Windows 8.1 Update, Επικεντρώνεται σε χρήστες Mouse/Keyboard

Παρά το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός χρηστών χρησιμοποιεί touch οθόνες, η Microsoft δεν ξέχασε όσους χρησιμοποιούν mouse/keyboard και επικεντρώθηκε στο πως θα κάνει τη χρήση του pc όσο πιο εύκολη γίνεται. Τα commands είναι πιο εύκολο να βρεθούν με τη χρήση mouse/keyboard, το switching των apps- κυρίως στα Windows Store apps- είναι πιο εύκολο και έχει απλοποιηθεί η διαδικασία εύρεσης και εγκατάστασης νέων apps.

Ευκολότερη πρόσβαση στα αγαπημένα και key controls
Στην αρχική οθόνη βρίσκονται τώρα τα Power και Search buttons στην επάνω δεξιά πλευρά και είναι πλέον εύκολο να ανοιγοκλείσει το pc ή να γίνει γρήγορο search.

Επίσης, έχει προστεθεί η task bar που επιτρέπει να κάνετε pin τόσο desktop apps όσο και Windows Store apps, επομένως το switch μεταξύ των apps είναι ακόμη πιο εύκολο. Επομένως τα favorite apps όπως Skype, Facebook, Flipboard, Xbox Music μπορούν να «καρφιτσωθούν» στην task bar και να είναι εύκολη η πρόσβαση.

, Windows 8.1 Update, Επικεντρώνεται σε χρήστες Mouse/Keyboard

Η έξοδος από κάθε app είναι εύκολη μέσω του close και minimize button επάνω δεξιά ενώ με δεξί κλικ πάνω σε κάθε tile, βγαίνει ένα context που σου λέει τις επιλογές που έχεις, π.χ unpin from Start, pin to the taskbar, change the tile size ή uninstall app.

, Windows 8.1 Update, Επικεντρώνεται σε χρήστες Mouse/Keyboard

Πιο εύκολο search νέων apps
Το Windows Store είναι by default στην taskbar άρα είναι εύκολη η πρόσβαση σε αυτό, βέβαια υπάρχει και η επιλογή του unpin για όποιον δεν το θέλει.

Αφού έχουν εγκατασταθεί τα νέα apps βγαίνει ένα μήνυμα κάτω αριστερά που ενημερώνει για το install και δείχνει που μπορείς να το βρεις.

, Windows 8.1 Update, Επικεντρώνεται σε χρήστες Mouse/Keyboard

Το Microfoft account επιτρέπει όταν αλλάζετε κάτι στο κινητό, αυτό γίνεται και στο pc σας. Για παράδειγμα, όταν το φόντο στο κινητό από κόκκινο γίνεται κίτρινο, το ίδιο θα γίνει και στο Pc. O νέος Internet Explorer 11 έχει γίνει πιο γρήγορος και είναι επίσης συγχρονισμένος με τις άλλες συσκευές. Ενώ η Microsoft ζήτησε από τους κατασκευαστές να κατασκευάσουν low cost συσκευές όπως με μόνο 1GB RAM και 16GB χωρητικότητα έτσι ώστε να είναι οικονομικά προσιτή η χρήση του Windows 8.1 Update.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Andreas Kalantonis

Κώστα, μήπως είπαν πότε θα είναι διαθέσιμη αυτή η ενημέρωση;

Ανώνυμος Σχολιαστής

Σωστές αλλαγές που κακώς δεν έγιναν από τα πρώτα Win 8. Πάντως πολύ ωραίο λειτουργικό και αυτός ο τόσο καλός συγχρονισμός μεταξύ Windows & Windows Phone είναι ακόμα θετικό στοιχείο για να αγοράσω ένα Lumia. Το μόνο που φοβάμαι είναι ότι του χρόνου η MS θα μας κρεμάσει για τα Win 9 οπότε θα συνιστούσα σε όποιον θέλει να κάνει την αλλαγή να περιμένει λίγο ακόμα.

ΥΓ: Ξέρουμε επίσημη ημερομηνία; Κάτι λέγανε για μέσα Απριλίου.

Σπύρος

@Ανώνυμος_Σχολιαστής Επίσημη ημερομηνία 8 Απριλίου (το λέει στην πηγή του άρθρου).

Mimis

Υπέροχο λειτουργικό, που γίνεται ολο και καλύτερο!
Αναμένουμε με ανυπομονησία.
Ξηλωστε Xp, sVista και 7ρια και περάστε στη νέα εποχή.
Το OS είναι τούμπανο λέμε!

Eaglos

Ναι, περάστε στη νέα εποχή του με το ζόρι 10% ποσοστού χρήσης…
Ξηλώστε τα XP που τρέχουν οι εταιρικές εφαρμογές και δώστε μερι-
κές δεκάδες χιλιάδες Ευρώ για να περάσετε στη νέα εποχή των 8.1
αφού αλλάξετε όλη την υποδομή της εταιριάς σε pc και software…

Άλλη μια αποτυχία μετά τα Millenium και Vista για την οποία η MS
κάνει τον κινέζo αλλά τα ποσοστά χρήσης είναι εκεί για να της το
θυμίζουν.

Mimis

Ρε @EAGLOS, δεν απευθυνόμουν σε εσενα, Βill Gates της Ελλάδας.
Μιλάω πάντα για τον απλό χρήστη.
Έλεος…

Βαγγέλης

Λορένα δεν κατάλαβα την εναρξη του άρθρου σου.

Τι σημαίνει “Παρά το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός χρηστών χρησιμοποιεί touch οθόνες”, μήπως ξεχνάς οτι τα 8 κατακεραυνώθηκαν απο τον μικρό αριθμό χρηστών χωρίς touch οθόνες;

Μήπως ξεχνάς οτι ενας desktop υπολογιστής είναι σχεδόν απίθανο να γίνει touch; Αν η MS ξεχάσει αυτούς τους hardcore χρήστες τότε το λογισμικό της δεν θα έχει αίσιο τέλος.

Ήδη τα Linux έκαναν στροφή προς το gaming. Νομίζει η MS οτι προσφέρει κάτι διαφορετικό πλέον; Το ελεύθερο λογισμικό είναι πιο έτοιμο απο ποτέ να δεχτεί τους πικραμένους.

Επίσης γνώμη μου είναι οτι το πάντρεμα mobile με σταθερά windows είναι λάθος, τουλάχιστον στην υπάρχουσα υλοποίηση.

VasiliSII

Τα έχω βάλει εγω στο Laptop και είναι μια χαρά και πιο βολικά, το μόνο που έχω χάσει μιας και τα έβαλα ανεπίσημα είναι το gestures του touchpad!

Nio

Ωραια χρειαζοντουσαν αλλαγες. Αν τα πουλαγε κ φτηνα θα τα αγοραζα για τον σταθερο μου.

b16bKostas

ρε παιδια τα xp ωραια και γρηγορα αλλα μιλαμε για πανω απο 12 χρονια λειτουργικο.. αν δεν σταματήσεις να το υποστηριζεις σε κραταει πισω.. οσο εχεις 20% εκει οι εταιριες πρεπει να το υποστιριζουν να μην χασουν αυτους τους πελατες.. και ετσι δεν πανε σε κατι καλητερο.. το ιδιο και με την οθονη αν δεν σου δωσει τοσα πολλα πραγματα να κανεις με touch δεν θα παρεις ποτε touch οποτε θα σε κραταει και αυτό πισω απο τις ευκολιες που σου δινει το touch κλπ κλπ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Windows 10 Mobile Windows 8.1

Χρήση Windows 10 Mobile smartphone το 2020; Καμία ελπίδα…

Η εμπειρία μας με μία εβδομάδα χρήσης smartphone με Windows 10 Mobile και οι περιπέτειες με ένα νεκρό OS.

Software Adobe Adobe Flash Microsoft

Windows 10 και 8.1: Νέο update αφαιρεί εντελώς τον Adobe Flash Player

Το τέλος του Adobe Flash Player έρχεται γρηγορότερα, καθώς η Microsoft με νέο update αφαιρεί εντελώς την υποστήριξη από τα Windows 10.

Software Microsoft Windows 10 Windows 7

Windows 10: Δωρεάν αναβάθμιση από Windows 7 και 8, ακόμα και σήμερα [How To]

Αν και δε θα έπρεπε κανονικά, μπορείτε ακόμα να αναβαθμίσετε τα Windows 7 ή Windows 8 σε Windows 10 εντελώς δωρεάν.

Software Microsoft Windows 7 Windows 8.1

Microsoft: Patches για Spectre, Meltdown και για Windows 7/8.1

Τις προσπάθειές της να αντιμετωπίσει τις ευπάθειες που σχετίζονται με τα Meltdown και Spectre επεκτείνει η Microsoft ανακοινώνοντας patches ασφαλείας για τα Windows 7 και Windows 8.1.