Μάθε τα πάντα για τα Windows 10

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα Windows 10 θα είναι διαθέσιμα στις 29 Ιουλίου σε 190 χώρες. Τα Windows 10 θα είναι διαθέσιμα ως δωρεάν αναβάθμιση για όσους διαθέτουν ήδη Windows 7 και Windows 8.1, δίνοντας την ευκαιρία σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να αναβαθμίσουν σε Windows 10, δωρεάν.

Στις 29 Ιουλίου, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τα Windows 10 για υπολογιστές και tablets, αξιοποιώντας τη δωρεάν αναβάθμιση, ή την εγκατάσταση τους σε νέες συσκευές Windows 10. Οι νέες συσκευές Windows 8.1 θα μπορούν εύκολα να αναβαθμιστούν με Windows 10, ενώ ένας μεγάλος αριθμός καταστημάτων θα μπορεί να βοηθήσει με τη διαδικασία αναβάθμισης νέων συσκευών. Ξεκινώντας από σήμερα, οι χρήστες μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να κρατήσουν την δωρεάν αναβάθμιση τους. Τα Windows 10 για τις υπόλοιπες συσκευές θα είναι διαθέσιμα αργότερα μέσα στη χρονιά.

Μάθε τα πάντα για τα Windows 10, Μάθε τα πάντα για τα Windows 10

Τα Windows 10 επαναφέρουν το Start menu το οποίο οι χρήστες γνωρίζουν και αγαπούν, το οποίο τους επιτρέπει επίσης να βρίσκουν εύκολα τα αρχεία τους, τις καρφιτσωμένες εφαρμογές και τα αγαπημένα τους. Τα Windows 10 ξεκινούν και επανέρχονται γρήγορα, ενώ βοηθούν τις μπαταρίες να διαρκούν περισσότερο. Πιο ασφαλή από ποτέ, τα Windows 10 περιλαμβάνουν το Windows Hello, το Microsoft Passport και το Windows Defender για προστασία από κακόβουλα λογισμικά, ενώ δεσμεύονται στο να παρέχουν δωρεάν ενημερώσεις ασφαλείας για την υποστηριζόμενη διάρκεια ζωής της συσκευής. Κατάλληλα για χρήση είτε με πληκτρολόγιο, είτε μέσω της αφής, η αναβάθμιση των Windows 10 είναι σχεδιασμένη, ώστε να είναι συμβατή με όλες τις συσκευές και εφαρμογές Windows.

Η Cortana, η πρώτη πραγματική ψηφιακή βοηθός βοηθάει τους χρήστες να κάνουν περισσότερα σε όλες τις συσκευές τους. Η Cortana μαθαίνει όλες τις προσωπικές προτιμήσεις ώστε να προσφέρει σχετικές προτάσεις, γρήγορη πρόσβαση σε πληροφορίες και σημαντικές υπενθυμίσεις μέσω ομιλίας ή πληκτρολόγησης. Το Windows Hello καλωσορίζει τους χρήστες με το όνομα τους και τους επιτρέπει να εισέλθουν στον υπολογιστή τους χωρίς τη χρήση κωδικού, παρέχοντας τους πιο άμεση και ασφαλή πρόσβαση στις Windows 10 συσκευές τους μέσω βιομετρικής αναγνώρισης. Τα Windows 10 επιτρέπουν στους ανθρώπους να αλληλοεπιδρούν με τη συσκευή τους μέσω του παραδοσιακού ποντικιού και πληκτρολογίου, ή μέσω πιο φυσικών τρόπων όπως είναι η φωνή, το ειδικό στυλό ή χειρονομίες.

Ο Microsoft Edge, ο νέος browser ο οποίος είναι σχεδιασμένος ώστε οι χρήστες να κάνουν πράγματα online με νέους τρόπους, προσφέρει ενσωματωμένη γραφή, δυνατότητες να μοιράζονται πληροφορίες, και το reading view. Με την Cortana ενσωματωμένη, ο Microsoft Edge προσφέρει γρήγορα αποτελέσματα και περιεχόμενο βασισμένο σε προσωπικά ενδιαφέροντα και προτιμήσεις. Γρήγορος, εκσυγχρονισμένος και προσωπικός, ο Microsoft Edge βοηθάει τους ανθρώπους να επικεντρώνονται μόνο στο περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει ενώ έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στο διαδίκτυο.

Μάθε τα πάντα για τα Windows 10, Μάθε τα πάντα για τα Windows 10

Εκτός από την ολοκληρωμένη σουίτα Office 2016, οι νέες Universal Windows εφαρμογές για Word, Excel, PowerPoint, και Outlook θα προσφέρουν μια κοινή, touch-first εμπειρία σε μια ευρεία γκάμα συσκευών. Σχεδιασμένες από την αρχή ώστε να «τρέχουν» σε Windows 10, συμβάλλουν στο να παραμένουν οι χρήστες παραγωγικοί όταν βρίσκονται εν κινήσει, τους επιτρέπουν να επεξεργάζονται και να δημιουργούν με ευκολία αρχεία Word, και να πραγματοποιούν PowerPoint παρουσιάσεις ενώ βρίσκονται στο δρόμο. Με τα νέα touch-first controls στο Excel, οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν ή να ενημερώνουν φύλλα εργασίας χωρίς την ανάγκη ποντικιού ή πληκτρολόγιου.

Το Continuum επιτρέπει τη μετατροπή των συσκευών, δίνοντας τη δυνατότητα σε ένα tablet να μεταμορφωθεί σε υπολογιστή, και ξανά πάλι σε tablet και για ένα τηλέφωνο Windows να λειτουργεί σαν υπολογιστής. Το Xbox σε Windows 10 φέρνει το διευρυμένο Xbox Live gaming δίκτυο και στους Windows 10 υπολογιστές και στα tablets. Οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν με τους φίλους τους σε Windows 10 υπολογιστές και σε Xbox One, κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε παιχνιδιού στον υπολογιστή, και να μοιραστούν περιεχόμενο με τη χρήση του Game DVR. Επιπλέον, μπορούν να κάνουν stream παιχνίδια απευθείας από την κονσόλα Xbox One σε ένα Windows 10 tablet ή υπολογιστή που έχουν στο σπίτι τους. Τα παιχνίδια που έχουν σχεδιαστεί για DirectX 12 σε Windows 10 θα είναι πιο γρήγορα, πιο αποδοτικά με καλύτερες δυνατότητες γραφικών.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ilias

Έχω windows 7,αν αναβαθμίσω σε 10,δωρεάν για ένα χρόνο,αλλά μετά τα λεφτά που πρέπει να πληρώσω μου φανούν πολλά,θα μπορώ να γυρίσω στα 7??!!

Gvirginia

Πάμε πάλι, αφού αναβαθμίσεις δωρεάν τον πρώτο χρόνο, ΔΕΝ πληρώνεις κάθε χρόνο.
ΑΝ δεν αναβαθμίσεις τον πρώτο χρόνο, πχ αναβαθμίσεις στις 29/7/2016 τότε θα πληρώσεις.

Η προσφορά είναι: έχεις περιθώριο να ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ σε W10 ΔΩΡΕΑΝ και για πάντα από 29/7/2015 έως 29/7/2016. Δεν είναι “αναβαθμίζεις σε W10 αλλά για μόνο ένα χρόνο και μετά πληρώνεις”.

Τώρα τι γίνεται με τα κλειδιά (serial keys) των παλιών λειτουργικών δε το ξέρω. Ή θα παραμένουν “ενεργά” ώστε αν θες πας πίσω στα 7 αλλά χάνεις τα 10 (απενοργοποιούνται) ή μετά την αναβάθμιση το κλειδί των 7 αλλάζει για πάντα σε κλειδί για τα 10.

αλεξανδρος

χρειαζεται ρε παιδια να κανουμε reserve τα 10 ρε παιια γιατι πολλα τετοια διαβαζω

Gvirginia

Όχι δε χρειάζεται. Ουσιαστικά το “πρόγραμμα” που βγήκε είναι μία ενημέρωση των Windows από τον Μάρτιο περίπου (η KB3035583 ) η οποία απλά σου υπενθυμίζει για το πότε βγαίνουν τα W10. Πολλοί λένε ότι το “reserve” είναι ένας τρόπος της Microsft ώστε να δει πόσοι θα κάνουν εγκατάσταση (κάτι σαν δημοσκόπηση).

Επίσης το πρόγραμμα λέει ότι στο μέλλον θα κατεβάζει απαραίτητα αρχεία ώστε όταν βγουν τα W10 να γίνει πιο γρήγορα η εγκατάσταση. Άρα σκέψου ότι όσοι έχουν κάνει reserve θα κατεβάζουν πχ μία φορά την εβδομάδα “κομμάτια” των W10 έτσι ώστε στις 29/7 να πατήσουν απλά “εγκατάσταση” και τέλος. Αν εσύ αφαιρέσεις την KB3035583 ή δε κάνεις reserve, τότε στις 29/7 θα πρέπει να κατεβάσεις τα W10 και μετά να τα εγκαταστήσεις. Με λίγα λόγια όσοι κάνουν reserve γλυτώνουν κάποιο χρόνο στην ολική εγκατάσταση των Windows.

Επίσης το πρόγραμμα έχει και ενσωματωμένο το “Windows 10 Upgrade Advisor” το οποίο βλέπει τι προγράμματα και συσκευές έχεις τώρα και αν θα έχουν πρόβλημα ή όχι με τα W10.

Νικος

Ευχαριστουμε Gvirginia Cortana !!!
Δε το λεω με ειρωνια !!!
Οι πληροφοριες σου εμενα προσωπικα με βοηθησαν !!!

low

Εμενα ο δικος μου υπολογιστης (windows 7) ειναι ενημερωμενος αλλα δεν μου εχει ερθει καμια ειδοποιηση για κρατηση 🙁

Low

Εμενα ο δικός μου υπολογιστής (windows 7) έχει ολες τις ενημερώσεις αλλα δεν μου έχει έρθει καμία ειδοποίηση 🙁

panossd

Ρε παιδιά, γνωρίζει κανείς αν σε tablet με windows 8.1 έρχεται μόνο του αυτό το εικονίδιο ή πρέπει να κάνουμε κάτι εμείς;

Gvirginia

@low & @panossd

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-win_upgrade/i-want-to-reserve-my-free-copy-of-windows-10-but-i/848b5cce-958b-49ae-a132-a999a883265b

Έχουν αναφέρει και άλλοι ότι δεν τους εμφανίστηκε, προσέχτε το #7 όπου ουσιαστικά λέει ότι σε παλιά μηχανήματα ή σε χαμηλής δυνατότητας (πχ 512 MB RAM) δε το ενεργοποιούνε έτσι ώστε να κοιτάξει ο χρήστης μόνος του αν υποστηρίζεται η συσκευή του μετά της 29/7.

Stefanos2213

Μια απορία και από μένα
Έχω Windows 7 σε ένα λαπτοπ νόμιμα.
Σκέφτομαι την αγορά ενός tower θα μπορώ να περάσω εκεί τα Windows νόμιμα με τον σειριακό που έχω στο λαπτοπ;
Εννοείτε ότι στο λαπτοπ θα τα διαγράψω

Gvirginia

@Stefanos2213 Είναι περίεργο αυτό το θέμα. Κοίτα συνήθως το κλειδί στα Laptop είναι “ζευγάρι” με τη μητρική του, δηλαδή αν πας να το βάλεις στο tower δε θα δει την μητρική και δε θα σε αφήσει (ή θα έχει μόνο τα drivers του Laptop και ίσως να μη σου ανοίγει). Στα Windows 8 λέει το αλλάξανε αυτό και μπορείς μέσω τηλεφώνου να τα ενεργοποιήσεις ή κάτι τέτοιο. Εγώ λέω να δοκιμάσεις τρία πράγματα. 1) Κάνεις παράλληλη εγκατάσταση και αν δεις ότι σου λέει ότι χρησιμοποιούνται αλλά όλα τα άλλα δουλεύουν ρολόι, τότε διαγράφεις του Laptop και βάζεις το κλειδί στο tower. 2) Δε χρησιμοποιείς το CD που ήρθε με το Laptop αλλά κατεβάζεις μία ελεύθερη “διανομή διανομή Linux” από τον “Θείο” (ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ) και κάνεις εγκατάσταση με το κλειδί του Laptop. (υπάρχει νομίζω και επίσημο ISO αλλά δεν είμαι σίγουρος –> https://www.microsoft.com/en-us/software-recovery ) 3)Αναβαθμίζεις σε Windows 10 το Laptop, βρίσκεις ISO των 10 και φτιάχνεις bootable USB και παίρνεις το “νέο” κλειδί από το Laptop. Υπάρχουν αρκετά προγράμματα που σου δείχνουν ποιο είναι το κλειδί των Windows σε περίπτωση που δε μπορείς να το δεις. Αυτό στο λέω γιατί εγώ που πήγα από τα πειρατικά 7 στα… Συνέχεια »

Giannis

Καλησπέρα, έχω μία απορία της τελευταίας στιγμής…

Έχω εγκατεστημένα τα win 7 professional και μου έχει έρθει η ειδοποίηση για reserve. Εάν προχωρήσω τη διαδικασία και τελικά εγκαταστήσω τα win 10, θα παρω την αντίστοιχη professional εκδοση?

Gvirginia

@Giannis Παράγραφος 3.2.1 “Free upgrade”

https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_10

Ραφαήλ Π.

Εμενα μου ηρθε η ειδοποιηση αλλα εχω Windows 8.1 cracked. Τι γινεται τωρα;;

panossd

@Gvirginia το tablet μου έχει 2 GB Ram, οπότε μάλλον απίθανο αυτό που γράφεις.. 🙂

Η μάρκα του βέβαια είναι Xoro – γερμανική- (8,9) ιντσών, οπότε μήπως παίζει αυτό κάποιο ρόλο;

Gvirginia

@Ραφαήλ Π. Αν αναβαθμίσεις, θα έχεις W10 σπασμένα-πειρατικά τα οποία θα έχουν ένα υδατογράφημα κάπου στην οθόνη.

https://blogs.windows.com/bloggingwindows/2015/05/15/genuine-windows-and-windows-10/

@panossd Δε ξέρω, απάντησα σύμφωνα με επίσημη απάντηση της Microsoft. Η RAM ήταν ένα παράδειγμα, έχει 7 παραδείγματα και έναν τρόπο αναγκαστικής εμφάνισης της ειδοποίησης. Δεν διάβασες τον σύνδεσμο? (σχόλιο #9) Δε ξέρω τι μπορεί να φταίει..
Αν παρόλα αυτά δεν εμφανιστεί, ο σύνδεσμος έχει 100+ σελίδες με σχόλια και μπορείς ανά πάσα στιγμή να στείλεις ένα mail στη Microsoft.

Μπαμπης

Τα αρχεία που εχουμε( ( εικόνες και έγγραφα ) σβήνουν η όχι;

Μαρκέλλα

Συγγνώμη αν είναι χαζομάρα αυτό που ρωτάω, αλλά δεν ξέρω. Αν αναβαθμίσω σε Windows 10 θα χάσω αρχεία όπως φωτογραφίες, pdf κλπ, που είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστη;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.