Windows 8, Θα υπάρχει δυνατότητα απεγκατάστασης του Internet Explorer

Ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά οι τελευταίες φήμες που έχουν κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο κάνουν λόγο ότι θα μπορούμε να απαλλαγούμε εντελώς από τον Internet Explorer (IE 10) από το σύστημά μας, όταν θα έρθουν τα Windows 8. Αυτή είναι μία επιλογή που δεν την είχαμε μέχρι σήμερα όσοι χρησιμοποιούσαμε το λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Το νέο Metro user Interface θα επιτρέπει σε όλους τους χρήστες να έχουν το δικό τους default browser, κάτι που έχει κάνει τα εργαστήρια της Mozilla να πάρουν… φωτιά, μιας και εργάζονται σε εντατικούς ρυθμούς για να φέρουν την Metro εκδοχή του Firefox στο προσκήνιο. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι στο Metro interface δεν θα είναι εφικτή η λειτουργία πολλαπλών browsers ταυτόχρονα, πέραν του ενός βασικού, ο οποίος και θα καθορίζεται από τον τελικό χρήστη.

, Windows 8, Θα υπάρχει δυνατότητα απεγκατάστασης του Internet Explorer

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
sdaoulas

επιτελους…..

PiXel

Μα ρε Κώστα, αυτό ήδη γίνεται απ’ τα Windows 7. Πίνακας Ελέγχου->Προγράμματα και δυνατότητες->Προσθαφαίρεση στοιχείων των Windows και από εκεί, ξε-τσεκάρεις τον Internet Explorer. Ακριβώς το ίδιο προφανώς (αφού δεν έχει αλλάξει τίποτα ως προς το desktop UI των Windows) γίνεται και στην CP των Windows 8.

lumia800user

υπερβολικό αθρο εκτός ότι εγώ χρησιμοποιώ το ie9 και ο ie10 είναι ότι πιο γρήγορο έχω δοκιμάσει από την στιγμη που το Ευρωπαϊκό δικαστήριο είπε πως πρέπει να διαλέγει ο χρήστης τον browser βγήκε update που τον αφαιρούσε και διαλεγες εσύ πιο θελεις.. Μαλλον δεν είχαν κάνει κάποιοι όλα τα update κάτι που στα windows 8 θα γίνονται από μονα τους τα update μετά από κάποιο καιρο..

PiXel

@Nikos Kaimakamis: sorry που δεν πρόσεξα πως έγραψες εσύ το άρθρο, νόμιζα το έγραψε ο Βλαχάκης! 😀 Εν πάση περιπτώσει, αυτά που έγραψα πιο πριν προφανώς τα λέω σε σένα 😉

Ηρακλής

Είναι παραπάνω από προφανές, ότι η Microsoft δε θα κάνει τίποτα στο θέμα του IE και στο κάτω κάτω δικαίωμά της. Ο ΙΕ είναι κάτι παραπάνω από ένας browser, είναι κύριο μέρος του kernel, οπότε δεν πρόκειται να τον καταργήσει. Το ότι θα μπορείς να τον απενεργοποιείς είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Επίσης, είναι κάτι παραπάνω από τραγικό το γεγονός ότι δε θα μπορείς να τρέξεις πάνω από έναν browser τη φορά. Ειδικά οι web developers θα ενθουσιαστούν. Εκτός αν βγάλει ειδική wed developer’s edition με μόλις 200$ extra. Seems legit.

Υ.Γ. Είναι ήδη προφανές ότι ο ΙΕ δεν απεγκαθείσταται ούτε στα Vista και 7, αφού μετά την κατάργηση του ΙΕ 10 πχ, δε χρειάζεται επανεγκατάσταση του παλιού ΙΕ.

PiXel

Παιδιά, μπερδεύεστε. Η απεγκατάσταση που αναφέρθηκε για τον IE9, γίνεται απεγκαθιστώντας την αντίστοιχη ενημέρωση -οπότε και γίνεται rollback στην προηγούμενη έκδοση του λειτουργικού. Η μέθοδος απ’ τον πίνακα ελέγχου και την προσθαφαίρεση στοιχείων, απενεργοποιεί ΠΛΗΡΩΣ τον ΙΕ, εξαφανίζει συντομεύσεις, φακέλους και γενικά τον πετάει απ’ το σύστημα. Απλά, υπάρχει ένα prompt πως κάποιες λειτουργίες των Windows ίσως δε λειτουργούν σωστά. Γι’ αυτό είπα πως το ότι ο IE θα μπορεί να απεγκατασταθεί απ’ τα Windows 8 δεν είναι κάτι νέο. Απ’ την άλλη, στο θέμα των default browsers, μιλάμε για τη Metro έκδοση του λειτουργικού. Στο κλασικό desktop περιβάλλον μια χαρά θα μπορείτε να τρέχετε παράλληλα… 42 browsers που λέει ο λόγος. Στο Metro, όμως, μόνο ένας θα είναι default (όπως γίνεται στο Android -πατώντας το σήμα του Internet μόνο ένας ανοίγει). Αυτή άλλωστε είναι και η έννοια του default. Κανείς, όμως, δεν είπε πως δε θα υπάρχουν άλλοι browsers. Η είδηση, που τώρα βλέπω μεταφέρθηκε λάθος, είναι πως αν ο Firefox στα Windows 8 δεν είναι default, τότε δε θα λειτουργεί η υβριδική λειτουργία metro/desktop και τούμπαλιν. Για διαβάστε εδώ: https://news.cnet.com/8301-10805_3-57395440-75/firefox-for-windows-8-to-run-as-single-metro-and-desktop-app/ γιατί μάλλον έχετε καταλάβει λάθος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.