Windows και Windows Phone Stores, έφτασαν τα 500,000 apps

Τον χρόνο που μας πέρασε ο Joe Belfiore είχε κάνει την τολμηρή πρόβλεψη και είχε πει ότι “app gap” που υπάρχει μεταξύ των Windows Phone και άλλων πλατφορμών θα κλείσει μέσα στο 2014. Το 2014 φτάνει προς το τέλος του, αν και το κενό υπάρχει ακόμη, η Microsoft ανακοίνωσε τους νέους αριθμούς για να δείξει ότι το κενό μίκρυνε. Τα Windows και Windows Phone Stores πλέον έχουν πάνω από 500,000 apps.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Microsoft μέχρι 30 Σεπτεμβρίου το Windows Phone Store είχε 340,000 apps ενώ το Windows Store γύρω στα 187,000 apps. Από τη στιγμή μου η Microsoft σχεδιάζει να ενώσει τα δυο stores με τα Windows 10 τον επόμενο χρόνο, μπορούμε να πούμε ότι ο συνολικός αριθμός των 527,000 apps θα αλλάξει διότι πολλές εφαρμογές θα ενωθούν για να δημιουργηθούν universal Windows apps.

Android και iOS σταμάτησαν να ασχολούνται με τον αριθμό των apps από τη στιγμή που και οι δυο ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο, για τη Microsoft όμως οι αριθμοί έχουν σημασία μιας και είναι ακόμη πίσω. Ουσιαστικά όμως, είναι πίσω κυρίως σε αριθμούς διότι υπάρχουν σχεδόν όλα τα απαραίτητα apps και υστερεί κυρίως σε banking apps και games.

windows and windows phone store 500000 apps, Windows και Windows Phone Stores, έφτασαν τα 500,000 apps

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

30 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
pazzo

Μετά από την μετάβαση iPhone σε Lumia, 2 εφαρμογές μου λείπουν. Quizdom και hangouts. Ολες τις υπόλοιπες που χρησιμοποιούσα τις βρήκα

ioannis

Θα πάρει τα πάνω της πιστεύω αν ενωθούν τα δύο marketplace

dimitrisdim14

Είναι αστειο να ασχολούμαστε ακομα με τις εφαρμογες … από την στιγμη που ολες οι βασικες υπαρχουν …! Εμενα από εφαρμογες δεν μου λειπει τιποτα ! Σε παιχνίδια υπαρχει όμως ελλειψη…

Giannis Charp

Κι όμως οι βασικές εφαρμογές δεν φτάνουν.Είναι ο βασικός λόγος που δεν (ξανά)πάω σε wp,τουλάχιστον για την ώρα.

παναγιωτης

γεματο αηδιες ειναι και οι εφαρμογες που εχει εχουν πολλες διαφορες απο τισ αντιστοιχες στισ αλλες πλατφορμες !!! ουτε official app για το youtube δεν μπορω να βρω !!

Parastas

Εφαρμογές υπάρχουν. Και θα βρεις στο store σχεδόν ότι ψάχνεις και θα είσαι άπλα. Αλλά από ποιότητα και δυνατότητες είναι αίσχος… Ακόμα και οι εφαρμογές της Microsoft είναι πολύ ποιο stable και με ανώτερο UI σε iOS απ ότι στο ίδιο το λειτουργικό της….

Μιλώ ως χρήστης και των 2.

Giannis Charp

@παναγιωτης το youtube έχει θέμα στο wp κι αυτό οφείλεται σε μια κόντρα που υπάρχει ανάμεσα σε ms και google.Από όσο θυμάμαι υπήρχε μια καλή εναλλακτική για αυτό αλλά δεν θυμάμαι όνομα.

Αλεξανδρος

@Giannis Chapr
Το TubeCast μαααλλον λες.. :ρ
Να σου πω την αληθεια εχοντας χρησιμοποιησει εκτεταμενα την εφαρμογη του youtube σε iOS και Android, βρισκω το TubeCast πολυ καλυτερο και σε interface και σε δυνατοτητες..
Ειναι απιστευτη εφαρμογη! (κατα την γνωμη μου θα επρεπε να εβγενε σε ολες τις πλατφορμες)

nikos

@Giannis Charp όντως υπάρχει εναλλακτική και λέγεται my tube!Μάλιστα είναι πολύ ανώτερη από την επίσημη τόσο για ios όσο και για android.Κατά τα άλλα υπάρχουν όντως ελλείψεις αλλά πλέον είναι λίγες και δεν τον θεωρώ αποτρεπτικό παράγοντα για την αγορά windows phone!Εκεί που υπάρχει αρκετά μεγάλη έλλειψη είναι στα παιχνίδια…

gericho

Δε μπορώ να ακούω προσχηματικές κριτικές περί και καλά απουσίας official εφαρμογής για το Youtube!

Ναι λοιπόν είναι αλήθεια, η Google δεν έφτιαξε τη δική της εφαρμογή για τα WP.
Και λοιπόν;

Να την κάνω τί την official εφαρμογή για το Youtube,
τη στιγμή που ανεξάρτητοι developers έχουν ήδη διαθέσει στο WP store
τις δικές τους εναλλακτικές.

Και το επόμενο ερώτημα,
είναι καλές αυτές οι τρίτες εφαρμογές;
Πράγματι, αυτό είναι που τελικά πρέπει να έχει σημασία.
Σαφέστατα.

Η απάντηση λοιπόν είναι πως τρίτες εφαρμογές Youtube clients στο WP store έχουν καταφέρει να είναι πολύ πιο μπροστά κι από τον official YT client που έχει φτιάξει η ίδια η Google σε άλλα οικοσυστήματα.
Πχ Mytube, Metrotube, Onetube κλπ κλπ

Άρα ναι,
φτάνει με τις προσχηματικές κριτικές περί και καλά απουσίας official εφαρμογής για το Youtube.

Και στην τελική, σε κανένα οικοσύστημα δε βρίσκει κανείς το σύνολο των εφαρμογών που υπάρχουν στα υπόλοιπα.

Giannis Charp

Το my tube πρέπει να ήταν,διότι θυμάμαι ότι ήταν με πληρωμή.
Από εκεί και πέρα τι θα ήθελα να δω σε wp από εφαρμογες:pocket,my vodafone,γαληνός,swiftkey,ote tv,winbank,dashlane,deliveries,trigger-tasker η κάτι παρόμοιο.
Επίσης θα συμφωνήσω στην ποιότητα ορισμένων εφαρμογών,δηλαδή ότι πρέπει να γίνουν πιο ποιοτικές.

Giorgos

Ναι ρε παιδία το store των Windows phone είναι γεμάτο αηδίες…τι άλλο θα ακούσω..ενώ το play και app store που έχουν τα “πλουσιότερα” store από τις 1 εκατομμύριο εφαρμογές που έχουν οι 200 χιλιάδες είναι fart apps τα κάνει ποιοτικότερα stores. Όσο για την εφαρμογή του YouTube όντως οφείλεται στην κόντρα της MS με την google και οι εφαρμογές mytube & metrotube στα WP είναι κατά πολύ ανώτερες τις επισημης YouTube εφαρμογής σε ios και android. Για να μην λέμε όλοι ότι θέλουμε εδώ μέσα. Δύο χρονια τώρα διαβάζουμε την καραμέλα για της εφαρμογες των WP…έχει καταντήσει κουραστικό….(χρήστης Moto G 2014)

Sot11

Εσείς που λυσσάτε με την official εφαρμογή του YouTube έχετε δει ποτέ ποσά προβλήματα έχει σε ios και android? την προηγούμενη εβδομάδα η official εφαρμογή του YouTube δεν δούλευε καθόλου στο ipad μου! Άρα τι ακριβώς την θέλετε;

tech21man

Μπες από το explorer στο youtube.com/html5 πατήστε να ενεργοποιηθεί και μετά ελάτε να μου πείτε για youtube app

Genesis

οι βασικές και οι ποιο χρήσιμες apps υπάρχουν

facebook υπάρχει και κάνεις τη δουλειά σου

twitter υπάρχει και κάνεις τη δουλειά σου

instagram υπάρχει και κάνεις τη δουλειά σου

youtube υπάρχουν διάφορα που έχουν login και βλέπεις τα αγαπημένα σου και τα λοιπά mytube youtube HD και το metrotube

άμα έχετε παράπονα γιατί δεν βγαίνει official στη google τα παράπονα….αυτή η δικαιολογία δεν έχει apps και τέτοια έχει καταντήσει αηδία.

Γιώργος

Βλέπω ότι υπάρχουν ακόμη 5-10 άτομα πανελληνίως που ασχολούνται με τον πλέον αποτυχημένο λειτουργικό για κινητά (είμαι παθόν καθώς είχα το Nokia 925). Χαρά στο κουράγιο σας παιδιά! Εγώ πήρα το G3 που όντως έχει κανονικά apps για youtube , instagram και facebook (και όχι απομιμήσεις και beta) και σώθηκα.

Giannis Charp

@Genesis το ”οι βασικές και οι ποιο χρήσιμες apps υπάρχουν” είναι σωστό που λες,αλλά σκέφτηκες ότι ίσως αυτό είναι και το θέμα που μέχρι τώρα δεν έχουμε τεράστια αύξηση στις πωλήσεις;Με έναν τόσο μεγάλο ανταγωνισμό νομίζω ότι δεν φτάνει μόνο το να βγάζεις ωραία τηλέφωνα (τρελαίνομαι για το 930) και βασικές-χρήσιμες εφαρμογές.Θέλεις και ο κάτι παραπάνω.
Περί gapps θα συμφωνήσω μαζί σου.

adwnhs

Μια εφαρμογή what’s up λείπει σε μένα

Τομ

Παιδια χωρις παρεξηγηση οταν λεμε οτι το google play εχει περισσοτερες εφαρμογες επειδη εχει 200K fart apps εθελοτυφλουμε. Επισης υπαρχει και το θεμα ποιοτητα των εφαρμογων που το χουμε θιξει μονο στην απεξω. Καλως κανετε και σας αρεσει το wp σαν λειτουργικο αλλα οταν μπαινετε στην διαδικασια να πεισετε τους χιλιαδες/εκατομμυρια αλλους που δεν το προτιμουν οτι ειναι λαθος η οτι ειναι παραπληροφορημενοι η οτι ακουνε μονο οτι λεει το μαρκετινγκ δεν ειναι σωστο. Το λειτουργικο σε applications ειναι πισω απο οποια γωνια και αν θελει να το δει κανεις. Το αν σε επηρρεαζει σαν χρηστη ειναι ενα θεμα προσωπικο. Μπορει καποιος να κανει την δουλεια του μια χαρα και δυο χαρες. Σε κινητο ουτε εγω εχω ιδιαιτερες απαιτησεις τηλεφωνο ειναι κλαιν. Τα βασικα να υπαρχουν και τα chat apps που παιζω. Αυτο δεν σημαινει οτι σε ios και android δεν εχεις περισσοτερες επιλογες και επισης αν εχεις εξεζητημενες αναγκες τα αλλα OS θα σε καλυψουν πιο πολυ.

Geneis

Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν πείτε με ενδιαφέρει τι θα κάνει ο κάθε ένας η θα το πάρει η οχι αλλά εγώ βλέπω το αντίθετο από ότι είπε ένας φίλος συνέχεια το κράζουν και το κατεβάζουν μου το συγκρίνουν με το Android που δεν πιάνεται αυτή την στιγμή δεν μου καίγεται καρφί άμα η εφαρμογή είναι μίμηση η official το δουλειά της να κάνει. Εγώ έχω WP ειμαι ευχαριστημένος και δεν έχω κανένα πρόβλημα δηλαδή με την σκεπτική που έχουν μερικοί ας έχουμε μόνο Android στην αγορά και τίποτα άλλο…….

Tom

Απλα μπαινουμε στην διαδικασια να υπερασπιζομαστε προιοντα αντι να ζηταμε να βελτιωθουν απο ενα σημειο και μετα. Εγω θεωρω οτι και το android και το wp ειναι πολυ καλα OS αλλα και τα δυο εχουν προβληματα και μαλιστα εντονα. Και δεν το λεω απο την εγκυκλοπεδικη οπτικη οτι ολα μπορουν να βελτιωθουν κοκ. Το λεω επειδη οντως εντοπιζω προβληματα που πρεπει να λυθουν οσο πιο συντομα γινεται. Το γεγονος του fragmentation του android πχ ειναι τερρατωδες λαθος για μενα το οποιο βεβαια επειδη το εχουμε συνηθισει δεν το πολυσυζηταμε. Η αληθεια ειναι οτι ολα τα mobile os ειναι πολυ καλα γιατι ζουμε στην εποχη των mobile συσκευων και εφτασαν στο σημειο να εξελιχθουν πολυ καλα. Αλλα δεν γινεται στα πλαισια της ιντερνετικης συζητησης να υπερασπιζομαστε τις αγορες μας αντι να ζηταμε τα προιοντα να βελτιωθουν εδω και τωρα. Με πιο απλα λογια δεν γινεται να επαναπαυομαστε. Δεν γινεται οι αντροιντ φαν να λενε εχω το καλυτερο mobile os και να μενουν εκει. Τα lags και το fragmentation τα ξεχασαμε επειδη μιλαμε σε iphoneακια? Γιατι; αφου ετσι βλαπτουμε τον εαυτο μας. Το ιδιο και οι φαν των wp δεν γινεται να λενε μια χαρα ειναι το μαρκετ μας λυσεις βρισκουμε αμα… Συνέχεια »

Genesis

Tom.

Εγώ μαζί σου δεν είπα ότι είναι τέλεια τα WP φυσικά έχουν πολλά προβλήματα και πρέπει να βελτιώσει απλά μερικοί κοιτάνε ένα και μόνο ένα λειτουργικό και όλα τα άλλα τα ισοπεδώνουν και αυτό είναι που με ενοχλεί.

Γιάννης

Ο Tom μας λέει για το fragmentation του Android ότι αποτελεί πρόβλημα , εδώ και 30 χρόνια στα PC δεν έχουμε κάτι ανάλογο? Το θεώρησε κανείς πρόβλημα? Αντίθετα η ύπαρξη PC compatible ήταν και ο λόγος της επιτυχίας λειτουργικού Windows.

tech21man

Εγω παλι θα σας δωσω ενα αλλο σεναριο. Αν ειχες μια συσκευη με δυντοτητα επιλογης dual boot (η και triple) και δυνατα specs, προφανως θα μπορουσες, να δεις πραγματικα ποιο θα χρησιμοποιουσες χωρις δεσμευση. Εγω πιστευω οτι θα χρησιμοποιουσα στο μεγαλυτερο ποσοστο wp, android για οταν δεν μπορουσα κατι να βρω σε αυτα (δεν εχει τυχει μεχρι τωρα αλλα δεν ειναι ολοι το ιδιο) και ios μαλλον καθολου (το εχω βαρεθει κιολα μεσα σε ολα, + το itunes και τα γνωστα του.). Αυτο δειχνει για την περιπτωση μου οτι απλα, μου ταιριαζει η φιλοσοφια των windows phone, τα οποια θεωρω οτι προβαλλουν σαν κυριο πλεονεκτημα ταχυτητα, σταθεροτητα, ανταποδοση-αποδοση σε σχεση με το hardware, ευχρηστια και ομοιογενεια στο λειτουργικο σε εμφανιση και πλεον, υποστηριξη. Για μενα, ειναι απο το os που σε βοηθαει να γλυτωσεις χρονο αντι να τον σπαταλησεις. Αν ημουν (και υπηρξα, πολυ) πιο αργοσχολος, θα “λατρευα” το android, αλλα, οκ το να εχεις shortcuts και …σελιδες στη lock screen δεν ειναι εξυπναδα, για να το θεσω ευγενικα. Δεν μου χρειαζονται, ουτε ειναι πλεονεκτημα τα parallax view 3d τοπια απο πισω που κινουνται αναλογα με το swype, ειναι σα παιχνιδι για να χαζευεις στο μαθημα στο πανεπιστημιο, με τα… Συνέχεια »

Δημήτρης

Η ενοποίηση του store ήταν η καλύτερη κίνηση που θα μπορούσε να κάνει.Με τα windows 10 θα δούμε άλματα στο store.Μέχρι τότε όμως δε πρέπει να περιμένουμε τίποτα σπουδαίο.Έκανε φιλότιμες προσπάθειες η ms αλλά παλεύει σε ένα ρινγκ που είναι πολύ δύσκολο πλέον να ανεβάσεις το hype και να τραβήξεις κόσμο(το υψηλό market share θα είναι πάντα το σημαντικότερο κίνητρο να πέσουν με τα μούτρα μαζικά οι devs).Με την ενοποίηση, τα pc και το Xbox γίνονται μοχλοί πίεσης (με την καλη έννοια ) για να επιλέξει κάποιος windows smartphone για μια σειρά από λόγους που θα σου προσφέρονται με τα w10.
Όσο για το fragmentation στα PC που είπε ένας φίλος πιο πάνω,το μεγάλο μας πρόβλημα ήταν πάντα.Αλλά απ την άλλη είχες και εναλλακτικές;Αν ήθελες πάντα να έχεις πλήρη υποστήριξη σε s/w χόρευες και χορεύεις τον χορό τους.

Αναβάθμιση

Αναβάθμιση

Αναβάθμιση

Σε διευκόλυναν κιόλας και έμαθες να την κάνεις και μόνος σου για να ξοδεύεις λεφτά γρήγορα ανά πάσα στιγμή.

Τομ

Γιάννη εννοώ ότι ο κάθε κατασκευαστής εχει το δικό του interface αναβαθμίζει όποτε θέλει αυτός και αν θέλει ενώ το κάθε interface εχει το δικό του performance. Με αλλά λόγια η εμπειρία χρήσης σου εξαρτάται από τον κατασκευαστή και από το ποσο καλη δουλειά κάνει περισσότερο από ότι το ίδιο το λειτουργικό στην τελική. Εσυ όταν μιλάς για τα windows τι εννοείς;

Genesis αυτοί που τα ισοπεδώνουν όλα ειναι συνήθως οι πιο άσχετοι όποτε μην δίνεις σημασία.

Tech21man το αντροιντ δεν ειναι για αργόσχολους φίλε μου. Μπορεις να φέρεις το interface σε επίπεδα που οποιαδήποτε δουλειά σου να γίνεται αστραπιαία περισσότερο και απο ios και wp

foivos1k

Ωραίος ο κύριος Τομ. Ωραίος. Λίγη λογική ρε παιδιά… Έλεος.

tech21man

Τομ το αντροιντ δεν ειναι μονο για αργοσχολους. Ειναι το ιδανικο για αυτους.

Το παραπανω πειραμα που ελεγα το ειχα κανει βαζοντας launcher windows phone στο android. Οταν ξαναγυρισα στο “παραδοσιακο” μοτιβο με τις οθονιες και τα εικονιδια, πικραθηκα. Καπως ετσι ενα πραγμα.

Πραγματικα, το μονο ο μονος λογος για να ξαναπαρω κατι σε droid και δεν θα ειναι τηλεφωνο ειναι, για να βρισκω πιο ευκολα “official” παιχνιδια για την κορη μου…κατα τα αλλα, no deal.

Ασε που το θεμα με τα δεδομενα εχει καταντησει σπαστικο με την google.

kostas_falcon

Επειδή άκουσα κάτι για YouTube…..

Αυτήν την στιγμή οι metro apps που έχω στο Asus t100 μου είναι οι hyper – mp3mp4 for YouTube – Megatube. Φοβερές εφαρμογές ιδίως η πρώτη!

φοιβος

θα βγει και το quizdom ως εγαφμογη για windows phone? σας παρακαλω απαντηστε και αν μπορειτε βοηθηστε στο να βγει αλλιως εχει αποτυχει κατα την γνωμη μου ο δημιουργος (λειπουν πολλες εφαρμογες που εχουν τα android σας παρακαλω βγαλτε την εφαρμογη quizdom η απλα πειτε μου αν θα βγει εχω το microsoft lumia 535

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.