Windows 10: Με υποστήριξη μέχρι 14 Οκτωβρίου του 2025

Στις 29 Ιουλίου θα γίνουν διαθέσιμα από την Microsoft τα πολυαναμενόμενα Windows 10 τα οποία θα δοθούν δωρεάν στους συμβατούς χρήστες. Η Microsoft επιβεβαίωσε την δεκαετή υποστήριξη των Windows 10, όπως κάνει συνήθως και μαθαίνουμε ότι το mainstream support λήγει 13 Οκτωβρίου του 2020.

Αυτό σημαίνει ότι μετά το διάστημα αυτό δεν θα υπάρχουν νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις στα Windows 10. Ωστόσο, για 5 ακόμη χρόνια η Microsoft θα συνεχίσει να δίνει bug fixes και patches, φτάνοντας μέχρι 14 Οκτωβρίου 2025.

Επομένως όσοι έχουν Windows 7 ή 8.1 στο PC τους και πάρουν το update σε Windows 10, θα έχουν την υποστήριξη της Microsoft για την επόμενη δεκαετία.

Windows 10: Με υποστήριξη μέχρι 14 Οκτωβρίου του 2025, Windows 10: Με υποστήριξη μέχρι 14 Οκτωβρίου του 2025

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
panos cool

Αφού είχαν πει ότι αυτά θα είναι τα τελευταία windows που θα βγουν με συνεχή υποστήριξη και ανανέωσης. Τι σημαίνει τώρα αυτό?

Anestis

sorry gia ta greeklish ama agoraso twra ta windows7 kai kano upgrade free epita otan teliosi i profesmia tou free update meta ama kano format 8a einai windows 10 i 7 ta license megali aporia kai pali soz gia ta greeklish

Gvirginia

@Anestis Δε ξέρω πώς θα το κάνουν, λογικά θα πρέπει να συνδέεται το κλειδί με το Microsoft account σου. Η καλύτερη λύση είναι όταν κάνεις εγκατάσταση, να ξανακάνεις format και να δοκιμάσεις. Το κλειδί του λειτουργικού μπορείς να το βρεις με διάφορα προγράμματα. (καλό είναι να επικοινωνήσεις με τη Microsoft)

Νικόλας

Μετα τον ενα χρόνο πλητώνουμε? μεγαλο hype

One

Κοιτάτε εκει στη Microsoft να φτιάξετε ενα σταθερό λειτουργικό μη περιμένουμε παλι ενα χρόνο να πάει στο Windows 10.1 για να φτιάξει.

wrangler10

Η Microsoft μας είπε ότι τα win10 θα είναι τα τελευταία windows και τώρα μας λέει ότι θα έχουν υποστήριξη μέχρι το 2025! Μετά απ´αυτην την ημερομηνία δηλαδή τι θα πουλαει?Ομπρελες?

Chris

Μετά μπαλκονόπορτες

Alxgiann

Ούτε ομπρέλες ούτε μπακλονοπορτες θα πουλάει. Το προϊόν που θα πουλάει σε μια πενταετία από τώρα πιθανόν να είναι αρκετά διαφορετικό. Ίσως να είναι και εντελώς cloud based. Φυσικά τα δίκτυα και οι συσκευές που θα χρησιμοποιούνται αλλά και οι ανάγκες που θα καλύπτουν θα είναι κάτι το διαφορετικό από ότι έχουμε τώρα επίσης. Απλά σκεφτείτε τι υπήρχε πρίν 5 χρόνια και τι έχουμε τώρα.

Nick

Έχει κανείς υπόψιν τα G2A και Kinguin? Έχει πολύ φθηνά κλειδιά Windows 8 αλλά δε ξέρω αν είναι οκ. Με games δεν είχα πρόβλημα αλλά δισταζω για λειτουργικό. Τι λέτε?

Tolkien

Καταρχήν δεν θα μιλησω για ομπρέλες και αλλά άκυρα σε ένα tech site. Λοιπόν αυτό που προσπαθεί να πετύχει η Microsoft είναι μετά από χρόνια το όλο λειτουργικό της να μπορεί , σαν υπηρεσία που θέλει να λέγεται ποια, να μπορεί να το παραμετροποιει όπως θέλει ο πελάτης της (λογικά δηλαδή ότι πληρώνεις, παίρνεις ένα πραμα) και λογικά σαν κάποια συνδρομή όπως το βλέπω εγώ. Η λογική αγόρασα ένα λειτουργικό και θα το δουλεύω για όσο θέλω δεν θα ισχύει. Και πιστεύω ότι θα δώσει την δυνατότητα έξω ολοκλήρου να το πάει στο cloud (δεν ξέρω αν θα το έχει σαν την μόνη επιλογή) αλλά κακός καλός προς τα εκεί πάει και γι αυτό αγοράζει εταιρείες που έχουν γνώση και δύναμη σε cloud λειτουργίες. Όσο μπορεί δηλαδή να το κάνει σταθερό. Όσον αφορά μετά το 2025 τι γίνεται , μάλλον μέχρι τότε θα έχει ανακοινωθεί μια γενική ονομασία πχ ένα σκέτο Windows όπου απλά δεν θα ψάχνεσαι να αγοράσεις ή απλά να εγκαταστάσεις νέα έκδοση γιατί απλά ΑΝ ΛΕΜΕ ΕΙΝΑΙ σε στυλ συνδρομής θα γίνονται όλα αυτόματα. Το όλο κακό με αυτό το πιθανόν σενάριο για μένα είναι ότι απλά η κάθε εταιρεία σε δένει επάνω στο λειτουργικό της και… Συνέχεια »

wrangler10

Αυτό που ορισμένοι προσπαθούν να αναπτύξουν την σεναριολογία τους μη λησμονώντας να αναφερθούν σε προηγούμενα σχόλια στον πρόλογο με ειρωνικο ύφος επιδικνιωντας την ανωτερότητα έναντι των υπολοίπων σχολιαστών και με ύφος γραφής πυρηνικού επιστήμονα με ξεπερνάει.

Ioannis

ας ζήσω ευτυχής μέχρι τότε-και έπειτα-κι ας μην έχω Windows…καλό καλοκαίρι παίδες.

Panagiotis GP

Εγω που εχω ενα laptop με τα εφτάρια χωρις καποιο cd εγκαταστασης τι ακριβως πρεπει να κανω;
Θα πρεπει να κανω format ή πατανε απο πανω;

MANOS

@Νικόλας
ΌΧΙ δεν πληρώνουμε, κάνεις το update και τα έχεις για πάντα κανονικά με πλήρη υποστήριξη.
Το έχει δηλώσει επίσημα η MS.

Για όσους ρωτάνε τι γίνετε όταν θέλεις να κάνεις format μετά το update να τους πω ότι η επίσημη δήλωση της MS είναι ότι θα μπορείς να δημιουργήσεις δισκάκι με τα 10 και με αυτό θα κάνεις το format σου χωρίς να χάνεις το κλειδί.

@Nick
Πάρε τα 8.1 από Kinguin, δεν θα έχεις πρόβλημα. Απλά να είναι Retail έκδοση και όχι OEM. Άλλωστε το Kinguin έχει Ελληνική υποστήριξη για οτιδήποτε τύχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.