Windows 8, Το καλοκαίρι θα είναι έτοιμα και τον Οκτώβριο λανσάρονται [φήμες]

Ο κόσμος είναι έτοιμος να υποδεχτεί το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, το οποίο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα είναι έτοιμο μέσα στο καλοκαίρι, έτσι ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία από τον Οκτώβριο του 2012. Τα Windows 8 αναμένονται με ανυπομονησία από πολλούς και όχι άδικα.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι αρχικά θα δούμε τα Windows 8 σε συσκευές με επεξεργαστές Intel και ARM. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι εάν δεν μπορέσει η Microsoft να προλάβει να λανσάρει το νέο της λειτουργικό μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταφέρει να παραδώσει υπολογιστές και άλλες συσκευές με Windows 8 εντός του 2012.

, Windows 8, Το καλοκαίρι θα είναι έτοιμα και τον Οκτώβριο λανσάρονται [φήμες]

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KonSammyOmnia7

Εγω παντως εγκατεστησα τα W8 Consumer Preview σε ενα λαπτοπ παλιο που ειχα και δεν ανοιγει καμια εφαρμογη γιατι δεν εχω αναλυση οθονησ 1024*700κατι pixels ενω οταν ετρεχε Wxp ειχε την συγκεκριμενη αναλυση.! Οποτε εγω προσωπικα συστηνω να ρωτησετε καποιον ειδικο πριν προχωρησετε στην εγκατασταση.!

GEORGE S

μπορεις να μας πεις Κωστα τις ελαχιστες απαιτησεις που χριεαζοναι τα Windows 8 να δουλεψουν σωστα?

Κώστας Βλαχάκης

Ρίξε μια ματιά εδώ, είναι ότι πιο πρόσφατο γνωρίζουμε https://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2012/02/29/running-the-consumer-preview-system-recommendations.aspx

md03582

περιμενω πως κ πως τα windows 8 απλα ψιλοαγχωθηκα γιατι σε ενα λαπτοπ με core2duo 2,1 και 2gb ram ψιλοκόλλαγε η developer preview.. την consumer preview δεν την εχω δοκιμασει ακομα.

GLeft

τα δοκιμαζω ακομα, αλλα περα απο το πολυ γρηγορο boot δε μπορω να πω οτι ειναι κατι τρομερα καινοτομο. πρεπει να συνηθησεις το καινουριο GUI αλλα αν δουλευεις με keyboard shortcuts δε θα ενοχληθεις και πολυ.

jimdem

Έχω την developer preview απο τη μέρα που βγήκε και την αντικατέστησα με την consumer preview. Ταχύτατο λειτουργικό πολύ σταθερό αλλά άσχημο! Δεν γίνεται τώρα να βγαίνει notification ή να είσαι στην οθόνη σύνδεσης και να έχεις ένα ενιαίο χρώμα! Αντί να το κάνουν λίγο eye candy όσο πάνε γυρνάνε πίσω. Ούτε windows ’95 να ήταν. Το ίδιο κακάσχημα με τα windows mobile καλό χρυσό γρήγορο αλλά κακάσχημο. Ελπίζω να βελτιώσουν την εμφάνιση κάπως, σχεδόν το 2013 θα βγούνε όχι 1993! Σε γενικές γραμμές καλύτερα απο τα 7 αλλά υστερούν στην ομορφιά όπως είπα αλλά και στο οτι είναι κάπως tablet oriented και θα δυσκολευτούν οι χρήστες laptop/desktop. Όμως πρόκειται για beta και δεν θα είναι έτσι το τελικό προϊόν. Μακάρι να κάνουν μερικές αισθητικές αλλαγές 😉 (i7 @ 2,8GHz, 4GB DDR3)

Loukas

Έβαλε και εγω την έκδοση αυτη μόλις βγήκε σε ένα laptop amd Athlon 1.9×2 2gb hd1200 256.
Μια χαρα μου τρέχουν αλλα δεν ανοίγουν όλες οι εφαρμογές γτ δεν έχουν αναπτυχθεί και γενικα λόγω drivers κολαει αλλα πολυ λίγο.ανοιγοκλεινει σαν Ubuntu και δεν έχω κάποιο θέμα γενικα είμαι ευχαριστημένος και νομίζω ότι η τελική έκδοση θα είναι πολυ καλύτερη!

Avgerinos

Εβαλα και γω την consumer preview απο την πρωτη μερα.Αρκετα γρηγορα και σταθερα,αν και σε ορισμενα πραγματα ειναι εκνευριστικα μεχρι να μαθεις που ειναι τι.Φαινεται οτι ειναι σχεδιασμενα με βαση τα touch panels.Επισης το οτι πολλες εφαρμογες δεν λειτουργουν φταει οτι ειμαστε Ελλαδα.Ειναι region locked.
Οσο για τις αναλυσεις οθονης,βαλτε οδηγους.Ακομα και αν δεν εχει βγαλει η εταιρια για 8,βαλτε την εκδοση για 7.Μια χαρα δουλευουν σε ολες τις συσκευες που ειχα στο PC,και εχω πολλες!

makis88

Πολύ κράξιμο έχουν φάει γι’αυτό το ui σε desktop-laptop.. Ελπίζω όταν έρθει η τελική έκδοση να υπάρχει επιλογή για το ποιά εμφάνιση θέλεις να έχει… Με ή χωρίς το metro γιατί σε pc απλά δεν κολλάει… Ευτυχώς που υπάρχει πάντα η εναλλακτική των windows7.

Marios

Στην Developer preview υπηρχε δυνατοτητα απενεργοποιησης του metro και επαναφορα του κλασικου start menu. Στην consumer ομως δεν γινεται, αλλα καπου ειδα πως το εκαναν επιτηδες για να δοκιμαστει πληρως το metro και οτι στην τελικη εκδοση θα υπαρχει δυνατοτητα επιλογης.
Ειναι πολυ σημαντικο, γιατι και απο τη δικη μου εμπειρια, θεωρω ανοητο το metro για desktop, και με δεδομενο πως δεν εχει συνταρακτικες διαφορες απο τα 7αρια ειναι πολλοι αυτοι που δεν θα αλλαξουν. Αν ομως απενεργοποιηθει το Metro, θα ειναι πιο ευκολη η μεταβαση στα 8 για τον περισσοτερο κοσμο, που πρακτικα θα κανει μια αναβαθμιση στα 7 που ηδη εχει, χωρις να μπλεξει με λειτουργιες που δεν τον ενδιαφερουν.

stavros

Πρέπει να καταλάβετε ότι για θέμα κόστους και διευκόλυνσης όλες οι εταιρείες θα ενοποιήσουν τα λειτουργικά τους γιατί ούτως η άλλως η φορητότητα είναι το μέλλον.Την αρχή την έκανε η google,ακολουθεί η microsoft η οποία κατά την άποψη μου χάρη κάνει σε όσους δεν αρέσει το metro style που θα υπάρχει επιλογή για το κλασικό desktop και είμαι σίγουρος ότι στην επόμενη έκδοση θα εξαλειφθεί πλήρως και τέλος θα ακολουθήσει και η apple.H διαφορετικότητα είναι αυτή που αυξάνει και τον ανταγωνισμό.Μην αποφασίσει μόνο η google με το jelly bean ή με κάποιο πιο μελλοντικό λειτουργικό να είναι πλήρως συμβατό με pc προγράμματα γιατί βλέπω το μονοπώλιο που έχει 30 χρόνια τώρα η microsoft να το χάνει πανηγυρικά,όπως σάρωσε και την αγορά των smartphones με το android.Έρχεται η στιγμή που οι αυτοκρατορίες πέφτουν και καινούριες ανατέλλουν.Η ιστορία αυτό μας έχει δείξει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.