιστον στο δικό μου Galaxy tab 3 με 4.4.2 λειτουργεί πανέμορφα..χωρίς καν να χρησιμοποιήσεις εφαρμογές.. 🙂

nikolasx

Ας επισκευτουν ενα καταστημα χρηστες αντροιντ και ios συσκευων και ας διαπιστωσουν καπια στιγμη οτι με τα λευτα που δινουν 300+ μπορουν να αγορασουν μια συσκευη των 80€ ναι, καλα ειδατε, των 80€ (Lumia 532) συσκευη με Windows που το λειτουργικο τρεχει αφοβα και δεν κολλαει ουτε για δειγμα, και δεν ειμαι hater ουτε του αντροιντ αλλα ουτε και του ios, απλα η πραγματικοτητα ειναι αυτη, οτι με Windows συσκευη δεν προκειται να σας κολλησει το κινητο ακομα και με φουλ χρηση των HERE maps, (GPS navigator)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Software featured Windows

Windows 11: Τo Android smartphone σας γίνεται επίσημη web κάμερα του PC

To πρόγραμμα Windows Insider προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του τηλεφώνου ή του tablet Android ως web κάμερα.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.