Αναβάθμιση σε Windows 8: Τι πρέπει να προσέξεις!

Την περασμένη βδομάδα αναλύσαμε τις βασικές διαφορές- ομοιότητες ανάμεσα στις εκδόσεις των νέων Windows, προσπαθήσαμε να απαντήσουμε σε μερικές γενικές απορίες για αυτά, προκειμένου να έχετε μια πλήρη εικόνα πριν αποφασίσετε να αγοράσετε. Αυτή φορά θα αναλύσουμε μερικά σημεία προσοχής για όσους αποφασίσουν να αναβαθμίσουν το σύστημά τους στα νέα Windows 8.

Παίρνοντας λοιπόν την μεγάλη απόφαση να προχωρήσετε στην αγορά του νέου λειτουργικού, ίσως προβληματιστείτε σε μερικά σημεία. Τα πιθανά σενάρια είναι πολλά και οι απαντήσεις μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με την περίπτωση, οπότε για λόγους συντομίας, παρακάτω θα βρείτε τις πιο συχνές και γενικές απορίες.

, Αναβάθμιση σε Windows 8: Τι πρέπει να προσέξεις!

Αγόρασα τα Windows 8 online από την Microsoft

Σε ποια μορφή θα έρθουν τα αρχεία της εγκατάστασης;
Εάν αποφασίσετε αν αγοράσετε μια έκδοση των Windows 8 από το Internet, απευθείας από την Microsoft, δεν θα έχετε πλέον στην διάθεσή σας το κλασικό κουτί και τα CD/ DVD όπως παλιά. Θα σας πρέπει να κατεβάσετε την έκδοση που επιλέξατε μέσω του Βοηθού Αναβάθμισης των Windows 8 (Windows 8 Upgrade Assistant). Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, θα σας προσφερθούν οι παρακάτω επιλογές:
• Εγκατάσταση τώρα
• Εγκατασταση με δημιουργία μέσου ( DVD ή USB drive)
• Εγκατάσταση αργότερα από την επιφάνεια εργασίας σας
Φυσικά μπορείτε να μην εκτελέσετε την εγκατάσταση αμέσως, αλλά να κρατήσετε το κλειδί σας και τα αρχεία εγκατάστασης που κατεβάσατε για μελλοντική εγκατάσταση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα παραπάνω για εγκατάσταση σε άλλον υπολογιστή (από αυτόν που αγοράσετε και κατεβάσετε τα Windows 8) χωρίς κανένα πρόβλημα. (Προφανώς όμως όχι και στους δύο.)

Επιλέγοντας το “Εγκατασταση με δημιουργία μέσου” (Install by creating media) μπορείτε να γράψετε τα αρχεία εγκατάστασης που μόλις κατεβάσατε σε ένα USB φλασάκι ή να τα εξάγετε σε ένα ISO αρχείο το οποίο μπορεί να γραφτεί στην συνέχεια σε ένα DVD. Αυτές οι δύο επιλογές σας βοηθούν στο να μπορέσετε να εγκαταστήσετε τα WIndows σε άλλον υπολογιστή ή σε άλλο partition/δίσκο από αυτόν που τρέχετε τα παλιά Windows σας. Η κύρια λειτουργία τους όμως είναι σε περίπτωση που μελλοντικά χρειαστεί να κάνετε format στο σύστημά σας και να εγκαταστήσετε τα Windows από την αρχή.

, Αναβάθμιση σε Windows 8: Τι πρέπει να προσέξεις!

Που είναι το κλειδί μου;
Όπως είπαμε, αγοράζοντας online τα Windows 8 δεν θα βρείτε το κλειδί σας (product key) γραμμένο σε κουτί ή πάνω σε DVD. Το κλειδί σας θα σας δοθεί άμεσα, με την αγορά σας μέσω του Βοηθού Αναβάθμισης και αν θέλετε το σημειώνετε για μελλοντική χρήση. Σε κάθε περίπτωση θα λάβετε και ένα email επιβεβαίωσης που θα περιέχει την απόδειξή σας, το κλειδί σας, καθώς και ένα link για να κατεβάσετε τα αρχεία εγκατάστασης αργότερα αν το επιθυμείτε.

Σχετικά με τις άδειες χρήσης

Αγόρασα μια αναβάθμιση σε Windows 8. Μπορώ να αναβαθμίσω πολλαπλά PCs ή πρέπει να πληρώσω για το καθένα χωριστά;
Μια αγορά αναβάθμισης σας παρέχει μια μόνο άδεια χρήσης, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αναθμιστεί ένας μόνο υπολογιστής, ο οποίος πληρεί και τις κατάλληλες προυποθέσεις (δηλαδή ένας υπολογιστής με νόμιμη άδεια για Windows XP, Vista ή 7). Εάν διαθέτετε π.χ. πέντε υπολογιστές που θέλετε να αναβαθμίσετε, θα χρειαστεί να πληρώσετε για κάθε αναβάθμιση χωριστά.
Για λόγους ευκολίας, μπορείτε να αγοράσετε τις αναβαθμίσεις μία μία από έναν υπολογιστή, λαμβάνοντας κάθε φορά και ξεχωριστό κλειδί για κάθε αγορά. Στην συνέχεια έχοντας τα email με τα κλειδιά, μπορείτε να προχωρήσετε στην αναβάθμιση σε καθένα από τα pc σας με το ίδιο USB/DVD εγκατάστασης και το εκάστοτε κλειδί. Σημειώστε όμως ποια κλειδιά αντιστοιχούν σε ποιο υπολογιστή.

Η επιχείρησή μου έχει 6 PC. Μπορώ να αγοράσω μια προσφορά αναβάθμισης των 29.99 ευρώ για καθένα από αυτά;
Δυστυχώς όχι. Η προσφορά (link) που υσχίει για περιορισμένο χρονικό διάστημα και σας επιτρέπει να αγοράσετε μια αναβάθμιση σε Windows 8 Pro με 29.99 ευρώ μόνο, έχει ανώτατο όριο έως 5 αναβαθμίσεις για κάθε πελάτη. Το site της προσφοράς αναφέρει χαρακτηριστικά:
“* Η προσφορά ισχύει από 26 Οκτωβρίου 2012 έως 31 Ιανουαρίου 2013 και περιορίζεται σε πέντε άδειες αναβάθμισης για κάθε πελάτη. Για να εγκαταστήσουν τα Windows 8 Pro, οι πελάτες πρέπει να χρησιμοποιούν Windows XP SP3, Windows Vista ή Windows 7.”

Επιλογές για Dual Boot

, Αναβάθμιση σε Windows 8: Τι πρέπει να προσέξεις!

Μόλις αγόρασα έναν υπολογιστή με Windows 7 και εκμεταλλεύτηκα την προσφορά (link) αναβάθμισης με 14.99 ευρώ. Μπορώ να κρατήσω τα 7 και να εγκαταστήσω τα 8 σε ένα δεύτερο partition ή εικονικά με virtual machine;
Νόμιμα όχι. Δεν μπορείτε να κρατήσετε και τα δύο λειτουργικά, διότι αυτό αποτελεί παραβίαση της άδειας χρήσης. Η άδεια αναφέρει ότι η αναβάθμιση αντικαθιστά την παλιά άδεια χρήσης εντελώς και δεν διατηρείτε τα διακαιώματα της παλιάς άδειας μετά το πέρας της αναβάθμισης. Επομένως, μετά την αναβάθμιση δεν επιτρέπετε να χρησιμοποιείτε την άδεια των 7 ούτε μπορείτε να την μεταβιβάσετε σε οποιονδήποτε τρόπο.

Αντίγραφα Ασφαλείας

Έχω Windows 7 και θέλω να αναβαθμίσω σε 8. Αν κάτι πάει στραβά; Αν δεν μου αρέσουν τελικά τα 8; Πως γυρνάω πίσω;
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέσα από τα Windows 7 την δημιουργία Αντιγράφων Ασφαλείας, (εννοείτε πριν την αναβάθμιση) για να δημιουργήσετε ένα είδωλο του συστήματός σας (system image) και να το αποθηκεύσετε σε ένα εξωτερικό δίσκο. Σιγουρευτείτε ότι δημιουργήσατε και ένα μέσο ανάκτησης (recovery media) που είναι μέρος της παραπάνω διαδικασίας.
Εάν κάτι πάει στραβά με την αναβάθμιση, και για οποιονδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το είδωλο συστήματος μέσα από το μενού του μέσου ανάκτησης για να ανακτήσετε την παλιά εγκατάσταση των Windows 7 που είχατε.

32bit και 64bit

, Αναβάθμιση σε Windows 8: Τι πρέπει να προσέξεις!

Έχω ένα υπολογιστή που τρέχει Windows 32bit, αλλά έχει επεξεργαστή 64bit. Μετά την αναβάθμιση τι έκδοση θα είναι το λειτουργικό; 32 ή 64 bit;
Όπως είχαμε αναφέρει και στο προηγούμενο άρθρο, αναβάθμιση μπορεί να γίνει μόνο από λειτουργικό με ίδια bit με το νέο. Διαφορετικά θα πρέπει να γίνει νέα εγκατάσταση, χωρίς να διατηρηθούν εφαρμογές, αρχεία ή ρυθμίσεις. Υπάρχει όμως και ένα άλλο θέμα.
Θα διαπιστώσετε ότι όταν πρόκειται να κατεβάσετε την έκδοση των Windows 8 από την Microsoft, η έκδοση που σας δίνει έχει επιλεγεί αυτόματα να ταιριάζει με τα bit που έχει το τωρινό σας λειτουργικό. Επομένως, εάν κάνετε τις αγορές σας από ένα σύστημα με 32bit Windows, το αρχείο εγκατάστασης που θα σας στείλει θα είναι επίσης 32bit. Τι γίνεται όμως εάν θέλετε να εγκαταστήσετε σε άλλο υπολογιστή που έχει 64bit λειτουργικό, ή απλά θέλετε να κάνετε νέα εγκατάσταση με αλλαγή σε 64bit;
Υπάρχει ένας απλός και νόμιμος τρόπος για να πάρετε την 64bit εγκατάσταση, και αυτός προϋποθέτει να έχετε πρόσβαση σε έναν υπολογιστή με 64bit Windows (ακόμα και με Windows 8).
Μετά που θα ολοκληρώσετε την πληρωμή σας, σας αποστέλλεται ένα email με το κλειδί και το link για να κατεβάσετε τα αρχεία εγκατάστασης, Αρκεί αυτό το link να το ανοίξετε από τον υπολογιστή με τα 64bit Windows και ακολουθώντας την διαδικασία θα αποκτήσετε την 64bit έκδοση των αρχείων εγκατάστασης Στην συνέχεια μπορείτε σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν στην αρχή του άρθρου να δημιουργήσετε ένα USB φλασάκι ή DVD με την εγκατάσταση και να την χρησιμοποιήσετε όποτε το θελήσετε.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Προσφορά αναβάθμισης σε Windows 8 με 14.99: 1, 2
Αντίγραφα Ασφαλείας σε Windows 7: 1, 2
Αναβάθμιση σε Windows 8: 1, 2

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

31 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikos

Good!! 😛

Thodoris

Πως μπορώ να δημιουργήσω και DVD και Flash disk?

ΓΙΩΡΓΟΣ

Πολύ καλή ανάλυση των επιλογών.
Ειδικά τις πρώτες μέρες που κυκλοφόρησε η προσφορά διάφορα φόρουμ είχαν εκατοντάδες ποστ με εύλογα και μη ερωτήματα…
Επί τη ευκαρία να συγχαρώ το techblog που παρακολουθώ με rss για τα πολλά και ενδιαφέροντα άρθρα.

Κώστας Βλαχάκης

Thodoris, μπορείς να δημιουργήσεις και τα δύο όποια στιγμή το επιθυμείς όπως περιγράφεται παραπάνω.

Ιωάννης

Εγώ χρησιμοποιώ τα w8 release preview από την αρχή και κάπου μου έχει την επιλογή να αγοράσω “κλειδί”.Σε αυτή την περίπτωση τι γίνεται?Κάνει απλά αναβάθμιση στα νέα ή μου τα δίνει για κατέβασμα, έτσι ώστε αν θέλω να τα περάσω σε άλλο σκληρώ?

Σωτήρης

μπορω να αγορασω τα windows 8 με paysafe?

Nick Pap

Μπορώ ν χρησιμοποιήσω w8 σε έναν οποιοδήποτε υπολογιστή ή πρέπει ν έχει ανάλυση HD??

Giannis Charp

@Σωτήρης από όσο ξέρω όχι δεν μπορείς.
@Nick Pap ρίξε μια ματιά εδώ https://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/system-requirements

@Nick Pap
Μπορεί να τα χρησιμοποιήσεις και σε μη-HD ανάλυση. Αρκεί να πληρείς τις ελάχιστες απαιτήσεις: https://windowsupgradeoffer.com/el-CY/home/programinfo#ProgramInformationPage_Headline3Literal.Text

@Σωτήρης
Για τσέκαρε: https://windowsupgradeoffer.com/el-CY/home/programinfo#ProgramInformationPage_Headline12Literal.Text

@Ιωάννης
Δεν νομίζω να διαφέρει η περίπτωση αυτή από τις άλλες. Η διαδικασία θα είναι η ίδια. Γιατί δεν τρέχεις τον Βοηθό Αναβάθμισης να δεις τις επιλογές σου;
Αν και δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου δοθούν αρχεία εγκατάστασης. Το ερώτημα είναι αν έχεις μια νόμιμη άδεια από παλιά windows (xp, vista, 7) για να αγοράσεις μια προσφορά αναβάθμισης ή αν χρειαστεί να αγοράσεις ολόκληρη νέα άδεια.

Mandoctor

Παιδια να ρωτησω το λαπτοπ μου δεν ειχε recovery dvd των vista, αλλα ενα partition που εκανε αυτη τη δουλεια. Με τη εγκατασταση των 8, το partition μετατρεπεται στο αντοστοιχο των 8 η παραμενει recovery των vista;;
Υ.Γ: Αποστολη τα αρθρα σου βοηθανε πολυ κοσμο! Συγχαρητηρια!

Σταυρος

Τελικά ρε παιδιά αξίζει να τα βάλουμε? Εμένα προσωπικά από βίντεο που είδα μου άρεσαν.. αντικειμενικά αν το πάρεις την έναρξη δεν την χρησιμοποιώ πολύ… το ίδιο νομίζω και για πολλούς άλλους. Η πληρομή γίνεται μέσω πιστωτικής κάρτας? Επειδή δεν έχω μπορώ να βγάλω προπληρωμένη?

Gabriel

Η δημιουργία DVD από ISO (για clean install) ισχύει και για την προσφορά των 14.99;

aliens3

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!!!

@Mandoctor
Δεν είμαι απολύτως σίγουρος, αλλά δεν πιστεύω ότι το recovery patrtition θα πειραχτεί εκτός και αν το κάνεις εσύ ή αν στο πει κατά την διάρκεια της εγκατάστασης. Εφόσον όμως δεν το χρειάζεσαι, γράψε τα αρχεία εγκατάστασης των 8 σε ένα DVD και είσαι καλυμμένος για τα 8.

@Σταύρος
Καλύτερα να τα δοκιμάσεις πρώτα, εφόσον δεν έχεις touchscreen, διότι μπορεί να μην σε βολεύουν. Πήγαινε στο κοντινότερο μαγαζί πληροφορικής και παίξε λίγο. Εκτός απο πιστωτικές δέχονται και paypal, αλλά αν η χρεωστική σου είναι VISA τότε δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.

@Gabriel
Ισχύει για όλες τις προσφορές. Όσο και αν πληρώνεις, το ίδιο προϊόν αγοράζεις.

nick2010

Ρε παίδες, είστε σίγουροι ότι η περίπτωση των 14.99 € αφορά και στην έκδοση για καθαρή εγκατάσταση (σε κενό δίσκο) ????

ΔΕΝ νομίζω.

Πιστεύω ότι αφορά ΜΟΝΟ σε όσους θέλους την έκδοση upgrade.

Για περιπτώσεις clean install υπάρχει (σε υψηλότερη τιμή γύρω στα 150 ευρώ μέχρι κάποια ημερομηνία του 2013) η έκδοση SYSTEM BUILDER που αντιστοιχεί στις έως τώρα γνωστές μας FULL RETAIL εκδόσεις.

Όσο για αυτούς που περνάνε την έκδοση upgrade σε καθαρό δίσκο (ΧΩΡΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ) και ισχυρίζονται ότι δεν συναντούν κανένα πρόβλημα… αυτό ισχύει μέχρι να κάνουν activation με το κλειδί που έχουν λάβει για την upgrade έκδοση…. εκεί ακριβώς έρχεται ένα ξεγυρισμένο μήνυμα που λέει απλά ότι ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ UPGRADE ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ, οπότε… πάπαλα.

Aπό Microsoft:

“If you want to build your own PC and install Windows 8 or Windows 8 Pro, or want an additional operating system running in either a local virtual machine or separate partition (including a Mac), you can purchase the Windows 8 or Windows 8 Pro System Builder products (OEM versions).”

Για ψάχτε το καλύτερα και πείτε μου ότι έχω λάθος

FlameSanji

Πράγματι, στην upgradable εκδοση των 30 γιουρών μετά την αναβάθμιση ακυρώνει το κλειδί των 7 όπως λέτε ότι συμβαίνει με των 15;

dilliger

η ερώτηση του FlameSanji με απασχολεί κάι μένα.έχω σκοπό να αγοράσω την αναβάθμιση μέσα από το λαπτοπ της αδερφής μου που έχει νόμιμα τα 7 και να τα εγκαταστήσω στο δικό μου πισι.μετά την
εγκατάσταση στο λαπτοπ της αδερφης μου που εχει τα7 θα ακυρωθεί η άδεια της κάι δενθα μπορεί να κάνει ανανεώσεις?

Παιδιά, όπως αναφέρω και στο άρθρο, η εκδόσεις που κάνουν upgrade χρησιμοποιούν την ήδη νόμιμη άδεια και την αναβαθμίζουν, και παράλληλα ακυρώνουν την παλιά. Δεν μπορείς να χρησιμοποιείς και τις 2 άδειες.
Τώρα, για να διευκρινίσω μια και καλή τι εστί Clean Install. Σημαίνει ότι κάνεις αναβάθμιση, απλώς ΔΕΝ κρατάς αρχεία, προγράμματα και ρυθμίσεις. Clean Install δεν σημαίνει πάω σε ένα υπολογιστή που δεν έχει windows και τα γράφω.
Εάν λοιπόν ο υπολογιστής σας έχει ήδη γνήσια windows, μπορείτε να επιλέξετε να αναβαθμιστείτε με φρέσκια εγκατάσταση, μη κρατώντας τίποτα, αλλά πρέπει να το κάνετε μέσω την διαδικασίας αναβάθμισης.
Εάν ο υπολογιστής σας ΔΕΝ έχει καθόλου windows ή δεν έχει γνήσια, τότε πρέπει να πάρετε όντως την έκδοση System Builder όπως λέει ο φίλος πιο πάνω.
Για περισσότερες πληροφορίες βρήκα τα εξής άρθρα:
https://winsupersite.com/article/windows8/clean-install-windows-8-upgrade-media-144648
https://www.ghacks.net/2012/10/27/windows-8-upgrade-clean-install-possible/

Να σημειώσω εδώ ότι όλο τα παραπάνω άρθρο, όπως λέει και το όνομά του, αναφέρετε σε αναβάθμιση σε windows 8, και όχι σε νέες εγκαταστάσεις.

ΜΑΝΩΛΗΣ

ειχα γνησια απο την μαμα τοσιμπα win7.εβαλα τα 8αρια πριν να κανω αντιγραφο ασφαλειας. δεν λειτουργουσαν σωστα και αποφασισα να ξαναβαλω 7αρια. δισκακι ομως δεν ειχα. εβαλα 7αρια πειρατικα αλλα χρεισιμοποιησα το αυθεντικο κλειδι μου. τωρα δουλευει κανονικα…μηπως ομως στο μελλον νομισουν απο την μαικροσοφτ οτι ειμαι “πειρατης” και μου τα κλειδωσουν;

Γιάννης

Προσπαθώ να κάνω την αναβάθμιση χρησιμοποιώντας τον οδηγό αλλά αφου τρέξει καταληγει με το μήνυμα “Εσωτερικό σφάλμα,σφάλμα κατά την ανάκτηση της αναφοράς σάρωσης”. Εχω windows7σε υπολογιστη dell inspiron και τον ειχα αγορασει απο multirama.Καμμια πρόταση για να λύσω το πρόβλημα? Ευχαριστω πολυ.

HASSAPOGLU NASOS

δώστε μου μια βοήθεια γιατί το κάνω και το ξανακάνω και μου βγάζει τα ίδια.. έχω ένα lpatop toshiba πριν περίπου 7 μήνες το eira το οποιο έχει τα 7 πήρα στα 64.όταν παω ston βοηθό αναβάθμισης τον windos μου βγάζει αυτό.αλλα ούτε σημεία καταγραφής βλέπω ούτε τίποτα!

@HASSAPOGLU NASOS
@Γιάννης

Δοκιμάστε να τρέξετε τον Βοηθό από Safe Mode with Network, (από Ασφαλή Λειτουργία με Δίκτυο).
Googlάρετέ το αν δεν ξέρετε να μπείτε σε Safe Mode. Είναι εύκολο.

@ΜΑΝΩΛΗΣ

Εάν μπορείς να κάνεις την Ενεργοποίηση των Windows επιτυχώς, ή εάν την έκανες ήδη επιτυχώς κατά την διάρκεια της εγκατάστασης, τότε δεν θα έχει πρόβλημα στο μέλλον.

nasos

είχες δίκιο το έβαλα σε safe mode και τα αγόρασα κανονικά.όμως εγώ θέλω να τα κατεβάσω “ολοκριρα” για να κάνω format να μπούν καλύτερα…από που μπορώ να τα κατεβάσω?σε ευχάριστο πολύ,,

Dimitris

ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΤΑ WINDOWS 7 ULTIMATE ΑΛΛΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΑ ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ CD ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΑ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑΚΙ. ΤΩΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΕ WINDOWS 8 ΝΟΜΙΜΑ. ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΝ ΘΑ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ή ΟΧΙ?

KOSTAS

Παιδιά προσπαθώ να κάνω την εγκατάσταση από dvd και μου σταματάει όλες τις φορές στο 56% και λέει ότι απέτυχε. Καμιά ιδέα?

Μιχάλης Φωτιάδης

Κατέβασα σήμερα τα Windows 8 Pro από το ίντερνετ, αλλά δεν μπορώ να τα εγκαταστήσω επειδή ο Τοπικός Δiσκος C (Είναι SSD) δεν έχει αρκετό ελεύθερο χώρο (κάτω από 20GB). Έχω στον Η/Υ εγκατεστημένο και δεύτερο σκληρό 1TB χωρισμένο σε 3 partition. Πως θα γίνει να εγκαταστήσω τα Windows 8 είτε στον C είτε σε κάποιο άλλο partition;

κωστας γκιοκας

θελω να γυρισω πισω στα win 8 ! απο 8.1

Αντώνης

Έχω σε ένα παλιό PC win 8 εγκατεστημένα και θέλω να αλλάξω PC (hardware) καταργώντας το παλιό PC (hardware).
Πρέπει να αγοράσω καινούργιο λογισμικό ή μπορώ να εγκαταστήσω το ίδιο?

Μπορείς να εγκαταστήσεις την έκδοση των Windows 8 που έχεις, αλλά θα πρέπει να την καταργήσεις από το παλαιό PC. Αυτό σημαίνει, ότι κατά το registration, θα χρειαστεί να επικοινωνήσεις με την Microsoft (υπάρχουν οδηγίες και το τηλεφωνικό νούμερο, θα σου εμφανιστούν μόλις διαπιστωθεί ότι απαιτείται νέο registration), για να δώσεις το κλειδί των Windows που έχεις τώρα (θα το πληκτρολογήσεις στο τηλέφωνo), για να σου πουν ένα νέο κωδικό. Είναι μία αυτοματοποιημένη διαδικασία με bot που θα κάνεις μέσω τηλεφώνου.

Καλλιόπη

Έχω ένα pc μοντέλο του 2000 με windows 98 μπορώ εγώ να περάσω μέσα windows 10; Ή 8;;

Κώστας Βλαχάκης

Καλησπέρα, δείτε εδώ αν ο υπολογιστής σας είναι μπορεί να “σηκώσει” τα Windows 10 https://support.microsoft.com/en-us/help/4028142/windows-10-system-requirements

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Software

Η GitHub απολύει το 10% του προσωπικού της

Η GitHub, πλατφόρμα software collaboration, μπαίνει στον “χορό” των απολύσεων και περικόπτει το 10% του προσωπικού της.

Smartphones Samsung Software

Samsung: Το λογισμικό Good Lock επεκτείνεται σε πολλές χώρες

Τέλος φαίνεται να μπαίνει στα παράπονα αρκετών χρηστών της Samsung για την αποτυχία πρόσβασης στην σουίτα εφαρμογών Good Lock, που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μέρη σχετικά με τη χρήση των συσκευών Android της εταιρείας.

Smartphones Google Google Pixel Software

Google: Βελτιώνει τους χρόνους εγκατάστασης ενημέρωσης λογισμικού στα Pixel

H Google προχωρά στην βελτίωση του χρόνου εγκατάστασης των ενημερώσεων λογισμικού στα Pixel, που πλέον χρειάζονται λιγότερο συνολικό χρόνο διακοπής λειτουργίας.

Internet Metaverse Software

Metaverse: Ξοδεύονται δισεκατομμύρια για την αγορά εικονικής γης

Σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν δαπανηθεί σε εικονική γη τους τελευταίους 12 μήνες, καθώς άνθρωποι και εταιρείες αγωνίζονται για να αποκτήσουν έδαφος στο Metaverse.