Windows Phone 8.1, Θα θέλαμε αυτές τις προσθήκες [video]

Σε βίντεο που ανέβηκε στο YouTube φέρεται να εμφανίζεται ένα Lumia smartphone να τρέχει την επόμενη αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος Windows Phone 8.1. Μέσα από αυτό γίνεται φανερό ότι η νέα έκδοση θα έχει και notification center, μία σημαντική έλλειψη των Windows Phone 8. Ο χρήστης μπορεί να ανοίξει το notification center με ένα swipe down από την κορυφή της οθόνης, όπως συμβαίνει και με το iOS, αλλά και με το Android.

Παράλληλα, η νέα έκδοση των Windows Phone φαίνεται να έχει και φακέλους, όμως δεν είναι ξεκάθαρο γιατί το βίντεο είναι πολύ χαμηλής ανάλυσης.

Windows Phone 8.1 demo video, Windows Phone 8.1, Θα θέλαμε αυτές τις προσθήκες [video]

Πηγή

Κείμενο: Χρήστος Παπαντωνίου

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tech21man

Τα ιδια παντελακη μου τα ιδια παντελη μου σε ολα τα λειτουργικα με τον ενα τροπο η τον αλλο.

makis88

Τι περίμενες δηλαδή? Να σου κάνει καμιά τηλεμεταφορά?? 😛

Darth

@makis88 όχι αλλά τουλάχιστον να μπορώ να το βάλω το κινητό για warp engine :p :p :p

keysmith

Αισθητικά τα “πλακάκια” είναι άθλια.

Λειτουργικά επιφυλάσσομαι καθώς δεν είχα ποτέ wp αν και λίγο που δούλεψα ένα δεν μου γέμισε το μάτι σε σχέση με android, symbian.

Darth

@keysmith
όσους ρώτησα τι δεν αρέσει στον κόσμο στο wp διο πράγματα απάντησαν (βασικά τρία)

1. αισθητικά είναι άθλια!!!
2. θέλουν λίγο παραπάνω ελευθερία
3. λίγες εφαρμογές στο market (αλλά είπαν οκ με τον καιρό)

αν τα κάνουν λίγο ποιο όμορφα και λίγο περισσότερες ελευθερίες (εφαρμογές εκτός market έστω) τότε θα είναι και γα….ο!!!!!!

iceman ( the legend )

@Darth
τα WP ειναι για οσους δεν τους νοιαζει η αλλαγη launchers και το να βαλουν backgrounds
απλα τους νοιαζει να ειναι smooth και να κονουν τη δουλεια τους απροβληματιστα.

1. αισθητικα ειναι οκ, χωρις φανφαρες (να λες οτι εινα αθλιο κατι που απλα ειναι συμπαθητικο ή νορμαλ ειναι τουλαχιστον εμπαθές)
2. η ελευθερια ισως να χρειαζεται σε καποιους ναι, αλλα αυτοι μπορουν να πανε και σε android. απλα οσοι πανε σε ανδροιδ συμβιβαζονται και με το lag..
3. το να εχω δυνατοτητα να βαλω apps (πολλα απ’αυτα malwares) εκτος μαρκετ να το καταλαβω αν μου λειπουν apps, αλλα οσα εχει το market μου φτανουν (150.000+),

Cons

Θα το δούμε σε WP 7.8 ????????

Δημητρης

ισχυει ομως ρε παιδια;;;θα γίνει κανενα τετοιο update;;

Darth

@iceman
1. συμπαθέστατα ναι ακόμη και πανέμορφα και ελιτίστικα αλλά για μια μικρή μειοψηφία (εγώ έγραψα τι πιστεύει η πλειοψηφία)

2. το τι βάζεις εκτός market είναι δικιά μου ευθύνη καθαρά και αν το θέλουμε πρέπει να υπάρχει δυνατότητα (σαν επιλογη) το αν θα την χρισιμοπιισει καποιος η οχι δεν έχει σημασία (βλέπε android κλπ) πχ πόσες μα πόσες εφαρμογές είναι banned από το market και πολλές από αυτές χρήσιμες…….. πχ το θεϊκό adfree το ίδιο και στο ios ισχύ πόσες μα πόσες χρήσιμες εφαρμογές δεν επιτραπήκαν η τα banaran και τα κατεβάζουν από το cydia

και αν δεν ανταγωνιστεί το android ποιον θα ανταγωνιστεί 90%++ όσον έχουν android για να μεταβούν στο wp πρέπει έστω να τους προσφέρει κάτι παρόμοιο με αυτό που είχαν από θέμα ελευθεριών

3, σχετικά με το market αν δεν μεγαλώσει μεριδιο αγοράς (λογο θεμάτων που ανέφερα και υψηλών τιμών βάση αυτόν που προσφέρουν) δεν προκειτε να βγαίνουν καινούργιες εφαρμογές με ρυθμό που θα θέλαμε

Vagelis

Το βιντεακι τελικα ειναι fake συμφωνα με την πηγη..

GM

Για το ότι τα πλακάκια είναι “άθλια”:
Η απλότητα και η αρμονία ήταν πάντα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της καλαισθησίας. Η αισθητική είναι υποκειμενική μέχρι ενός σημείου και όχι καθολικά. Είναι δεκτό να αρέσει κάτι που δεν έχει αισθητική ταυτότητα περισσότερο από κάτι απλό, λιτό και αρμονικό, όσο δεκτό είναι να βλέπεις μικρομεσαία αυτοκίνητα με έξτρα απλώστρες, εχμμμ σποιλερ ήθελα να πω, με έξτρα λεντ κ νέον φωτα και επιπλέον αλουμίνια στο εσωτερικό κλπ…

Επιπλέον, περί πλειοψηφίας:
Τα σταρμπακς είναι τα δημοφιλέστερα σημεία πώλησης καφέ παγκοσμίως,
τα μακντοναλντς είναι τα δημοφιλέστερα εστιατόρια παγκοσμίως,
στην ελλάδα τα δημοφιλέστερα κόμματα ήταν διαχρονικά το πασοκ και η νδ,
τα δημοφιλέστερα τηλεοπτικά σόου ήταν πάντα οι σειρές της συμφοράς και τα χαζοσόου σε αντίθεση με πχ ένα ντοκιμανταίρ….

Έχω κι άλλα παραδείγματα, θέλετε να συνεχίσω;;

Darth

@GM δεν διαφωνώ σε όσα λες άλλα προσπαθώ να πω πες οτι υπάρχουν δύο καφετερίας starback και μια μικρή δίπλα διπλά στο starback μεν έχουν σαποιο καφέ αλλά σε όλους αρέσει το πώς είναι μέσα και στην μικρή καφετερία έχουν τέλειο καφέ αλλά είναι λίγο εκτός τόπου από μέσα σαν καφετερία από 100 άτομα τα 98 πάνε starback και 2 πάνε στην μικρή καφετερία καφετερία κάνει διαφημίσεις κάνει το ένα κάνει το άλλο τπτ άντε 1 άνθρωπο να πήρε παραπάνω………. περνάει μια βόλτα από το starback και ακούει λόγια για την καφετερία του ότι είναι πολύ γαμάτη αλλά δεν αφήνει μέσα να καπνίζουν και δεν τους αρέσουν τα τραπεζάκια αν αυτά τα δυο θα ήταν οκ (δλδ αυτό θέλουν) θα πήγαιναν αρκετοί εκεί αλλά το αφεντικό αν και τα άκουσε δεν τον συμφέρει να αλλάξει ούτε τραπεζάκια ούτε να αφήσει να καπνίζουν καθώς είναι ενάντια στην κλειστή πολιτική του………… έτσι μετά από κάποιο καιρό χωρίς πελάτες θα αναναγαστει να κλείσει δεν έχει σημασία αν είσαι καλός κακός μέτριος πρέπει να τραβήξεις κάπως την πλειοψηφία πρώτα και να την κρατήσεις smartphone είναι πλέον πολύ κοντά στα pc και πρέπει να διαθέτουν ένα λειτουργικό κοντά στης ελευθερίες του pc σκέψου ενα windows/linux/mac… Συνέχεια »

GM

Φυσικά και συμφωνώ μαζί σου στους περιορισμούς (αυτό θα μας έλειπε κιόλας να ευχαριστούμε την οποιαδήποτε εταιρεία για τους περιορισμούς που θέτει στα μηχανήματα που πληρώνουμε), αν και η apple με τους ίδιους και περισσότερους περιορισμούς, κατάφερε να είναι best seller για πολλά χρόνια. Αυτό πώς το εξηγείς; Για μένα, η εμπορικά μετριότατη πορεία των wp μέχρι στιγμής, οφείλεται κατά κύριο λόγο στο έτερο στρατόπεδο, αποτελούμενο από 84 εταιρείες, οι οποίες πλέον βρίσκουν και τα κάνουν. Τόσα χρόνια, τόσοι και τόσοι έπρεπε να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις της μικρομαλακής. Η εκδίκηση λένε, είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Είδες τώρα πόσο εναντίον της είναι πρακτικά όλος ο ιντερνετόκοσμος; Επιπλέον το λάθος ένστικτο της πλειοψηφίας για μία ακόμη φορά στο απόγειό του! Τόσα χρόνια που τα windows ήταν ψιλοάθλια ο κόσμος ούτε καν ήξερε ότι είχε επιλογές ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ (linux, mac os). TΩΡΑ, που τα γουιν 8 κάτι πάνε να κάνουν κουτσά στραβά, με την ενοποίηση των λειτουργικών (της οποίας ενοποίησης τα οφέλη είναι προφανή για τον χρήστη), προσπαθούν να μας πλασάρουν ένα λειτουργικό που είναι χειρότερο από τα εξ-πι για μελλοντική επικράτηση ΚΑΙ στον τομέα των desktop… Τελικά, όλα καταλήγουν στη φράση “choose your poison”. Σε μία απόλυτα κατευθυνόμενη κοινωνία, οι… Συνέχεια »

Darth

@GM apple έδωσε κατι που δεν υπήρχε (στην μορφή που το έδωσε τουλάχιστον) αυτό κίνησε πολλούς προς αυτήν + είχε πολύ υψηλή τιμή + ήταν δημοφιλές και μετατράπηκε αυτόματα το iphone (γενικός το I) σε ένα είδος προϊόντος μόδας και πολυτέλειας κάνοντας το best celler (τύπου έχω iphone είμαι ιν και πλούσιος) (κοινός σοστο marketing)

+ ενοποίηση που πάνε να κάνουν μεν σωστή σαν ιδέα αλλά με λάθος υλοποίηση το να σου υποβάλουν πλακάκια στο desktop δεν είναι και ότι καλύτερο και δεν το δέχτηκαν 90+% μένοντας στα προηγούμενα λειτουργικά η απενεργοποιώντας τελείως τα πλακάκια με διάφορα κόλπα (όσοι ξέρουν) και στης δύο περιπτώσεις ζημιά για την ms βγήκε καθώς προωθούσε το metro

με λίγα λόγια δεν έπαιξαν έξυπνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Software

Η GitHub απολύει το 10% του προσωπικού της

Η GitHub, πλατφόρμα software collaboration, μπαίνει στον “χορό” των απολύσεων και περικόπτει το 10% του προσωπικού της.

Smartphones Samsung Software

Samsung: Το λογισμικό Good Lock επεκτείνεται σε πολλές χώρες

Τέλος φαίνεται να μπαίνει στα παράπονα αρκετών χρηστών της Samsung για την αποτυχία πρόσβασης στην σουίτα εφαρμογών Good Lock, που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μέρη σχετικά με τη χρήση των συσκευών Android της εταιρείας.

Smartphones Google Google Pixel Software

Google: Βελτιώνει τους χρόνους εγκατάστασης ενημέρωσης λογισμικού στα Pixel

H Google προχωρά στην βελτίωση του χρόνου εγκατάστασης των ενημερώσεων λογισμικού στα Pixel, που πλέον χρειάζονται λιγότερο συνολικό χρόνο διακοπής λειτουργίας.

Internet Metaverse Software

Metaverse: Ξοδεύονται δισεκατομμύρια για την αγορά εικονικής γης

Σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν δαπανηθεί σε εικονική γη τους τελευταίους 12 μήνες, καθώς άνθρωποι και εταιρείες αγωνίζονται για να αποκτήσουν έδαφος στο Metaverse.