Windows 10: Η Microsoft θα επιτρέψει την παύση των αυτόματων updates

Σε ένα λειτουργικό σύστημα οι αναβαθμίσεις είναι σημαντικό να γίνονται καθώς περιλαμβάνουν εκτός από νέα χαρακτηριστικά, bug fixes, security patches και άλλα. Η Microsoft έφερε τα αυτόματα updates για να μην μπορούν οι χρήστες να αγνοήσουν κάποια σημαντικά patches. Αυτό είναι μεν σημαντικό, αλλά η αναβάθμιση μπορεί να γίνει σε ακατάλληλη στιγμή που βιάζεσαι και αναγκαστικά θα πρέπει να περιμένει.

Τα καλά νέα είναι πως η Micosoft είναι πολύ πιθανό να δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να κάνουν παύση στα updates των Windows 10.

Αυτό φαίνεται από το παρακάτω screenshot του Windows 10 Creator Build update, όπου ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία παύσης των updates. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να σταματήσει τις αναβαθμίσεις για πάντα ή για όσο καιρό θέλει, αλλά μόνο για διάστημα 35 ημερών.

Να σημειωθεί όμως ότι το νέο χαρακτηριστικό είναι κομμάτι του μη ανακοινωμένου Windows 10 Creators Update, που σημαίνει ότι πριν κυκλοφορήσει η τελική έκδοση μπορεί να αλλάξει ή και να αφαιρεθεί εντελώς. Όπως και να έχει όμως η Microsoft δείχνει να έχει την πρόθεση να δώσει λίγη παραπάνω ελευθερία στους χρήστες όσον αφορά στα updates.

windows 10 automatic update, Windows 10: Η Microsoft θα επιτρέψει την παύση των αυτόματων updates

windows 10 automatic update, Windows 10: Η Microsoft θα επιτρέψει την παύση των αυτόματων updates

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑντώνηςΤ

Επιτέλους το αυτονόητο, δεν μπορεί να έχεις βάλει να κάνει δουλειά το βράδυ το PC σου το πρωί να το βλέπεις να έχει κάνει resrtart και να έχεις χάσει τόσες ώρες και την δουλειά σου. Και άντε να ήταν μόνο το βράδυ, πχ το να κάνεις live stream και να θυμάται να κάνει update την ώρα του live είναι ακόμα χειρότερο.

Συμφωνώ 100% με τα update, το λογισμικό γίνεται πιο εύκολα διαχειρίσιμο και πιο ελαφρύ από τους προγραμματιστές (αφού όλοι είναι στην ίδια έκδοση οπότε bug που διορθώθηκαν δεν ξανά γίνονται report), και σίγουρα αυτό ήταν ένα από τα μεγάλα μείον των Windows 10.

One

Και εγω τη πάτησα μια φορα σε παλιο υπολογιστή, τον έκλεισα γυρω στις 12 το βραδυ για να κοιμηθώ και αυτό αρχισε τα update και πηγε 2 ωρα το ξημέρωμα για να τον κλεισω (ηταν to μεγαλο update). Από τοτε εγκαθιστώ τα update μονο μερα και το σταμάτησα από το αυτόματο. Πραγματικά πολύ ερασιτεχνικη κίνηση αυτή με τα αυτόματα update και το χειρότερο είναι ότι επρεπε να περάσει τοσος χρόνος για να το καταλάβουν.

panos kostagiannis

Το κάνει δεν το κάνει όποιος ψάχνεται βρίσκει λύση για τα updates

Demis

ας κανουν οτι γουστάρουν υπαρχει tweak Που τα ξεσκίζει τελειος (disable)

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\AU]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\AU]
“NoAutoUpdate”=dword:00000001

(το σοζετε σε αρχειο name.reg και το τρέχετε κάνει συγχώνευση μετα κανετε restart και ουαλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.

Software featured Microsoft Windows 10

Η Microsoft θα αρχίσει να χρεώνει για ενημερώσεις ασφαλείας των Windows 10

Τα Windows 10 κυκλοφόρησαν πριν από σχεδόν δέκα χρόνια, στις 29 Ιουλίου 2015, και ο κύκλος ζωής τους φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του.

Software Microsoft Windows 10 Windows 11

Microsoft: Επιβεβαιώνει bug που εμποδίζει το άνοιγμα του Outlook στα Windows

Oι χρήστες των Windows 10 και 11 ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ένα σφάλμα που εμποδίζει την εκκίνηση του Outlook και άλλων εφαρμογών.

Software Android Windows 10

Google Play Games beta: Τα Android games έρχονται στο PC

H υπηρεσία Google Play Games για τα Windows βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία σε επιλεγμένες αγορές στον κόσμο.