Windows 8, Είναι έτοιμα και δόθηκαν σήμερα στους κατασκευαστές

Μέσα από το επίσημο blog της ομάδας ανάπτυξης του λειτουργικού συστήματος Windows 8 έγινε γνωστό ότι το τελικό προϊόν είναι έτοιμο τεσταρισμένο και ξεκίνησε η διάθεσή του τελικού κώδικα προς τους κατασκευαστές υπολογιστών και tablets ώστε να ετοιμάσουν τις συσκευές του και να τις έχουν έτοιμες στις 26 Οκτωβρίου όπου και θα κάνουν πρεμιέρα τα Windows 8.

Από τις 26 Οκτωβρίου οι χρήστες Windows λειτουργικού θα μπορούν να αναβαθμίσουν τους υπολογιστές τους στην έκδοση Windows 8 με 39.99 δολάρια Αμερικής, ενώ όσοι αγοράζουν υπολογιστές (φορητούς και desktop) από σήμερα με Windows 7 θα μπορέσουν να αναβαθμίσουν με προνομιακή τιμή 14.99 δολάρια Αμερικής.

, Windows 8, Είναι έτοιμα και δόθηκαν σήμερα στους κατασκευαστές

Πηγή

Kudos to Stef

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
christosk89

άντε να βγεί η RTM να δούμε την τελική μορφή και να αρχίσουν τα πικρόχολα σχόλια των σκληροπυρηνικών της “έναρξης” που θα φύγει

Πανος Σομπολος

@christosk89 χεχε έχει την πλάκα του ρε αδελφέ οι πιο πολλοί δεν θα το έχουν δει και με τα μάτια τους οτι διαβάζουν άλλου θα το γραφουν εδω 😉
εχουν πλακα οι ανακρίβειες οταν διατυπώνονται με πάθος και σοβαρότητα

Panagiotis Gr.

η RTM είναι αυτή φίλε μου. και σε ότι αφορά to start εμένα προσωπικά δεν μου λείπει. το θεωρώ πιο γρήγορο να πατάω το windows key και στη συνέχεια να πληκτρολογώ τα πρώτα γράμματα του app που θέλω

christosk89

με παρεξηγήσατε παιδιά 😛 , είμαι απο τους πρώτους που τους άρεσε η “απώλεια” έναρξης, απλά θα ήθελα ακόμα να υπήρχαν τα widget, μου άρεσαν αρκετά! για την έναρξη συμφωνώ, απο τα vista και μετά, πολύ σπάνια την χρησιμοποιώ όπως στα 98/2000/xp, απλά πατάω WIN και αυτό που θέλω να ανοίξω/βρώ. το θεωρώ χρονοβόρο πολύ να ψάχνω στην έναρξη όπως παλιότερα κάναμε. εγώ περιμένω να βγεί final έκδοση για να κάνω τα windows8 και “επίσημα” πρώτο μου λειτουργικό, απο την στιγμή που τρέχει τέλεια τα προγράμματα που χρειάζομαι για την δουλειά μου, δεν βρίσκω τον λόγο να μην τα βάλω αλλα και γιατί όχι να τα αγοράσω απο την στιγμή που έγινε επιτέλους σοβαρή δουλειά και πολύ καλή! πιστεύω οτι αξίζει τα λεφτά τους

stavros

Για πολλα χαλια…Για mobile και tablet δεν ειναι ασχημα αλλα για υπολογιστες ειναι οτι χειροτερο εχει βγει σε λογισμικο ποτε.

Geo

Κοιτάτε το δέντρο και όχι το δάσος… η αφαίρεση της έναρξης είναι το μικρότερο κακό…
Το metro UI είναι απλά γελοίο για χρήση με υπολογιστή… το νέο μενού έναρξης είναι σαν να χρησιμοποιείς το ποντίκι σε Android… τραβάς την οθόνη κ τα tiles με τον δείκτη.
Επίσης για να κάνεις έναν απλό τερματισμό… κάνεις 5-6 κινήσεις ενώ από το μενού πρώτα ήταν 2 κλικ υπόθεση!!!
Εκτός του άλλου δεν έχει ούτε ένα Χ να κλείσεις τα προγράμματα του metro UI… συν του ότι οι μισές επιλογές είναι σε παράθυρα και οι άλλες μισές σε metro UI.
Η αφαίρεση επίσης προγράμματος αναπαραγωγής DVD και του Aero δείχνει απλά ένα λειτουργικό που είναι προχειροφτιαγμένο και δεν ξέρουν τι θέλουν…
Ηδη γελάς με τα βιντεάκια που οι γέροι παιδεύονται να μπουν στην επιφάνεια εργασίας…!!!
Η αποτυχία των Vista επαναλαμβάνεται… ήδη οι εταιρείες όπως Blizzard κ λοιπές δεν τα βλέπουν με καλό μάτι!!!

makis88

@Geo είναι θέμα συνήθειας. Και εμένα μ’αρέσουν πιο πολύ τα 7 στο pc και η έναρξη με βολεύει πολλές φορές όπως είναι αλλά αν δω οτι τα 8 είναι καλύτερα σε απόδοση (τα vista δεν απέτυχαν επειδή δεν ήταν όμορφα σε σχέση με τα xp) θα τα περάσω.

ted

καθηστε ρε παιδια να τα δουμε στην τελικη τους μορφη κ μετα κραζετε αν κατι δεν σας αρεσει. Τα release priview ηταν ενα δειγμα,μια ιδεα για το πως περιπου θα ειναι τα 8. Δεν ηταν η τελικη εκδοση των 8. χαλαρωστε!

Anastasios

εμενα δεν μου λειπει καθολου το start menu, μια χαρα τα συνηθισα (και τα χρησιμοποιω σαν βασικο os καθημερινα για δουλεια και σερφαρισμα). Ειναι κατι διαφορετικο, αυτο ειναι αληθεια, και θελει λιγο να αλλαξουμε καποιες συνηθειες, αλλα αυτο δεν το κανει χειροτερο, ειναι συμφωνο με τα σημαδια των καιρων. Οταν συνηθισουμε αυτο θα απορουμε πως δουλευαμε καποτε στα windows 7. Ετσι ειναι αυτα

tolken

Θεωρω πολυ καλο το λειτουργικο win 8. Τωρα αν δεν βολευει τα desktop μηχανηματα τι να πω. Εγω δεν εχω θεμα ουτε με το metro ουτε που δεν εχει το start. Ειναι τρομερα σταθερο και πολυ ποιο γρηγορο απο τα win 7. Πιστευω ειναι φανταστικη δουλεια απο την microsoft και σε συνδιασμο με τις υπηρεσιες που εχει βγαλει ειναι τελεια. Δοκιμαστε λιγο το νεο Bing που ειναι με social χαρακτηριστικα (απλα κορυφη) (υπαρχει τροπος να δουλεψει και εκτος usa 🙂 ) ή το νεο περιβαλλον του Outlook email (το οποιο ειναι τρομερα λιτο και ευκολο στην χρηση). Αν το δεις σαν μια συνολικη εμφανισει ειναι θετικο το αποτελεσμα.

Anastasios
Anastasios

ο βασικος κανονας ειναι: οτι κανεις με τα δαχτυλα στις πλευρες (edges) κανεις με το ποντικι στις γωνίες (corners)

GiannisIrakleio

Για τους φοιτητες η τελικη εκδοση ειναι ετοιμη για κατεβασμα στο msdnaa, υπαρχει μονο η αγγλικη Pro εκδοση…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Windows

Windows 11: Τo Android smartphone σας γίνεται επίσημη web κάμερα του PC

To πρόγραμμα Windows Insider προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του τηλεφώνου ή του tablet Android ως web κάμερα.

Internet Microsoft Samsung Windows

To Samsung Internet έρχεται στα Windows

Το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Samsung Internet είναι πλέον διαθέσιμο ως αυτόνομη εφαρμογή Windows από το Microsoft Store.

Smartphones Microsoft Windows

Windows Phone: Ο CEO της Microsoft παραδέχτηκε πως ήταν λάθος που εγκαταλείφθηκε

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, μετανιώνει που δεν έκανε το Windows Phone πραγματικότητα.

Business Linux macOS Windows

Οι περισσότεροι προγραμματιστές στρέφονται στο Linux – Ξεπέρασε σε δημοφιλία το macOS

Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα της έρευνας προγραμματιστών Stack Overflow 2022, που αναφέρει ότι το λογισμικό Linux είναι πλέον πιο δημοφιλές από το macOS της Apple, καθώς οι προγραμματιστές στρέφονται σε άλλα συστήματα.