4+1 λόγοι για να επιλέξετε Windows Phone

Πολλοί από σας λογικά δεν έχουν ασχοληθεί με τα Windows Phone. Όμως το 2015 είναι εδώ με δυναμική παρουσία και είναι μια πολύ καλή πρόταση ιδίως για low-end συσκευές. Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε 4+1 λόγους για να μεταβείτε σε αυτό το λειτουργικό σύστημα.

Υποδειγματική λειτουργία
Και ναι, ένα από τα βασικά προβλήματα των low-end Android συσκευών είναι ότι έχουν σημαντικές καθυστερήσεις στην πλοήγηση στα μενού καθώς και στο άνοιγμα εφαρμογών. Στα Windows Phone είτε επιλέξεις το 530 (το οποίο μπορείτε να βρείτε με λίγο πάνω από 60 ευρώ) είτε το 930 θα έχετε μια κατά βάση απροβλημάτιστη λειτουργία χωρίς «χαζά» κολλήματα και εκνευριστικές καθημερινές και συχνές δυσλειτουργίες.

Ενιαία εμφάνιση σε όλες τις συσκευές
Επιλέγοντας ένα Windows Phone ξέρεις ότι έχεις ένα περιβάλλον που δεν διαφοροποιείται μεταξύ των διαφορετικών συσκευών που κυκλοφορούν στην αγορά

Εύκολο περιβάλλον χρήσης
Τα Windows Phone έχουν ένα πραγματικά πολύ εύκολο στην κατανόηση και την λειτουργία του περιβάλλον που κατά την γνώμη μου συνίσταται σε ανθρώπους που δεν έχουν προηγούμενη εξοικείωση με smartphones. Έχω προτείνει Windows Phone συσκευές σε συγγενείς και χρειάστηκε ελάχιστη βοήθεια από την μεριά μου για να μάθουν το λειτουργικό και να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν με άνεση την νέα τους συσκευή. Επιπλέον η δυνατότητα τοποθέτησης μεγάλων tiles στην αρχική οθόνη κάνει εύκολη τη χρήση του κινητού και από ηλικιωμένα άτομα που δυσκολεύονται να δουν και να πατήσουν τα μικρά εικονίδια άλλων λειτουργικών συστημάτων.

Εγγυημένες αναβαθμίσεις για 36 μήνες
Ξεχάστε την έλλειψη αναβαθμίσεων που αντιμετωπίζατε κυρίως στις φθηνές Android συσκευές. Η Microsoft έχει επίσημα ανακοινώσει ότι οι συσκευές που εξοπλίζονται με το δικό της λειτουργικό σύστημα θα λαμβάνουν αναβαθμίσεις για 36 μήνες κάτι που σημαίνει ότι ακόμα και οι φθηνές συ-σκευές δεν λάβουν όλα τα νέα χαρακτηριστικά του λειτουργικού θα λάβουν σίγουρα όλες τις τελευταίες διορθώσεις ασφαλείας που θα επιτρέπουν την απρόσκοπτη λειτουργία των συσκευών.

Lumia εφαρμογές + Here Maps
Σε αυτήν την περίπτωση απευθυνόμαστε σε κατόχους Nokia ή Microsoft συσκευών (που είναι βέβαια η συντριπτική πλειοψηφία των Windows Phone συσκευών). Η Nokia είχε ασχοληθεί ζεστά με το λειτουργικό και είχε δημιουργήσει πολλές εφαρμογές για να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο τις κάμερες των συσκευών της καθώς και τους Here Maps που είναι από τις πληρέστερες εφαρμογές πλοήγησης ανεξαρτήτως λειτουργικού.

Τέλος σύμφωνα με τη Microsoft το σύνολο των δικών της Lumia smartphones θα αναβαθμιστεί σε Windows 10.

, 4+1 λόγοι για να επιλέξετε Windows Phone

Αλέξης Κοράκης

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

41 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
npapang

Καθαρα προσωπκκη γνωμη χωρις διαθεση αντιπαραθεσης κ σαν παλιος χρηστης wmΤα μισα απο αυτα δεν τα βρισκω απο την πλευρα μου για λογους αγορας,το αντιθετο.Τα tiles,οσο πρωτοποριακα φανηκαν στην αρχη,τοσο αναχρονιστικα μοιαχουν τωρα.Η ευκολια χρησης καθε αλλο απο μεγαλη μοιαζει και το store πολυ περιορισμενο. Επισης η συνεργασια κυριως με τη nokia, κανει το συστημα πιο μονομερες κ “κλειστοφοβικο”.Συμφωνω με καποια αλλα για πολυ καιρο δυσκολα θα γινει πολυ δημοφιλες το λειτουργικο.

dim

Υποδειγματική λειτουργία – Οκ Εγγυημένες αναβαθμίσεις για 36 μήνες – Οκ. Αλλα πάλι τι είδους και πόσες αναβαθμίσεις κάνει η microsoft; Είναι χαρακτηριστικά αργή στις αλλαγές (βασικός λόγος που έχει και αυτή τη θέση) σε αντίθεση με την Google, σύν οτι πολλές αναβαθμίσεις στο Android εδώ και καιρό είναι μέσω του playstore κι όχι μέσω νέας έκδοσης. Ενιαία εμφάνιση σε όλες τις συσκευές. Αυτό είναι τόσο υπέρ όσο και κατά. Αν βαρεθείς αυτή την ενιαία εμφάνιση, δε μπορείς να κάνεις τίποτα για να την αλλάξεις (όχι το να αλλάξε μέγεθος στα tiles δέν είναι customization) Εύκολο περιβάλλον χρήσης. Oκ/σχετικό. Μπορεί να πεί κανείς το ίδιο και για το Android. Άλλο τι μπορεί κανείς να κάνει κι άλλο το πόσα θέλει να κάνει. Μπορεί άνετα να βάλει κανείς widget με άτομα στην αρχική οθόνη ή ακόμη και να βάλει ειδικό launcher για άτομα μεγάλης ηλικίας με τεράστια κουμπιά. Αλλα γιατι να πάρει κανείς smartphone σε παππού; Lumia εφαρμογές + Here Maps. Δέν ξέρω τις Lumia εφαρμογές.. αλλά εφόσον μιλάμε για low end κυρίως τότε δέν έχουν κάμερες αξίας που να μετράει η εφαρμογή. Το HERE maps υπάρχει και στο Android. Ο δικός μου μοναδικός λόγος που θα με έκανε αν όχι… Συνέχεια »

dark_master

Να προσθέσω ότι σύμφωνα με τη Νοκια πλεον η MS είναι υπεύθυνη για την αναβάθμιση των χαρτών και όχι η ίδια (σε αντίθεση με Android/iOs που τα αναβαθμίσει η ίδια η Νοκια)… όσο καλό και κακό και αν ακούγεται αυτό…

Ανδρέας

Θα μπορουσα να σας πω κι αλλους λογους για να παρεις Windows Phone!

Manolis tsagkarakis

Συμφωνώ στο ότι δεν τρώει κολλήματα των απαίσιων Android συσκευών του 100ευρου, όμως ΤΡΩΕΙ κολλήματα όταν προσπαθεί να ανοίξει κάποιες εφαρμογές που καθυστερεί αισθητά. Από εφαρμογές που θα ενδιέφεραν το μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου λίγα πράγματα αφου είναι η τελευταία επιλογή για ένα developer..

Είχα το 920 για 8 μήνες και δεν με βόλεψε.. Επίσης οι χάρτες είναι σούπερ αλλά για κάποιον που μένει σε μια μεγαλούπολη κι όχι για μένα που ζω σε μια μικρή πόλη όπως εγώ…

Οι αναβαθμίσεις είναι ψέμα! το Lumia 920 πήρε κουτσουρεμένη την προηγούμενη αναβάθμιση, οπότε σε αυτό το κομμάτι δεν λέει η Microsoft την αλήθεια ακριβώς όπως είναι!!!!

kostas52

@manolis
δεν ειναι δουλεια μονο της microsoft για αναβαθμισεις ειναι και του παροχου αμα δεεις τους αμερικανικους παραχους δεν εχουν ουτε το lumia cyan που το εχουμε εμεις και καποια απο τα δικα μας εχουν παρει και denim

Γιώργος Χαρίτος

Πρόσφατα αγόρασα το Lumia 930 που τρέχει Denim (WP8.1). Η υποδειγματική λειτουργία είναι το Α και το Ω. Δεν κολλάνε χίλιες-δύο εφαρμογές όπως στο android (ακόμα και αν έχεις high end συσκευή android όλο και κάτι θα κολλάει), μηδενικά lag στο UI και το transition είναι εντελώς ακομπλεξάριστο. Η εμφάνιση με τα tiles είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και καινοτόμο! Είτε έχεις iphone είτε έχεις android συσκευή το βασικό περιβάλλον σου είναι ένα drawer με πολλά εικονίδια εφαρμογών. Οι αναβαθμίσεις είναι από τα πιο δυνατά σημεία του λειτουργικού. Συνεχείς ενημερώσεις μέσω του developer preview και συχνά βγαίνουν μαζικές αναβαθμίσεις σε όλες τις συσκευές (από τις πιο entry devices μέχρι τις ναυαρχίδες)! Σε αυτόν τον τομέα το android είναι μίλια πίσω, το ios ήταν και είναι στην κορυφή. Για όσους αναφέρουν την κλασική έκφραση: “Το store είναι πολύ φτωχό” παλιότερα θα είχαν απόλυτο δίκιο, αυτή τη στιγμή όμως έχουν απόλυτο άδικο και δείχνει ότι απλά αναπαραγάγουν την έκφραση χωρίς να το έχουν ψάξει καθόλου.

gericho

Συγνώμη αλλά διάβασα πολλλές ανακρίβειες.
Πχ αναβαθμίσεις μέσω του store ότι μόνο η google δίνει, που είναι λάθος γιατί κι η Microsoft δίνει updates μέσω του store.
Πχ ότι update στους χάρτες της HERE δίνει πια η Micorosft, που είναι επίσης λάθος γιατί update στους χάρτες θα συνεχίσει να δίνει η HERE με τη Microsoft να βρίσκεται σε συζητήσεις με τη HERE για το ποιος από τους δύο θα δινει updates στα apps.
Πχ ότι τα tiles είναι αναχρονιστικά, ενώ αναχρονιστικά δεν είναι τα συμβατικά εικονίδια των shortcuts στην αρχική οθόνη των άλλων λειτουργικών
Πχ ότι είναι κουτσουρεμένα τα updates, που δεν ισχύει γιατί τα updates του λειτουργικού είναι πλήρη (άλλο πράγμα το firmware και τα πρόσθετα του κατασκυαστή), μόνο αν λείπει κάποιος σένσορας δεν μπορείς να περιμένεις την αντίστοιχη λειτουργία
Πχ ότι τρώει κολλήματα όταν ανοίγει μια εφαρμογή, τη στιγμή που στην πραγματικότητα δεν κολλάει ακόμα και να ΕΓΚΑΘΙΣΤΑ ταυτόχρονα μια εφαρμογή…
Πχ οτι το smartphone WP δεν έχει πρόσβαση στη βάση δεδομένων του foursquare, τη στιγμή που ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει και σου δίνει και οδηγίες για να κατευθυνθείς
κλπ κλπ.

ΟΚ κατά τα λοιπά, υοκειμενικά είναι τα πάντα.

Alex

Ολα καλα και ωραια με τα WP (κατοχος Lumia 630) Ενδεικτικα στο τηλεφωνο μου εχω κατεβασει και χρησιμοποιω γυρω στις 40 εφαρμογες και καθε 1-2 μερες αναβαθμιζονται τουλαχιστον 3εις απο αυτες. Το weather channel ειναι πολυ καλυτερα σχεδιασμενο απο αυτο που εχουν τωρα τα Android (πιο ευαναγωστο και γρηγορο) Και γενικα η δομη των περισσοτερων εφαρμογων ειναι πααρα πολυ λειτουργικη και ομορφη. ΑΛΛΆ: 1ον: Χανουν την αξια τους απιστευτα γρηγορα. Πχ πηρα το 630 120 ευρω πριν 7μηνες και αμα θελω να το πουλησω πρεπει να το πουλησω στη μιση τιμη και αμα το παρει κανεις, κατι σαν αλφα ρομεο. 2ον: Η εφαρμογη ”μουσικη” της Microsoft εχει πάρει τουλαχιστον 20 αναβαθμισεις μεσα σε 7 μηνες (δεν κανω πλακα). Οι περισσοτερες εφαρμογες μεσα σε 2-3 αναβαθμισεις ΠΕΤΑΝΕ, οταν παραλληλα η μουσική δεν εχει καμια διαφορα απο οτι ηταν πριν 7 μηνες.. 3ον: Ειναι ωραιο που η MS λεει ποτε θα γινουν αναβαθμίσεις και λοιπα, ΑΛΛΑ θα ηταν καλυτερο αμα τιρουσε αυτα που ελεγε! Το Denim (firmware update) , το ειχε υποσχεθεί απο την στιγμη που κυκλοφορησε το 730/830. Πανε 5+ μηνες και κανενα σημαδι για το 630. Και αυτο με φερνει.. 4ον: ΟΛΕΣ οι αναβαθμισεις και λειτουργιες ειναι region specific ,που… Συνέχεια »

gericho

Διόρθωση,
δεν είναι ακριβώς οι αναβαθμισεις region specific διότι ακόμη κι η ελληνική rom εμπεριέχει λειτουργίες άλλων περιοχών, που ενεργοποιούνται αλλάζοντας απλώς περιοχή στις ρυθμίσεις. Με άλλα λόγια region specific είναι κάποιες λειτουργίες σε ό,τι αφορά μόνο την επιλογή περιοχής στις ρυθμίσεις.

Όσο για το άλλο παράδειγμα με τη μουσική και τα βίντεο του xbox που δεν έχει τις λειτουργίες που έχουν στις ΗΠΑ, αυτό δεν είναι περιορισμός του λειτουρφικού αλλά του Microsoft account. Άλλαξε ρύθμιση περιοχής στο Microsoft account και θα εμφανιστούν οι συγκεκριμένες επιλογές.

Αντίστοιχα ισχύει με τις ρυθμίσεις περιοχής στα MSN apps, στην Ελλάδα περιεχόμενο ελληνικού ενδιαφέροντος .

Τέλος τα updates καθόλου δεν ερχονται όποτε να ναι, εδώ μιλάμε ότι υπάρχει και επιλογή στις ρυθμίσεις στο αυτόματο ακριβώς να έρχονται συγκεκριμένη ώρα.

Darth

—-Υποδειγματική λειτουργία….. όπως το πάρει κάνεις θυμηθείτε πόσα θέματα είχαν διαφορα κινιτα που με των καιρό τα στρώνανε με τα updates

—Ενιαία εμφάνιση σε όλες τις συσκευές.. από την μία καλό είναι (όλα ίδια) από την άλλη κακό…….. γιατί όταν βαρεθώ την εμφάνιση (από την στιγμή που δεν υπάρχουν ουτε launchers ούτε skins ουτε τπτ) δεν θα μπορώ αλλάξω και θα σκιλοβαρεθω

—-Εύκολο περιβάλλον χρήσης… από την μια καλό (για τους άσχετους) από την άλλη καθόλου καλό(όποιος έχει λίγο παραπάνω απαιτισεις θα του φανούν τέρμα ελλιπέστατα)

—Εγγυημένες αναβαθμίσεις για 36 μήνες,, αυτό ναι πολύ καλό είναι

—Lumia εφαρμογές + Here Maps… here maps υπάρχουν πλέων για όλα τα κινιτα (όχι μόνο wp) έτσι δεν το λες προτέρημα

Ioannis

+1 στον Alex, Darth, dim

είμαι κάτοχος του 920 και εχω σκυλοβαρεθει

Αχι Κ

Χρηστης lumia 620 εδω και περιπου δυο χρονια και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Βεβαια μου λοιπουν καποια καλουδια που βρησκεις σε android phones (γι αυτο αλλωστε εχουμε και μια δευτερη συσκευη) αλλα αυτο που τα ξεχωριζει ειναι η λειτουργια πλοηγησης, πραγματι αψογο με εξαιρετικη καλυψη gps. Προσφατα κυκλοφορησε το Sygic για wp και μιας και θελω να το αγορασω (25€) χρειαζομαι να βρω δωροκαρτες της microsoft (https://www.microsoft.com/el-gr/account/giftcard/default.aspx). Γνωριζει κανεις αν τις φερνει κανεις στην ελλαδα? Γνωριζω οτι υα Public φερνουν τις αντιστοιχες της Google και Aple αλλα microsoft θα βρω?

gericho

@Αχι Κ
Δε χρειάζεσαι απαραίτητα δωροκάρτες της Microsoft,

πάρε ένα καρτοκινητό Vodafone που θα το βάλεις στη συσκευή
όταν θέλεις να αγοράσεις app στο WP Store

και θα τραβάει τα μεν λεφτά από το υπόλοιπο που έχεις στο Vodafone καρτοκινητό
οι δε εφαρμογές που αγοράζεις θα πιστώνονται απευθείας στο Microsoft account του κινητού.

Υπάρχουν κι άλλες λύσεις αλλά αυτή νομίζω είναι η πιο βολική.

Genesis

είχα 630 και τώρα έχω 930 ας πάμε πίσω στο 630 κινητό τον 90 ευρώ πλέον στο σκρουτζ και για τα λεφτά του πολύ καλό κινητό σφαιρατό δεν κολλάει τουλάχιστον εμένα προσωπικά ούτε μια φορά μερικοί λένε προβλήματα για της εφαρμογές είτε όταν πάνε να ανοίξουν είτε ποιο μετά ναι έχει κάποια θέματά και το παρατήρησα και αυτό φταίει αν βάλεις εφαρμογές στην sd card όταν της έχεις στη μνήμη του κινητού δεν έχουν κανένα πρόβλημα αλλά αυτό μου το έχει κάνει μόνο σε βαριές εφαρμογές τύπου παιχνίδια, μετά έχουμε το θέμα με το store έχω βαρεθεί να λέω τι παραπάνω να χρειαστείς από αυτό εκτός από 10-15 εφαρμογές και παιχνίδια αφού κάνεις δεν πρόκειται να δει ούτε της 10,000 από αυτές γιατί συνεχίζεται και το λέτε και το ξαναλέτε αυτό το θέμα ελλείψεις στο store δεν είναι και τόσο σημαντικό για να το κάνετε τόσο μεγάλο θέμα συνέχεια, κάποια στιγμή θα βγούνε. κάποιος είπε ότι δεν έχουν ποιοτικές κάμερες στα low end μιλάμε για low end τι ποιοτική κάμερα θες? 10mp ? 5 και αυτά τα 5 που έχουν μιλάμε για την καλύτερη κάμερα που είχα σε low end συσκευή. το ποιο σημαντικό είναι ότι κανείς τι δουλειά σου… Συνέχεια »

tech21man

Πως φαίνονται αυτοί που δεν χρησιμοποιουν. Είναι το λιγότερο αστείο. Επί καιρό υπάρχουν launchers δουλεύοντας κανονικά. O kitkat είναι καλός για παράδειγμα. Update οπωσδήποτε δεν είναι χειρότερο από αλλα λειτουργικά ούτε κατά αναγκαστικά καλύτερο. Όμως ισχύει ότι υποστηρίζει συσκευές χρονικά παραπάνω και μάλιστα το developer preview σου επιτρέπει. ουσιαστικά να προσπεράσεις χρονοδιάγραμμα που εξαρτάται από αδράνεια του φορέα η του κατασκευαστή. Λογικό κ έξυπνο γιατί δεν έχεις χιλλια δυο κραπ η καλά τσιπ αλλά συγκεκριμένα hardware χαρακτηριστικά άρα optimization. Αυτό σκότωσε και την εμπιρικοτητα γιατί δε θα δεις windows phone με spreadtrum στα 50 όσο και να κλαίγεται η alcatel. Άλλωστε η microsoft κάλυψε μονη της το ουσιαστικά μόνο ανοικτι μερίδιο αγοράς που υπήρχε. Προσιτές επώνυμες συσκευές με υποστήριξη που δεν κολλάνε. Είναι τραγικό το να λες αναχρονιστικό το flat ui γιατί πρώτον έχει ωφελη στην απόδοση και στην ευκολία και δεύτερον apple google δειξανε ότι κατά εκεί το πάνε γραφικά. Ελαφρύ οπτικά και σβελτο. Σα να μη φτάνει αυτό το android θύμιζε επί καιρό κουτσουρεμένο περιβάλλον windows 98 xp στα εικονίδια με highlight το koi fish wallpaper που η τρίχρονη κόρη μου βαρέθηκε γρηγοροτερα από εμένα! Θύμιζε…στοιχιωμενο σπιτι στα 98 με τα θέματα στους launcher. Ελέγχοντας το app store… Συνέχεια »

vaskor

Τελικά αυτός ο Snapdragon 800 που έβαλαν στο Lumia 930, έχει βγει πολύ καλός επεξεργαστής. Τον έχουν πολλές συσκευές από διάφορες εταιρείες και έχει βγει πολύ αξιόπιστος και αρκετά γρήγορος. Μεγάλη επιτυχία. Πάντως τελικά το “πρόβλημα” στις συσκευές είναι η οθόνη. Οσο τη μεγαλώνουν σε ίντσες και ειδικά σε ανάλυση, τότε δημιουργούνται ένα σωρό παρενέργειες.

antonis

Ενας είναι ο λόγος για να πάρεις Windows Phone και αυτός λέγεται Lumia 930.

George

Αγόρασα πριν 4 χρόνια το htc hd2 αξίας 550e, μετά απο μόλις ένα χρόνο απο την αγορά της, βγήκαν τα win7 και καμμία αναβάθμιση για τις προηγούμενες συσκευές, ακόμα και αυτές των 500 – 600e. το κινητό το έχω στην θήκη του για να μου θυμίζει την ποιό χαζή αγορά έχω κανει. μόλις διαβασα το άρθρο σας και θυμήθηκα γιατί ορκίστηκα να μην αγοράσω ξανά κινητό με windows. Καθαρά δική μου άποψη…….. Ευχαριστώ.

Γιώργος Χαρίτος

Φίλε George
1: Αν δε θες να κλαις τα λεφτά σου δεν αγοράζεις καμία συσκευή όταν είναι τόσο ακριβή, αλλά περιμένεις. Πχ. το lumia 930 κάναμε υπομονή και το πήραμε στις τελευταίες προσφορές σε τιμή χώμα.
2: Η nokia παλιότερα και η microsoft τώρα δίνουν updates σε όλες τις δικιές τους συσκευές. Η αναβάθμιση συσκευών άλλων κατασκευαστών (htc, samsung) που τρέχουν windows phone γίνεται (αν γίνεται…) πολύ αργότερα από όταν βγει το update για τις lumia συσκευές και όχι σε όλα τα country code.

Σταύρος

Λοιπον τα WP οσο ωραια και δυνατα και αξιοποιστα ειναι , οσο και αν δεν κολλανε. Εχουν ενα τεραστιο προβλημα το οποιο αναιρει ολο τα παραπανω ΥΠΟΛΕΙΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ!!!!
Παρ’ ολα αυτα αν δεν διαθετεις πανω απο 250-300€(skroutz) παρε WP ολα τα αλλα σε ενα 6μηνο βγαζουν προβληματα!!!!!!!!!!

Στέλιος

Εχω το galaxy s3. Θέλησα να αγοράσω ενα δεύτερο κινητό, φθηνό για την δουλειά. Τα Android των 100 € τύπου Y και fame τα βλεπω πως δουλεύουν μια και τα έχουν τα πιτσιρίκια μου. Άκουγα διαφορά για τα Windows Phone και σκέφτηκα γιατί όχι. Εδωσα 65€ για το 530. Το κινητό δουλεύει τέλεια χωρίς κολληματα, πού βλέπω ακόμα και στο s3, εχω όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιώ και στο Android και γενικά για το μόνο που μετανοιώσα είναι οτι δεν πήρα κάποιο μοντέλο με καλύτερη οθόνη..

Νικόλαος

Είμαι κάτοχος του Microsoft Lumia 535 εδώ και λίγες μέρες και είμαι αρκετά ευχαριστημένος! Η συσκευή είναι ένα πραγματικό value for money της Ελληνικής αγοράς! Σίγουρα με τα ίδια λεφτά παίρνεις καλό Κινέζο android αλλά τι γίνεται με τα επίπεδα ακτινοβολίας; Το 535 σημειώνει τους μικρότερους δείκτες της αγοράς για δίκαρτο. Το μόνο μελανό σημείο είναι η απόκριση της οθόνης, μου θυμίζει τις ταμπλέτες και τα κινητά γνωστής Ελληνικής αλυσίδας. Από εκεί και πέρα, τα περί φτωχού apps store είναι φτωχά λόγια. Ότι έχω ψάξει το έχω βρει και αν δεν υπάρχει official app, υπάρχει εναλλακτικό (σε πολλές περιπτώσεις καλύτερο και από το official όπως το Metrotube). Εκεί που έχω μείνει είναι το λογισμικό της Microsoft Coorporation και Microsoft Mobile, πολύ προσεγμένο και καλογραμμένο, ειδικά ότι έχει να κάνει με φωτογραφία και βίντεο. Αυτές οι συσκευές είναι η χαρά του ερασιτέχνη φωτογράφου!

Σαν 6ο λόγο επιλογής Windows Phone θα πρότεινα την επικρατούσα γραμματοσειρά, την Segoe WP. Πραγματικά ότι πιο ξεκούραστο στο μάτι σε συνδιασμό με το μονόχρωμο background. Κάθομαι με τις ώρες και διαβάζω rss feeds κάτι το οποίο δεν θα έκανα σε σχεδόν καμία android συσκευή.

Johnkm

Κάτοχος lumia 930 περίπου 10 ημέρες. Πρώην κάτοχος iphone 6 plus. Το έδωσα λόγο του ότι τελικα δε με βόλευε το μέγεθος του. Είπα να πάω σε windows. Ξενέρωσα. Ας πρόσεχα..

Μπαμπης

Εχω στην κατοχη μου το Galaxy S5 mini Duos και μπορω να πω οτι ειμαι πολυ ικανοποιημενος τοσο απο πλευρας αυτονομιας οσο και απο το πως ανταπεξερχεται σε καθημερινες λειτουργιες. Προσφατα μου εβαλε ιδέες ενας φιλος μου για τα wp και σκεφτομαι την αγορα του Nokia Lumia 730 ds. Αν το εχει καποιος στην κατοχη του θα με βοηθουσε πολυ στο αν αξιζει να το αλλαξω…

croc

Λοιπον πηρα android κινητο. Μια αηδια και μιση είναι. Εχει δικιο σε όλα αυτά που λεει. Επειδή είναι φθηνο ολο κολλαει.

Αυτό το πραγμα με τις αναβαθμίσεις που απλα δεν γινονται ποτε αν παρεις φθηνο κινητο, είναι πολύ βλακεια.Εχει δικιο. Δηλαδη αποφασιζει η sumsung αν θα γινει το update και όχι η google.. Σαν να λεμε εχω Toshiba pc αλλα δεν επιτρεπει να κανει update σε winodws 10.

Επισης πολλα κινητα εχουν ακριβως την ιδια εκδοση λειτουργικου, και αλλιως δειχνει στο ένα, αλλιως στο άλλο. Ότι να ναι.

Τα Windows phone ουσιαστηκα είναι σαν τα pc. Οποια εταιριας λαπτοπ εχει ο καθενας, θα δειχνουν τα ιδια. Αυτό είναι πολύ καλο να εχουμε ολοι ένα ενιαιο περιβαλλον.

Επισης updates γινονται σε ολες τα pc ανεξάρτητα ποιας εταιριας pc εχεις.

Οποτε εκανα βλακεια που ακουσα αυτους που εχουν android. Πραγματικα πετεμενα λεφτα. Σιγουρα με το που βγουν τα Windows 10 θα πεσει το android.

Μπαμπης

Εχω στην κατοχη μου το Samsung Galaxy S5 mini duos και μπορω να πω οτι είμαι ικανοποιημενος τοσο απο πλευρας αυτονομιας οσο και απο πλευρας λειτουργικοτητας του κινητού(χωρις αυτο να σημαινει οτι το δουλευω στα τερματα). Προσφατα ενας φιλος μου μου έβαλε ιδέες για τα wp. Μετα απο αρκετο διαβασμα κατεληξα στο Nokia Lumia 730 ds. Αν καποιος ειναι κατοχος του κινητου θα με βοηθουσε πολυ η αποψη του.

Panagiotis GP

Έχω το Htc One M8 από τις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας του και είμαι υπέρ ευχαριστημένος. Έχω όμως και ένα Lumia 830 (το οποίο αγόρασα μεταχειρισμένο σε σχετικά καλή τιμή μετά την παρουσίαση του Κώστα και περισσότερο για να παρακολουθώ το λογισμικό) με το οποίο είμαι υπέρ ευχαριστημένος επίσης. Αυτή είναι η αλήθεια. Είναι και τα δύο δυο υπέροχα μα και διαφορετικά κινητά. Δεν θα μπω σε καμία περίπτωση στην διαδικασία να τα συγκρίνω. Σαν power user φυσικά και θα προτιμήσω το HTC. Δεν έχεις και πολλά πράγματα να κάνεις ούτως ή άλλως στα windows phones, ασχολείται άλλος με αυτό και τα καταφέρνει μια χαρά. Το μαγαζάκι της Microsoft τώρα… ανεβαίνει και ανεβαίνει με γοργούς ρυθμούς. Υπάρχουν εφαρμογές από developers που κάνουν καταπληκτική δουλειά όπως για παράδειγμα το TubeCast της Webrox που τύφλα να έχει το You Tube της Google for Android. Το ότι γουστάρουμε κάποιο λογισμικό, κυρίως λόγω του ότι μας αρέσει να έχουμε το έλεγχο αυτού και να το “σκίζουμε” δεν σημαίνει πως πρέπει να ισοπεδώσουμε κάποιο άλλο. Αλλά για να είμαι και ειλικρινείς, υπάρχουν πολλοί εκεί έξω (που λέει και ο Κώστας) που βγάζουν γλώσσα, έχουν αγοράσει nexus 6 και φοβούνται να το πειράξουν μην χάσουν την… Συνέχεια »

forneverarrow

Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο και θα μπορούσα να προσθέσω και περισσότερα. Ωστόσο, θεωρώ εποικοδομητικό να αναφέρουμε και κάποια παράπονα-προβλήματα για όποιον ενδιαφέρεται. Όντως η λειτουργία είναι lag free, πολυ περισσότερο απο τα iPhone και σίγουρα απο Android (πλην Nexus). Υπάρχει ομως προβλημα σε ορισμένες εφαρμογές με το loading… που κατα περιπτώσεις σπάει νεύρα! Π.χ. έχω ενα λεξικό των 10mb που θέλει κάθε φορά 2-3 δευτερόλεπτα για να ανοίξει και κανει loading ακομα και αν το έχω να τρέχει στο παρασκήνιο! Η κάμερα του Lumia θέλει επίσης 3-4 δευτερολεπτα μέχρι να ανοίξει. Πάντως αυτά τα περιστατικά ειναι μεμονωμένα και όλα τα αλλα apps ανοίγουν άμεσα, άρα υποθέτω το loading ειναι προβλημα της κάθε εφαρμογής. Η cortana και η μουσική ειναι όντως τεράστια προβλήματα. Είμαι στην Κύπρο και δεν έχω πρόθεση να ορίσω σαν χώρα τη Minesota για να μπορω να χρησιμοποιώ μια άχρηστη για εμένα λειτουργία… Γιατι τι να το κανω αν θέλω να αναζητήσω δρομολόγια ή εστιατόρια μέσω αυτής και να με παραπέμπει σε αντίστοιχα της Αμερικής (το δοκίμασα)!!!! Πραγματικά κατι πρέπει να κανει η MS γιατι τα μεγάλα selling points της ειναι οι παραπάνω υπηρεσίες. Θα αναφέρω πάλι το θέμα με το store. Εχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια… Συνέχεια »

achilleas.tz

Παιδια, καλα χρυσα τ wp, (εχω το htc 8x), αλλα ειναι εκνευριστικό να εχεις το instagram σε beta εκδοση και να μην εχεις ολα οσα προσφερει η εφαρμογη σε android. Επισης μερικες εφαρμογες οπως instamessage λειπουν.

Nick

Δεν ξέρω για ποια φθηνά low-end Android λέτε ότι κολλάνε, πάντως το Motorola Mote E των 83.75€ στο Skroutz δεν κολλάει πουθενά, πάει καλύτερα από το Motorola RAZR XT910 που ήταν ναυαρχίδα του 2011. Το αν κολλάνε οι εφαρμογές έχει σχέση κυρίως με το πως είναι φτιαγμένες από τον προγραμματιστή, μετά έχει σχέση το λειτουργικό. π.χ. η εφαρμογή του facebook είναι για πέταμα, γι’ αυτό και την πέταξα 😀

Υ.Γ. Παράκληση, πριν αρχίσετε να κράζετε πληροφορηθείτε λιγάκι και ΜΗΝ εμπιστεύεστε τις εταιρίες. Καμία εταιρία δεν είναι αξιόπιστη, ΚΑΜΙΑ.

Dimitris77

Θεωρω την επιλογη κινητου βασει λογισμικου, καθαρα υποκειμενικη. Ειναι το τι θα ταιριαξει στις αναγκες του καθενος. Ειχα στην κατοχη μου κατα σειρα Sony, LG και Samsung. Ολα android. Μου την εδωσαν στα νευρα καταστασεις οπως quick battery drain, απιστευτο lagging και το ακομα πιο απιστευτο, να τερματιζω μια κληση και στο καπακι να καλει μονο του μια ασχετη επαφη. Τουλαχιστον στο Windows phone που εχω τωρα στην κατοχη μου, αυτα δεν υπαρχουν ουτε κατα διανοια.

Τωρα επειδη βλεπω οτι πολυς λογος γινεται για τα stores. Ομολογω πως το Windows store δεν πλησιαζει ουτε στο ελαχιστο τα αλλα δυο οσον αφορα την ποσοτητα, θεωρω ομως πως δε θα μου λειψουν εφαρμογες οπως “Οδηγιες για να καρφωσετε σωστα ενα καρφι στον τοιχο”. Προτιμω λιγες, τροπον του λεγειν λιγες, και σημαντικες εφαρμογες παρα να βγαινει ο,τι να’ναι, εφαρμογες που πιθανως δε θα χρησιμοποιηθουν ποτε απο κανεναν, απλα για να λεμε πως υπαρχουν περισσοτερες εφαρμογες στο ταδε store.

JalexWave

Η μανούλα μου, ετών 52 ( δεν το λέμε όμως παραόξω) είχε και android (4,1 mid κινητό,δεν θυμάμαι) και iPhone4 . Της πήρα το Nokia Lumia 1520. Το λάτρεψε.
Quoting her:
“Είναι πανεύκολο, ταπ ταπ ταπ. Φοβερή κάμερα. Δεν κολλάει . Και αν μου την πέσει κανένας μαφία, του το φέρνω και στο κεφάλι και δεν θα πάθει και τίποτα.”
Οπότε δεν ξέρω για σας, έγω βλέπω ευχαριστημένο πελάτη 😛

panagiotis

@Goerge,

φίλε George είχα αγοράσει κι εγώ το htc hd2 που έχει ανακυρηχθεί η most legendary device στην ιστορία της κινητής τηλεφωνίας – κι αυτό γιατί είναι το μοναδικό τηλέφωνο που μπορούσε να τρέξει σχεδόν όλα τα OS (windows phone 6.5, windows phone 7,5, linux, meego, windows RT, android τουλάχιστον μέχρι το Kit Kat, μέχρι εκεί του πέρασα, μετά το άφησα ) μόνο iOS δεν μπορεί να τρέξει γιατί χρησιμοποεί τελείως διαφορετικό chipset.. αν είχες ασχοληθεί πολύ λίγο με το να το ¨πειράξεις¨ θα έβλεπες ότι ήταν το καλύτερο κινητό που έχει περάσει από τα χέρια σου..για μένα τουλάχιστον ήταν..φιλικά πάντα.. 🙂

panossd

@George (No. 19 στα comments),

φίλε George είχα αγοράσει κι εγώ το htc hd2 που έχει ανακυρηχθεί η most legendary device στην ιστορία της κινητής τηλεφωνίας – κι αυτό γιατί είναι το μοναδικό τηλέφωνο που μπορούσε να τρέξει σχεδόν όλα τα OS (windows phone 6.5, windows phone 7,5, linux, meego, windows RT, android τουλάχιστον μέχρι το Kit Kat, μέχρι εκεί του πέρασα, μετά το άφησα ) μόνο iOS δεν μπορεί να τρέξει γιατί χρησιμοποεί τελείως διαφορετικό chipset.. αν είχες ασχοληθεί πολύ λίγο με το να το ¨πειράξεις¨ θα έβλεπες ότι ήταν το καλύτερο κινητό που έχει περάσει από τα χέρια σου..για μένα τουλάχιστον ήταν..φιλικά πάντα.. 🙂

George

Φίλε μου ακόμα το έχω το htc αγρατζούνιστο εντελώς καινούργιο, άλλωστε με τόσα λεφτά που έσκασα για να το πάρω!!! Τελος πάντων κάποτε του πέρασα android 2.5 αλλά έριχνε την μπαταρία γρήγορα οπότε του έκανα format και το έχω αφήσει ως έχει στο κουτί του σαν κειμήλιο….

sv2us

Δεν γνωρίζω σε πιο μαγαζί τραγουδάει ο συντάκτης, αλλά εγώ κέρδισα σε promotion της Wind ενα smartphone της Nokia, και μόλις διαπίστωσα ότι φοράει windows, το έκανα δώρο στη γυναίκα μου.
Ξήλωσα τα Windows από τον υπολογιστή μου, έβαλα Linux και ησύχασα. Ουστ, μκακρυά!

nik

ενα ερωτιμα και μονο ας απαντισουν οι Gamer ρε παιδες απο βιντεακια στiλ τοπ 10 games wp πολυ ενεση ειναι τα παιχνιδια ρε παιδες βαρεμαρα σκετη ουτε csr εχει και γενικα παιχνιδια με αυτοκινιτα πολυ πισω στα + ειναι οτι δεν κρασαρει αλλα πιστευω το +6αρακι σαμμυ ειναι σε καλο δρομο αν ειναι ετσι οπως τα λεω το κιν προσωπικα ειναι ξενερωμα για εφαρμογες σιγουρα εχει της ακρος επωνιμες αλλα δεν λεει τπτ γιατι μπωρει να μην εχει της μετριες του ανδροιντ ας απαντισετε αν θελετε γιατι ειναι το μονο που με κρατα για να παω wp!!!!!

nik

παιδες και εγω ανδροιντ εχω αλλα αυτο που δεν κρασαρει κερδιζει κοσμο εχω ενα σ3 που οταν βγηκε εκανε 700ε μας εδωσε την 4,3 που το ριμαξε το κιν απο τοτε μονο cm ποσο δικαιο ηταν αυτο ποσο σεβασμο στον πελατη ???και οκ πηγαμε στα 8πυρινα οταν ερθει ο χρονος οχι αμεσα και κρασαρουν αυτα που θα παμε μετα??? παλι δεν θα φταιει το λογισμικο ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑς ΜΙΛΑΜΕ ΜΑΓΚΕς!!!! ενω οι αλλοι εχουν απροβληματιστο κινιτο ??? +οτι δεν ειναι και + για εμας γιατι θα εχουν 800αρες ενω ο αλος θα παιρνει wp με 300 ε στο 6μηνο για το στορε ποσοι αληθεια θελουν αρλουμπες γιατι της κυριοτερες της εχει, 2 αξιζει σε σχεση με τα κρασαρισματα ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΦΡΑΣΗ ΘΕς ΑΝΤΡΟΙΝΤ ΣΚΑΣΕ 700ΑΡΕς ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ 700??? ας απαντησουμε στον εαυτο μας αληθινα ομως!!!!!!σηγουρα ειναι αδιαφορα αλλατην επομενη δεν θα επιλεξο το κρασαρισμα ουτε το δουλεμα μερικον εταιριον (η αποψη μου δεν εχει να κανει με οικονομικο αλλα καθαρα με οτι εχω ζησει)

Γιάννης

Έχω καρτοκινητο Q και δεν υπάρχει εφαρμογή, είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και δεν υπάρχει το vrisko, είμαι στους δρόμους και δεν υπάρχει σοβαρό gbs. Έχει πολλές απομιμισεις άλλων εταιρειών που δουλεύουν μέτρια. Αναβάθμιση σε lumia 930 από το 2014 καμία. Καλό λειτουργικό καλό τηλέφωνο, υποστήριξη ανύπαρκτη. Κάτι ηλιθια χαζό παιχνιδα που δεν τα παίζει ούτε ο γιος μου. Φτωχότερες επιλογές εφαρμογών δεν υπάρχουν. Ίσος για δουλειά γραφείου να τεριαζε αλλά έχω και υπολογιστή. Την πάτησα γιατί το χρυσό πλήρωσα και δεν πουλιέται κιόλας. Πάρε Android που είναι και φτηνό έχει μεταποίηση και έχει και τα πάντα. ΓΝΏΜΗ ΜΟΥ.

Gvirginia

@Γιάννης gPs υπάρχουν. Εκτός από το δωρεάν “Here”, έχεις την επιλογή ανάμεσα σε CoPilot / Sygic / Navigon. Δε ξέρω ποιο εννοείς ως “αξιόπιστο”..

Υποστήριξη ανύπαρκτη? Πριν λίγες μέρες πήρε τα Windows 10 Mobile και αν δε κάνω λάθος έχει πάρει 2-3 μικροαναβαθμίσεις.

Όσο για τις υπόλοιπες εφαρμογές / παιχνίδια, είναι γνωστό πρόβλημα εδώ και χρόνια το οποίο ίσως λυθεί κάπως με τα W10. Αλλά όλα τα λειτουργικά σε αφήνουν να μπαίνεις στο Store από τον υπολογιστή σου. Δεν καταλαβαίνω γιατί όταν ψάχνετε κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή, δεν μπαίνετε να δείτε αν υπάρχει πριν αγοράσετε τη συσκευή. Είναι σαν να αγοράζεις αμάξι και μετά να κάνεις παράπονα που δεν έχει πχ θερμαινόμενα καθίσματα κτλ.

Τέλος, μια χαρά πουλιέται 200€-250€.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Windows 10 Mobile Windows Phone

Windows Phone: Ο τρίτος παίκτης smartphone OS που τα παράτησε [Fails]

Αυτή την εβδομάδα θα μιλήσουμε για τα Windows Phone, μία χαμένη προσπάθεια της Microsoft να μείνει στο χώρο των mobile λειτουργικών.

Smartphones featured Microsoft Windows Phone

Η Microsoft προτιμά το Android και δεν θα επαναφέρει τα Windows Phone

Στελέχη της Microsoft δήλωσαν ότι το Windows Phone OS δεν είναι προτεραιότητα και ότι για μικρές συσκευές θα χρησιμοποιούν το Android.

Smartphones Microsoft Windows Phone

Windows Phones: Το τέλος τους ήρθε λόγω των κατασκευαστών και των παρόχων κινητής

Ο Brandon Watson, πρώην Senior Director για τα Windows Phones, αρνείται τον ισχυρισμό των χρηστών πως για το τέλος της πλατφόρμας και των smartphone φταίνε οι εφαρμογές που δεν υπήρχαν στο store. Ο ίδιος εργάστηκε στη θέση αυτή από το 2010 μέχρι το 2012 και έχει μια διαφορετική άποψη πάνω στο τι φταίει για το […]

Software Microsoft Windows Phone Windows Phone 7.5

Σταδιακό τέλος υποστήριξης για τα Windows Phone 7 και 8

Ήταν γνωστό από καιρό πως οι ημέρες του Windows Phone λειτουργικού είναι μετρημένες. Η Microsoft έχει γνωστοποιήσει πως δεν θα ασχοληθεί περαιτέρω με την συγκεκριμένη πλατφόρμα και πλέον όλες οι εκδόσεις της απλώς περιμένουν να… καταλήξουν στην λήθη.