Windows 8.1 Blue [preview video]

Η ομάδα ανάπτυξης του λειτουργικού συστήματος Windows ανέβασε ένα βίντεο όπου ο Jensen Harris παρουσιάζει ότι νέο φέρνει η αναβάθμιση Windows 8.1 που θα διατεθεί δωρεάν στους χρήστες Windows 8 αργότερα μέσα στο έτος. Δείτε το βίντεο και τις αλλαγές στο search, τις εφαρμογές, το application store και φυσικά την επιστροφή του Start button.

Windows 8.1 Blue preview video, Windows 8.1 Blue [preview video]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Θανος

Να σας ρωτησω λιγο… το 8.1 θα βγει και για windows phones? ξερουμε τπτ?…

Ορέστης

Μου άρεσεσαν πολύ τα Windows 8 και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι τα κράζουν, είναι γρήγορα απλά και πολύ ελαφριά! Το μόνο που με είχε ξενερώσει ήταν η απουσία start button και αυτό επέστρεψε! Ωραίο update με αρέσει

Πέτρος Π

Φαίνονται καταπληκτικά και πολύ λειτουργικά!! Και είναι γενικά αποδεκτό οτι τα Windows 8 είναι πάρα πολύ ελαφριά και γρήγορα σαν λειτουργικό… Τελικά νομίζω οτι πρέπει να είναι καποιος τελείως κολημένος για να μην του αρέσουν…

Λακης Ραπτακης

@Πέτρος Π μα φιλε μου οι περισσότεροι που εμφανίζονται σαν haters από windows γράφουν…τα υπόλοιπα είναι για να το παίζουμε trendy,Σαν το ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ του τσιπρα ένα πράμα.
Αμα εσένα σ αρέσει κάτι δεν πα να λέει ο άλλος,γέλιο προκαλεί

keysmith

τα windows 8 (και 8.1 λιγότερο), έχουν 4 στραβά και 1 καλό
στραβα
1. δεν έχουν start menu (menu based, not icons) (8.1 not fixed)
2. δεν μπουτάρουν σε desktop (8,1 fixed)
3. δεν έχουν aero (8.1 not fixed)
4. το metro/modern ui είναι γτπκ για desktop και έχει το θράσος να το έχει default. (8.1 not fixed)
5. τα άλλαξε (ρυθνίσεις κτλ) όλα θέση, δεν ξέρεις που βρίσκεται τι. (8.1 not fixed)

καλά
1. είναι γρήγορα

Τα στραβά 1, 2 λύνονται με το classic shell (δωρεάν start) και το 4 αγνοείται (δεν ασχολείσαι). Το 5 συνηθίζεται, το 4 κρίμα αλλα τι να κάνουμε. Τα 8.1 μικρή βελτίωση φέρνουν όχι όμως ασήμαντη.

Το 1 καλό που έχει είναι πολύ καλό.

Όσο δουλευει το classic shell, no problem.

Panagiotis

Αν και έχω Mac τα έχω δει μέσω VMware και πραγματικά ειναι ΠΟΛΥ καλύτερα απο παλιά. Ειδικά η ταχύτητα ειναι super…απλα θεωρώ προαπαιτούμενο την οθόνη αφής για τα win 8. Τα tiles θέλουν ¨δαχτυλο¨…ίσως τώρα με την επιστροφή του start να θέλουν να καλύψουν αυτό το κενό και να ικανοποιήσουν τους κλασσικους mouse users. Σωστή κίνηση.

Darth

εμένα το μοναδικό πράγμα που μου λείπει είναι το aero χωρίς αυτό είναι κακάσχημα όλα τα άλλα λύνονται με μια εφαρμογή

Panides

Σταθερά σε απόδοση και αξιόπιστα θα τα θεωρούσα εγω. Τα έχω και είμαι ικανοποιημενος και τα θεωρώ καλύτερα από τα πολύ καλά 7.

Νιο

Εγώ πάντως τα Windows 8 τα έχω ερωτευτεί..! Θέλω να τα δοκιμάσω κ στo desktop μου και σε κινητό (925 κατά προτίμηση.!). Δεν με νοιάζει τι λένε οι κολλημένοι κ τι αλλαγές έχουν κάνει. Κ την πρώτη φορά που πήρα android το έμαθα. Λες κ είναι γέροι κάνουνε. Έλεος. Κ δεν μπορώ να καταλάβω πως χρησιμοποιουμε τώρα το ποντίκι για την έναρξη κ τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας κ δεν μπορούμε να το χρησιμοποιησουμε τώρα στα tiles που είναι κ μεγαλύτερα. Πολύ καλή κ τολμηρή η αλλαγή της..! Ένα μεγάλο Μπράβο από μένα.!

sosimple

Δεν εχω ουτε εβδομαδα που εχω αγορασει win8 tablet., Τι να πω.. Τα win phone, δε μου αρεσουν και δυσκολα θα παω σε αυτα, θα μεινω σε android, αλλα στις ταμπλετες ειναι αλιως τα πραγματα.. Μακραν οτι καλυτερο εχω παρει ποτε. Σε pc δεν κανουν καμια σοβαρη διαφορα αλλα στις ταμπλετες που εχουν αφη, ειναι οτι καλυτερο,γρηγορο κλπ εχω χρησιμοποιησει ποτε.. Καμια σχεση με το nexus 7 (το οποιο επισης εχω) που διαβαζω σε συγκριτικα οτι η cpu του ειναι ισοδυναμη με τον clover trail που εχει η win tablet.. Τουλαχιστον 5 φορες γρηγοροτερη σου φαινεται.. Μιλαω για κανονικα win8, οχι τα rt..

el_mac

@ sosimple αδερφε μπορεις να μας πεις τι μηχανακι δουλευεις ??? και ειναι pro ή rt ???

ορεστης

ξερουμε πως θα γινει το update? δηλαδη ως απλη ενημερωση στο shutdown και ετοιμο?

sosimple

@el_mac:lenovo lynx k3011 απο το eshop 500 €. Τρεχει win κανονικα, οχι rt, το έγραψα και πριν. Κοιτα τα χαρακτηριστικα στο shop για περισσότερα.

Nik

Οι περισσότεροι που τα κράζουν δεν ασχολήθηκαν καν να τα μάθουν. Άντε μάγκες, ήρθε η ώρα να μάθετε λίγο και το πληκτρολόγιο. Με πληκτρολόγιο μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα και μάλιστα πολύ πιο εύκολα και γρήγορα παρά με το ποντίκι. Το πληκτρολόγιο δεν είναι μόνο για να γράφετε στο FaceBook. Το update είναι πολύ καλό, αλλά μήπως ξέρει κανείς αν μπορώ να απενεργοποιήσω το κουμπί Start; Χάρηκα πολύ όταν εξαφανίστηκε, και να που γύρισε. Όταν κάτι υπάρχει στο πληκτρολόγιο, τι να το κάνω και στην οθόνη μου; Μπράβο στη MS που το ξαναβαλε αφού έλειπε σε πολλούς, αλλά καλό είναι να μπορούμε να το εξαφανίσουμε εμείς που δεν το θέλουμε. Δεν έχω πατήσει ποτέ αυτό το κουμπί. Πιο εύκολο και γρήγορο να πατήσεις ένα πλήκτρο στο πληκτρολόγιο, παρά να τραβάς το ποντίκι για να κάνεις ένα κλικ.
Επειδή στη δουλειά μου, χρησιμοποιώ και Windows και Mac, στο σπίτι ακόμα και Linux για πηραματα στο Android, μπορώ να πω ότι τα είδα όλα. Δε θα πω ποιο λειτουργικό είναι καλύτερο, κανένα, απλά είναι διαφορετικά. Θέλω να πω ότι τα Windows 8 είναι η πρώτη έκδοση που χαίρομαι να τη δουλεύω.

sosimple

Βασικά δεν έβαλε ξανά το start menu.. Γι αυτό αυτοι που διαμαρτύρονταν γι αυτό, εξακολουθούν να το κανουν.. Το start menu στα 8 είναι η metro οθόνη με τα τετραγωνάκια. Αυτο το ρολο παιζει.. Το μονο που έκανε η mivrosoft, είναι να προσθέσει μια συντόμευση εκεί που ηταν το start menu, που όταν το πατάς σε μεταβεί στη metro οθόνη.. Αυτο το έχω κανει και μόνος μου πριν την microsoft, οποτε δε περιμένω τα 8.1 γι αυτό.. Σχεδόν όλα όσα κάνουν τα 8.1 τα έχω στα 8. Με μονη εξαίρεση να χωρίζει την οθόνη στα 2, αντί για 75/25 που είναι τώρα..

Nikos Pap

Σε προσωπικο επιπεδο τα windows τα χρησιμοποιω επαγγελματικα χρονια χρησιμοποιωντας απαιτητικα προγραμματα απο αποψη User Interface.Οσοι ξερουν απο Autocad ξερουν τι πυκνοσχεδιασμενη μπαρα εργασιας χρημοποιουν( Ribbon ui) στο πανω μερος του παραθυρου τους.

Ε λοιπον το μεγαλυτερο προβλημα παραγωγης δουλειας στα Windows 8 τα συναντησα στα hot corners.Αυτη η ρημαδα γωνια που με ενα κλικ σε μεταφερει στην Start Screen ειναι ακρως παρεμβατικη!Και οταν εισαι σε ενα επιπεδο οπου οταν δουλευεις,ξερεις οτι δεν χρειαζεται να κοιτας το ποντικι αυτο τα λεει ολα.

Αρα μακρια για εμενα τα hot corners…επισης,,,βλεπω οτι στο update παλευουν να κανουν την Start Screen σχετικη με τον desktop(μπορεις να βαλεις το idio wallpaper….διερωτωμαι:δεν θα ηταν πολυ καλη ιδεα να φαινοταν η γραμμη της taskbar με το start button/all apps button στην start screen με μια διαφανεια ωστε να φαινεται αισθητικα το ιδιο;Εσεις τι λετε;

nikolas

Από τις καλύτερες εκδόσεις λογισμιμου τα windows 8. Τρέχουν γρήγορα και δεν κολλάνε.!!! σε όσους δεν αρέσουν μπορούν να μεινουν πίσω στα 7.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.