91.51% του πλανήτη χρησιμοποιεί Windows στον υπολογιστή του

Σύμφωνα με την εταιρεία Net Applications το 91.5% των χρηστών ηλεκτρονικών υπολογιστών δουλεύει με Windows. Η πιο πρόσφατη έκδοση Windows 8 σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση ξεπερνώντας τα Vista με τα Windows 7 να φιγουράρουν στην πρώτη θέση και τα XP στη δεύτερη. Οι μετρήσεις που αφορούν το μήνα Ιούνιο παρουσιάζουν το Mac OS με 7.2% και το Linux με 1.28%.

Windows 8, 91.51% του πλανήτη χρησιμοποιεί Windows στον υπολογιστή του

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikmour

Το περίεργο είναι ότι υπάρχουν κάποιοι που χρησιμοποιούν ακόμα vista

Darth

οχοχοχο τα 8 σχεδόν όσο τα vista είναι

chris

Το γελείο είναι ότι το 37% εχουν windows xp. Αυτο κάτι δείχνει. Πολοι χρηστες προτημουν μία παλια έκδοση γιατι οι κενουργιες (vista,8) είναι …ξέρεται εσείς… . Μόνο τα 7 αξήζουν κατα τη γνώμη μου. ΚΑΙ ΤΑ linux που είναι;

antonis

γουαου!! h apple στα event ολο πρωτιες δειχνει.. μαλλον δεν παρακολουθω συγκεντρωμενος.. θα λεγαν we are #1 σε πωλησεις στο Cupertino :p

Γιώργος

@Antonis, Σκέψου όμως πως τα Windows τα έχουν σχεδόν όλες οι εταιρείες και πως μπορείς να τα βρεις στο διαδίκτυο χωρίς να τα πληρώσεις σε αντίθεση με τα άλλα λειτουργικά συστήματα που είναι εντελώς κλειστά. Αυτό δεν σημαίνει κάτι;

Γιώργος

@Γιωργο
Η παραπανω πιτα προφανως εχει γινει βασιζομενη στα νομιμα και πληρωμενα λογισμικα. Δε θα νομιζω να εχει εικονα για το αν εγω κατεβασα παρανομα κατι κ το χρησιμοποιω…

Darth

@chris xp έχουν περισσότερες επιχειρήσεις ούτε πρόκειται να αλλάξουν σύντομα (από εκεί χαλαρά ένα σταθερό 25% έχουν μετά να μην έχουν ένα 11% παλιά pc σχετικά η μέτρια χωρίς να ξέρουν πως να τα κάνουν update? πάμε παρακάτω 1% αναγκαστικά θα έχει xp λόγο δουλειάς τους πχ και φτάνουμε στο 0,17 που είναι πεισματάρηδες που αγαπάνε τα xp :p

vista 4,5% στην ξεφτίλα ειναι laptop αγορασμένα με vista χωρίς κάποιος να ξέρει πως να τα αναβαθμίσει και 0,1% κάνας που τα χρειάζεται

win 7 πολύ καλό λογισμικό το οποίο αξίζει το ποσοστό του

win8 καλό λογισμικό με απαίσιο και αντιοικονομικό περιβάλλον για desktop μηχανήματα (σε tablet άλλη ιστορία) για αυτο και δεν προχωράνε μόλις κόσμος βλέπει το metro φρικάρει

kVel

@Γιώργος

Μπορεί να έχει ληφθεί υπ’οψιν και πειρατικό λογισμικό καθώς αυτή η πίτα μπορεί να μην δημιουργήθηκε από τις πωλήσεις που έχουν γίνει αλλά από την κίνηση σε διάφορες σελίδες που μπορούν να ανιχνεύσουν το λειτουργικό…

Πάντως θυμάμαι πιο παλιές αναφορές ότι τα windows είχαν μερίδιο αγοράς που έπιανε το 95%, πράγμα που σημαίνει ότι η apple και το linux κερδίζουν έδαφος…

GiannisMix

Στο σχολιο #6 ειμαι εγω GiannisMix μπερδευτηκα με το ονομα του φιλου που απαντουσα… Συγγνωμη

Tolis

Έψαξα λίγο από τις πηγές να βρω πως έγιναν οι μετρήσεις και σε ποιους υπολογιστές, σε ποιες χώρες, σε τι τύπου εταιρικά δίκτυα μπόρεσαν να έχουν στατιστικά στοιχεία κ.τ.λ. αλλά δεν κατέληξα κάπου.
Από τα νούμερα σίγουρα καταλαβαίνουμε ότι δεν μετράμε servers, render farms κτλ.
Ο τίτλος της “έρευνας” λέει “Desktop Operating System Market Share” όποιος βρει πως έγιναν οι μετρήσεις ας στείλει ένα link.

Topdim

Windows for ever! Και συγκεκριμένα τα 7 x64 Ultimate.
Το Mac OS στην θέση που του αξίζει!!! Άντε και πιο κάτω, να γίνει μουσειακό είδος!!

kVel

@Topdim

Θες και τα λες ή σου ξεφεύγουν??? Έχεις χρησιμοποιήσει ποτε mac για να μιλάς?? Τα windows είναι ότι χειρότερο για έναν υπολογιστή… αλλιώς αν όχι mac, linux!!

Γιώργος

@kVel, έχεις απόλυτο δίκαιο φίλε μου! Σχεδόν σε όλα τα πανεπιστήμια που έχουν να κάνουν με την τεχνολογία χρησιμοποιούν για τις εργασίες τους και τα προγράμματα που κάνουν μόνο Mac OS και Linux!

Topdim

Kvel η αλήθεια είναι ότι κάποιοι θεωρούν και το βινύλιο καλύτερο από το CD!
Τι μου λες τώρα!
Αλλά μάλλον για να το λες εσύ θα είσαι πιο σχετικός από εμένα!
Οπότε μείνε με το Mac OS και το Linux και άσε όλο τον πλανήτη να έχει Windows.
Το αστείο πάντως, με εσάς τους κολλημένους είναι οτί τα πιστεύεται, αυτά που λέτε!
Όσο για το ερώτημα σου, είναι ναι! Δυστυχώς στις σπουδές μου στο πανεπιστήμιο, κάναμε και Linux και Unix και άλλα πολλά.
Για το Mac OS, ευτυχώς είχα μικρή επαφή, από συγγενή μουσικό.
Αλλά όπως είπα και πιο πάνω, ΕΣΥ θα ξέρεις καλύτερα.

kVel

@Topdim όχι φίλε μου δεν είναι ότι ξέρω καλύτερα… Ο καθένας θα διαλέξει το λειτουργικό που θεωρεί ότι είναι καλύτερο για τις ανάγκες του… Αλλά τα windows έφτασαν εκεί επειδή απλά ο καθένας μπορεί να τα έχει με οποιαδήποτε τρόπο και έτσι έγιναν γνωστά… Σεβαστή η γνώμη σου να προτιμάς τα windows αλλά όπως είπα και σε ένα άλλο σχόλιο μου πιο πάνω δεν είναι τυχαίο ότι χάνουν σιγά σιγά το μερίδιο στην αγορά… Και άσε εμένα τον κολλημένο να λέω ότι θέλω!

mixtri

@Topdim, έχεις δοκιμάσει σε επίπεδο ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ χρήσης MAC and OSX?
Γιατί αν δεν έχεις δοκιμάσει τουλάχιστον έχεις άλλοθι για όσα λες…

Δουλεύω στο MacBook Pro 13″ (SSD) OSX και Windows 7 σε bootcamp.
Οι διαφορές στην παραγωγικότητα είναι τεράστιες όταν δουλεύουμε πάνω σε βαριά προγράμματα και μεγάλα αρχεία (Autocad, dxf files > 300Mbyte).
Δε θα μπω σε διαδικασία σύγκρισης εκκίνησης συστήματος (3-4 sec for OSX, Widows >10sec) αλλά θα μείνω στην ουσία των πραγμάτων: όταν υπάρχει διαθεσιμότητα λογισμικού για OSX/Windows δουλεύω σε OSX, όταν δεν υπάρχει (όλη η σουίτα της autodesk εκτός από autocad υπάρχει μόνο…σε Windows! ) τότε μπαίνω σε Windows.
Αυτό λέει πολλά τόσο για την εμπειρία χρήσης όσο και για την παραγωγικότητα 🙂

Δεν χαρακτηρίζω το Windows OS σαν κάτι “άχρηστο” απλά είναι πολύ χειρότερο σε πολλούς τομείς από OSX. Το μόνο στο οποίο πάσχει το OSX είναι η διαθεσιμότητα λογισμικού, η οποία έχει βελτιωθεί απίστευτα τα τελευταία χρόνια!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.