Windows, iOS και Internet Explorer στην κορυφή

Η NetMarketShare δημοσιοποίησε τα στατιστικά στοιχεία του Απριλίου σχετικά με τα ποσοστά χρήσης στις κατηγορίες των browsers και των λειτουργικών συστημάτων. Στο κομμάτι των dekstop και notebook η κυριαρχία των Windows δεν αμφισβητείται με το ποσοστό τους να αγγίζει το 90%, ενώ στους browsers ο Internet Explorer συνεχίζει να κυριαρχεί παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό από Chrome και Firefox.

, Windows, iOS και Internet Explorer στην κορυφή

Η έρευνα της NerMarketShare δεν βγάζει κάποια τρομερή είδηση, αλλά μας δίνει σημαντικές πληροφορίες για το που πάει η αγορά. Το γεγονός ότι το iOS είναι το τρίτο σε χρήση λειτουργικό σύστημα με ποσοστό 2.24% φανερώνει το μέγεθος της mobile αγοράς και την διεισδυτικότητα των smartphones και tablet. Η πρώτη θέση των Windows είναι αναμενόμενη όπως και η δεύτερη την οποία κατακτά το Mac OS X. To Android βρίσκεται αρκετά πιο χαμηλά με το ποσοστό του να φτάνει μόλις το 0.66%, νούμερο που αφορά ουσιαστικά όμως μόνο τα smartphones καθώς το ποσοστό των Honeycomb tablet της αγοράς είναι ακόμα μη μετρήσιμο.

Η έρευνα έφερε στο φως και τα πιο πρόσφατα στατιστικά χρήσης των browsers, με τον Internet Explorer να παραμένει στην κορυφή και τους Mozilla Firefox και Google Chrome να βρίσκονται στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός της μικρής πτώσης του ποσοστού του Firefox, παρά την πρόσφατη κυκλοφορία της τέταρτης έκδοσης, ενώ από την άλλη πιο δυνατός βγήκε και αυτό το μήνα ο Chrome με το ποσοστό του να υφίσταται αύξηση της τάξης του 0.4%.

Αλήθεια πόσοι από εσάς χρησιμοποιείται Internet Explorer και πόσοι Linux;

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
enigma

Toν τελευταίο χρόνο στο pc έχω ubuntu και επειδή ο mozilla έχει ένα θέμα στα linux αρχίζω και δουλεύω τον chromium.

Στο netbook έχω xp και Linux της asus μια εκδοχή καθώς μπαίνω μόνο με τα xp λόγω κυρίως και συμβατότητας με ένα πρόγραμμα διάγνωσης που έχω για το αμάξι…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΑ WINDOWS ΤΟ ΧΑΟΣ…ΤΕΛΟΣ…OS και κλάιν μάιν…

Vasilis

Ubuntu 11.04 kai Chromium.

zak91

Όσοι προτιμούν windows (όπως εγώ) αλλά εμφανισιακά τους αρέσουν τα mac υπάρχει το snow transformation pack που κάνει τα windows ολόιδια με mac σε θέμα εμφάνισης.Τσεκάρετέ το μετράει.Αν δε θέλετε μια τόσο δραστική λύση μπορείτε να περιοριστείτε στη χρήση του rocket dock για windows.Είναι σαν το dock που έχουν τα mac αντι για το task bar.Εγώ αυτό εχω κάνει και είναι πολύ βολικό και μ’ αρέσει εμφανισιακά και στο sto task bar έχω βάλλει αυτόματη απόκρυψη.Δε μπορώ τα πολλά εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας.

zak91

Από browser χρησιμοποιώ google chrome, αν κι έχω και τους 3 εγκατεστημένους και ο καινούργιος ie9 μ’ άρεσε πολύ αλλά λόγω απουσίας add-on δεν τον προτίμησα.

pete

@zak91 Δεν μου λες Ζακ91 μπορείς σε παρακαλώ να μου δώσεις λίγες παραπάνω πληροφορίες για τα πιο πάνω ?Μήπως θα μπορούσες να δώσεις και κανένα link?

dimiG24

@zak91 Μήπως έχεις και κανένα link για windows XP;; Γιατί απ’ ότι είδα είναι μόνο για 7 και Vista!!!

zak91

@pete
To rocket dock είναι απλή υπόθεση.Πας στο site το κατεβάζεις και είναι οκ και ακίνδυνο.Ορίστε ένα link να το δεις (είναι και για win7) https://www.5min.com/Video/How-to-Install-a-Free-Rocket-Dock-188459827 . Kαι μέσα από το site του κατεβάζεις και δίαφορα εικονίδια και αλλα μαραφέτια για να το φτιάξεις όπως θές.
Τώρα το snow transformation pack εγώ δεν το έχω δοκιμάσει γιατί το φοβήθηκα.Όποιο manual και να έβλεπα έλεγε να το κάνετε με δική σας ευθύνη.Οπότε το ίδιο σου λέω κι εγώ :p . Ψάξτο….ουσιαστικά το κατεβάζεις και τα άλλα γίνονται μόνα τους.Άπλά κάποιοι έλεγαν πως δεν μπορούσαν να το βγάλουν οπότε το φοβήθηκα και δε το έκανα.
https://www.youtube.com/watch?v=xRqOfduXNek

zak91

@dimiG24
Το rocket dock κανει και για xp απ’ οτι λεει στο site του. Για το αλλο τωρα βρηκα αυτη τη σελιδα
https://geeknizer.com/transform-windows-7-xp-vista-to-mac-os-x-leopard/ που λεει και για xp.
Εκτος του οτι ειμαστε off-topic και θα μας κραξουν…επαναλαμβανω πως ΔΕΝ το εχω δοκιμασει το snow transformation pack και δεν μπορω να σας βοηθησω στη διαδικασια.

pete

@zak91 Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.

dimiG24

Ok, ευχαριστώ πολύ!!!

Solon

Χρησιμοποιούσα κυρίως Explorer 8 και εναλλακτικά Chrome. O Ex9 όμως με χάλασε απίστευτα! Ο ποιο άθλιος explorer που έχω δουλέψει ποτέ μου. Μου δημιούργησε πλύθος προβλημάτων και μάλιστα σε Laptop θηρίο! Τον απεγκατέστησα και αρχίζω να δουλεύω Chrome.

sdaoulas

μονο chrome ειναι απιστευτα πιο γρηγορος απο τον i.e

enigma

Ο μόνος λόγος να χρησιμοποιείς ie είναι να μην έχεις γνωρίσει τον mozilla και τώρα ποια τον chrome…

Konstantinos

Chrome& Firefox 4 FTW!

θοδωρος

Ρε παιδια τι σας αρεσει στον chrome;

zak91

Βασικά πιστεύω πως crome και firefox δεν έχουν μεγάλες διαφορές σε επιδόσεις.Εγώ προτιμώ chrome γιατί μου φαίνεται πιο γρήγορος,έχει πολλά add ons (όπως βέβαια και ο firefox) αλλα ο chrome μου φαίνεται πιο απλός και εύχρηστος. Τέλος είμαι οπαδός της google αλλά προσπαθώ να τους κρίνω αντικειμενικά.

kokour1986

I.E 9 και τα μυαλά στα κάγκελα…!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5: Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν εφαρμογές κατευθείαν από τον ιστότοπο

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta 2 σε προγραμματιστές, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας ακόμη δυνατότητας.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i