Windows Phone 7, Αναβάθμιση μέσω υπολογιστή δεν θα έχει over the air

Από το επίσημο site της Microsoft για τα Windows Phone 7 διαβάζω και καταλαβαίνω ότι οι μελλοντικές αναβαθμίσεις του λογισμικού (τουλάχιστον οι πρώτες;), δεν θα γίνονται over the air (OTA) δηλαδή απευθείας μέσα από το κινητό, αλλά αυτό θα πρέπει μέσα από το λογισμικό Zune συνδέοντας το κινητό στον υπολογιστή μας.

, Windows Phone 7, Αναβάθμιση μέσω υπολογιστή δεν θα έχει over the air

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Emmanuel

εννοείτε OTA.. απελπισία είναι να το συνδέεις με PC… Καθαρά για λόγους κλίκας και μονοπωλίου συμβαίνει αυτό. Η Apple σε υποχρεώνει να έχεις itunes, η MS να έχεις Windows και ZUNE και η Samsung είναι απλά χαζή…

Εγώ δηλαδή που έχω Ubuntu Linux στον υπολογιστή μου μόνο HTC μου φαίνεται θα αγοράζω από εδώ και πέρα… Οι άλλοι δεν πουλάνε κινητά.. ολοκληρωμένη λύση κλίκας πουλάνε…

Lazaros

ΟΤΑ φυσικα.εβαλα το kies 2 στον υπολογιστη μου και ενω ειμαι με official froyo στο galaxy s μου και ενω συνδεεται, δηλαδη το βλεπει ,για αναβαθμισεις ,δεν μπορω πια να κανω συγχρονισμο μαμω την samsung μου.

Βαγγέλης

Lol εννοειτε ΟΤΑ, oσα κολπα να μας κανει η HTC παραμενει τοπ σε αυτα τα θεματα

Solon

Για αυτό προβλέπω ότι τα WinPhone 7 θα είναι μια αποτυχία. Γιατί η μικρομαλακή υιοθετεί πρακτικές μηλιάς.

cghera

Εγώ με τα δίκτυα της κινητής που έχουμε στην Ελλάδα δεν το εμπιστεύομαι καθόλου το ΟΤΑ.
Όχι οτι με το καλώδιο δεν γίνεται ζημιά βέβαια. Αμα είναι να πάθεις τη στραβή…

Βαγγέλης

Αν εισαι πλουσιος κανεις ΟΤΑ με 3G αν εισαι κοινος θνητος το κανεις με WiFi. Νομιζω πως δεν μιλαμε για δικτυα εκει!

Anastasios-Antonios Toulkeridis

Παιδια δεν μιλαμε για app updates αλλα για update ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ δηλαδη ενα ΠΟΛΥ μεγαλο αρχειο. Και να υπηρχε η επιλογη για ΟΤΑ update σιγουρα οι περισσοτεροι θα επελεγαν μεσω PC

Alan

Πιστεύω είναι καλύτερα ΟΤΑ γιατί εμένα για παράδειγμα το ιντερνετ κολλάει και δεν μπορώ να κατεβάσω τίποτα από τον υπολογιστή, ενώ ένα Wi-Fi ελεύθερο όλο και κάπου το βρίσκεις. Θα μου πειτέ πήγαινε σε φίλο να κάνεις το update, αλλά τι φταίει και αυτός να τον ζαλίζω εγώ;

Anastasios-Antonios Toulkeridis

@Alan Αστειευεσαι σιγουρα. Με τη λογικη αυτη καλυτερα να βγαλουν τηλεορασεις με μανιβελα γιατι στον δικο μου ηλεκτρικο πινακα ολο πεφτει η ασφαλεια. Πως γενικευεις ετσι? ΦΤΙΑΞΕ το ιντερνετ σου! 😛

Anastasios-Antonios Toulkeridis

@cVlachakis Η Microsoft ΔΕΝ εχει αποκλεισει το ενδεχομενο για ενδιαμεσα updates / security patches over-the-air. Λεμε για το συγκεκριμενο update. It’s not a big deal imho

Σε αντιθεση με το Android τα updates του Windows Phone 7 ερχονται απο τους servers της Microsoft. Ειναι ΚΑΛΟ που δεν ερχονται μεσα απο τις εταιρειες κινητης γιατι αυτο θα μπορουσε να οδηγησει στις καθυστερησεις που παρατηρουμε στο Android (αλλος να εχει 1.6 και αλλος 2.2). Στο Windows Phone 7 η Vodafrone, η T-Mobile και ο Μητσος ΔΕΝ μπορουν να καθυστερησουν ενα update. Σκεφτειτε το αυτο οταν λετε “καλυτερα over-the-air”

Δημήτριος Τσιρόγλου

Η ενημέρωση πρέπει να γίνεται κατ’ επιλογήν. Άλλο ιδιοκτήτης κινητού και άλλο ιδιοκτήτης κινητού + Η/Υ. Πόσοι δεν έχουν υπολογιστή; Πρέπει να τα βλέπουμε και να τα εξετάζουμε όλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Software

Η GitHub απολύει το 10% του προσωπικού της

Η GitHub, πλατφόρμα software collaboration, μπαίνει στον “χορό” των απολύσεων και περικόπτει το 10% του προσωπικού της.

Smartphones Samsung Software

Samsung: Το λογισμικό Good Lock επεκτείνεται σε πολλές χώρες

Τέλος φαίνεται να μπαίνει στα παράπονα αρκετών χρηστών της Samsung για την αποτυχία πρόσβασης στην σουίτα εφαρμογών Good Lock, που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μέρη σχετικά με τη χρήση των συσκευών Android της εταιρείας.

Smartphones Google Google Pixel Software

Google: Βελτιώνει τους χρόνους εγκατάστασης ενημέρωσης λογισμικού στα Pixel

H Google προχωρά στην βελτίωση του χρόνου εγκατάστασης των ενημερώσεων λογισμικού στα Pixel, που πλέον χρειάζονται λιγότερο συνολικό χρόνο διακοπής λειτουργίας.

Internet Metaverse Software

Metaverse: Ξοδεύονται δισεκατομμύρια για την αγορά εικονικής γης

Σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν δαπανηθεί σε εικονική γη τους τελευταίους 12 μήνες, καθώς άνθρωποι και εταιρείες αγωνίζονται για να αποκτήσουν έδαφος στο Metaverse.