Windows 8, RT, 8 Pro: Διαφορές – Ομοιότητες, Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν αγοράσεις/ αναβαθμιστείς

Κάπου θα τα έχει πάρει το μάτι σου, κάτι θα έχεις ακούσει. Τι πραγματικά προσφέρουν οι νέες εκδόσεις των Windows 8 και ποια καλύπτει τις ανάγκες σου; Παρακάτω θα βρεις μερικές από τις πιο συχνές απορίες σχετικά με τα νέα “Παράθυρα” με τις αντίστοιχες απαντήσεις τους. Ελπίζουμε να μην σε κουράσουμε, καταβάλαμε κάθε προσπάθεια να είμαστε συνοπτικοί, όμως οι πληροφορίες και τα ερωτήματά σας είναι πολλά! Πάμε να τα απαντήσουμε.

, Windows 8, RT, 8 Pro: Διαφορές – Ομοιότητες, Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν αγοράσεις/ αναβαθμιστείς

Πόσες εκδόσεις των νέων Windows 8 κυκλοφορούν;
Σε αντίθεση με παλαιότερα, η Microsoft αποφάσισε να κάνει τα πράγματα απλούστερα με τις εκδόσεις των νέων Windows. Έτσι, δεν υπάρχουν πλέον εκδόσεις όπως Starter, Home, Home Premium, Professional, Ultimate, αλλά οι εκδόσεις είναι τρεις: Windows RT, Windows 8 και 8 Pro. Όλες περιλαμβάνουν την νέα εμφάνιση Modern UI (πρώην Metro UI) και μπορούν να τρέχουν τις νέες Metro εφαρμογές. Επίσης όλες διαθέτουν τον νέο πυρήνα για καλύτερη διαχείριση ενέργειας.

Τι είναι τα Windows RT;
Τα Windows RT έχουν φτιαχτεί αποκλειστικά για χρήση σε συσκευές με επεξεργαστές αρχιτεκτονικής ARM, όπως είναι τα περισσότερα σημερινά tablets και smartphones. Επεξεργαστές όπως Qualcomm Snapdragon, Nvidia Tegra 3, Samsung Exynos κ.α.
Με λίγα λόγια, τα Windows RT έχουν φτιαχτεί για tablets και γενικά για οθόνες αφής, όπως το Microsoft Surface, και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συσκευές με επεξεργαστές αρχιτεκτονικής x86/64 που διαθέτουν οι desktop υπολογιστές καθώς και η συντριπτική πλειοψηφία των laptop και ultrabook.

, Windows 8, RT, 8 Pro: Διαφορές – Ομοιότητες, Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν αγοράσεις/ αναβαθμιστείς

Τι είναι το Metro και οι εφαρμογές του στύλ Metro;
Για αρχή, η Microsoft δεν μας επιτρέπει πλέον να αναφερόμαστε στο νέο UI ως Metro αλλά ως Windows UI ή Modern UI. Όπως και να το πεις, είναι το καινούργιο περιβάλλον χρήσης των Windows, στο οποίο κυριαρχούν τα “πλακάκια” με τις διάφορες πληροφορίες, τα γνωστά “tiles” που έχουμε δει και στα Windows Phone 7, 7.5 και 8. Οι Metrο εφαρμογές, είναι ειδικά φτιαγμένες για να εκμεταλλεύονται αυτό το περιβάλλον χρήσης, και διατίθενται αποκλειστικά από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Microsoft, το Windows Store. Εκμεταλλεύονται πλήρως όλη την οθόνη και προσφέρουν φιλικό περιβάλλον για χρήση με αφή. Είναι πιο εύκολες στην κατασκευή από τις κλασικές Windows εφαρμογές, χρησιμοποιούν “tiles” αντί για εικονίδια, και προπαντός είναι κατασκευασμένες να τρέχουν και σε επεξεργαστές αρχιτεκτονικής ARM. Είναι σχεδιασμένες να προσφέρουν ταχύτητα, σταθερότητα και ασφάλεια, όμως υστερούν στο εύρος των δυνατοτήτων που μπορούν να καλύψουν καθώς και στο ότι περιορίζουν τους προγραμματιστές τους να χρησιμοποιούν ειδικά APIs για την κατασκευή τους. Την στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, το Windows Store αριθμεί πάνω από 11.000 εφαρμογές, ενώ καθημερινά προσθέτονται 500+ εφαρμογές.

Σε τι υστερούν τα Windows RT από τις άλλες εκδόσεις;
Τα Windows RT θα μπορούσε να τα χαρακτηρίσει κάποιος και Windows Lite. Είναι μια έκδοση των Windows 8 με μειωμένα χαρακτηριστικά Το κυριότερο από τα αυτά είναι ότι περιορίζονται στην χρήση εφαρμογών Metro, και ΔΕΝ μπορούν να τρέξουν κλασικές (Desktop) εφαρμογές των Windows. Αυτές οι “κλασσικές” εφαρμογές περιλαμβάνουν όλες τις εφαρμογές που υπάρχουν για Windows 7 και παλαιότερα Windows. Μια σημαντική λεπτομέρεια είναι πως τα Windows RT δεν θα κυκλοφορήσουν αυτόνομα στα καταστήματα, αλλά θα υπάρχουν μόνο ως προ-εγκατεστημένα στις συσκευές.

Ποιες είναι συνοπτικά οι διαφορές μεταξύ Windows RT και Windows 8;
Αναλυτικά περιγράφονται στην ιστοσελίδα της Microsoft εδώ, αλλά με λίγα λόγια είναι οι εξής:
• Τα Windows RT τρέχουν μόνο σε συσκευές βασισμένες σε ARM αρχιτεκτονική στις οποίες τα Windows 8 και 8 Pro δεν μπορούν να τρέξουν.
• Τα Windows RT θα έχουν το κλασικό Desktop (εκτός από το Metro UI), αλλά θα περιορίζεται σε προ-εγκατεστημένες εφαρμογές της Microsoft και μόνο! (όχι σε εφαρμογές από τρίτους)
• Μόνο τα Windows RT θα περιλαμβάνουν δωρεάν μια έκδοση του MS Office ειδικά για οθόνες αφής, και συγκεκριμένα τις εφαρμογές Word, Excel, PowerPoint και OneNote.
• Τα Windows RT θα έρχονται με ειδική κρυπτογράφηση σε επίπεδο συσκευής, για την ασφάλεια των δεδομένων του χρήστη.
• Παλιές και νέες εφαρμογές για x86/64 αρχιτεκτονική δεν θα τρέχουν σε Windows RT
• Χαρακτηριστικά όπως Windows Media Player, Windows Media Center, Storage Spaces κ.α., δεν περιλαμβάνονται στα Windows RT.
• Δεν υπάρχει δυνατότητα αναβάθμισης σε Windows RT από οποιαδήποτε άλλη ή προηγούμενη έκδοση των Windows.
• Tα Windows RT δεν θα πωλούνται ξεχωριστά, αλλά θα έρχονται μόνο ως προ-εγκατεστημένα.
• Tα Windows RT δεν θα είναι συμβατά με όλα τα περιφερειακά που υπάρχουν στην αγορά. Κυκλοφορούν ή θα κυκλοφορήσουν συσκευές με ειδικό σήμα που είναι απολύτως συμβατές με Windows RT και δεν θα χρειάζονται επιπλέον εγκατάσταση drivers.

, Windows 8, RT, 8 Pro: Διαφορές – Ομοιότητες, Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν αγοράσεις/ αναβαθμιστείς

Τι προσφέρουν τα Windows 8 και τι όχι;
Η απλή έκδοση των Windows 8 (όχι τα 8 Pro) ήρθε για να αντικαταστήσει τις εκδόσεις Starter, Home Basic, Home Premium, των προηγούμενων Windows. Όλες οι προαναφερθέντες εκδόσεις των 7 μπορούν να αναβαθμιστούν στα 8 (ή τα 8 Pro) διατηρώντας τις εγκατεστημενες εφαρμογές των χρηστών, τα έγγραφα και τις προσωπικές ρυθμίσεις τους. Τα Windows 8 λοιπόν απευθύνονται στους χρήστες με x86/64 Intel ή AMD υπολογιστές και παρέχουν την βασική εμπειρία των νέων Windows, χωρίς κάποια προηγμένα χαρακτηριστικά όπως Απομακρυσμένη Διαχείριση (Server), δυνατότητα σύνδεσης σε Domain, κρυπτογράφηση BitLocker και (δυστυχώς) ούτε το WIndows Media Center.
Στο πακέτο περιλαμβάνονται πρόσβαση στο ηλεκτρονικό κατάστημα Windows Store για κατέβασμα εφαρμογών, τα Live Tiles για πλήρη εμπειρία του νέου Windows 8 UI, Απομακρυσμένη Διαχείριση ως Client, σύνδεση VPN (Client), και πλήρη υποστήριξη για εφαρμογές παλαιοτέρων εκδόσεων των Windows. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα αλλαγής της γλώσσας του περιβάλλοντος των Windows χωρίς έξτρα χρηματική επιβάρυνση.
Η βασική έκδοση λοιπόν των Windows 8 είναι η λύση που προτείνει η Microsoft στον απλό καθημερινό χρήστη.

, Windows 8, RT, 8 Pro: Διαφορές – Ομοιότητες, Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν αγοράσεις/ αναβαθμιστείς

Είμαι ήδη χρήστης Windows XP, Vista, 7. Μπορώ να αναβαθμίσω σε Windows 8;
Η Microsoft σε αυτόν τον τομέα προσφέρει κάποιες επιλογές, η κάθε μία με τα υπέρ και τα κατά της.
Windows 7:
Καταρχήν υπάρχει η καλύτερη προσφορά από τις υπόλοιπες, η οποία όμως προϋποθέτει να έχετε αγοράσει υπολογιστή με προεγκατεστημένα τα Windows 7 κατά το διάστημα 2 Ιουνίου 2012 έως και 31 Ιανουαρίου 2013.

Windows XP, Vista και Windows 7 (για εκτός ορίων προσφοράς):
Όσοι δεν μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την παραπάνω προσφορά, μπορείτε να αναβαθμίσετε σε Windows 8 ή 8 Pro, πληρώνοντας κανονικά ολόκληρη νέα άδεια, και με τις παρακάτω περιπτώσεις:

, Windows 8, RT, 8 Pro: Διαφορές – Ομοιότητες, Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν αγοράσεις/ αναβαθμιστείς

, Windows 8, RT, 8 Pro: Διαφορές – Ομοιότητες, Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν αγοράσεις/ αναβαθμιστείς

Γιατί τα Windows RT δεν τρέχουν εφαρμογές x86;
Το να τρέχεις εφαρμογές desktop σε ένα tablet δεν είναι και τόσο καλή ιδέα. Ακόμα και αν μπορούσαν με κάποιο τρόπο να τρέξουν εικονικά σε ARM επεξεργαστές, θα ήταν αργές και με όλες τις υπηρεσίες στο παρασκήνιο (που χρειάζονται) και όλες τις εφαρμογές που πρέπει να εκκινούν μαζί με τα windows, θα υπήρχε τρομερή κατανάλωση της μπαταρίας.
Και πάνω από όλα τα Windows RT έχουν κατασκευαστεί για αυτό ακριβώς το λόγο, να είναι φιλικά προς τις συσκευές που στηρίζονται σε μπαταρία, δηλαδή tablets και κάποια ultrabooks. Αλλά κυρίως απευθύνονται σε tablets, επομένως σε οθόνες αφής, και αυτός είναι άλλος ένας λόγος που οι κλασσικές desktop εφαρμογές δεν έχουν λόγο ύπαρξης, καθώς δεν είναι σχεδιασμένες να είναι φιλικές για λειτουργία με τα δάκτυλά μας.

Τα Windows 8 και 8 Pro, τι επιπτώσεις έχουν στην κατανάλωση ενέργειας;
Δεν είναι μόνο τα Windows RT που έχουν σχεδιαστεί να έχουν χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Γενικά τα Windows 8 σχεδιάστηκαν για να καλύψουν και όσους επιθυμούν ένα λεπτό ελαφρύ Ultrabook ή tablet (με τους νέους low-power SoC επεξεργαστές από Intel ή AMD) που να μπορεί να τρέξει desktop εφαρμογές, αλλά ταυτόχρονα να είναι όσο γίνεται πιο φιλικό προς την μπαταρία.
Όπως και τα Windows RT, έτσι και τα 8 που τρέχουν σε x86 επεξεργαστές, προσφέρουν ένα νέο χαρακτηριστικό, το Connected Standby, όπου ο υπολογιστής κλείνει όταν κλείνετε την οθόνη όμως αφήνει ανοικτά τo WiFi ή το Mobile Broadband για να δέχεστε τις ενημερώσεις σας, έτσι ώστε οι Metro υπηρεσίες σας να μένουν ενημερωμένες, να μπορείτε να δεχτείτε κλήσεις VOIP, αλλά όλα αυτά χωρίς να χρειάζεται να τρέχουν εφαρμογές, ούτε τα Windows. Αν σας θυμίζει κάτι είναι γιατί κάτι αντίστοιχο έχετε και τώρα στο κινητό σας ή στο tablet σας.
Δυστυχώς το Connected Standby χρειάζεται ειδικό hardware για να δουλέψει, το οποίο δεν είναι διαθέσιμο στην αγορά μέχρι αυτή την στιγμή. Συγκεκριμένα χρειάζεται Wi-Fi και mobile broadband τα οποία να μπορούν να μένουν ενεργά ενώ το σύστημα “κοιμάται”, όπως επίσης και ένα νέο επίπεδο από ρυθμίσεις ενέργειας ACPI καθώς και νέα έκδοση του προτύπου δικτύωσης NDIS.
Ενώ λοιπόν η Microsoft αναφέρει το Connected Standby ως χαρακτηριστικό των Windows 8 και 8 Pro, μόνο οι υπολογιστές με επεξεργαστές χαμηλής κατανάλωσης (low-power SoC) πληρούν τις προϋποθέσεις για να το χρησιμοποιήσουν. Εφόσον διαθέτετε τέτοιους υπολογιστές, η Microsoft αναφέρει ότι η κατανάλωση ενέργειας θα φτάσει το 5% της μπαταρίας, εάν τους αφήσετε σε κατάσταση Connected Standby για 16 συνεχόμενες ώρες.

Με λίγα λόγια, ποια έκδοση είναι για ποιον;
Windows 8 → Για τον απλό καθημερινό χρήστη, που θέλει την βασική εμπειρία
Windows 8 Pro → Για τους λάτρεις των Windows, τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις
Windows 8 RT → Για υπολογιστές με επεξεργαστές ARM, που θέλουν πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας

, Windows 8, RT, 8 Pro: Διαφορές – Ομοιότητες, Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν αγοράσεις/ αναβαθμιστείς

Χωρίς οθόνη αφής, ποια είναι η εμπειρία των νέων Windows; Αξίζει η αναβάθμιση;
Κακά τα ψέματα, τα νέα Windows σχεδιάστηκαν για χρήση σε συσκευές με οθόνες αφής, και χωρίς αυτές τα νέο περιβάλλον μοιάζει τουλάχιστον μπερδεμένο για τον χρήστη του ποντικιού-πληκτρολογίου που προέρχεται από το κλασσικό desktop. Θα βρείτε ότι πολλές λειτουργίες, ενώ γίνονται πολύ απλά με μια κίνηση των δακτύλων στην οθόνη αφής, σε χρήση με ποντίκι-πληκτρολόγιο τα πράγματα γίνονται πιο δύσχρηστα και σίγουρα λιγότερο γρήγορα. Όταν γυρίζετε σε λειτουργία Desktop, η εμπειρία είναι πιο κλασσική και θυμίζει τα παλιά Windows, χωρίς όμως το κουμπί “Έναρξη”. Για να δείτε όλα τα προγράμματά σας και να περιηγηθείτε σε όλες τις ρυθμίσεις και λειτουργίες των νέων Windows, θα πρέπει να το κάνετε μέσω του Metro UI, και αυτό σίγουρα θα ξενίσει οποιονδήποτε έμπειρο χρήστη του λειτουργικού.
Φυσικά έχουν κυκλοφορήσει διάφορα κόλπα και τερτίπια για να εμφανίζεται το κουμπί “Έναρξη” ή να γίνει η εμπειρία περισσότερο Windows 7, αλλά στην τελική πιο το νόημα; Με αυτόν τον τρόπο χάνεις το κυριότερο χαρακτηριστικό που πλήρωσες για τα νέα Windows, το Metro περιβάλλον.

Από εδώ σίγουρα δεν μπορούμε να προτείνουμε προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση, αλλά σίγουρα ως φιλική συμβουλή: Δοκιμάστε τα πριν αγοράσετε!

Σημείωση: Η Microsoft διαθέτει και μια έκδοση των Windows για μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς, την έκδοση Enterprise, η οποία διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά της έκδοσης Pro, με επιπλέον χαρακτηριστικά για οργάνωση IT, που επιτρέπουν διαχείριση και ανάπτυξη συστημάτων, προηγμένες υπηρεσίες ασφάλειας, virtualization, και πολλά άλλα.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gabriel

Ωραίο άρθρο.

PiXel

+ότι όσοι έχουν παλιά άδεια Windows (XP, Vista ή 7) μπορούν να κάνουν αναβάθμιση σε 8 με €29,99 έως 31/01/2013. Πληροφορίες εδώ: https://windows.microsoft.com/el-GR/windows/buy?ocid=GA8_O_WOL_DIS_ShopHP_FPP_Light

Μπαμπης

μια ερωτηση δηλαδη στο ταβλετ και στα Windows RT γενικα δεν θα μπορω να κατεβαζω πχ τορρεντ με προγραμμα οπως το μΤορρετ ε?

Thodoris1988

Μπαμπη, αν δεν βγαλει το μTorrent εφαρμογη Metro, οχι.

azriel84

Θέλω να δω πόσοι θα μπερδευτούν και θα αγοράσουν RT για να τρέχουν desktop εφαρμογές…

sosimple

Ήξερα ότι οι metro εφαρμογές ήταν 10.000 Εδώ γραφεί για 36.000 Τι απο ολα ισχύει τελικά;

Κώστας Βλαχάκης

Επίσημα δεν υπάρχει ενημέρωση για το πόσες είναι. Εκ παραδρομής γράφτηκε ότι είναι 36.000, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τελευταία είχε γίνει λόγος για 10.000+ https://techblog.gr/software/windows-store-10000-apps-53522

tolkιen

Αποστόλης Τυμπακιανάκης το αρθρο σου ηταν παρα πολυ αξιολογο. Μπραβο. Υπαρχουν ακομη ατομα που δεν εχουν καταλαβει τις διαφορες στα καινουρια windows 8 – windows RT. Αν διαβασουν ολο το αρθρο σου δεν πιστευω να εχουν μετα αποριες. Και παλι πολυ καλο το αρθρο σου Αποστόλη.

Manolis Tsagkarakis

μπράβο για το άρθρο!!! 🙂

Γενικά πάλι νομίζω ότι κάνει λάθος η Microsoft μπερδεύοντας και ξαναμπερδεύοντας τους χρήστες… για να δούμε τι θα βγει!!!

Nick priftis

Πολυ καλο αρθρο !!!! Πραγαματικα μου λυθικαν ολες οι αποριες !!!!
Θελω να αγορασω ενα tablet με dock (τυπου asus transformer ) αλλα με win 8 (οχι rt ) στην τιμη το πολυ 800 € μαζι με το dock . Απαρχει περιπτωση αν βρω ποτε ( γιατι με τις τιμες που εχω δει δε νομιζω ) να εχει τοσο χαμηλα χαρακτηριστικα που να σερνεται οπως συμβαινει με ενα low-end κινητο android .Θα ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι αποδοτικο (δεν εννοω παιχνιδια με βαρια γραφικα και τετοια ) ή θα ειναι σαν ενα φθηνο κακιστο netbook ;

Patrick

Πολύ καλό post! Μια μικρή διόρθωση: τα Windows RT έχουν remote desktop:

https://blogs.technet.com/b/uspartner_ts2team/archive/2012/10/31/windows-rt-using-the-new-and-best-remote-desktop-app.aspx

Κώστας Βλαχάκης

Patrick, Σε ευχαριστούμε πολύ για τα θετικά σχόλια και για τη διόρθωση 😀

@Nick priftis

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για ταμπλετ με Windows 8 ή 8 Pro, αλλά να μην ξεχνάμε ότι και η ίδια η Microsoft παρουσίασε την έκδοση του Surfuce με RT και αναμένουμε και την έκδοσή του με 8 (δεν θυμάμαι αν πρόκειται για Pro).
Οι επιλογές μέχρι στιγμής είναι ακριβότερες από όσα διαθέτεις πάντως, ξεκινάνε από 1000+ ευρώ…
Για να είμαστε δίκαιοι πάντως, είναι ακόμα πολύ νωρίς και νομίζω μέχρι τις γιορτές θα έχουν πολλαπλασιαστεί οι επιλογές στην αγορά.

sosimple

Υπάρχουν επιλογές και κάτω απο 1000€. Όσες είναι με τον 2πυρηνο atom . Μπορεί να μην είναι πανυσχυρα αλλά είναι σίγουρα καλύτερα απο τα rt και κύριως τρέχουν όλες τις εφαρμογές. Ακούγεται ότι το acer w510 θα βγει στα 500€. Αν αληθεύει θα σβήσει τα rt, και θα πρόκειται για πολύ καλη προσφορά.

@sosimple
Αυτά που λες όμως δεν έχουν dock. Ο φίλος ποιο πάνω μιλάει για συνδιασμό tablet+dock και να μην έχει χαμηλές επιδόσεις. Με αυτά τα δεδομένα, δεν υπάρχει ακόμα κάτι κάτω από 1000€

Γιάννης

Παίδες μια βοήθεια όποιος ξέρει.
Έχω 2 φορητούς. Ο ένας έχει κάψει οθόνη και τον χειρίζομαι από τον καλό με Remote Desktop.
Αν στον χαλασμένο δοκιμάσω να περάσω τα 8 θα γίνει κανονικά η αναβάθμιση ή μήπως οι ρυθμίσεις για το remote θα χαθούν και έτσι θα μου ξεμείνει ο χαλασμένος?
Με άλλα λόγια, αναβάθμιση μέσω remote desktop γίνεται?
Και οι δυο φοράνε Windows 7.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.

nikkos

Συγχαρητήρια πάρα πολύ κατατοπιστικό άρθρο

nikolas05

καλησπερα, τι διαφορα υπαρχει ανα βαλω “σπασμενα” windows 8 και οχι αγορασμενα αυθεντικα? (τα κλειδια και τους κωδικους μου ειπε ενας φιλος μου προγρματιστης τα εχει και στην επικυρωση που θα γινει δεν εχει καπιο θεμα)

dimig24

Μπάβο για το άρθρο!!

TECHNEWZ

Ξέρουμε ποτέ το Surface με i5 και Windows 8 θα έρθει Ελλάδα και πόσο θα κοστίζει ???

kostis

Δυστιχως το surface x86 θα ειναι με ανεμιστηρακια (φασαρια αερηδες) ξενερα για ταμπλετα….προτιμω το ativ smart της samsung με τους νεους dual core atom και χωρις ανεμιστηρες…..

bobo1704

Μπράβο, πολύ ωραίο άρθρο.
Έχει τη λογική του το Modern UI καθώς η MS θέλει να φέρει αλλαγή στην κλασσική έναρξη που ξέρουμε εδώ και μια 20ετία περίπου. Τολμηρή ενέργεια, αλλά όταν έχεις το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας, σου δίνεται η δυνατότητα να τολμάς… Απο εκεί και πέρα, προσωπικά, χρησιμοποιώντας την beta και την rc έκδοση, όντως είναι δύσκολα τα πράγματα με πληκτρολόγιο και ποντίκι, αλλά συνήθεια είναι όλα εν τέλει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.