Windows 10, υποστήριξη για σχεδόν όλα τα video και audio formats

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από όταν θες να παίξεις αρχεία τύπου H.264, AAC, FLAC και φυσικά MKV και το Media Player που έχεις να μην τα υποστηρίζει. Αυτό συμβαίνει επίσης με τον native player των Windows και χρειάζεται συνήθως να κατεβάσεις κάποιο codec pack ή κάποιον άλλο player. Από εδω και πέρα όμως αυτό δεν θα είναι πρόβλημα για τα Windows 10.

Ο μηχανικός της Microsoft και General Manager, Gabriel Aul, δημοσίευσε στο twitter μια φωτογραφία του Media Player των Windows 10 η οποία δείχνει πολλά αρχεία ήχου τύπου flac. Επίσης νωρίτερα αυτό τον μήνα είχε πει στο twitter ότι τα Windows 10 θα υποστηρίζουν και MKV format.

Το VLC έχει γίνει πολύ διαδεδομένο καθώς καταφέρνει και χειρίζεται πάρα πολλούς τύπους αρχείων και αυτό έχει θορυβήσει την Microsoft η οποία πρέπει να σταματήσει να αγνοεί τύπους αρχείων που είναι αρκετά διαδεδομένοι. Τα WMA και WMV θα παραμείνουν στην θέση τους αλλά η ίδια γνωρίζει ότι δεν τα χρησιμοποιούν αρκετά πια και την θέση τους έχει πάρει ένας συνδυασμός MP4 ή MKV και H.264 με ACC ή MP3.

windows 10, Windows 10, υποστήριξη για σχεδόν όλα τα video και audio formats

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Christos

Kairos htan…

keysmith

Μπά? αποφάσισαν να ενσωματώσουν έναν VLC player? Αργήσαν λίγο με αποτέλεσμα να είναι το πιο χιλιοκατεβασμένο πρόγραμμα για windows. Ελπίζω να τα πάνε καλά και με τους υπότιτλους.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ!

KM-PLAYER. με εχει βολεψει απιστευτα….

panosv

Και ο wmp των 7 παίζουν mkv, αλλά κανένας δε τον χρησιμοποιεί φυσικά γιατί δεν παίζει υπότιτλους. Και ούτε ο καινούργιος θα παίζει υπότιτλους λογικά (για να μην δυσαρεστηθούν οι κινηματογραφικές εταιρείες) οπότε αδιάφορη είδηση…

arisgoku

Ποιός vlc; Mpc-HC άντε και ένα xbmc

Darth

Media Player Classic Home Cinema με τα κατάλληλα φίλτρα (ac3 ,lav decoder κλπ) με το κατάλληλο direct show video filter (madvr) και σωστές ρυθμίσεις………… δεν το φτάνει τπτ στης επιδώσει εικόνας και σωστής λειτουργίας…………….όλα τα άλλα είναι για τα παιδάκια

Μάκης

Ε!! microsoft γκρέμισε κανένας φούρνος ε?

Χρήστος

Χωρίς να παίζει υπότιτλους είναι ακόμα άχρηστο

Tom

Διαχρονικα οι stock εφαρμογες των windows ηταν ελλιπης και βλακειες γενικα. Χρησοπληρωνεις τα windows και δεν εχουν τιποτα μεσα. Μονο την προσβαση στο μεγαλυτερο οικοσυστημα προγραμματων στον κοσμο. Fair enough που λεει και ο λαος αλλα με τοσα λεφτα που κανει θα επρεπε να προσφερει παραπανω. Παλι καλα που θα προσεγγισει τον τροπο της apple η MS τωρα και θα δινει τις αναβαθμισεις πρακτικα δωρεαν. Ετσι πρεπει να ηταν απο την αρχη.

gericho

Με τη διαφορά ότι τα Windows δε μπορούν ακόμα κι αν το θελήσουν να ενσωματώσουν εφαρμογές επιπέδου, διότι θα μπαναριστούν από τις αρχές ανταγωνισμού.
Έχουμε παραδείγματα (WMP, IE κλπ κλπ).

Και με την άλλη επίσης διαφορά ότι στο Mac, οι αναβαθμίσεις προσφέρονται δωρεάν σε ένα λειτουργικό την τιμή του οποίου η Apple την έχει ενσωματώσει στο (χιλιάκριβο) hardware.

lucifer1507

Συμφωνώ με τον Darth από την μέρα που ανακάλυψα τον Media Player Classic Home Cinema και κατέβασα μαζί το πλήρες πακέτο με codecs είμαι υπερευχαριστημένος. Όποτε κατεβάζω έχω σταματήσει να ελέγχω αν είναι εξωτερικοί ή εσωτερικοί οι υπότιτλοι ή τι τύπου αρχείου είναι το βίντεο καθώς τα παίζει όλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.