Windows Phone 8, Δείτε πως θα είναι το νέο λειτουργικό σύστημα μέσα από τον emulator

Τα πρώτα smartphones με το λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8 αναμένεται να κυκλοφορήσουν τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου και τα παιδιά από το WPCentral φρόντισαν από σήμερα να μας δώσουν μια γερή γεύση για το πως πρόκειται να είναι. Εγκατέστησαν τον emulator που παρέχει η Microsoft σε επιλεγμένους developers και ετοιμασαν το παρακάτω βίντεο.

, Windows Phone 8, Δείτε πως θα είναι το νέο λειτουργικό σύστημα μέσα από τον emulator

Τα smartphones με Windows Phone 8 που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα είναι:
Samsung ATIV S
Nokia Lumia 920
Nokia Lumia 820
HTC 8X
HTC 8S

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
azriel84

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία…για να δούμε! 🙂

Thodoris1988

Παιδιά, δε μου αρέσει, μου φαίνεται αποκρουστικό σαν User Interface. Πειράζει;

lefteris

Εγώ πάλι δεν θα το λεγα…
Εχω εδώ και ενάμισι χρόνο το trophy με 7,5 και πραγματικά ακόμα και τώρα είναι ώρες που νιώθω σαν να το πήρα χθες,σαν να μην το έχω χορτάσει που λέμε..
Και πρίν είχα iphone 4 και το άλαξα γι αυτό το λόγο….1ον το βαρέθηκα και 2ον κολούσε…σε σχέση με τα windows phone που πάνε μπάλα….Πάντως γενικά μετά από κάμποση χρήση συνιθίζεις αυτό το UI με τα ωραία εφέ και είναι πολύ ωραίο.

ktsak

Δεν μαρεσει το interface. Ποτε δεν μπορεσα να καταλαβω, τοσο τωρα στα WP7, οσο και στα WP7/7,5 γιατι η επικεφαλιδα απο καθε screen πρεπει να ειναι με τοσο μεγαλη γραμματοσειρα, με αποτελεσμα να βγαινει στην επομενη, η στην προηγουμενη!!!! Δεν μπορουσαν να επιλεξουν γραμματοσειρες που να περιοριζουν τον τιτλο σε μια screen? Ειναι πολυ εκνευριστικο μα και αποκρουστρικο συναμα. Δεν μου λεει τιποτε το interface, αχρωμο, αοσμο, αγευστο. Αυτο το λειτουργικο απο interface πασχει. Μπορει να ειναι πολυ καλο σαν υλοποιηση, αλλα απο εμφανιση ………….

Giorgos

Συμφωνω… Το θεωρω τεραστια αποτυχια αυτο το UI με τα tiles και τα γραμματα, και δεν το αντιλαμβανομαι επιπλεον σα νοοτροπια… Δεν ειναι καθολου λειτουργικο η παραμετροποιησιμο… Θα μπορεις αραγε να βαλεις τον δικο σου launcher οπως στα android? Το metro UI το ξερω χρονια απο τα windows media center και εκει ειναι απλα τελειο γιατι βολευει με τη χρηση τηλεχειριστηριου….

Jim

Συμφωνώ με τον Λευτέρη.Πανε πραγματικά μπάλα!!Πολυ καλύτερα από iPhone!!

GiannisMix

@Giorgos
@ktsak
Οταν η γραμματοσειρα της επικεφαλιδας περναει στην επομενη οθονη σημενει οτι ρολαρεις και εχεις συνεχεια κ στην επομενη οθονη. οταν το app περιοριζεται σε μια οθονη τοτε η επικεφαλιδα δεν ξεπερναει την μια οθονη

GiannisMix

το εχω πει πολλες φορες εδω σε αρθρα του techblog. lg optimus 7 με υπερβολικα κακη χρηση που του κανω (κριμα ειναι) το εχω 1,5 χρονο και ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν μου εχει κολλησει για ουτε ενα δευτερολεπτο… (που και να κολλαγε θα το δικαιολογουσα γιατι με τετοιες τουμπες που εχει φαει εχει ταρακουνηθει το συμπαν μεσα στη συσκευη!!)

Vasilis

Συμφωνώ με το ότι ειναι smooth, ομαλά! Συναγωνίζονται μόνο το iOS σε αυτόν τον τομέα. Τώρα το UI ειναι υποκειμενικό. Για μένα ως χρήστης 2 χρόνια iOS βρίσκω πως το iOS σου προσφέρει γρηγορότερη-ευκολότερη πρόσβαση στα apps. Επίσης με drop down έχεις ΟΛΕΣ σου τις ειδοποιησεις at the glass χωρίς να κανεις scrolling ala win8 να βρεις τα tiles που ενημερώθηκαν! Επίσης στην lock screen του iOS έχω άμεση διεπαφη με τις ειδοποιησεις με swipe to the right. Τώρα αν ειναι να έχω ένα κινητό να το χαζευω απο πάνω για να πάρω τις πληροφορίες απο tiles ; Που έπειτα θα πρέπει ούτως η άλλως να τα ανοίξω; Μου φαίνεται αλλοκοτο. Το iOS ειναι τα apps. Το UI του ειναι τα apps! Αφού αυτά χρησιμοποιούμε μόλις το ξεκλειδωσω! Πόσο θα μείνω να το κοιτάζω; Ωρες;

Vasilis

@giannismix Και μένα το 4αρι μου (no jail broken) ουδέποτε σε 2 χρόνια κόλλησε ούτε καν να lagarei 2 sec! Και μένα έχει φάει τούμπες και την συσκευη γενικά κάθε μέρα την λοιωνω στο πας πσπατεμα και στην χρηση

nBilly

@Vasilis. Δε χρειαζεται καν να κανεις scroll, Μολις ανοιξεις την οθονη φαινεται στο wallpaper αν εχεις κληση, μηνυμα ή mail. Με μια απλη κινηση του δαχτυλου πας στα tiles τα οποια αυτα που σε ενδιαφερουν κυριως ειναι πανω πανω και φαινεται ποια ειναι ενημερωμενα. Τωρα αν θες να παιξεις κανεις scroll και παρακατω 😛

Επισης φαινεται και το επομενο ραντεβου ή ειδοποιηση της ημερας που εχεις καταχωρησει στο ημερολογιο. Και αυτα πατωντας μονο το κουμπι ενεργοποιησης της οθονης χωρις να το ξεκλειδωσεις δηλαδη

πασχαλης

εγω παλι το λατρευω..2 πραματα του λειπουν…Multitasking (που ελπιζω να δουλεψει σωστα τωρα) και πληθωρα εφαρμογων που..χμμ

Vasilis

@nbilly Ακριβώς αυτο λέω , εγώ απο την lock screen με το iOS βλέπω ποιος και τι μου έστειλε , μην- mail , όπως και ποιος με κάλεσε. Οπότε αν κρίνω εγώ ανοίγω μετά το κινητό για τα περαιτέρω. Εσυ βλέπεις ξερά ότι έχεις 2 ανάπαντητες, 4 mail , 2 SMS . Ok. Αλλα απο ποιους και τι λένε;; Πρέπει μετά να το ξεκλειδωσεις! Κάτι που σε μένα δεν ειναι απαραίτητο!

nBilly

Για τις δικες μου απαιτησεις μια χαρα ειναι το multitasking που υπαρχει αυτη τη στιγμη. Ναι οι εφαρμογες δεν ειναι του πληθους του iphone ή του android αλλα οχι οτι δεν υπαρχει πληθωρα εφαρμογων.

nBilly

@Vasilis. Ok. Απλα ξεκαθαρισα οτι δε χρειαζεται scroll για να δεις αν εχεις μηνυματα κλησεις ή mail

gtar13

Παντως ειναι φοβερο να εχουν αποψη ατομα που δεν ειχαν ποτε WP και δεν δοκιμασαν το λειτουργικο, τα οποια αποδοκιμαζουν αλλους που εχουν ιδια αποψη.Τεσπα προσωπικα εχω δοκιμασει iphone και android και πλεον WP 7,5.To ποταμι δε γυριζει πισω………….παμε για ΝΟΚΙΑ LUMIA 920….

GiannisMix

@gtar
Ομοπαθης φιλε μου!! Ακριβως τα ιδια κ εγω! Τιποτα μπροστα στα WP πλεον!! Μακαρι να μπορω κ εγω για κανα lumia 920, αλλιως με κοβω στο 820!

Vasilis

@gtar13 Ωπα φίλε!! Εγω είχα 2 μήνες το lg Optimus 7 και 6 μήνες το htc Mozart , άνοιξη του 2011. Δεν κατηγορησα, απλά ανέφερα μια σύγκριση στα notification . Τα win8 μου αρέσουν και θέλω να πανε καλά. Ομως μέχρι να ωριμάσουν και να δείξει που λέμε, προτιμώ να μείνω με το 4s που σαν λειτουργικό δεν του λείπει τίποτα σε σχέση με τα win8, σαν συσκευή μια χαρά ( αν θα μπορούσα δεν θα με χαλαγε και το 5αρι) και όλα καλά! Τώρα στο market η διάφορα αυτή την στιγμή ειναι χαώδης. Θα μου πεις τώρα πόσες εφαρμογές χρησιμοποιείς; Οχι πάνω απο 15-20 που ίσως τις βρίσκεις και στα windows , αλλα εφόσον είμαι ικανοποιημένος και το iOS με καλύπτει 98/% δεν έχω λόγω αλλαγης

gtar13

@Vasilis, εχεις δικιο φιλε μου στο θεμα των εφαρμογων, αν και τους τελευταιους 2-3 μηνες βγηκαν οι περισσοτερες σημαντικες εφαρμογες σε WP.Τους πρωτους μηνες που ειχα το LG OPTIMUS 7 οι εφαρμογες ηταν ελαχιστες αλλα τωρα πλεον βγαινουν κατα ριπας και μαλιστα πολλες απο Ελληνες developers που ειναι σημαντικο.Και ενα τεστ που προτεινω να κανετε ολοι………η μικρη μου κορη που ειναι 3 ετων και παιζει τα WP με μεγαλη ευκολια , κατι που δειχνει την απλοτητα του UI….Οπως και να’χει εκτιμω οτι η NOKIA θα κανει το come back ειδικα με το 920 που εχει και camera επαγγελματικων προδιαγραφων…….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.