Windows 7, Όλα γίνονται απλά

Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα την παγκόσμια διάθεση του νέου λειτουργικού της συστήματος, Windows 7. Με τα Windows 7, η χρήση του PC γίνεται ακόμα πιο εύκολη, καθώς το νέο λειτουργικό σύστημα προσφέρει ένα βελτιωμένο περιβάλλον εργασίας στο χρήστη και ενσωματώνει σημαντικά νέα χαρακτηριστικά που απλουστεύουν τις καθημερινές εργασίες, επιτρέποντας στους καταναλωτές να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες κάθε είδους υπολογιστή.

, Windows 7, Όλα γίνονται απλά

Πιο απλή χρήση του PC
Τους τελευταίους 18 μήνες, στοιχεία και αξιολογήσεις, που συλλέχθηκαν από τους πελάτες μας αλλά και από οκτώ εκατομμύρια καταναλωτές που εγκατέστησαν τη δοκιμαστική έκδοση (beta), επισφράγισαν τις έρευνες της Microsoft αναφορικά με το πώς θα μπορούσαν να απλοποιηθούν οι καθημερινές εργασίες μας στον υπολογιστή.

Απλοποίηση των καθημερινών εργασιών
– Γραμμή Εργασιών: Η νέα γραμμή εργασιών εξασφαλίζει εξυπνότερες και αποδοτικότερες λειτουργίες, διαθέτοντας χαρακτηριστικά, όπως μικρογραφίες προεπισκόπησης των ιστοσελίδων, των εγγράφων και ακόμα και των βίντεο την ώρα που αναπαράγονται.
– Οικιακή ομάδα: Από κοινού χρήση αρχείων και εκτυπωτών μέσω όλων των οικιακών PC με Windows 7.
– DeviceStage: Δυνατότητα ευκολότερης διαχείρισης και συγχρονισμού όλων των συνδεδεμένων συσκευών, όπως φωτογραφικές μηχανές και κινητά τηλεφώνα.
Φωτογραφίες και Βίντεο: Οι εφαρμογές Windows Live Photo Gallery και Windows Live Movie Maker προσφέρουν μοναδικές δυνατότητες για την επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο και την από κοινού χρήση τους με τρίτους.
– Snap: Σύροντας ένα ανοιχτό παράθυρο στο άκρο της οθόνης αλλάζει αυτομάτως το μέγεθος του. Τοποθετώντας δύο διαφορετικά παράθυρα στα αριστερά και δεξιά άκρα του υπολογιστή, το μέγεθός τους προσαρμόζεται με τρόπο που να επιτρέπει την απόλυτη και παράλληλη σύγκρισή τους.
– Shake: Με ένα κλικ σε ένα τμήμα παραθύρου και με μια μικρή, απότομη κίνηση με το ποντίκι, ελαχιστοποιούνται όλα τα υπόλοιπα ανοιχτά παράθυρα. Με νέα απότομη κίνηση του ποντικιού τα παράθυρα επαναφέρονται στο αρχικό τους μέγεθος.
– Internet Explorer 8: Ο ταχύτερος, απλούστερος και ασφαλέστερος browser. Έξυπνα νέα χαρακτηριστικά, όπως Instant Search, Accelerators και Web Slices, επιτρέπουν την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του διαδικτύου.

Λειτουργούν όπως εσείς θέλετε
– Ταχύτερη Εκκίνηση & Απενεργοποίηση: Κάθε χρήστης των Windows 7 επωφελείται από το γεγονός ότι στο επίκεντρο πλέον βρίσκονται η καθολική απόδοση, οι ταχύτεροι χρόνοι εκκίνησης, επαναφοράς και απενεργοποίησης και η βελτιωμένη διαχείριση ενέργειας.
– Ευκολότερη εργασία εν κινήσει: Όλες οι ρυθμίσεις από ένα σημείο, μέσω του Windows Mobility Center.
– Προστατέψτε το PC σας: Αποτελεσματικότερη προστασία των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στο PC μέσω των προηγμένων δυνατοτήτων backup.

Νέες δυνατότητες
– Τεχνολογία αφής: Αλληλεπίδραση με το PC μέσω οθόνης αφής με δυνατότητες πολλαπλών σημείων επαφής.
PlayTo: Streaming της ψηφιακής μουσικής, των βίντεο και των φωτογραφιών μέσω των PC ή των συσκευών, όπως για παράδειγμα το Xbox 360 όταν συνδεθεί με την τηλεόραση.
– Απίστευτα Παιχνίδια και Γραφικά: Μέσω των νέων χαρακτηριστικών για ενισχυμένη απόδοση, τα παιχνίδια και η ψυχαγωγία περνούν σε άλλο επίπεδο, με υποστήριξη 64-bit και γραφικά DirectX11.
– Εκτυπώσεις με αναγνώριση της Θέσης: Τα έγγραφα αποστέλλονται στο σωστό εκτυπωτή, στο σπίτι ή στο γραφείο.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
paulo

εχω laptop με windows 7 και ειναι παρα πολυ καλα.ειναι γρυγορα και παρα πολυ απλα στην χρηση και νωμιζω εχουν κανει καταπληκτικη δουλεια

Staf

Eτσι ναι..Windows 7 και ξερο ψωμι.Τι να συζηταμε?Για Linux και Macintosh??

Κώστας Βλαχάκης

Super είναι τα Windows 7 και μια χαρούλα ήταν τα Vista. Πολύ κακία για το τίποτα… 😉

Staf

Οχι και κακια..Χαχα..Δεν ειμαι δα και ο υιος του Bill Gates για να βγαλω ατακα.Οσο για τα Vista θα χρησιμοποιησω την ατακα που ελεγαν οτι ”τα vista ειναι καλυτερα σβηστα”.(Και ειχαν δικιο οσων αφορα σε θεματα συμβατοτητας προγραμματων αλλα και στην Ram που χρειαζονται).Τα 7 ειναι πολυ καλυτερα.Βασικα ειναι μειξη εφε απο Vista ,Ram και συμβατοτητα απο Xp.Προσθεσαν και τα Shake και Snap και οριστε..

Κώστας Βλαχάκης

Εννοώ ότι υπήρξαν πολλά αρνητικά σχόλια και δημοσιεύματα για τα Vista ενώ εμένα όπως και αρκετούς άλλους, μας έχουν αφήσει ικανοποιημένους.

Staf

Mε 4GB Ram θα ημουν κ εγω ευχαριστημενος με τα Vista.Το Laptop μου εχει 2GB Ram.Mε vista σερνοταν.Περασα τα 7 ultimate και ησυχασα.
Επισης η Μicrosoft εκανε ποσα χρονια μετα απο τα ΧΡ να βγαλει καινουριο ΟS.Εβγαλε τα Vista και πολυ συντομα εβγαλε τα 7.Μηπως ηξεραν κατι??

Κώστας Βλαχάκης

Σε πληροφορώ ότι τα είχα σε laptop τριετίας Dual Core 1.66 με 1GB RAM και δούλευε ρολόι.

Staf

Δεν λεω οτι δεν δουλευουν Κωστα.Απλα εγω χρειαζομουν το laptop και για αλλες δουλειες( εκτος του ιντερνετ).Παραδειγμα:Τα ειχα σε laptop Compaq με 2GB Ram στα 2.2 GHz και πηγαινε..Αστα να πανε.Επισης δεν μπορουσα να εγκαταστησω πχ Vm ware ,ουτε προγραμματα για το κινητο.Τελος εαν ανοιγα 3-4 παραθυρα εκανε συνεχεια επανεκκινηση ο windows explorer και μου εκλεινε τα παντα..

Spyroscesarsc

Εγώ έχω laptop με Intel Celeron στα 2.2GHz και Vista και θέλω να το πετάξω από το παραθύρο! ο.0

Staf

Γεια σου ρε Spyros.Θα σου συνιστουσα να κανεις κανα defragment η αλλιως κανε σαν εμενα..Ριξ το ενα φορματ και περασε τα 7 για να στρωσει.Θα με θυμηθεις.!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Microsoft Windows 7

Windows 7: Η Microsoft δεν δίνει πλέον drivers με κάθε update

Η Microsoft σταματά σιγά-σιγά την υποστήριξη των Windows 7, καθώς δεν προσφέρει drivers για αυτά στα καθιερωμένα Updates.

Software featured Windows 7

Windows 7: 11 χρόνια μετά, τρέχουν σε τουλάχιστον 100 εκατ. PC

Παρά την ηλικία τους και το τέλος υποστήριξης, τα Windows 7 είναι εγκατεστημένα σε τουλάχιστον 100 εκατ. PC παγκοσμίως.

Software Microsoft Windows 10 Windows 7

Windows 10: Δωρεάν αναβάθμιση από Windows 7 και 8, ακόμα και σήμερα [How To]

Αν και δε θα έπρεπε κανονικά, μπορείτε ακόμα να αναβαθμίσετε τα Windows 7 ή Windows 8 σε Windows 10 εντελώς δωρεάν.

Software featured Windows 7

Windows 7: Επιδιώκουν τη δημιουργία open source έκδοσης

Ξεκίνησε η συγκέντρωση υπογραφών, ώστε η Microsoft να μετατρέψει τα Windows 7 σε λογισμικό ανοιχτού κώδικα, το οποίο θα παρέχει δωρεάν.