Εκφραστείτε με το Windows Live

, Εκφραστείτε με το Windows LiveΚαθώς η ανάγκη των χρηστών για ελεύθερη επικοινωνία και social networking στο διαδίκτυο αυξάνεται διαρκώς, η Microsoft δημιούργησε και παρουσιάζει παγκοσμίως, το Windows Live, μια νέα σειρά προϊόντων που παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες υπολογιστών ή κινητών τηλεφώνων να επικοινωνούν μεταξύ τους εύκολα και χωρίς κόστος.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία Harris Interactive στην Αμερική, για λογαριασμό της Microsoft, οι χρήστες υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων επιλέγουν το διαδίκτυο ολοένα και περισσότερο αν και δυσκολεύονται σε μεγάλο βαθμό να διαχειριστούν την πληθώρα λογαριασμών email που διαθέτουν, τα προσωπικά τους blogs καθώς και τους λογαριασμούς τους σε υπηρεσίες social networking.

Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της έρευνας και τα σχόλια των χρηστών της, η Microsoft δημιούργησε τη σουίτα Windows Live η οποία ενσωματώνει τη συντριπτική πλειοψηφία των εφαρμογών και υπηρεσιών που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους οι κάτοχοι πολλαπλών λογαριασμών email, οι bloggers, όσοι χρησιμοποιούν υπηρεσίες chat για την επικοινωνία τους και βέβαια όσοι διατηρούν λογαριασμούς σε υπηρεσίες social networking.

Οι υπηρεσίες του νέου Windows Live αναλυτικά

Windows Live Photo Gallery: Επεξεργασία και αποστολή φωτογραφιών και βίντεο
Το Windows Live Photo Gallery αποτελεί μια εξαιρετικά χρήσιμη και εύκολη εφαρμογή που δημιουργήθηκε για όσους επιθυμούν να βρουν, να επεξεργαστούν, να οργανώσουν αλλά και να μοιραστούν φωτογραφίες και βίντεο με την οικογένεια και τους φίλους τους.

Τα προηγμένα εργαλεία επεξεργασίας που ενσωματώνει η εφαρμογή είναι εύκολα και απλά, καθώς προσφέρουν στο χρήστη τη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών όπως η δημιουργία πανοραμικών εικόνων, η αλλαγή φόντου, η προσθήκη λεζάντων και ετικετών, η διόρθωση του φαινομένου των κόκκινων ματιών, η κατηγοριοποίηση τους ανά όνομα, ημερομηνία, χαρακτηρισμό και τύπο και γενικότερα η προσαρμογή τους ανάλογα τη διάθεση, την περίσταση ή τις ανάγκες του.

Σε συνδυασμό με τα εργαλεία του Windows Live Spaces ή του FlickR οι δυνατότητες του Windows Live Photo Gallery πολλαπλασιάζονται καθώς με ένα μόνο click ο χρήστης μπορεί να δημοσιεύσει φωτογραφίες στο διαδίκτυο ή εάν επιθυμεί να τις στείλει προς εκτύπωση απευθείας είτε στις συνεργαζόμενες εταιρείες, είτε σε online καταστήματα εκτύπωσης φωτογραφιών.

Windows Live Mail: Διαχειριστείτε όλους τους λογαριασμούς email σας από μια και μόνο εφαρμογή!
Το Windows Live Mail σας διευκολύνει περισσότερο από ποτέ να συνδεθείτε σε όλους του λογαριασμούς email που διαθέτετε ταυτόχρονα. Έτσι μπορείτε να ελέγξετε, να λάβετε ή να στείλετε email από μια και μόνο εφαρμογή ανεξάρτητα από τους διαφορετικούς λογαριασμούς email που διαθέτετε. Η εφαρμογή που εγκαθίσταται στον υπολογιστή σας, παρέχει εύκολη πρόσβαση στον λογαριασμό email του Hotmail, όπως επίσης και τη δυνατότητα να συγκεντρώσετε πολλαπλούς λογαριασμούς email, όπως για παράδειγμα αυτούς της AOL και του Gmail, να δημιουργήσετε μια κοινή λίστα των επαφών σας και να έχετε πρόσβαση στο email σας μέσω του κινητού σας τηλεφώνου με λειτουργικό Windows Mobile.

Windows Live Spaces: Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας!
Το γνωστό Windows Live Spaces, η δωρεάν προσωποποιημένη υπηρεσία online γνωριμιών και δημιουργίας blog βελτιώθηκε έτσι ώστε οι χρήστες να έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους blog, να δημοσιεύσουν φωτογραφίες, να δημιουργήσουν λίστες, να προσθέσουν gadgets και RSS feeds, να προσθέσουν link σε προσωπικά τους βίντεο, ακόμη και να δημιουργήσουν χάρτες πάνω στους οποίους θα μπορούν να σημειώνουν τα μέρη που έχουν επισκεφτεί. Το Windows Live Spaces σας επιτρέπει να μοιραστείτε οτιδήποτε θέλετε, όταν το θέλετε και όπως το θέλετε.

Windows Live Events: Γιορτάστε μαζί του!
Αν προσπαθείτε να οργανώσετε μια εκδήλωση, το Windows Live Events ήρθε για να κάνει την διαδικασία πολύ πιο εύκολη και κυρίως διασκεδαστική. Αυτή η νέα, επίσης δωρεάν υπηρεσία του Windows Live, σας δίνει τη δυνατότητα να διοργανώσετε με ευκολία μια εκδήλωση, από τη δημιουργία και αποστολή της πρόσκλησης, μέχρι και τη δημιουργία λευκώματος μετά από αυτή.

H επιλογή των ατόμων που θέλετε να καλέσετε γίνεται εύκολη, καθώς μπορείτε να επιλέξετε αυτούς που επιθυμείτε κατευθείαν από τις επαφές σας στο Windows Live ή από οποιαδήποτε άλλη λίστα επαφών διαθέτετε σε άλλους λογαριασμούς email και στη συνέχεια να παρακολουθήσετε τις απαντήσεις στην πρόσκληση που στείλατε έτσι ώστε να γνωρίζετε τη λίστα των ατόμων που τελικά θα παραβρεθούν στην εκδήλωσή σας.

Τέλος, μερικά από τα χαρακτηριστικά του Windows Live Events είναι η δυνατότητα δημιουργίας χάρτη με οδηγίες για τους καλεσμένους, τα discussion boards στα οποία οι καλεσμένοι μπορούν να γράψουν τα σχόλιά τους και η δυνατότητα δημοσίευσης φωτογραφιών ή βίντεο στο λεύκωμα της εκδήλωσης.

Μοιραστείτε φωτογραφίες μέσω email
Καθώς δεν επιθυμούν όλοι να δημοσιεύουν τις φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο ή δεν διαθέτουν προσωπική σελίδα στο Windows Live Spaces, η Microsoft παρέχει πλέον στους χρήστες του Windows Live και σε συνδυασμό με το Windows Live Photo Gallery να αποστέλλουν τις φωτογραφίες τους μέσω email. Με δημιουργική διάθεση μπορούν να επεξεργαστούν τις φωτογραφίες προσθέτοντας λεζάντες, πλαίσιο, χρώμα, να κάνουν απλή περικοπή, να διορθώσουν το φαινόμενο των κόκκινων ματιών και γενικότερα να τις προσαρμόζουν στις απαιτήσεις τους.

Windows Live Writer
Το Windows Live Writer αποτελεί το δεξί χέρι του blogger – αρχάριου ή προχωρημένου – καθώς η λειτουργία ‘What You See Is What You Get’ (WYSIWYG) παρέχει στο χρήστη τη δυνατότητα να συντάξει και να μορφοποιήσει τα κείμενα και τις φωτογραφίες του έτσι όπως πρόκειται να καταχωρηθούν στο blog του και κυρίως χωρίς να είναι συνδεδεμένος στο internet. Εκτός από φωτογραφίες και κείμενο ο χρήστης μπορεί να συμπεριλάβει χάρτες, ετικέτες και κάθε είδους άλλο περιεχόμενο. Το Windows Live Writer είναι συμβατό τόσο με το Windows Live Spaces όσο και με οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία blog.

Είτε είστε χρήστης ηλεκτρονικού υπολογιστή, είτε φορητής συσκευής με λειτουργικό Windows Mobile, μπορείτε σήμερα κιόλας να εγκαταστήσετε το σύνολο των εφαρμογών που περιλαμβάνονται στην σουίτα Windows Live από την διεύθυνση www.windowslive.com και κάντε κλικ στο ‘Get Windows Live – FREE’!

Εάν τώρα επιθυμείτε να εγκαταστήσετε κάποιες συγκεκριμένες εφαρμογές και όχι ολόκληρη την σουίτα, μπορείτε να επιλέξετε αυτές που σας ενδιαφέρουν και να προσαρμόσετε την εγκατάσταση ανάλογα.

Δείτε επίσης:
> Επιτέλους Quad-Core από την AMD
> Motherboard με Linux Web browser από την Asus
> Το Ethernet γίνεται «πράσινο»

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
τηλεμαχος

το hot mail εινε το καλιτερο mail αλα εχι μερικα κολπακια που δεν τα εχι διμοσιεφσι ακομα .. εγω προσοπικα εχω hot mail 2 χρονια και εινε το καλιτερο μεχρι στιγμισ

NICOLAS

ok

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.