Windows 8.1, Επιστροφή του Start menu τον Αύγουστο

Λίγες εβδομάδες μετά το πρώτο update των Windows 8.1, η Microsoft ετοιμάζει μία δεύτερη αναβάθμιση για το δημοφιλές λειτουργικό σύστημα. Η αναβάθμιση αναμένεται να γίνει διαθέσιμη τον Αύγουστο, ενώ πρόκειται να φέρει αρκετά χρήσιμες αλλαγές στους χρήστες.

Αρχικά, το Start menu (μενού έναρξης) πρόκειται να επιστρέψει στην αρχική οθόνη. Μετά την επιστροφή του Start button στην πρώτη αναβάθμιση, η Microsoft σχεδιάζει την επαναφορά ολόκληρου του menu, όπως ήταν και στα Windows 7, παραθέτοντας παράλληλα κάποια live tiles στο δεξί κομμάτι του.

Εκτός από το Start menu όμως, η δεύτερη αναβάθμιση πρόκειται να δώσει την δυνατότητα στις Windows 8 modern style εφαρμογές να ανοίγουν μέσα σε παράθυρα στο desktop. Το χαρακτηριστικό αυτό πρόκειται να φανέι ιδιαίτερα χρήσιμο σε όσους θέλουν να τρέχουν ταυτόχρονα modern style και “παραδοσιακές” windows εφαρμογές.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα νέα χαρακτηριστικά αρχικά προορίζοντας ως τμήμα των Windows 9, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον επόμενο χρόνο., Windows 8.1, Επιστροφή του Start menu τον Αύγουστο
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

33 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Θάνος

Πο δεν θα είναι ωραίο.

kostas

Επιτελους θα φυγω απο τα linux και επιστρεφω στα windows

Lefteris

Έτσι ακριβώς έπρεπε να τα βγάλουν απο την αρχή, για ένα και απλό λόγο δεν μπορείς κάτι που έχεις συνηθίσει εδώ και πολλά χρόνια να έρχονται να στο αλλάζουν εντελώς! Για να φτάσουν στο εντελώς διαφορετικό δλδ στα 8, πρέπει να το κάνουν σταδιακά αλλά ακόμα και όταν φτάσουν να είναι τα Windows σε στυλ 8, ακόμα και τότε δίνεις την επιλογή πως θες να στα εμφανίζει!
Τεσπα μπράβο στην Microsoft που ακούει το κοινό της! Καλλιο αργά παρά ποτέ!

Νικηφόρος

Αφότου κατάλαβαν ότι είναι μάπα έστω και αργά το αλλάζουν!!

Zόρζ

Έστω όμως είναι ένας τρόπος στο να συγχωνεύσουν τα κλασσικά Windows με την παραλλαγή των καινούριων Windows 8. Καλή προσπάθεια πάντως….:)

Antoniracing

Μάλιστα… αν γίνει τετοια αλλαγή τοτε πιστεύω δεν θα είναι πλεων ποιο γρήγορο απο τα 7 οπως ήταν.. καθώς οταν έτρεχε μια metro εφαρμογή οι άλλες ηταν καπως αδρανεις και το αντίστροφο άρα εξοικονομουνταν πόροι ….

petsas

μα το εχουμε ηδη το start menu τωρα τα live tiles δεν μου αρεσουν θα φαει ακυρο το update

Αντώνης Μαρίνος

Εκτός ότι τους πήρε σχεδόν 6 μήνες για να καταλάβουν το προφανές (if it works, dont fix it), όλοι οι υπόλοιποι έχουμε λύσει το πρόβλημα που μας έβαλε η ίδια η M$ με το τζάμπα και super ClassicShell….αν και αυτό εδώ φαίνεται πιο ωραίο και ίσως πιο λειτουργικό…π.χ. φαίνεται να μπορείς να μεγαλώσεις τα εικονίδια που χρησιμοποιείς πιο συχνά/πολύ, στο στυλ που αλλάζεις μέγεθος τα metro icons. Έτσι παντρεύει τα δύο στυλ με τον καλύτερο τρόπο

nikolas

να υπαρχει επιλογη για το αν θελει καποιος την οθονη εναρξης η το μενου ενερξης. προσωπικα μου αρεσει περισσοτερο η οθονη.

ΑντώνηςΤ

@Lefteris, με 3€ έχεις καλύτερο Start όμοιο με αυτό που πάει να κάνει η MS και με άλλα τόσα το να τρέχεις ModernUI εφαρμογές στο Desktop…

Δεν θα κάνω διαφήμιση αλλά η εταιρία τα έχει αυτά εδώ από τότε που βγήκαν τα Win8.

Τόσο πολύ παιδεύτηκαν στην MS να τα κάνουν αυτά που θα τα βγάλουν τον Αύγουστο αντί να το έχουν κάνει από την 1η έκδοση των Windows 8.1.

Μας δουλεύουν…

Kyrillos

Επιτέλους, μετά από αυτό θα αρχίσω να σκέφτομαι σοβαρά τη μετάβαση από Windows 7.

Mimis

Εγώ εύχομαι, με το update του Αυγούστου, να μας δώσει η Microsoft την ταπετσαρία των Xp, με το πράσινο λιβάδι και λόφο, που τόσο μου έχουν λείψει…
Όλα τα άλλα δεν έχουν καμία σημασία..
Μ’ακους Microsoft……..
Καμία, απολύτως..

lecr

@mimis εχω πεθανει….χαχαχα
Ελπιζω να ναι αστειο και να μην το εννοεις,γιατι αν το εννοεις…..τι να πω…
Τι αλλο θα ακουσω εδω μεσα….

ΑντώνηςΤ

@Mimis, χαχαχα…

Πάντως ένα πρόβλημα που διαπίστωσα και είναι ανεξήγητο, είναι ότι εάν βγάλεις σκούρο (ή μαύρο) χρώμα στα παράθυρα τότε ο Τίτλος του παραμείνει μαύρος… αυτό ακόμα δεν το πήραν χαμπάρι στην Microsoft, στο Start μενού του μάρανε που στο κάτω κάτω ήταν επιλογή τους.

Πέρα όμως από τα όλα προβλήματα τα Windows 8 είναι ανώτερα από τα 7 και τις προηγούμενες εκδόσεις και πάρα πολύ ελαφριά και γρήγορα.

Είναι κρίμα που με κάτι που διορθώνετε γρηγορώ κάποιοι παραμένουν στα 7.

keysmith

το aero μένει και θα ήμαστε εκεί που τα αφήσαμε!
Μπράβο ms ξανα-ανακάλυψες το τροχό.

Alan

Άμα είναι έτσι να γυρίσω στα 7 κατευθείαν, να μην περιμένω τις ενημερώσεις… Τουλάχιστον, όπως προείπαν τα παιδιά πριν, ακούει το κοινό… Χρήσιμη προσθήκη το ότι μπορείς να έχεις σε παράθυρα τις Metro εφαρμογές, γιατί η διχοτόμηση της οθόνης δεν είναι πάντα βολική, είναι λίγο “μπακάλικη”. Τουλάχιστον θα αργήσει λίγο και θα μπορέσω να συνηθίσω τα Linux… (Πολύ ξίγκι έβγαλα :Ρ )

Nio

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν τα φτιαχνουν οπως τα κινητα?
4 βασικα εικονιδια κατω: μουσικη, βιντεο, φωτογραφιες, εγγραφα και στην επιφανεια οτι αλλη εφαρμογη θες (word, browser, παιχνιδια, προγραμματα). Και ενα εικονιδιο με ολες τις εφαρμογες. Εχουμε συνηθησει κ απο τα κινητα. Ομορφα, απλα και απεριττα…

Andrew

Και η ms βαφτειζει update και νεο feature κατι που υπαρχει απο το 1995 και απλα με τα win 8 το ξηλωσε χωρις λογο (μαζι με το aero για να μην ξεχνιομαστε…) και θελησε να μας χωσει με το ζορι οθονη αφης και στυλ tablet στο γραφειο μας… Οσο δεν φτιαχνεις λειτουργικο γραμμενο για desktop που δεν ειναι ειναι και ομορφο παραλληλα, εμεις θα μενουμε στα 7. Βλεπω να εχουν την μοιρα των xp που τα τελειωσει η υποστηριξη τους και θα υπαρχουν ακομα πολλοι χρηστες.

ΑντώνηςΤ

@Nio, διότι ξεχνάν τους προγραμματιστές (συμπεριλαμβανομένου και μένα). Ναι εκεί το πάνε να είναι όλα οργανωμένα για απλούς χρήστες όπως στα κινητά, μόνο που για να κάνει κάποιος τέτοιες εφαρμογές πρέπει να το λειτουργεί και ο ίδιος (δηλαδή ο developer). Ξαφνικά με τα 8 μας πέταξαν εκτός και μας φόρτωσαν επιπλέον κινήσεις για κάτι που μάθαμε να λειτουργούμε σύντομα. Και αυτό ήταν το Start Menu και η συνεχής αλλαγή σε ένα σύστημα που πρέπει να δουλεύεται σε touch. Για απλές εργασίες έπρεπε να πηγαίνουμε συνεχώς στα Tiles και να ψαχνόμαστε. @Andrew, ήθελε να επιβάλει με άκομψο τρόπο το νέο στυλ πιεζόμενη από τα κινητά και τις ταμπλέτες. Ξέχασε την μεταβατική περίοδο που δίνει στους χρήστες να εξοικειωθούν και να επιλέξουν. Για αυτό οι τόσες αντιδράσεις. Όσο για το Aero, κατανάλωνε άσκοπα (μια διαφάνεια δεν κάνει τη διαφορά) αρκετή ισχύ από την GPU και ανέβαζε τζάμπα την θερμοκρασία. Αυτό που ανάφερα πριν για το Title του παραθύρου δεν έχει σχέση με το Aero. Πάντως πολύ λόγος για το “κακό” σύστημα των Windows 8. Τα 8 αν εξαιρέσουμε στο Start Menou είναι ένα εξαίσιο σύστημα και πολύ ανώτερο από τα Windows 7. Μην μας παρασέρνουν διάφοροι που δεν έχουν πιάσει καν τα… Συνέχεια »

Αντώνης Μαρίνος

Ούτε μαγικά έκανε η MS, ούτε καινοτόμησε, ούτε ξαφνικά ανακάλυψε την Αμερική. Έχοντας δουλέψει σε ότι λειτουργικό υπάρχει τα τελευταία 30 χρόνια, θεωρώ ότι αυτή η απότομη “αποβλακοποίηση” (ή καλύτερα “tabletοποίηση”) του desktop για χάρη του concept “one-OS” και των απλών χρηστών (που είναι και η μεγάλη μάζα) ήταν ίσως το μεγαλύτερο ατόπημα της MS τα τελευταία χρόνια (μετά τα Vista). Και σιγά το δύσκολο δηλαδή να έβαζαν 2-3 ρυθμίσεις ακόμα και την επιλογή για το classic Start (συν τα desktop mode apps). Ναι τα 8αρια είναι καλύτερο, ταχύτερο και σταθερότερο λειτουργικό, αλλά τα λαθάκια στο UI έβγαζαν μάτια. Τουλάχιστον δεν τους πήρε πάνω από χρόνο για να τα διορθώσουν….:-)

Gabriel

καλή σαλάτα! σε λίγο έτσι όπως πάει θα είναι αντιγραφή xp! σιγά την καταστροφή που δεν είχε το start buton και ορισμένη χανόταν στο στο metro ui!

Andrew

@ΑντώνηςΤ Συμφωνώ οτι τα 8 ειναι ανωτερο τεχνολογικα λειτουργικο, και το εχω δει και ο ιδιο αφου το δουλεψα για μερικους μηνες. Απλα αυτο που λες για το aero τι ηταν μια απλη διαφανεια που κατανάλωνε πορους, για μενα και μερικους αλλους χρηστες ηταν λογος να μην παμε στο flat των 8. Ειμαι χρηστης windows απο το 2004 και android απο το 2010 και παντα ζηλευα τα mac και ios (μεχρι το 6 τουλαχιστον) για την εμφανιση τους. Και ακομα δεν εχω κατανοήσει γιατι η αγορα γυρισει προς τις flat εμφανίσεις και στον μινιμαλισμο… Αν καποιος ξερει ας μου το εξηγήσει γιατι με εχει φαει η περιεργεια. 🙂 Φιλικά παντα.

Gmis

Ποπο χαλια δεν μου αρεσει

ΤΟμ

Του χρονου windows 9? Χαχα καθολου στην apple δεν θελει να μοιασει η MS τι να πω. Τουλαχιστον ας το κανει οπως η apple με τσαμπα ενημερωσεις πια και ας δινει και μια εκδοση του Office δωρεαν. Μην την αντιγραφει εκει που την συμφερει.

Alan

@Andrew Η τάση προς τον μινιμαλισμό είναι θέμα αισθητικής, πιστεύω. Απλά κάθεται καλύτερα στο μάτι, μοιάζει και λίγο φουτουριστικό, ίσως, και επικρατεί. Κάνει τα πράματα να φαίνονται απλούστερα, πιο κατανοητά με λιγότερη προσπάθεια. Άποψη μου πάντα.

George

@Andrew Και εγω μαζι σου. Μα καλα τι σκεφτονται; Αλλαξουν το φουτουριστικο στυλ με μινιμαλισμο για να μοιαζουν με tablet και smartphone μπας και πουλησουν lumnia συσκευες ή προωθησουν το σκεπτικο ενα λειτουργικο παντου; Χαλια ειναι και αν δε με πιστευεται γραψτε στο youtube jarvis και δειτε τι γινεται με το ‘βαρυ’ aero.

ΑντώνηςΤ

Όλα πάνε για ενοποίηση. Αυτό είναι δεδομένο, ακόμα και στην Apple σκέφτονται τον τρόπο. Πια οι πωλήσεις για τον περισσότερο κόσμο είναι στα tablet κ.α. παρόμοια συστήματα για ” dummies” (χωρίς παρεξήγηση) και καλά κάνουν.

Στην MS την έκατσαν καλά τα Windows Phone να είναι σαν alternative των iOS και Android με άλλη φιλοσοφία (που προέρχεται από το αποτυχημένο προϊόν Microsoft Zune). Αυτό πάει να το κάνει και στα Desktop με την μετατροπή τους σε υπερμεγέθης tabletes.

Και μιας είπα για Desktop μάλλον αυτόν τον όρο πρέπει να τον ξεχνάμε πια… όλοι οι tablet με WindowsRT αγοράζουν ή υβριδικά και μη Laptop.

Το touch σε μεγάλες inches δεν βολεύει για καθημερνή χρήση, στο Laptop μου που τα έχω με touch είναι μια χαρά, όχι ίσως για εμένα αλλά δεν είναι και άσχημα (άλλωστε σε τέτοιο περιβάλλον είναι αυτά που προγραμματίζω).

Οπότε… καλές οι αλλαγές εφόσον πάντα υπάρχει η alternative λύση το «desktop» (όπως είναι το shell στο linux κατά κάποιο τρόπο). Από επιλογή δεν την έβαλαν από την αρχή, κάλιο αργά παρά ποτέ. Α και για το τελευταίο πότε δεν με προβλημάτισε με κάλυψαν πλήρως τρίτες λύσεις.

LeTak

Μα καλά…τι άλλο θα διαβάσω εδώ πέρα; επειδή κάποιοι είναι slow και το IQ τους δεν φτάνει για να μάθουν κάτι καινούριο κάθονται και κλεγονται από την πρώτη μέρα για τα windows 8…Άσχημα τα ανεβάζουν άχρηστα τα κατεβάζουν…Πρώτον, κανεις δεν σας ανάγκασε να τα έχετε, δεύτερον,έχετε ακομα XP επειδή βαριέστε να αλλάξετε σε 7,άρα είστε και τεμπέληδες. Τρίτον, τα 10χρονα ξαδέρφια μου έμαθαν να τα χρησιμοποιούν σε 4-5 μέρες,εσείς τόσο πολύ δυσκολευτήκατε; Πεμπτον, ε όχι και άσχημα ρε παιδιά…πειτε ότι θέλετε αλλα όχι και άσχημα! Αλλάξτε οθόνη γιατί μάλλον αυτο θα φταίει 😛 η ms πάντα ακούει τους πελάτες της και αυτο το απέδειξε τόσο με τα WP 8.1 όσο και με τα windows 8.1 που είναι το πιο σταθερό λειτουργικό που έχω χρησιμοποιήσει (ακομα κι από osx). Ένα λειτουργικό γρήγορο,Σύγχρονο καθαρό με άπειρες λειτουργιες! Θέλει δουλειά ακόμα και έχει ελλατωματα αλλα ούτε καν το 1/10 απο όσα λέτε κάποιοι παραπάνω…

TOm

Η MS δεν ακουει τους πελατες της, την οικονομικη κατρακυλα της της ακουει φιλε letak. Αν ακουγε θα εβγαζε κατι σωστο απο την αρχη και δεν θα τρεχε να το διορθωσει μετα με προφανεις κινησεις που θα πρεπε να γινουν απο την αρχη. Παραδειγματα: windows 8 και xbox one.

ΑντώνηςΤ

@LeTak, αρχικά λίγο πρόσεχε με τους χαρακτηρισμούς. Δεύτερο ποιος σου είπε ότι δεν το μάθαμε ή μπορούμε να το μάθουμε.

Αυτό που λέμε είναι ότι απλά ΔΕΝ ΒΟΛΕΒΕΙ…simple… για να χαλαρώσεις να παίξεις κανά παιχνιδάκι να ενημερωθείς, να μπεις στα social και να κολοβαρέσεις, να στείλεις κανά απλό email είναι μια χαρά…

Να κάνεις σοβαρή, άμεση και γρήγορη δουλειά ΟΧΙ. Άσε που δεν καλύπτει όλες τις άμεσες λειτουργίες του Start μενού.. μέχρι πρότινος για να κάνεις Restart έπρεπε να κάνεις 4-5 κινήσεις αντί για 1…

Οπότε μάλλον εσύ είσαι αυτός που είσαι αργός με αυτό, γιατί έμαθες με τα απλά, και εκεί θα μείνεις γιατί δεν σε ενδιαφέρει κάτι άλλο.

Sot

Νομίζω κανένας δεν κατάλαβε τι έκανε η MS.
Μας έφερε τα 8 με τρόπο τέτοιο ώστε να κάνουμε όλοι λογαριασμό Microsoft.. Μέσω METRO και TILES μας έβαλε στο λούκι να αγοράζουμε εφαρμογές.. και τώρα σιγά σιγά μας ξανά προσγιώνει στα γνωστά.. μόνο που τώρα έχουμε λογαριασμό και με ένα κλικ αγοράζουμε εφαρμογές και μας τα πέρνει.
ότι και να λέτε η MS έκανε μια χαρά τη δουλειά της.

Αντώνης Μαρίνος

Όπως βλέπω, και εδώ μέσα έχουμε τα 15χρονα που δεν ξέρουν τι τους γίνεται (π.χ. LeTak, Gabriel) και προφανώς δεν έχουν δουλέψει πραγματικά σε desktop Windows ποτέ (παρά μόνο κανά παιχνιδάκι ή Fb), και όλους τους υπόλοιπους που καταλαβαίνουμε τι σημαίνει “δουλεύω σε desktop” (όπως ο συνονόματος). Προσπαθήστε παιδάκια να δουλέψετε σε Metro με εικονίδια για όλα τα εργαλεία που χρειάζεται ένας dba/developer για Oracle (ή αντίστοιχα για development σε java, εργασία DTP/Photoshop κλπ), και μετά ελάτε να μου πείτε για εργονομία και ευκολία…..

Όπως όμως έχουμε ήδη πει, η λύση ήταν διαθέσιμη εδώ και μήνες (π.χ. ClassicShell), οπότε τη δουλειά μας την κάναμε ήδη -γιατί το προηγούμενο update και το “start button” που έφερε ήταν κοροϊδία. Φαίνεται όμως ότι η MS αποφάσισε επιτέλους να ακούσει τη φωνή της λογικής και να επαναφέρει το κανονικό Start, με ολίγον από Metro βελτίωση…

Mpampis

Συμφωνω με πολλα απο τα παραπανω comments.Μετα τα 7 κ γω εγκατεστησα τα 8 και καποια πραγματα εβγαζαν ματι σε απλη,καθημερινη χρηση(οπως οταν ανοιγες το wifi κρυβοταν η γραμμη με τη γλωσσα-ημερομηνια κτλπ)κ σιγουρα ενω η ms ειχε δημιουργησει ενα (κατα τη γνωμη μου) πολυ ευχρηστο και ομορφο περιβαλλον,ξαφνικα μας γυρισε 180 μοιρες.Ξεραμε π.χ με 2 κλικ θα ανοιγαμε τον πινακα ελεγχου ενω τρ πρεπει να καθεσαι να τον ψαχνεις στα προγραμματα.Πρεπει να τον κανεις συντομευση κατι που εμενα δεν μ αρεσει.Αλλα τα 8 ειναι πραγματικα ελαφρια κ γρηγορα με πολυ μεγαλη διαφορα απο τα 7.Κ αμα τα γνωρισεις τα tiles μπορεις να τα τακτοποιησεις οπως σε βολευει.Εγω τρ τα 8 δεν τ αλλαζω με τιποτα.Μην κραζουμε μια καλη εταιρια τοσο ευκολα,σιγουρα ξερουν πολλα παραπανω απο εμας.
Φιλικα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Software featured Windows

Windows 11: Τo Android smartphone σας γίνεται επίσημη web κάμερα του PC

To πρόγραμμα Windows Insider προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του τηλεφώνου ή του tablet Android ως web κάμερα.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.