Windows Phone 8 Apollo, 4 θα είναι οι κατασκευαστές που θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα μοντέλα

Απόψε το βράδυ η ομάδα ανάπτυξης του λειτουργικού συστήματος Windows Phone σε προγραμματισμένο event θα ανακοινώσει την επόμενη έκδοση Windows Phone 8 (aka Apollo). Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του Techblog μεταξύ άλλων θα γίνει γνωστό ότι τους πρώτους 6 μήνες από την διάθεση της έκδοσης μόνο 4 κατασκευαστές κινητών θα κυκλοφορήσουν συσκευές με Windows Phone 8 κατόπιν συμφωνίας με τη Microsoft.

Αν ισχύουν αυτές οι πληροφορίες προκύπτουν δύο ερωτήματα:
• Ποιοι μπορεί να είναι αυτοί οι 4 κατασκευαστές;
• Μόνο τα δικά του μοντέλα κινητών θα αναβαθμιστούν σε Windows Phone 8 Apollo μέσα σε αυτούς του 6 μήνες;

, Windows Phone 8 Apollo, 4 θα είναι οι κατασκευαστές που θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα μοντέλα

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος

Μπράβο Κώστα κράτα μας ενήμερους. Έχει πολύ ενδιαφέρον.

Γιώργος

Από εχθές το βράδυ μπαίνω συνέχεια στο teccblog για να δω άμα υπάρχει κανένα νέο επειδή μας είχες πει για 20 του μηνός αλλά από ότι κατάλαβα θα είναι το βράδυ το event… 🙂

μάρκος xperia

Nokia και htc σίγουρα, τώρα πιστεύω και για Samsung και LG αλλα δεν έχουν και πολλά κινητά με windows phone. Βασικά δεν υπάρχουν πολλές εταιρίες που κάνουν πολλά windows phone. Μπορεί καμία acer η Asus.

George

Και εγω νομίζω Nokia, LG, HTC και Samsung

panos13

Μια ειναι η Nokia και οι αλλες τρεις πιστευω πως θα ειναι Samsung που ειναι μέσα σε ολα, htc, και zte ισως. Για την αναβαθμηση δεν πιστευω οτι θα πραγματοποιηθει σε καποια απο τις υπαρχουσες συσκευες. Τα Windows phone 8 βασιζονται σε διαφορετικο kernel. Ισως υπαρξει καποιο feature update με τα functions του apollo το οποιο θεωρω πιο πιθανο. Αν δουμε τις λεπτομερειες που ειχαν διαρευσει για τα windows phone 8 και τις νεες λειτουργιες τους δεν ειναι σαν να μας φωτογραφιζουν την εκδοση windows RT για tablets; Ισως την προσαρμοσουν για κινητα τηλεφωνα. Εγω το ελπιζω!:)

Anastasios-Antonios Toulkeridis

Υπαρχει το σεναριο οι υπαρχουσες συσκευες (πρωτης και δευτερης γενιας) να αναβαθμιστουν σε μια εκδοση 7.7 και οχι στην 8.0.

Το event ειναι στις 7 το απογευμα ωρα Ελλαδας και μαλλον θα υπαρξει live streaming(!) εδω https://aka.ms/wpsummit

George

Nokia , HTC σίγουρα…………

el_mac

δεν μπορω να περιμενω για τα wp8… 🙂

πιστευω η ms θα εχει πολλα καλουδια για εμας. εχει αλλαξει επιπεδο σαν εταιρια και νομιζω φαινεται…

θανασης

εχεις δικιο φιλε ,η microsoft εχει αλλαξει προς το καλο,ειναι αληθεια,μου αρεσει εμενα πρωσοπικα το νεο inderface που εχει ,και διχνει να πηγενει πιο προστα ,ωσ κατοχοσ andorid ειμαι πολυ ικανοποιημνεος αλλα πιστευω οτι θα ενεβουν πολυ τα windows phone στο μελλον.δεν πιστευω οτι ειναι ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ αλλα μια προσπαθια να γινει πιο smartphone το smartphone!

md03582

σιγουρα nokia και samsung, μαλλον κ zte, εκτος η lg που αποχωρησε οικειοθελως πριν λιγο καιρο, πολυ φοβαμαι μηπως μεινει και η htc εκτος… Ήδη η microsoft απεκλεισε την htc απο τα windows 8 tablet λογω του οτι η htc ηθελε να “πειραξει” το interface..

ddr2

Νόκια Σάμσουγκ lg και htc θα είναι πιστεύω.
Αλλά το κύριο θέμα δεν είναι αυτό, είναι το νέο λειτουργικό.

manos.d

H LG νομίζω πως έχει ανακοινώσει πως θα σταματήσει την κυκλοφορία των windows phone και θα επικεντρωθεί στο android μονο. Οπότε μένουν NOKIA HTC Samsung σίγουρα και άντε καμία ZTE για πιο φθηνά μοντέλα

Anastasios-Antonios Toulkeridis

arxise to streaming https://channel9.msdn.com

paris

Απαράδεκτοι… Κανένα υπάρχον τηλέφωνο update ε;;
Τους ξέγραψε όλους..και αντε να πεις για τους πιό πολλούς κατασκευαστές οκ, αλλά κρέμασε και τη Νοκια….Αυτά κάνει και οι πωλήσεις μέχρι την κυκλοφορία wp8 θα κοντεύουν το 0….

md03582

Τελικά οι 4 κατασκευαστες θα ειναι οι nokia, htc, samsung, huawei

enigma

Πίστευα ότι θα ήταν η zte αλλά τελικά είναι η huawei η 4η που θα βάλει τα 8….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Windows 10 Mobile Windows Phone

Windows Phone: Ο τρίτος παίκτης smartphone OS που τα παράτησε [Fails]

Αυτή την εβδομάδα θα μιλήσουμε για τα Windows Phone, μία χαμένη προσπάθεια της Microsoft να μείνει στο χώρο των mobile λειτουργικών.

Smartphones featured Microsoft Windows Phone

Η Microsoft προτιμά το Android και δεν θα επαναφέρει τα Windows Phone

Στελέχη της Microsoft δήλωσαν ότι το Windows Phone OS δεν είναι προτεραιότητα και ότι για μικρές συσκευές θα χρησιμοποιούν το Android.

Smartphones Microsoft Windows Phone

Windows Phones: Το τέλος τους ήρθε λόγω των κατασκευαστών και των παρόχων κινητής

Ο Brandon Watson, πρώην Senior Director για τα Windows Phones, αρνείται τον ισχυρισμό των χρηστών πως για το τέλος της πλατφόρμας και των smartphone φταίνε οι εφαρμογές που δεν υπήρχαν στο store. Ο ίδιος εργάστηκε στη θέση αυτή από το 2010 μέχρι το 2012 και έχει μια διαφορετική άποψη πάνω στο τι φταίει για το […]

Software Microsoft Windows Phone Windows Phone 7.5

Σταδιακό τέλος υποστήριξης για τα Windows Phone 7 και 8

Ήταν γνωστό από καιρό πως οι ημέρες του Windows Phone λειτουργικού είναι μετρημένες. Η Microsoft έχει γνωστοποιήσει πως δεν θα ασχοληθεί περαιτέρω με την συγκεκριμένη πλατφόρμα και πλέον όλες οι εκδόσεις της απλώς περιμένουν να… καταλήξουν στην λήθη.