Windows 8 στην Ελλάδα από αυτή την Παρασκευή

Η Microsoft ανακοίνωσε τη διάθεση των Windows 8 στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς. Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, καταναλωτές και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν όλα όσα έχουν να προσφέρουν τα Windows 8: ένα νέο όμορφο περιβάλλον εργασίας, καθώς και ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών μέσω της έναρξης λειτουργίας του Windows Store.

«Με το λανσάρισμα των Windows 8, η Microsoft αποκαλύπτει τα Windows σχεδιασμένα από την αρχή», δήλωσε ο Ernst-Jan Stigter, Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Ελλάς. «Σε tablet ή PC, για εργασία ή διασκέδαση, για κατανάλωση περιεχομένου ή για δημιουργία νέου, τα Windows 8 προσφέρουν μια εξατομικευμένη εμπειρία που ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες και στο προσωπικό σας στυλ».

, Windows 8 στην Ελλάδα από αυτή την Παρασκευή

Τα Windows 8 θα είναι διαθέσιμα στα καταστήματα λιανικής σε δύο εκδόσεις, τα Windows 8 και τα Windows 8 Pro. Για τους επιχειρηματικούς πελάτες, τα Windows 8 Enterprise προσφέρουν νέες δυνατότητες για βελτιωμένη παραγωγικότητα με λειτουργίες όπως το Windows To Go, το DirectAccess, και το BranchCache, καθώς και ενισχυμένη ασφάλεια σε όλα τα σημεία, με λειτουργίες όπως το BitLocker και το AppLocker.

Την ίδια στιγμή, η ομάδα προϊόντων Windows αποκτά και ένα νέο μέλος σχεδιασμένο για ARM-based tablets, τα Windows RT, τα οποία θα είναι προ-εγκατεστημένα σε νέες συσκευές. Τα Windows 8 διαθέτουν τη νέα γρήγορη και ευέλικτη οθόνη εκκίνησης, η οποία προσφέρει στους χρήστες πρόσβαση στις εφαρμογές και στο περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει περισσότερο, μόνο με ένα κλικ. Διαθέτουν επίσης το νέο Internet Explorer 10, ο οποίος είναι ιδανικός και για χρήση σε συσκευές με οθόνη αφής, καθώς και ενσωματωμένες δυνατότητες cloud μέσω του SkyDrive.

Εκτός από τη γκάμα των νέων συσκευών που διατίθενται, οι καταναλωτές θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν τους ήδη υπάρχοντες υπολογιστές τους. Μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, οι καταναλωτές που σήμερα διαθέτουν υπολογιστές με Windows XP, Windows Vista ή Windows 7, θα μπορούν να κατεβάσουν τα Windows 8 Pro στην εκτιμώμενη τιμή των €29,99. Ταυτόχρονα, σε περισσότερες από 140 χώρες, προσφέρεται η δυνατότητα αναβάθμισης σε Windows 8 Pro σε υπολογιστές με Windows 7, με ημερομηνίας αγοράς μεταξύ 2 Ιουνίου 2012 και 31 Ιανουαρίου 2013, στην τιμή των €14,99 μέσω της προσφοράς Windows Upgrade, διαθέσιμης εδώ.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
iceman(the original)

υποθετω πως για να προχωρησεις σε αναβαθμιση πρεπει να φορας original εκδοση των 7 και οχι αντιγραφο;

Yannis

Μάλλον χαζή ερώτηση αλλά ακόμα και αν έχεις τα Home θα μπορείς να αναβαθμιστείς στα Pro? Μην με εξοντώσετε…

tolkιen

Ναι iceman

tolkιen

Οτι εκδοση και να εχετε αναβαθμιζετε σε windows 8 Pro.

Yannis

Ευχαριστώ tolkιen!

johntsia84

Παιδιά retail έκδοση τον Windows 8 θα κυκλοφορήσει και πόσο θα κάνει?

Giorgos

Παιδια ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!! :

Απο σημερα και καποια στιγμη θα ειναι διαθεσιμη η εκδοση η κανονικη ή η pro στα 29,99 ευρω για περιορισμενο χρονικο διαστημα. Αφορα ομως αναβαθμιση (upgrade pack) που σημαινει οτι πρεπει να εχετε εγκυρη (validated) εκδοση των προηγουμενων windows.

Ειναι πολυ σημαντικο για οσους απο εμας χρησιμοποιουμε τα windows media center καθως δε θα ειναι διαθεσιμα στην απλη την εκδοση μετα απο καποιο καιρο, παρα μονο στην pro που θα ειναι πανακριβη (λενε για 200 δολλαρια η full εκδοση)

Ειναι ωραια κινηση αυτη απο τη microsoft και πραγματικη ευκαρια για αναβαθμιση…

tolkιen

Για τον johntsia84
https://windows.microsoft.com/el-GR/windows/buy?ocid=GA8_O_WOL_DIS_ShopHP_FPP_Light
Αποτι θα δεις γραφει αυτο
“Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε τα Windows 8 Pro με εκτιμώμενη τιμή λιανικής πώλησης (ERP) € 59.99 σε ένα κατάστημα που συμμετέχει στην προσφορά. “

Giorgos

στο προηγουμνο ποστ εννοουσα διαθεσιμη απο το ιντερνετ…

tolkιen

Για τον Giorgo
29,99 ευρω για την Pro εκδοση των Windows 8. Με την προυποθεση οτι εχεις original windows 7 (οποια εκδοση να εχεις δεν εχει σημασια)

Giorgos

@tolkien

Νομιζω οτι θα μπορεις να διαλεξεις απλή ή την pro και μπορεις να αναβαθμισεις και απο XP/VISTA. Απλως απο 7 ειναι πιο ευκολο καθως δεν χρειαζεται clean install… Εαν καταλαβα σωστα…

Εγω πχ ειχα μεσω msdnaa τα win 7 home edition και επειδη εχω usb τηλεοπτικο δεκτη με pvr δυνατοτητες εξαρτωμαι απο τα media center τα οποια δε θα ειναι διαθεσιμα στην απλη εκδοση… Οποτε με συμφαιρει να παρψ τωρα την pro με τα media center δωρο…

johntsia84

Η dsp έκδοση έχει 140e στο skroutz πως έχει η ERP έχει 60e τι διαφορές έχουνε μεταξύ τούς?

tolkιen

@Giorgos.

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ WINDOWS 8 ΜΕΣΩ INTERNET

Μπορείτε να αγοράσετε μια αναβάθμιση σε Windows 8 Pro για τον υπολογιστή σας που εκτελεί Windows 7, Windows Vista ή Windows XP με Service Pack 3 (SP3) για εκτιμώμενη τιμή λιανικής πώλησης (ERP) € 29.99.

tolkιen

@johntsia84
Απ οτι βλεπω γινετε χαμος στο site της microsoft γιατι πολυ δεν καταλαβαινουν τι γινετε με τα upgrade και τις εκδοσεις που θα αγοραζουμε απο καταστηματα. Δεν ξερω αν κανω λαθος αλλα μια διαφορα των 2 εκδοσεων ειναι αν μπορεις να μεταφερεις το license ή οχι. Δηλαδη αν φτιαξεις ενα desktop pc να μην χρειαζετε να αγορασεις ξανα τα windows απλα να μεταφερεις εκει το license. Τωρα αλλη διαφορα δεν ξερω τι παιζει. Δες παρακατω την απαντηση που δινουν.

“(DSP = “delivery service partners”), usually containing a single Windows (1pk = 32-bit or 64-bit, not both like in retail versions) and an OEM preinstallation kit to preconfigure Windows and/or to integrate additional tools (OEI = “Original Equipment Installation” or “Organizational Environment Integration”). They have the same limitations as OEM versions = the license is tied to the first computer where the OS was installed and not transferrable if the machine dies. “

johntsia84

Τα άτομα που έχουν σπασμένα windows και θέλουνε να αγοράσουνε νέα full έκδοση τον 8 ποια να πάρουνε?

Kostas

Προσπάθησα να κάνω αγορά, αλλά κολλάει στο zip code και λέει invalid

Από ότι κατάλαβα , κάνει διασταύρωση (οδός – state – zip code) αλλά μόνο για Αμερική
Μπέρδεψαν τα μπούτια τους κοινώς για άλλη μια φορά…

Dimos

Δεν κολλάει.. απλά πρέπει να αφήσεις κενό ανάμεσα… π.χ 123 45

Panagiotis Gr.

κατεβαίνουν τώρα. όντως αυτό το κενό στο zip code με μπέρδεψε λίγο, τι χαζομάρα!

Yannis

To cd είναι πιο οικονομικό και με βάζει σε σκέψεις…

Κώστας Βλαχάκης

Yannis, Νομίζω είναι +17 ευρώ, όχι σκέτο 17 ευρώ.
Κατεβάζω τώρα 🙂
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=474152335941191&set=a.131414346881660.15151.115811665108595

Yannis

Κώστα, λογικό όπως το λες. Τώρα τι γίνεται με τις εφαρμογές που δεν είναι compatible δεν ξέρω… Τέσπα, βλέποντας και κάνοντας.

Ir4klis

Εγω τα έχω γνήσια και τζαμπε απο το Dreamspark.
Ευχαριστώ θείε Μπίλ.

basilisraf

Απορια .. οι εφαρμογες που εχω θα χαθουν και τα παιχνιδια ? (7αρια εχω)

γινεται να το βαλω σαν dual boot ? οπως ειναι και τα linux ?

Kostas

Ευχαριστώ πολύ (για το zip code).
Είχα δοκιμάσει ΧΧ ΧΧΧ και οχι ΧΧΧ ΧΧ

Βασικά μεγάλη &#$^&^#$

alexander

παιδια κ κωστα καλημερα θα ηθελα να ρωτησω κατι αν γνωριζει καποιος
Αγορασα υπολογιστη TOSHIBA απο public τον ιουλιο κ εκανα δηλωση των υπολογιστη για την προσφορα σε upgrade win8 pro με 14.99 δεν επρεπε να μου εχει ερθει ακομη καποιο link εχει καθηστεηση το πραγμα μηπως η πρεπει να κανω ξανα δηλωση!!!!
Ευχαριστω πολλη

tolkιen

Λοιπον επειδη επικρατει ακομη χαος με upgrade και το ποσό της retail εκδοσης να σας πω τι εμαθα. *14.99 θα πρεπει να δωσουν οσοι πηραν προσφατα πχ λαπτοπ με windows 7 οποια εκδοση και να ειχαν στο λαπτοπ μπορουν να αναβαθμισουν στα windows 8 pro. *29.99 κανει το upgrade αν το κατεβασετε online Αλλιως αν πατε να το αγορασετε απο καταστημα μπορειτε να το βρειτε στα 59.99. Ειναι η ιδια εκδοση τελικα η 29.99 online με την 59.99 απο καταστημα. Δεν ειναι η λεγομενη Retail εκδοση. Θα δειτε οτι πολλα καταστηματα δεν πουλανε αυτη την εκδοση που κανει 59.99 ευρω αλλα μια που κανει 147 ευρω. πχ λεγετε (Microsoft Win 8 Pro 64bit Greek DSP οπου αυτη ειναι σαν να λεμε retail). Αρα το θεμα για τους περισσοτερους ειναι αφου δεν εχετε original windows 7, vista,xp τι κανετε. Εχετε τρεις επιλογες. 1 επισημη και 2 ανεπισημες 🙂 (οι ανεπισημες ειναι ποιο φτηνες και το κυριοτερο η microsoft το αφηνει γιατι απλα με 75 % σχεδον πειρατεια των windows της συμφερει). Η 1 επιλογη (επισημη) ειναι να δωσετε 147 ευρω. Οι αλλες 2 (ανεπισημες) ειναι η να κατεβασετε τα windows 8 pro για 29.99 ευρω και με εναν τροπο (στο link… Συνέχεια »

Κώστας Βλαχάκης

Tolken, ευχαριστούμε πολύ για ενημερώση και να πούμε ότι το Techblog συνιστά πάντα τις επίσημες.

tolkιen

Τιποτα cVlachakis, απλα πιστευω οτι παρα πολυ μπερδευτηκαν οπως κι εγω. Παντως οσα ειπα παραπανω ισχυουν. 🙂

Μιχάλης

Αν αναβαθμίσω από τα αυθεντικά 7 αρια που έχω με 29,99 θα έχω τα ανεπίσημα windows? δεν το κατάλαβα αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Microsoft Windows 10 Windows 7

Windows 10: Δωρεάν αναβάθμιση από Windows 7 και 8, ακόμα και σήμερα [How To]

Αν και δε θα έπρεπε κανονικά, μπορείτε ακόμα να αναβαθμίσετε τα Windows 7 ή Windows 8 σε Windows 10 εντελώς δωρεάν.

Computers Internet Explorer 10 Internet Explorer 9 Microsoft

Microsoft: Τέλος η υποστήριξη Windows 8, Internet Explorer 8, 9 και 10

Από σήμερα η Microsoft σταματά την υποστήριξη των Windows 8 και παλαιότερων εκδόσεων του Internet Explorer. Οι χρήστες των Windows 8 που δεν έχουν αναβαθμιστεί σε Windows 8.1 και όσοι δεν έχουν Internet Explorer 11 δεν θα έχουν πρόσβαση σε patches και updates για να κρατήσουν το software ασφαλές.

News Microsoft Windows 10 Windows 7

Windows XP: Ξεπερνούν τα Windows 8 και χωρίς υποστήριξη από τη Microsoft

Πέρσι τέτοια εποχή, για την ακρίβεια 8 Απριλίου, η Microsoft ανακοίνωσε ότι σταματά την υποστήριξη των Windows XP και Office 2003, δηλαδή σταματά το λανσάρισμα των updates. Αυτό έγινε σε μια προσπάθεια να πείσει τους χρήστες να φύγουν από τα XP και να πάνε στα νεότερα Windows 8 ή 8.1.

Tablets Windows 8

7ιντσο Windows 8.1 tablet με τιμή 65 δολάρια Αμερικής

Ανακοινώθηκε tablet με λειτουργικό σύστημα Windows 8.1 και τιμή 65 δολάρια Αμερικής. Πρόκειται για το μοντέλο Emdoor EM-I8170 με οθόνη αφής 7 ιντσών ανάλυσης 1024×600 pixels, τετραπύρηνο επεξεργαστη Intel Z3735G (Bay Trail), μνήμη RAM 1GB και ενσωματωμένη μνήμη 16GB.