Windows 7 RTM, Έτοιμη η τελική έκδοση

Την ολοκλήρωση της τελικής έκδοσης (RTM – Release to Manufacturers) των Windows 7 ανακοίνωσε ο Steve Ballmer, Chief Executive Officer της Microsoft, κατά τη διάρκεια ετήσιου ενημερωτικού συνέδριου που πραγματοποιεί για τα στελέχη της η εταιρία. Αντίστοιχα η ελληνική έκδοση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες μέρες. Η ανακοίνωση αυτή σηματοδοτεί την έναρξη αποστολής του τελικού προϊόντος στους συνεργάτες – κατασκευαστές υπολογιστών (OEM), για την παραγωγή υπολογιστών, οι οποίοι θα διατίθενται στην αγορά, με προεγκατεστημένα τα Windows 7 από τις 22 Οκτωβρίου 2009.

, Windows 7 RTM, Έτοιμη η τελική έκδοση

Την RTM έκδοση θα λάβουν και οι συνεργάτες ανάπτυξης λογισμικού (software development partners) προκειμένου να ελέγξουν την αποδοτικότητα των εφαρμογών τους στα Windows 7, καθώς και οι IHVs (Independent Hardware Vendor) για την προετοιμασία νέων προϊόντων hardware. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και η RTM έκδοση του Windows Server 2008 R2.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
fOTIS

Εμένα γιατί μου φαίνεται οτι η Microsoft παίζει το κεφάλι της με τα 7;

Ιδέα μου είναι ή σας περνάει και σας απ’ το μυαλό;

Κώστας Βλαχάκης

Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς εννοείς. Εγώ πάντως είμαι από αυτούς που έχoυν μείνει μια χαρά ευχαριστημένοι από τα Vista Ultimate.

Dimitris

Συμφωνώ και με τους δυο…

με τον Φώτη γιατί και εγώ αυτό που μου δίνει να καταλάβω από τον τρόπο που παρουσιάζουν τα 7, καταλαβαίνω ότι τα έχουν δώσει όλα για όλα… και αν αποτύχουν άστα να πάνε… ή απλά επειδή έχει τύχει να ασχολούμαι με υπολογιστές από εποχή Win 3.01 είναι από τις πρώτες φορές που η MS έχει αντιπάλους… και μάλιστα δυνατούς!!!

και με τον Κώστα συμφωνώ γιατί την στιγμή που όοοοολοι μιλάνε για την απόλυτη αποτυχία στην ιστορία της MS, για τα vista…

Εγώ μπορώ να σας πω, οτι είναι η πρώτη φορά που βλέπω ένα τόσο δυνατό OS, απο θέματα διαχείρισης μνήμης; ευέλικτο; σύγχρονο; τα πάντα έχει… και το σημαντικότερο?
είναι η πρώτη φορά στην ιστορία μου, που ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ FORMAT απο την ημέρα που τα έχω εγκαταστήσει (απο την 1η μέρα που κυκλοφόρισαν σε torrents),
κάτι που στο παρελθόν ΔΕΝ έπαιζε και έκανα κάθε 2-3 μήνες φορμάτ γιατί το OS έπηζε και βάραινε αφόρητα λόγο συχνών εγκαταστάσεων/απεγκαταστάσεων προγραμμάτων.
κάτι που κάνω και τώρα στα Windows Vista (ultimate) αλλά για κάποιον λόγο ΔΕΝ έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα!!!

αυτα και απο εμένα!!!

Κώστας Βλαχάκης

Dimitris, και εγώ ποτέ δεν έκανα format, έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος. Αλλά και τα Windows 7 – πρώτα τα beta και τώρα τα RC – συμπεριφέρονται μέχρι στιγμής άψογα. Μόνο τους drivers ενός USB TV Tuner δεν αναγνωρίζουν. Εννοώ τους drivers Vista που επιλέγω όπως και για όλα τα υπόλοιπα περιφερειακά, και μου δουλεύουν ρολόι.

Πάντως ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, τα Ubuntu ανεβαίνουν ενώ περιμένουμε και το Google Chrome OS. Τα Mac έχουν την ησυχία τους!

fOTIS

Συμφωνούμε λοιπον, οτι με τα Vista “εκτός μάχης” και την πίεση με αξιώσεις απο Linux και Chrome OS, ο Αυτοκράτορας νοιώθει άβολα.

Επίσης και το γενικότερο “ασφυκτικό πλαίσιο” σε καινοτομικούς πληροφοριακούς τομείς που κλείνει απέξω την MIcrosoft, αυξανει την ανησυχία και δεν αφήνει κανένα περιθώριο αστοχίας.

Δεν θα είναι λοιπόν πολύ μεγάλη έκπληξη αν το σκηνικό αυτό ανατραπεί.

Πολύ ενδιαφέρον πεδίο διαμορφώνεται, ζωντανά και με την συμμετοχή μας.

Πάρτε θέσεις να απολαύσουμε το show!!!

Κώστας Βλαχάκης

fOTIS, Μου αρέσει η προσέγγισή σου. Ας απολαύσουμε το show δίνοντας την ευκαιρία σε όλους και ας επιλέξουμε τον καλύτερο.

Να συμπληρώσω ότι θεωρώ γραφικούς όσους ονειρεύονται έναν κόσμο χωρίς τη Microsoft. Μακάρι να υπάρχουν πολύ παίχτες στην αγορά πληροφορικής όπως και σε όλες τις άλλες αγορές, ώστε να καλυτερεύουν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες προς όφελος του καταναλωτή, προς όφελός μας δηλαδή!

Είναι γνωστό ότι η Microsoft έχει καταδικαστεί για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού και χωρίς να έχω παρακολουθήσει λεπτομερώς τις δικαστικές διαμάχες, μου δίνεται η εντύπωση ότι όντως έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης. Δεν θα πρέπει όμως να την χλευάζουμε και να το παίζουμε Open Source μούρες. Άλλο Open Source σαν αποτέλεσμα μιας συλλογικής εργασίας ατόμων με το ίδιο μεράκι (αφιλοκερδώς) και άλλον Open Source επειδή είναι τζάμπα και trendy.

Ας κερδίσει ο καλύτερος.

Kaster

Τα Windows 7 ειναι το καλυτερο λειτουργικο. ΑΨΟΓΑ

Κώστας Βλαχάκης

Kaster, περιμένω πως και πως να επιστρέψω Αθήνα σε γρήγορο ίντερνετ και να κατεβάσω την τελική έκδοση RTM από το TechNet της Microsoft. Θα κάνω clean install στο laptop που τώρα έχει την έκδοση 7 RC. Και φυσικά θα παρακολουθώ τις εξελίξεις με τα Ubuntu στο netbook και το MAC OS X στον iMac 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.