Microsoft, παραδέχεται ότι τα Windows είναι μόλις στο 14% των συσκευών

Αν και ο αριθμός των PCs που φοράει Windows είναι αρκετά μεγάλος φτάνοντας το 90%, στην νέα αγορά των πολλαπλών υπολογιστικών συσκευών (smartphones, tablets, υπολογιστές κλπ) το συνολικό ποσοστό των Windows φτάνει μόλις στο 14% των συσκευών.

Αυτό οδήγησε την Microsoft να παραδεχτεί ότι αυτό το ποσοστό δεν είναι αρκετά ικανοποιητικό.

Αυτή η εισήγηση ήρθε από τον COO της Microsoft, Kevin Turner στο Worldwide Partner Conference (WPC) στην Washington, D.C. Επεσήμανε ότι πρέπει να αλλάξουν τρόπο σκέψης καθώς ο κόσμος συνεχώς αλλάζει και τα Windows δεν είναι η κυρίαρχη πλατφόρμα τώρα πια.

Φυσικά η Microsoft νιώθει αισιόδοξη ότι μπορεί να ανατρέψει αυτή την κατάσταση στην αγορά των συσκευών. Υπάρχουν τα Windows 9 με τα οποία θέλουν να προσελκύσουν όλο και περισσότερους χρήστες στα Metro Style Windows καθώς και να κάνουν τις mobile συσκευές πιο ολοκληρωμένες με συνέχεια. Επιπλέον σχεδιάζει να συγχωνεύσει τα Windows Phone με τα RT και να σχεδιάσουν περισσότερες universal εφαρμογές.

Ο Turner αναγνωρίζει ότι θα είναι αργή διαδικασία αλλά ελπίζει να πάει από το 14% στο 18%, από το 18% στο 25% και σιγά σιγά να ενσωματώσει όλο και περισσότερα προϊόντα της Microsoft στην αγορά.

“The reality is the world’s shifted, the world’s evolved. We now measure ourselves by total device space. We have a much bigger opportunity than we’ve ever had in the past to grow our business, but we have to rethink how we look at our business”.

windows στο 14% των συσκευών, Microsoft, παραδέχεται ότι τα Windows είναι μόλις στο 14% των συσκευών
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tech21man

Ετσι ειναι, ωστοσο το πραγματικο νουμερο που εχει σημασια ειναι, ποσο περιπου εχει αλλαξει το τοπιο.

Δηλαδη ποσα pc πωλουνταν παλαιοτερα, ποσα πωλουνται τωρα με windows (δηλαδη τι μειωση ειχε η microsoft) και τι εννοει σαν ογκο συσκευων, γιατι αν εννοει τα ταμπλετ και τα κινητα των 50-100 ευρω που πριν το 520 δεν ειχε παρουσια τοτε και το 14% καλο ειναι που λεει ο λογος. Ουτως η αλλως δεν προκειται ευκολα η καθολου να ανατρεψει το καθεστως στα κινητα, δες την κατρακυλα του ios εκτος αμερικης π.χ…

Αν απο την αλλη, ειχε συνολικα μειωση στα λειτουργικα κερδη συμπεριλαμβανοντας το οτι αντι για φτηνα λαπτοπ ο κοσμος παιρνει ταμπλετες και βαζει και στην πιτα ολη την αγορα των mobile τοτε αυτα ειναι απειλητικα νεα για την οικονομια της.

Με τον τροπο που σκορπαει λεφτα παντως…

Αντώνης Μαρίνος

Δίκιο έχει, αλλά δεν ξέρω που ήταν ο συγκεκριμένος κύριος την περίοδο 2002-2006, όπου οι συνεχόμενες αποτυχίες της MS με τα PPC WinCE/WM πρακτικά την άφησαν τουλάχιστον μια 5ετία πίσω από τις εξελίξεις. Τότε ήταν η πραγματική ευκαιρία για την MS να πάρει τα ηνία…τώρα πια είναι στην 3η θέση και ξεκινάει με σημαντικό handicap…

Γιάννης

Η MS έχει την μερίδα του Λέοντος με 90% στα PC αλλά πολύ χαμηλά ποσοστά σε tablet και κινητά (5.8% και 3% αντίστοιχα).

christos

Δεν μου λέει κάτι νέο. Γνωρίζουμε τους αριθμούς. Το κρίσιμο ερώτημα αν μπορούν αυτά τα στοιχεία να αλλάξουν. Πιστεύω πως ναι. Με τις κατάλληλες κινήσεις η αύξηση αυτών των ποσοστών μπορεί να είναι θεαματική.

gtar13

Τα καλύτερα και πιο ποιοτικα πράγματα απευθύνονται σε λιγότερους…..

nikos

Όπως είπε και κάποιος παραπάνω στα pc & laptops τα windows έχουν 90% και δεν πρόκειται να πέσουν εύκολα από εκεί…Τώρα για τα tablets…Σίγουρα τα windows tablets είναι τα πιο ολοκληρομένα ταμπλετ.Αλλά!Το 80-90% των χρηστών ταμπλετ κάνουν τόσα λίγα πράγματα με το ταμπλετ τους που τους καλύπτει και ένα ρομποτάκι των 200ευρώ!Άρα εννοιείται πως κάποιος δεν θα το προτιμήσει λόγο τιμής(φθηνότερο ΚΑΛΟ windows tablet έχει 300+!).Άρα η λύση είναι ή να πέσουν οι τιμές ή να αναδείξει περισσότερο τις επαγγελματικές λειτουργίες των wt ώστε να πουλήσει ακόμη περισσότερο σε αυτή την κατηγορία και να αντικαταστήσει το κάτώ του μετρίου ipad που πουλάει σαν τρελό λόγο brand!Αν αναδείξει περισσότερο τα surface pro και τις δυνατότητες τους,μόνο κερδισμένη θα βγει…
τέλος όσο αφορά τα windows phone είναι μια αναπτυσόμενη πλατφόρμα που συνεχώς ανεβαίνει και είμαι σίγουρος ότι τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστήσει…Απλά λίγη υπομονή και να συνεχίσουν την καλή δουλειά(α και να φτιάξουν αυτό το ριμαδοstore! :P).

lumia

gtar13 …ισχυει

oti_nanai

Μια χαρα ειναι το μεριδιο και ελπιζω να μη μεγαλωσει ιδιατερα..Δεν εχω καμια ορεξη να δω την Nokia να γινεται εξισου τιμια με τη ”sammy”
Αν γινει κατι τετοιο εφυγα για blackberry

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Software featured Windows

Windows 11: Τo Android smartphone σας γίνεται επίσημη web κάμερα του PC

To πρόγραμμα Windows Insider προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του τηλεφώνου ή του tablet Android ως web κάμερα.