Nokia, Η πολιτική μας στις αναβαθμίσεις δεν διαφέρει από αυτή της Apple

Η τωρινή σειρά Nokia Lumia είναι πιο ζωντανή από ποτέ και σίγουρα το λειτουργικό σύστημα Windows Phone 7 απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί “νεκρό”. Με την αναβάθμιση σε Windows Phone 7.8 και άλλες προγραμματισμένες προσθήκες η σειρά Lumia παραμένει ζωντανή όπως πάντα! Η μη αναβάθμιση σε Windows Phone 8 δεν διαφέρει από αυτό που έκανε η Apple αφήνοντας το iPhone 4 χωρίς το Siri.

Τα παραπάνω δηλώνει ο Richard Kerris, VP of Worldwide Developer Relations της Nokia σε μίνι συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα Neowin. Εσάς ποια είναι η άποψή σας; Συμφωνείτε με τα παραπάνω;

, Nokia, Η πολιτική μας στις αναβαθμίσεις δεν διαφέρει από αυτή της Apple

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
pk

δεν νομιζω γιατι το iphone 4 μπορει να εμεινε χωρις siri αλλα τρεχει εφαρμογες που φτιαχνονται τωρα γιατι εχει το τελευταιο ios.τα lumia δεν θα μπορουν να τρεχουν εφαρμογες για wp8 οποτε #fail

fanis

οχι βεβαια…. αλλο κοζανη αλλο λωζανη…..

Lefteris Grigoriadis

Δε συμφωνώ γιατί παρουσιάζεται να έχει το αλάθητο η apple.Δηλ επειδή το έκανε το μήλο πάει να πει ότι είναι και το σωστό; Ότι πολιτική έχει η apple την υιοθετούμε; Ευτυχώς που στο 8 θα έχουνε και μνήμη sd.Πως και δεν έπραξαν αλλιώς!!! Καλά θα κάνουνε να δημιουργήσουν μια δική τους πολιτική που θα είναι ευάρεστο στο κοινό.

Mike

Τι λεει ο τυπος μωρε; Συγκρινει το οτι δεν περνει siri με το να μην παρει το νεο λειτουργικο; Καλα nokia οπως πας για λουκετο σε βλεπω..

Anastasios-Antonios Toulkeridis

ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα μονο που η apple ηταν πιο πονηρη στο κομματι του marketing ενω η Microsoft/nokia πιο ειλικρινης, η ειλικρινεια καμια φορα παρεξηγειται. Μα λεει ο κατοχος iphone4 η συσκευη μου πηρε το νεο update απλα το siri και ενα-δυο αλλα ειναι απενεργοποιημενα. Αν η apple ειχε ειλικρινεια και σεβοταν τους καταναλωτες της θα το ονομαζε πχ ios4.8 και αντιστροφα αν η Microsoft δεν ηταν τοσο ειλικρινης θα ονομαζε το wp7.8 “wp8.0” απλα θα ελεγε αυτο και αυτο δεν θα τρεχουν στα δευτερης/πρωτης γενιας. Εγω προτιμω την ειλικρινεια και οχι την κουτοπονηρια

MpRoU

Τι να κάνει κι αυτός…..Με τον έναν η με τον άλλον τρόπο παλεύουν να καταφέρουν καμιά πώληση.
Δεν είναι και λίγο να λανσάρεις μια σειρά προιόντων που περιμένεις να σου φέρει μερικά λεφτά (που τα έχεις και μεγάλη ανάγκη) στο ταμείο και την επομένη να της βάζεις ημερομηνία λήξης.

Ε δεν τσιμπάει ο πελάτης έτσι.

Alexboom

ποιές είναι αυτές οι εφαρμογές για τα 8 που δεν θα τις έχουν τα 7???? Ήδη έχουν αρκετές βασικές-καλές και όλες θα βγαίνουν και για τα 2…για τη δήλωση του Νοκια μαν…μεγάλο λάθος να παρομοιάσει την Νοκια με την Apple, η οποία βγάζει 10 χρόνια το ίδιο κινητό!!! δε με νοιάζει κιόλας…ασήμαντη, μιας και αναφέρεται στο iphone…εδώ έχουν βγει κινητάρες κι εμείς ασχολούμαστε με τα σάπια μήλα….

Gregory

το παραμενει γραφεται οπως βλεπεις cVlachakis!!

kostis

δεν νομιζω καν οτι δικαιουται η νοκια να πιανει στο στομα της την apple. οχι δεν ειμαι φανμπου για να προλαβω κανεναν εξυπνο. η νοκια λοιπον κανει οτι μπορει για να εξαγοραστει ή να κλεισει ή να συρικνωθει και να βγαζει φτηνα τηλεφωνακια για τους μη σχετικους με την τεχνλολογια….

Vagelis

Κώστα υπάρχει κάποια σχετική ενημέρωση ή επίσημη θέση για το αν οι εφαρμογές για WP8 θα τρέχουν και στα WP7.8? Αν τελικά δεν τρέχουν, η παρομοίωση που έκανε με το SIRI ο Richard Kerris είναι το λιγότερο άστοχη. Σε διαφορετική περίπτωση όμως δεν θα έχει άδικο.

Tony Cool

kostis πιθανοτατα να ισχυει αυτο που λες ομως εγω αυτο που βλεπω απο τη nokia τον τελευταιο χρονο ειναι να βγαζει ακριβα,και κατα τη γνωμη μου ακριβοτερα απο οτι θα επρεπε τηλεφωνα.Σε καμμια περιπτωση φτηνα τηλεφωνακια.Οχι πως ειναι κακο να βγαζεις φτηνες συσκευες,αλλωστε αυτες ειναι που την ειχαν στην κορυφη των πωλησεων παγκοσμιως μεχρι προσφατα.

kostis

@ Tony Cool εννοω οτι για φτηνα τηλεφωνακια ειναι παρα πολυ καλη και την προτιμω! για ακριβοτερα οχι δεν θα εδινα λεφτα….θα προτιμουσα αλλες εταιριες….ενα meego ειχε με την ελπιδα να πρωταγωνιστησει και το πεταξε….

Γιώργος

Ρε Τουλκεριδη την αβαντα στη Μ$ την κανεις τσαμπα η εχεις απολαβες? σε ολα τα θεματα εννοω…
οχι τιποτα αλλο εχει βαρεσει κοκκινο η ανεργια αν ειναι πες και σε μας…

Στο θεμα μας, ακυρη η συγκριση που εκανε ο τυπος. Το 4ρι πηρε κανονικα το καινουριο λειτουργικο, τρεχει κανονικα τις καινουριες εφαρμογες. Το λουμια 900 πχ θα τρεξει .ΝΕΤ ΔΕΝ!

Περαστικα.Βεβαια αυτα τα λεει αναγκαστικα μπας και πουλισει κανα τεμαχιο των 600 ευρω που σε 6 μηνες δε θα μπορει να τρεξει τις νεες εφαρμογες…

Anastasios-Antonios Toulkeridis

@γιωργος, απο τη στιγμη που γραφω και το μικρο μου θα προτιμουσα να χρησιμοποιουσες εκεινο (οποιοδηποτε απο τα δυο).
Υπαρχει αυτη η καραμελα “πληρωμενων σχολιαστων” απο τη Microsoft. Λες και οι αλλες (google, apple) ειναι φιλανθρωπικα ιδρυματα και οχι καπιταλιστικες εταιρειες (και μονο που γραφεις το MS με το σημα του δολλαριου δειχνει πως ασπαζεσαι συγκεκριμενα στερεοτυπα).
Επειδη με εχει κουρασει η εσκεμμενη παραπληροφοριση που γινεται απο ομοιους σου, δεν σου ζητω ….σε… ΠΡΟΚΑΛΩ να δωσεις την αξιοπιστη πηγη σου που λεει πως το lumia 900 δεν θα τρεχει τα wp8 .net apps

Γιώργος

αμφισβητείς το γεγονός οτι δε θα αναβαθμιστεί σε wp8? η ιδια η Νοκια το είπε!
δεδομενου οτι wp8 = .NET kernel και wp 7.5-7.8 = CE kernel τι σε κανει να πιστεύεις ότι τα .NET apps θα τρεχουν στα 7.8? με βαση παντα τη λογικη του οτι η Μ$ δεν επιτρεπει την κυκλοφορια των εφαρμογων που δεν τρεχουν απροσκοπτα.

κατηγορεις ωστοσο τους αλλους αλλα σε ολα τα thread μεσα εισαι για να υπερασπιστεις τα wp και την Μ$ σε ολες τισ κινησεις της. αν εχεις παρατηρησει να λειτουργω με τον ιδιο τροπο για καποια αλλη εταιρεια πες μου να ξερω δηλαδη! μεχρι στιγμης εσυ φαινεσαι offside σε πολλους παντως (αν κρινω απο απαντησεις σε αλλα threads δηλαδη!)

Anastasios-Antonios Toulkeridis

οι γονεις μου μου εμαθαν αν δεν γνωριζω κατι να μην το παιζω οτι γνωριζω. Φαινεσαι παντελως ασχετος και ομως ισχυρογνωμων. Δεν υπαρχει .net kernel (do u mean nt kernel). Το kernel ειναι κατι low-level, το .net ειναι αρκετα layers πιο πανω, ειναι platform-agnostic (υπαρχει μεχρι και linux implementation).
Δεν το κρυβω οτι ειμαι λατρης της Microsoft, μα απο σεβασμο στους υποστηρικτες αλλων εταιριων δεν κανω σχολια σε αλλα αρθρα που αφορουν τις apple και google. Αν το εκανα θα ημουν ενα troll. Εσυ κανεις ακριβως αυτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.