Δευτέρα
02/07/2012

Windows 7, Είναι εγκατεστημένο στην πλειοψηφία των PC παγκοσμίως

Μπορεί όλοι να περιμένουν τον ερχομό των Windows 8, αλλά η Microsoft έχει έναν άλλο λόγο να υπερηφανεύεται και αυτός δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι η StatCounter βρήκε πως τα Windows 7 βρίσκονται πλέον εγκατεστημένα στο 50.2% των υπολογιστών παγκοσμίως.

Η πορεία των XP πλέον φθίνει σημαντικά, καθώς στην έρευνα βρέθηκε ότι τα βρίσκει κανείς στο 29.9% των μηχανημάτων. Το τέλος της υποστήριξης στα XP έρχεται στο 2014, αλλά υπήρχαν ανησυχίες γύρω από το πότε θα αρχίσουν οι καταναλωτές να εμπιστεύονται το λειτουργικό σύστημα των Windows 7 ως upgrade. Στην αρχή η υιοθέτηση του νέου λειτουργικού ήταν αργή, αλλά η κατάσταση αλλάζει, όπως δείχνουν οι αριθμοί.

Μια άλλη εταιρεία έρευνας αγοράς, η NetApplications, η οποία χρησιμοποιεί δική της μεθοδολογία, καταλήγει σε ελαφρώς διαφορετικά συμπεράσματα, με τα Windows XP να κατέχουν το 43.6% της παγκόσμιας αγοράς και τα Windows 7 το 41.6%. Ο ρυθμός υιοθέτησης των Windows 7 όμως, δείχνει ότι περίπου την εποχή που θα κυκλοφορήσουν επίσημα τα Windows 8, η πλάστιγγα θα έχει γείρει σαφέστατα υπέρ των Windows 7.

Windows 7, Είναι εγκατεστημένο στην πλειοψηφία των PC παγκοσμίως

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .


6 Σχόλια

 1. Ο/Η Γιώργος Τσ. λέει:

  Παιδιά εγώ χρησιμοποιώ ακόμα XP… :)
  Old classic school…. :D

 2. Ο/Η Demis λέει:

  εμ.. ένα λειτουργικό που αξίζει πραγματικά μετά τα xp σε dekstop.. όχι σαν τα 8 που είναι μην πω τι σε desktop μηχανήματα…….. σε tablet άλλη συζήτηση για desktop είναι εχθρικά μην πω. (ναι τα είχα ένα μήνα και το λέω αυτό……)

 3. Ο/Η venisk λέει:

  Καλά Γιώργο αν το pc σου μπορεί να σηκώσει τα windows 7 δεν έχει νόημα.
  Αν παίζεις παιχνίδια με κάρτα μετά το 2008 με τα xp dx 9 ακόμα δεν λέγεται Old classic school λέγεται old classic βλακεία!

 4. Ο/Η dimz λέει:

  Για old classic βλακεία δεν ξέρω, πάντως αν κάποιος είναι με pc από το 2008 και μετά, και δεν εννοώ κάτι μπαγκατέλες-καφετιέρες που ‘χαν ξεμείνει σε κάποιο κατάστημα αλλά hardware που βγήκε αυτή τη χρονιά, και επιλέγει να βάλεις τα χιλιοτρύπια τα xp από τα 7 x64*, κάτι δε πάει καλά τότε… rofl

  *εκτός απ’ τα υπερβολικά τσίπικα συστήματα, όλα τ’ άλλα από τότε μέχρι σήμερα έρχονται με 4GB ram και 64bit επεξεργαστή

 5. Ο/Η makis88 λέει:

  Δεν συγκρίνονται τα xp με τα 7… Είχα xp απ’όταν βγήκαν σχεδόν και υπήρξα ευχαρηστημένος χρήστης τους αλλά οι εποχές αλλάζουν! Τα 7άρια είναι πολύ ανώτερα και τα εκτιμάς ακόμα περισσότερο αν έχεις δοκιμάσει vista! :D

 6. Ο/Η tasos λέει:

  Βαλτε linux ρε

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.