Windows 8, Πέντε τρόποι για να διαφοροποιηθείτε από το συρμό

Πάμε να κάνουμε ένα μικρό ταξίδι στο χρόνο και συγκεκριμένα στο πολύ κοντινό μέλλον. Τα Windows 8 έχουν κυκλοφορήσει και όλοι τρέχουν να τα εγκαταστήσουν στα συστήματά τους, αναλύσεις επί αναλύσεων γίνονται για τις νέες λειτουργίες τους και το ανανεωμένο interface, αλλά εσείς θέλετε να μην ακολουθήσετε τη μάζα. Διαφοροποιηθείτε με πέντε απλούς τρόπους.

Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να μείνετε στο παλιό καλό Windows XP. Μην ανησυχείτε, δεν θα σας πούμε δεινόσαυρο. Για την ακρίβεια, εάν αρχίσετε να ρωτάτε τριγύρω σας, μπορεί και να συνειδητοποιήσετε ότι δεν είναι και λίγα τα συστήματα που τα τρέχουν ακόμα. Η δύναμη της συνήθειας, βλέπετε, είναι πολύ μεγάλη, μερικές φορές ανίκητη! Υπάρχει και ένας παλιός πληροφορικός κανόνας που λέει “αφού δουλεύει μια χαρά, γιατί να το πειράξω;”. Δεν έχουμε επιχείρημα να το αντικρούσουμε αυτό…

Η δεύτερη επιλογή σας είναι να μείνετε με τα Windows 7, ή να πάτε, επιτέλους, σε αυτά. Το εν λόγω λειτουργικό σύστημα είναι αξιοπρεπέστατο και κάνει μια χαρά τη δουλειά του… Σας μιλάμε εκ πείρας. Το βάλαμε σε netbooks, notebooks, σταθερούς υπολογιστές και τα πήγε περίφημα σε κάθε περίπτωση. Με την εγκατάσταση μάλιστα και του Service Pack 1, πραγματικά δυσκολευόμαστε να βρούμε λόγους για να εγκαταλείψει κανείς ένα τόσο καλό λειτουργικό.

Η τρίτη επιλογή είναι ολίγον τι πιο… ριζοσπαστική. Μπείτε στον κόσμο του Linux ή του Mac. Εάν έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια, τώρα είναι η ώρα της αλλαγής. Αμφότερες οι προτάσεις είναι φιλικές προς τον χρήστη, δεν πρόκειται να δυσκολευτείτε ιδιαίτερα να προσαρμοστείτε και έτσι θα μπορέσετε να ανανεώσετε την επαφή σας με την τεχνολογία. Αφήστε που θα νιώσετε και λίγο πιο ασφαλείς στον online κόσμο…

Η τέταρτη επιλογή είναι λίγο πιο προκλητική και σας βάζει για τα καλά στο cloud computing. Επιλέξτε το Google Chrome OS, το cloud λειτουργικό της Google, το οποίο σας βάζει σε μια εντελώς νέα φιλοσοφία χρήσης του υπολογιστή σας. Ένας browser μετατρέπεται σε πλατφόρμα χρήσης του υπολογιστή και ξεχνά τα βαριά λειτουργικά χάριν της ευκολίας χρήσης, της ταχύτητας. Είναι καιρός να σκεφτείτε τι εργασίες εκτελείτε σε καθημερινό επίπεδο με τον υπολογιστή σας. Θα εκπλαγείτε με το πόσο λίγη επεξεργαστική ισχύ χρειάζεστε…

Και αφού είπαμε όλα τα παραπάνω φτάνουμε στην πέμπτη εναλλακτική που έχετε έναντι των Windows 8, η οποία περιλαμβάνει τη χρήση μίας Android ταμπλέτας ή ενός iPad. Εάν όντως, συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχετε ανάγκη από ένα desktop, τότε και μία ταμπλέτα μια χαρά θα κάνει τη δουλειά της, ειδικά εάν είστε σε διαρκή κίνηση. Πολλοί θα πουν ότι για αυτό υπάρχουν και τα Windows RT. Καμία αντίρρηση, άλλωστε δεν είναι και λίγες οι φωνές ειδικών που λένε ότι το Metro User Interface είναι καλύτερο για χρήση σε μία ταμπλέτα παρά σε έναν σταθερό υπολογιστή. Απλώς, η επιλογή του iPad ή μίας Android εναλλακτικής έρχεται πακέτο με την πλειάδα των διαθέσιμων εφαρμογών.

Εσείς, τι προτίθεστε να κάνετε; Θα πάτε στα Windows 8 μόλις κυκλοφορήσουν;

, Windows 8, Πέντε τρόποι για να διαφοροποιηθείτε από το συρμό

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

40 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚυριάκοΣ Μιχαήλ

Οχι! Μόνο για mobile συσκευές δουλεύει, και εγω προτιμώ τα desktop. windows 7 θα προτιμούσα εγω. Αξιοπιστό και καλό!

haris

μόνο σε tablet or smartphone σε φορητό που τα δοκίμασα με ξίνισαν απίστευτα.

*_DaDiRa_*

Φυσικά όλες οι επιογές είναι πολύ καλές!!
Εγώ θα πρότεινα Linux.Δωρεάν και χρηστηκότατα…

lumia800 user

Ναι θα παω με 8αρια αληθινά πετάνε και θα εχεις συγχρονισμό με όλες τις συσκευές μου

Delas

Πριν απο 20 λεπτα τα εβαλα τα 8αρια…

stavros

windows? ποτε ξανα, πηρα ενα mac και βρηκα την ηρεμια μου. Πλεον δουλευει ο υπολογιστης για εμενα και οχι εγω για τον υπολογιστη…

Nikos K.

Linux or no pc!

*_DaDiRa_*

Θα ήθελα να δοκιμάσω τα win 8 κάποια στιγμή αλλά προτιμώ το δωρεάν λογισμικό και πραγματικά αξίζουν πολλά μπράβο αυτοί που ασχολούνται για να το φτιάξουν και μετά μας το δίνουν δωρεάν (και μάλιστα με πολύ λιγότερα προβλήματα από τα windows…)

satan

Windows forever…

Haduuken!

Μην ακούτε τα λόγια του σατανά άνωθι θα πάτε στη κόλαση ! φρη λειτουργικό φορέβερ !

*_DaDiRa_*

+1 στον Haduuken!

Gforce

Για κάνενα λόγο….. ή θα μείνω στα 7 που με το SP2 που έρχεται θα γίνουν ακόμα καλύτερα ή τουλάχιστον να βγει κάποιος remover για το Metro UI που απλά είναι μία άθλια μεταφορά των αποτυχημένων wp7 στο PC… ίσως βάλω τα 8. Πάντως στο ιντερνετ υπάρχει τεράστια δυσφορία… που η MS δεν την παίρνει στα σοβαρά και θα βγάλει προφανώς τα νέα Vista.

mm

Mac OS X!

Kostas

Κώστα χρόνια πολλα συνονοματε
Στο Θεμα μας έχω windows αλλα θα ήθελα να δοκιμάσω Mac

Γιαννης

Τα δοκίμασα είναι πολύ cool αλλα δεν μου άρεσε το οτι θέλει να κάνω λογαριασμό όπου δεν μου κάθεται και καλα που ζητά ταυτότητα λογαριαμού αν μπορώ να το πώ έτσι….για να μπορώ να το λειτουργήσω….αρχίζουμε και συνηθιζουμε το φακέλωμα για τα καλα

Petros

Αν δεν υπαρχει επιλογη αφαιρεσης του metro interface δεν νομιζω οτι θα τα προτιμησει ο κοσμος. Δοκιμασα για αρκετο διαστημα το cosumer preview και μπορω να πω οτι η χρηση σε desktop ειναι χαλια. Οσο για τις metro style apps δεν με ενθουσιασε τιποτα. Δεν θελω να χρησιμοποιω και τις 23 ιντζες της οθονης μου για να δω πχ τον καιρο, μπορω να κανω την ιδια δουλεια με ενα widget 2×3 cm! Επισης στις metro style apps η δυνατοτητα ελαχιστοποιησης δεν υπαρχει! Θα πρεπει ή να ξανα ανοιξεις την εφαρμογη η οποια τρεχει στο παρασκηνιο ή να ψαξεις στην πανω αριστερα γωνια της οθονης για να εμφανισει τις προσφατες εφαρμογες. To start button επισης δεν υπαρχει, θα πρεπει να ψαξεις την κατω αριστερη γωνια της οθονης και να κανεις κλικ για να εμφανιστει το start menu (το οποιο ως γνωστον θα γεμισει ολη την οθονη εμφανιζοντας το 10% περιπου των εφαρμογων που εχεις εγκατεστημενες, τις υπολοιπες θα τις βρεις στο more apps). Για να εμφανισεις τις επιλογες της καθε εφαρμογης πρεπει να πας στην κατω δεξια ακρη της οθονης και αν εχεις και δευτερη οθονη (πχ τηλεοραση) θα πρεπει να το κανεις με ακριβια χιλιοστομετρου γιατι αλλιως το ποντικι θα… Συνέχεια »

md03582

+1 Haduuken! πολύ έξυπνο αλλά θα διαφωνήσω!! περιμένω πως και πως υβριδικές συσκευές (nokia κατα προτίμηση) με windows 8.. το απόλυτο ταίρι για το lumia 800 μου!

Αποστόλης

Εντάξει είναι αλλιώτικο το interface αλλά σε τεστ απέδειξαν ότι έχουν λιγότερη κατανάλωση μνήμης και ίσως τρέχουν πιο γρήγορα. Επίσης στην τελική μορφή τους δεν θα έχουν aero style.

georgekab

Εγώ θα μείνω με τα 7 και μια χαρά!

takis1994

Eγω οταν τελειωσω πανελλαδικες και αν ολα πανε καλα , σκοπευω να βαλω windows7,windows 8 και ubuntu..σε ενα pc..
να υπαρχει ποικιλια βρε αδερφε..:-)

Metanastis

…θα περιμένω να δω τα Windows 9! Eν τω μεταξύ, τα win 7 μια χαρά είναι, και θα είναι για πολλά χρόνια ακόμα ώσπου να τραβήξει την πρίζα η μικρομαλακή. (Από ότι έχω μάθει τουλάχιστον ως το 2015 θα υποστηρίζονται με updates κανονικά)

Περικλής

Πάντοτε, τίποτα καλύτερο από έναν υπολογιστή που τρέχει Linux. Πάντα.

Aris

mac και παλι mac!!!

Τζάτσης Δημήτριος

Μετα απο αρκετο ψαξιμο κατεληξα στο συμπερασμα οτι τα Windows ειναι παρα πολυ καλο λειτουργικο αρκει να εχεις καποιες βασικες αρχες και να ξερεις καποια πραγματα γενικοτερα…!! Εαν εισαι τελειος νουμπας… μετα απο μερικους μηνες θα σερνεται…!!
Το μακ ειναι ακαταλληλο για τους κλειστοφοβικους… πολλα λεφτα για να ειναι και ολα κλειστα…!!
Και υπαρχει και η σταθερη αξια που ονομαζεται λινουξ…! Που αναστενει μηχανακια… 😉

tassos

Εγω μολις κυκλοφορησουν τα Windows 8 θα παω να παρω εναν καινουριο iMac να γουσταρουμε !!!

Tony Cool

Τα windows κατα τη γνωμη μου ειναι μονο για οσους ασχολουνται με hard core games η ατομα που χρειαζονται συγκεκριμενα βαρια προγραμματα που δεν ειναι συμβατα με αλλα λειτουργικα.Εγω για παραδειγμα αν δεν ημουν gamer θα ειχα στειλει τα windows προ πολλου.Το mac os ειναι απιστευτα υπερτιμημενο για αυτα που προσφερει (νοοτροπια iphone,πληρωνω παραπανω για να εχω ουσιαστικα λιγοτερα!!!).Οποτε για καποιον που χρησιμοποιει τον η/υ μονο για σερφαρισμα,ταινιες,μουσικη,downloading (το 80% των users δλδ) θα προτεινα κατι σε linux για desktop-laptop η μια ταμπλετα android.Δεν λεω ipad οχι γιατι δεν ειναι καλο απλα η extra επιλογες συνδεσιμοτητας του android (usb otg,hdmi κλπ) το καθιστουν πιο καταλληλο για desktop replacement.Περιμενω παντως να δω τα win8 καθως αισιοδοξω οτι θα ειναι το καλυτερο λειτουργικο της ms.Για να δουμε…

Alexandros

Εκανα εγκατασταση πριν 3 βδομαδες περιπου τα 8 αλλα δεν με κερδισαν τα θεωρησα για τα δικα μου δεδομενα σαν να ειχα κινητο και εψαχνα εφαρμογες. Οταν προσπαθησα με 1002 τροπους να κανω εγκατασταση σε ενα παιχνιδι συγκεκριμενα στο metro 2033 ουτε καν δεν γινοταν.
Και οχι μονο σε αυτο αλλα και σε προγραμματα. Οποτε στο καλο!!!
Το PCaki μου πλεον οπως ηταν σε αρχικη μορφη στα 7αρια!!! συν linux

GiannisWST

Η χρηση ταμπλετας ακομα δεν αντικαθιστα ενα κανονικο υπολογιστη. Εχω δοκιμασει και ios και android. Και τα 2 εχουν τα καλα και τα κακα τους, απλως ειναι σιγουρο οτι και τα 2 εχουν αναγκη ενα υπολογιστη σε παρουσα φαση. Το μεν ios πιο αναγκαστικα αφου θελει για το μοιρασμο αρχειων itunes ακομα (να βαλεις αρχειο μεσα απο το app στο itunes etc), ενω και στο android θα πρεπει να τρεχεις να βρεις pc αν θελησεις ροοτ ή αλλη ρομ. Τωρα ειναι ακομα εξαρτημενα απο τα pc/mac με το ios να εχει την χειροτερη αναγκη.

Η λυση καποιος να παρει μονο ταμπλετα δε μου φαινεται και τοσο καλη και πολυ περιορισμενη σε παρα πολλα.

Δε μου αρεσουν μερικα στοιχεια των windows 8, κυριως το οτι η επιφανεια εργασιας ειναι app το θεωρω μεγαλο fail. Ξαφνικα ενω χαιρομουνα αρχικα για τα 8 τωρα ανησυχω οτι θα εχουν το συντομο μελλον των vista.

*_DaDiRa_*

Συμφωνώ 100% με τον Tony Cool.Καλά τα windows αλλά μόνο για αυτούς που θέλουν να παίρνουν ό,τι καινούριο παιχνίδι κυκλοφορεί ή χρησημοποιούν στην δουλειά τους εφαρμογές συμβατές μόνο με windows. Το 80% των χρηστών, όπως είπε ο Tony, έχουν ένα pc για κανένα surfάρισμα, download και τέτοια, οπότε τσάμπα ξοδεύουν τα λεφτά τους σε MAC και Windows.Ενώ με τα linux καλύπτεσαι απόλυτα.Έχει και το Software Center για να μην χανεσαι στον απέραντο κόσμο του internet όταν ψάχνεις μια εφαρμογή. Επιπλέον, για το metro interface, θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους.Δεν μπορείς να μεταφέρεις κάτι τέτοιο στον Υπολογιστή γιατί σε περιορίζει πολύ.Θα μπορούσαν να δουλέψεις πιο πολύ την κλασσική εμφάνιση των windows και να μην βγάλουν αυτό μέσα από τα κινητά. Όσο για το desktop replacement, αν θες μόνο να μπαίνεις facebook, να διαβάζεις κανένα νέο και να κατεβάζεις κανένα τραγούδι το tablet είναι πολύ σοφή επιλογή.Εννοείτε πως δεν θα το προτιμήσεις αν θες να γράφεις εργασίες ή να κάνεις παρουσιάσεις, αλλά είναι πολύ φθηνή επιλογή για κάποιον που χρησημοποιεί το pc του μόνο για τα παραπάνω. Στην τελική, γιατί να πάρεις ένα pc (ή να επιλέξεις ένα λειτουργικό σύστημα) αν δεν το αξιοποιείς στο έπακρο.Είναι σαν να παίρνεις lamborghini για την… Συνέχεια »

Haduuken!

Φίλε md03582 το ξέρω τι εννοείς , βασικά το ότι τα win8 συνεργάζονται απρόσκοπτα ταμπλετ τηλέφωνο πισσί σε sync και app πλέον φέρνει ολοκλήρωση σε Αππλ επίπεδα .

Για τους υπόλοιπους ίσως υπάρχει μια τελευταία ελπίδα παιδιά … Ubuntu phone OS!

oti_nanai

Μπείτε στον κόσμο του Mac για να διαφοροποιηθείτε από το συρμό..?Και να αρχίσει η πλήρης προβατοποίηση 😛

panageor

Εγώ προσπάθησα 2 φορές να βάλω τα 8αρια στο λαπτοπ αλλά τζίφος. Μου έβγαζε ένα περίεργο σφάλμα.
Έχω dualboot win7 με fedora 16. Και τα 2 πολύ καλά λειτουργικά , αλλά προσωπικά το fedora είναι η καινούργια μου αγάπη (παλιές αγάπες debian & ubuntu).
Όταν υπήρχαν τα vista είχα μόνο λίνουξ.
Τώρα με τα 7 σώζετε η κατάσταση αφού είναι ένα πολύ καλό και σχετικά σταθερό λειτουργικό.

Πάντως κάποιος που δεν χρησιμοποιεί εξεζητημένες εφαρμογές του προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσει και κάτι άλλο εκτός από windows. 🙂

md03582

Haduuken! φιλε μου θα μου επιτρεψεις να προσθέσω σε καλύτερα απο αππλε επιπεδα! windows 8 στο pc, windows 8, δηλαδή ενα ολοκληρωμένο λειτουργικό, και σε ταμπλετα, windows phone 8 στο κινητο και xbox360 ( ή xbox8 ?? ) όλα με metro στυλ το οποιο προσωπικά λατρεύω.

md03582

Haduuken! ..και με πολύ πιο χαμηλό κόστος!!!!

olhol

Θα βάλω τα 8 σίγουρα.

onAl3rt

Καλά είναι τα Windows 8. Είναι κουραστική η εναλλαγή interface.
Προσωπικά χρησιμοποιώ σπάνια της μέτρο εφαρμογές. Είμαι μόνιμα στο desktop.

Alexandros: Το Metro 2033 το εγκατέστησα χωρίς κανένα πρόβλημα σε Win8 CP x64. Οπότε κάτι κάνεις λάθος.

Eminem

Τα windows 8 απλα τα σπανε!!
Υπεργρηγορα! Το Metro UI το λατρευω, σε οποιον δεν αρεσει χρησιμοποιει το desktop.
Για οποιον εχει WinPhone η Xbox, ειναι τελειο γιατι θα “συνδιαζονται”, και ειναι ενα επιπεδο μπροστα απο ολα τα αλλα.

Sent from my netbook with Windows 8.

kostas vaggos

Οποιος ζηταει επιδόσεις βαζει 8 οποιος ζηταει σερφ βαζει λινουξ η μακ .

Vasillis

Ακούστε το καλύτερο για μένα λειτουργικό ειναι Mac .

*_DaDiRa_*

Ναι, αλλά για να έχεις MAC OS θες και MAC και για να εχεις MAC θες και πολλά λεφτά, κάτι που λίγοι έχουν τέτοιο καιρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.