Windows 9, 3 σε 1, θα μεταμορφώνεται ανάλογα με τη συσκευή που τρέχει

Οι απόψεις για το Windows 8 διίστανται καθώς πολλοί είναι εκείνοι που υποστήριξαν δεν είναι desktop-friendly και η Microsoft δέχτηκε αρκετή κριτική γι’αυτό καθώς η εμπειρία χρήσης δεν είναι το ίδιο καλή όταν συνδέεις mouse και keyboard. Πως θα σας φαινόταν όμως να είχατε ένα λειτουργικό σύστημα που θα αναγνώριζε τη συσκευή και θα προσαρμοζόταν;

Η Microsoft φαίνεται να ακούει τους χρήστες της και κάνει αλλαγές όσον αφορά στο επερχόμενο Windows 9 το οποίο έχει κωδική ονομασία «Threshold». Ουσιαστικά αυτό που θέλει να κάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι all in one. Το OS θα έχει τρία διαφορετικά modes: desktop, tablet και mobile και ανάλογα με το που έχετε εγκαταστήσει Windows 9, το OS θα κάνει boot το κατάλληλο mode.

Επομένως, το OS θα κάνει boot το desktop mode αμέσως μόλις αντιληφθεί ότι υπάρχει ποντίκι και πληκτρολόγιο. Στη συνέχεια το tablet-friendly Live Tile interface θα εμφανίζεται σε tablets ή laptops με οθόνη αφής. Θα υπάρχει και επιλογή να κάνετε switch μεταξύ των δυο.

Το «όραμα» της Microsoft μοιάζει αρκετά φιλόδοξο αλλά το preview δεν θα το δούμε πριν το φθινόπωρο ενώ η τελική έκδοση αναμένεται τον Απρίλιο του 2015. Πως σας φαίνεται η ιδέα ενός OS που θα αλλάζει μορφή ανάλογα με τη συσκευή;

, Windows 9, 3 σε 1, θα μεταμορφώνεται ανάλογα με τη συσκευή που τρέχει

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

31 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Conx

Μπράβο στη microsoft. Θα έχει πλέον κανονική πλατφόρμα για desktop, tablet και όχι αυτός ο αχταρμάς με τα windows 8 k w8 RT.

Thodoris

To Ubuntu για τηλέφωνα που είχε πρωτοπαρουσιαστεί πριν από κάποιο καιρό, δε γινόταν πλήρες Ubuntu για υπολογιστή όταν το συνεδεες σε dock με οθόνη και πληκτρολόγιο; Ξέρει κανείς περισσότερα σχετικά με αυτό;

Alexboom

Ποιός αχταρμάς δηλαδή, για να καταλάβουμε…τα 8 είναι τα 7 με ένα έξτρα UI..επειδή ορισμένοι δυσκολεύονται με την τεχνολογία κι όλα τους φαίνονται εξωγήινα, δε σημαίνει οτι είναι έτσι…έλεος με την καραμέλα αυτή. Και τα RT μπήκαν λόγω CPU arm, τα x64/86 υπάρχουν σε πολλές ταμπλέτες πλέον, δυνατές και μή. Αν υπάρχει κάποιος που δυσκολεύεται με τα 8/8.1 ας γυρίσει στα ΧΡ…

Sot11

Alwxboom κοροϊδευόμαστε τώρα; Δεν δυσκολεύεται κάνεις με την τεχνολογία, απλά τα windows 8 δεν ειναι φτιαγμένα να δουλεύουν με ποντίκι! Και οταν ο άλλος έχει συνηθίσει στην δουλειά του με xp και πιο παλιά windows που τρέχουν οι υπολογιστές στις εταιρείες, δεν μπορεί ξαφνικά να χρησιμοποιήσει τα 8. Ας είμαστε λίγο σοβαροί!

GiannisMix

εχει λογική. η microsoft πρέπει να κερδίσει κ εκείνους που δυσκολεύονται με τη τεχνολογία. άλλωστε εκείνη έμαθε τον πολυ το κόσμο να χρησιμοποιεί pc οποτε πρέπει να τους βοηθήσει σιγά σιγά να κάνουν τη μετάβαση κ όχι έτσι απότομα όπως έγινε. εμένα προφανώς δε με ενόχλησαν καθόλου τα 8αρια. ίσα ίσα μαρεσουν περισσότερο ωστόσο η ιδέα αυτη για το threesold δε μου ακούγεται άσχημη αρκεί να σου δινει επιλογή και manual να ορίζεις το UI που θα τρέχει

Τομ

Το οτι τα windows 8 και οι διαφορροποιησεις του λειτουργουν μια χαρα δεν παει να πει οτι δεν δεχονται πληθωρα βελτιωσεων σχετικα με το design την λειτουργικοτητα και την σαφηνεια στην κατευθυνση τους αναφορικα με το τι λειτουργικο θελουν να ειναι. Αντικειμενικα τα w8 δεν ξεραν τι θελουν να ειναι. Για αλλα ξεκιμησε η MS αλλου πηγε καπου πηγε να τα μπαλωσει αλλα το ολο σκηνικο θελει ενα redesign απο την αρχη καθως και περισσοτερη σαφηνεια στις διαφορες εκφανσεις του. Μιλαω σαν υποατηρικτης των windows οχι σαν hater που θεωρει τα windows οτι χειροτερο υπαρχει (στην αποτυχημενη προσπαθεια του να το παιξει ψαγμενος και κουλ)

GeorgeOfTheJungle

Αν καταφέρουν και στριμώξουν την desktop έκδοση σε κινητό και με ποντίκι/πληκτρολόγιο/σύνδεση σε tv, το γυρίζει σε full desktop και τρέχω Windows desktop apps τότε ναι 🙂

Nicko

Καλά ότι και να κάνει εμένα προσωπικά δύσκολα θα με πείσει μα βάλω στον σταθερό άλλη έκδοση εκτός από Windows 7!!!

βασιλης

Τα windows 8 ειναι ενα εξαιρετικο συστημα.Ακομη και αν δεν εχεις οθονη αφης ειναι παρα πολυ γρηγορα και τα boot times γινονται στιγμιαία.Ειδικα αν συνδιασεις windows 8 και led πανω απο 40″ ειναι οτι καλυτερο.Κριμα που μερικοι δυσκολευονται

tolkien

Αν υλοποιηση καλα τα νεα Windows μονο υπερ της θα ειναι και ισως σταματησουνε μερικοι να κραζουνε σε μονιμη βαση την microsoft (λες και η apple κανει τρομερες αλλαγες και ολοι χαιρονται. Ελεος).
Παντως σημερα παρελαβα το surface Pro 3 και απλα δεν υπαρχει συγκριση με το ipad ή με το nexus tablet που εχω (ειτε το λες tablet ειτε laptop παει σφαιρα). Τωρα τι κολλημα εχουν φαει μερικοι και δεν τους αρεσουν τα windows 8.1 σε υπολογιστες δεν καταλαβαινω (anyway).
Ας πανε σε υποτιθεμενα λειτουργικα iOS or Android καποιοι. Παιδια οποιος μπορει οικονομικα να παρει το surface pro 3 ειναι ΑΠΛΑ ΑΨΟΓΟ και σαν tablet και σαν laptop (αυτο με το onenote και με το Surface Pen ειναι πολυ βολικο).
Βλαχακη τι γνωμη εχεις γι’ αυτο το μηχανημα? Θα το εχεις δει απο κοντα λογικα. ΘΑ ηθελα μια κριτικη σου να ακουσω, οταν κανεις κανα review. Bye guys.

Constantine

H αληθεια ειναι οτι ο λογος που κανουν τοσο γρηγορο booting τα 8αρια ειναι γτ ουσηαστικα δν κλεινουν ακριβως, απλα εχει ενσωματωσει μια μεθοδο microsoft πολυ λεγεται hybrid shutdown που θετει το συστημα σε αδρανοποιηση, αν απενεργοποιηθει αυτη η λειτουργια τοτε θα γινει κανονικο shutdown οποτε θα φανει η πραγματικη ταχυτητα του shutdown/booting, οποτε ανθρακας ο θυσαυρος

Junkermann

«Τα “8”, δεν είναι είναι desktop-friendly;»

Αυτό που σίγουρα ΔΕΝ είναι τα «8» είναι «άσχετος-friendly».

Τι να κάνουμε δηλαδή…

Ποια ΧΡ, Alexboom… Έχω πει εδώ και καιρό ας γυρίσουν σ’ ένα iPad να ησυχάσουν.

_Junkermann

john

Consantine έχεις απόλυτο δίκιο έχω δημιουργήσει συντόμευση με εντολή για κανονικό τερματισμό και το κλείνω από εκεί για το hybrid shutdown δεν κάνει σωστή δουλειά και κουράζει και τον υπολογιστή.. Τα windows 8 ήταν μια αλλαγή . Ναι αλλά παιδιά με λίγο κόπο τα συνηθύζεις ! (Btw τα έχω σε κανονικό πσ τετραετίας και κάνει 1 λεπτό και 20 δεύτερα boot και σε iMac μέσω bootcamp και κάνει γύρω στα 40-50 δεύτερα)..

Chris

@Thodoris ¨Εμαθα σε επίσημη δήλωση πως το ubuntu για τα τα τηλέφωνα το έχουνε παρατήσει σε θέμα εξέλιξης και οτι το όλο εγχείρημα πήγε για πέταμα. Εκτός του οτι είχαν αρκετά θέματα κυρίως λόγω Hardware δεν είχανε ελπίδες λόγω του οτι η αγορά λειτουργικών είναι υπερ κορεσμένη.

Αντώνης Μαρίνος

Ότι θα πήγαινε προς τα εκεί το έχω πει εδώ και κάτι μήνες, έκανε μπαμ ότι θέλει να ενοποιήσει τα λειτουργικά της η MS και να προσφέρει cross-platform ενιαία εμπειρία. Όχι δεν θα είναι το ίδιο μεταξύ κινητού και desktop, αλλά η μηχανή από πίσω θα προσαρμόζει ανάλογα το UI, τις ενέργειες και γενικά όλο το interface.

Η Apple το προσπαθεί επίσης εδώ και χρόνια, η Canonical το ξεκίνησε, φαίνεται ότι και η Google το ίδιο παλεύει….για να δούμε….

Όσο για τους “έξυπνους” που λένε για “άσχετους-friendly”, ναι ρε παληκαράκια (που δεν πρέπει να είστε πάνω από 15 χρονών), δουλεύουμε Windows εδώ και 20 χρόνια και περιμέναμε εσάς για να μας πείτε “άσχετους” στα Windows. Έκανε πατάτα η MS και τώρα την διορθώνει, τι δεν καταλαβαίνετε δηλαδή ?

Άντε επιτέλους με το κάθε ανήλικο που νομίζει ότι ξέρει και από ΙΤ….

Chris

Συγνώμη και όλας επειδή διαβάζω και τρομερές ηλιθιότητες εδω μέσα. Κάποιος είπε κάποιοι δυσκολεύονται και τους φταίνε τα 8, δηλαδή συγνώμη πάλι το πρόβλημα το έχει ο καταναλωτής? Δηλαδή πρέπει όλοι να το κάψουνε για να μπορέσουνε να δουλέψουνε κάτι που απο επίπεδο λειτουργικότητας κούραζε ακόμη και αυτούς που έχουνε δουλέψει τα windows απο την αρχή τους? Έλεος δηλαδή νομίζεται εδω μέσα πως όλοι ζούνε με τον υπολογιστή τους και κοιμούνται μαζί του? Για εκείνους τους χρήστες που είναι 30 40 χρονών και αγοράσανε υπολογιστή με αυτό το πράγμα μέσα η εταιρία τι έχει να πεί? Ναι αυτούς που δουλεύουνε? Αυτό το οποίο θα κάνει τώρα έπρεπε να το είχε κάνει απο την αρχή και όχι να το φέρνει σαν βελτίωση. Ξέρετε κάτι την Apple την αντιπαθώ γιατι δεν μου αρέσει η λογική της. Aλλά ξέρετε γιατί πέτυχε και καλώς το έκανε? Γιατι όλα της τα λειτουργικά είναι πανεύκολα στην χρήση τους και μέχρι ο πατέρας μου τα δουλεύει. Και που να βλέπατε αν οι υπολογιστές της δεν είχανε την τιμή στον θεό σε τι κατάσταση θα ήτανε η microsoft. Καλώς κάνουνε και την κράζουνε την microsoft έχοντας δεσπόζουσα θέση έκανε τους καταναλωτές της πειραματόζωα πετώντας τους ότι να ναι… Συνέχεια »

Notis

Θα διαφωνήσω μαζί σου διότι και μικρός δεν είμαι και τόσα χρόνια χρησιμοποιήσουμε και εγώ τα xp και μετα τα 7. Ε λοιπόν όλα είναι θέμα διάθεσης τίποτα άλλο. Από τη στιγμή που αγόρασα laptop με windows 8 (τώρα 8.1) δεν μπορώ πια να δουλέψω στο σταθερό μου που εχει τα 7αρια.
Μου φαίνονται προπολεμικά χωρίς κανένα ενδιαφέρον και ανούσια. Τα 8,1αρια είναι πολύ γρήγορα πολύ αμεσα και πολύ λειτουργικά. Το laptop το χρειάζομαι πολύ στη δουλειά μου δεν έχει κολλήσει ποτέ και είναι ένα Samsung 15.6 σε προσφορά από public πριν κάτι μήνες στα 340 ευρώ. Ανοίγει απίστευτα γρήγορα κλείνει το ίδιο ενώ υπάρχει τρομερή διάδραση στα apps αφού την ώρα που εργάζομαι με ενημερώνει με ”εισερχόμενη κάρτα” στη άκρη της οθόνης αν κάποιος με καλεί τη δεδομένη στιγμή στο Skype, αν κάποιος μου μίλησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και αν έχω email….. Για τον νέο explorer θα πω επίσης τα καλύτερα αφού η μπάρα εισαγωγής διεύθυνσης έχει μετατοπιστεί στο κάτω μέρος της οθόνης με νεα γραφικά κάνοντας τον αντίστοιχο στα 7αρια να φαίνεται βαρετός. Τέλος στα 8,1 υπάρχει νομίζω επιλογή να ανοίγει κατευθείαν ο υπολογιστής στην επιφάνεια εργασίας και όχι στο metro (που προσωπικά δεν το αλλάζω).

Panos7GR

Χρήστης εδώ και 2-3 μήνες Windows 8.1 laptop και έχω να πω πως είναι πραγματικά φοβερά. Προτίμησα να πάρω laptop με οθόνη αφής και ύστερα από την εμπειρία που έχω, έχω να πω πως η MS παντρεψε ωραία τους κοσμους tablet και PC. Ειδικά τώρα που έχει ενώσει και το store, είναι άλλη φάση. Να σημειώσω πως, ναι ημουν από αυτους που είχαν δοκιμάσει τα 8 (οχι 8.1) όταν ηταν ακόμα στην αρχή τους στο παλιό laptop μου και μου φανηκαν χάλια και ήμουν από τους πρώτους που τα έκραζα εδώ μέσα. Πλέον ό,τι έχω πει, τα παίρνω πίσω όλα. Η MS με τα 8.1 εβαλε μυαλό, πρόσεξε περισσότερο τους desktop users χωρις όμως να χάσει την touchscreen εμπειρία. Αν πάτε σε 8.1 και έχετε “παλιό” desktop, εγω θα πρότεινα να πάρετε ενα ωραίο touchpad που να υποστιρίζει τις χειρονομίες της MS, για να έχετε όσο το δυνατόν καλύτερη εμπειρία. Βέβαια μετά τα 8.1 και με σκέτο παραδοσιακό ποντίκι, θα κάνετε άνετα την δουλεία σας. Μοιάζουν πολύ με τα 7 πλέον, μόνο στο εικονίδιο της “έναρξης” δεν θα σας βγει το start menu, αλλα η start screen των W8. Και η start screen δεν είναι τίποτα! Την μαθαίνεις μπαμ-μπαμ. Για… Συνέχεια »

nikmour

Tolkien σε αντιπαθώ φίλε. Τι έκδοση πήρες? Πόσο και από που?

tolkien

@nikmour πηρα το Surface pro 3 i5 256gb ssd 8gb ram και ενα Surface Pro Type Cover (Cyan). Ειχα κολλησει με χρωμα cyan απο τοτε που ηθελα να παρω το lumia 920 cyan και δεν το εβρισκα. Απο αμερικη μου το εστειλε ξαδερφος. Παντως πραγματικα ειτε το δεις σαν tablet ειτε laptop ειναι οτι καλυτερο. Μου αρεσει μακραν περισσοτερο σε συγκριση με φορητες συσκευες που εχω (ipad 3 – nexus 7 2013 ακομη και απο macbook pro).

Tom

Συμφωνω για τα surface ειναι αυτο που επρεπε να ειναι τα tablet απο την αρχη. Και γενικα τα tablet με Full windows.

pantzos

Καλησπέρα παιδειά η γνώμη μου είναι οτι τα windows 8 και τα windows phone είναι super. Έχω επιτραπέζιο υπολογιστή με windows 8 και με βολεύουν απύστευτα. Επίσης έχω το SAMSUNG ATIV S και του έχω περάσει τα windows phone 8.1 και δεν μου έχει κολλίση ποτέ και είναι πολύ χρηστικό με πολύ καλή χρύση της μπαταρίας. Ο καθένας χρησιμοπιεί αυτό που τον βολεύει. Δέν μπωρείς να λες ότι κάτι δεν είναι βολικό γενικά για σένα μπωρεί αλλά για τον άλλον μπωρεί να είναι μια χαρά. Να προσθέσω ότι έχω χρησιμοπιήσει από (windows millennium και windows 98 μέχρι τα windows 8 και της περρισότερες διανομές linux) και στα smartphone (androin,ios και τώρα windows phone 8,1)

Γενικά το λέω μην είστε προκατιλημένει και φανατικοί με ετερίες τσεκάρετε ότι μπορείτε και μετά αποφασίστε μην κρίνετε απο την μάρκα της συσκευής όλες η εταιρίες βγάζουν καλά μοντέλα και κακά (pc-mobile) καλή διάθεση να υπάρχει για να περνάμαι καλά. 🙂 🙂 🙂 🙂

Notis

@pantzios συμφωνώ απόλυτα όμως. Την καλύτερη δουλειά έκανες, έφτιαξες ένα ενιαίο οικοσύστημα και σου έλυσε τα χέρια.

Γιώργος

Δεν εχετε καταλαβει ακομα πιο ειναι το σοβαροτερο προβλημα με τα windows 8! Ειμαι 19 και ασχολουμε παρα πολυ με υπολογιστες οταν ηρθαν τα windows 8 λεω ωραια να και κατι καινουργιο τα βαζω στον σταθερο (σπασμενα φυσικα) ολα ωραια και καλα μεχρι την στιγμη που παω να κανω εγκατασταση το Call of Duty 4! Με το που τρεχω το setup μου λεει οτι αφου εισαι ηλιθιος και εκανες format για να βαλεις windows 8 τωρα δεν μπορεις να κανεις εγκατασταση παλια προγραμματα και παιχνιδια! Ε απο εκεινη την στιγμη δεν τα εχω ξανα ακουμπισει πολυ απλα δεν ειναι καθαρα Windows πια! Α και οσοι λετε για boot time και τετοια τρεχω windows 7 με 50 sec boot! Πολυ απλα SSD!!!!

nikos049

έχω ένα πύργο εδώ και 7 χρόνια
με σ-vista τον πήρα
και σαν καλό παιδάκι που ήμουν του πέρασα ΧΡ
μια χαρά το μηχάνημα
βγήκαν μετά τα 7άρια
και εδώ όλα καλά και όλα ωραία
και ναι πέρασα και τα 8άρια
μια χαρά και εκεί αλλά με μείον οι drivers αρχές τους και λογικό είναι
νέο λειτουργικό νέες γκρίνιες για προγράμματα – παιχνίδια – περιφερειακά
αν είχα λεφτά για νέο μηχάνημα δεν θα έπαιρνα όσο αυτό που έχω με εξυπηρετεί
αν σηκώνει το νέο λειτουργικό τότε θα το περάσω και θα βάλω τον κώλο μου κάτω να βρω λύσεις με τα περιφερειακά που έχω και τα driver
αν πέρναγες διανομή linux δεν θα έψαχνες λύσεις ;;;
εδώ γιατί όχι ;;
κάποιοι εξυμνείτε το μήλο και καλά κάνετε
αλλά να σκάσει κάποιος 1000+ € για να ρίχνει πασιέντζα ;;;
παίρνεις αυτό που θέλεις γιατί ξέρεις γιατί το θέλεις και όχι για να κάνεις μούρη
εξάλλου εξέλιξη είναι
σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι

Notis

Εμένα πάντως συγγενικό μου πρόσωπο ηλικίας 17 μια χαρά τα έχει περάσει τα παιχνίδια στο sony vaio windows 8.1 και ολη μερα παιζει. Μήπως υπάρχει κάποιο θέμα στον υπολογιστή σου με το ότι τα έχεις πειρατικά και όχι πληρωμένα? Οσο για την αναφορα σου στο boot time to Samsung windows 8.1 laptop κάνει boot σε λιγότερο από 50 sec. Άλλωστε μη ξεχνάς ότι δεν έχουν όλοι Pc με ssd είτε γιατι απλά δεν έχουν είτε γιατί δεν θέλουν να το πληρώσουν παραπάνω. Τέλος μη συγχέεις τα windows 8 με τα windows 8.1 είναι η μερα με τη νύχτα.

Τομ

Λειτουργικα τα w8 μια χαρα ειναι. Τους λειπει μονο σχεδιαστικος προσανατολισμος. Ενδεχομενος η MS να ηταν πολυ φιλοδοξη και να νομιζε οτι τα w8 θα φερουν υπολογιστες με touch screen σε ολα τα σπιτια. Ομως κατι τετοιο δεν εγινε. Τωρα που βλεπουν οτι ειτε δεν θα γινει ποτε ειτε θα αργησει (μαλλον δεν θα γινει καθως touch screen κυριαρχουν μεν αλλα οχι στους υπολογιστες μονο σε tablet κλπ) αποφασισαν οτι ενα λειτουργικο το οποιο θα εχει αρκετα desktop μορφη για τους υπολογιστες (αυτο δηλαδη που ολοι ζητουσαμε απο την αρχη) ειναι πιο καταλληλο. Και απο κει κει περα εχεις τα πολυ ωραια touch interface για τις ταμπλετες και τα κινητα.

Γιατι να μην δεχτουμε οτι τα w8 μπορουσαν να ειναι καλυτερα; Οκ καποιοι τα κραζουν, σιγουρα χωρις λογο, αλλα εγω δεν δεχομαι οτι σαν λειτουργικο ηταν ιδανικο. Καλο, ειδικα στο λειτουργικο κομματι, αλλα σαν σχεδιασμο μπορουσε να ειναι αρκετα καλυτερα. Για αυτο και βγηκαν τα 8.1 ετσι αλλιως δεν θα βγαιναν.

Γιώργος

Ναι βεβαια μερα με την νυχτα μας εριξε η microsoft το δακτυλο και εμεις χαρηκαμε κιολας! Εβαλε το start button και?????? Οταν το παταω να με βαζει σε αυτην την αηδια που μονο για desktop δεν ειναι! Και εγω μιλησα για παλια games οχι αυτα που βγαινουν τωρα ουτε για πχ lol αυτα εννοειται οτι θα ειναι συμβατα με τα νεα windows! Το προβλημα υπαρχει και στα πληρωμενα και στα πειρατικα! Τα windows 7 που τρεχω πετανε και ειναι πειρατικα! Α και το boot time ειναι χαζομαρα απλα το ανεφερα σαν το κερασακι ποιος νοιαζεται αν το pc του κανει 50 sec ή 45??? Εμενα καθολου και για πιο κοστος μιλαμε?? SSD 120gb κατω απο 100 ευρω!

Vassilis Papathanasiou

κι εμένα το design των windows8 μου την σπάει λίγο….κατά τ’άλλα είναι μια χαρά!

Αυτο είναι ιδέα δικιά μου και την σκεφτόμουν όταν εβαλα τα windows 8 στο pc και στο laptop με οθονη αφής… ειπα οτι πρεπει να υπαρχει διαφορα στην ιδια εκδοση γιατι ετσι και χρηματα σωσεις και η microsoft επισης αλλα και χρονο!! Δεν της το ειπα (λογικο) και το σκεφτηκε μονη της μπραβο!!

Chris

πως θα ειναι η επιλογη για 32 κ 64 bit?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.