Windows Phone 8 GDR3, Διαρροή χαρακτηριστικών

Πληροφορίες για τις αλλαγές και τα χαρακτηριστικά της επερχόμενης έκδοσης του λειτουργικού συστήματος της Microsoft, Windows Phone 8 GDR3 (General Distribution Release 3) ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μαζί με πληροφορίες για το firmware που θα διαδεχθεί το “Amber” της Nokia, και έχει την ονομασια “Bittersweet shimmer”.

Εκτός από την υποστήριξη οθονών ανάλυσης 1080p καθώς και πιο προηγμένων chipsets (όπως Qualcomm Snapdragon 800), η έκδοση GDR3 των Windows Phone φέρνει υποστήριξη σε τρία μεσαίου μεγέθους ή έξι μικτού μεγέθους tiles ανά γραμμή για συσκευές που διαθέτουν ανάλυση WXGA (1280×768 pixels) ή υψηλότερη. Αυτό σημαίνει, ότι συσκευές όπως τα Lumia 920, Lumia 925, Lumia 928 και Lumia 1020 θα λάβουν την σχετική ενημέρωση, μαζί με το HTC 8X.

Στον task manager επίσης, οι εφαρμογές θα κλείνουν με ένα πάτημα του “X” και όχι με swiping όπως γίνεται στο Android ή στο iOS 7. Προσφέρεται δυνατότητα ρύθμισης της ηχητικής ειδοποίησης για τα μηνύματα, τα email, της υπενθυμίσεις κ.ά. Επίσης ένα νέο χαρακτηριστικό επιτρέπει να αποστείλετε συννημένα αρχεία Office στα emails σας. Ακόμα θα υπάρχει κλείδωμα/ ξεκλείδωμα του προσανατολισμού της οθόνης, μαζί με ένα νέο Driving Mode.

Για το Bittersweet shimmer firmware της Nokia δεν έχουν μαθευτεί πολλά, ωστόσο διέρρευσε ότι στην Glance Screen θα μπορούν να φαίνονται οι ειδοποιήσεις που φαινονται και στην οθόνη κλειδώματος. Επίσης θα υπάρχει δυνατότητα χρήσης και άλλου χρώματος, πέρα του κόκκινου για το Night Mode της Glance Screen ενώ αναμένεται πολλές εφαρμογές να ανανεωθούν με νέες λειτουργίες και εμφάνιση όπως τα Nokia Camera και Storyteller.

Windows Phone 8 GDR3 specs rumored, Windows Phone 8 GDR3, Διαρροή χαρακτηριστικών

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βασιλης

Αντε αμην και ποτε θα ερθει…Εχει αρκετες διορθωσεις το update αν και πιστευω οτι πολλα απο αυτα θα επρεπε να υπαρχουν ηδη και οχι να γινονται με updates άλλα οκ αφου τα διορθωνουν

Γιωργος

Δηλαδη εγω με το samsung Ativ S δεν την λαβω…;

iceman

@ Γιωργος,
“η έκδοση GDR3 των Windows Phone φέρνει υποστήριξη σε τρία μεσαίου μεγέθους ή έξι μικτού μεγέθους tiles ανά γραμμή για συσκευές που διαθέτουν ανάλυση WXGA (1280×768 pixels) ή υψηλότερη.”
“Στον task manager επίσης, οι εφαρμογές θα κλείνουν με ένα πάτημα του «X» και όχι με swiping όπως γίνεται στο Android ή στο iOS 7. Προσφέρεται δυνατότητα ρύθμισης της ηχητικής ειδοποίησης για τα μηνύματα, τα email, της υπενθυμίσεις κ.ά. Επίσης ένα νέο χαρακτηριστικό επιτρέπει να αποστείλετε συννημένα αρχεία Office στα emails σας. Ακόμα θα υπάρχει κλείδωμα/ ξεκλείδωμα του προσανατολισμού της οθόνης, μαζί με ένα νέο Driving Mode.” ,
τα παραπανω ειναι αυτα που θα διατεθουν γενικα στα υπολοιπα windows phones. η Bittersweet shimmer firmware, ειναι μονο για τα nokia lumia.

tech21man

και το htc 8x εχει 1280×720 παρεμπιπτοντως…αυτο?

GiannisMix

Αναμενομενο το ειχα οτι θα συνεχιστει η ααβαθμιση μονο στα 920 925 και 1020 τουλαχιστον απο πλευρας ΝΟΚΙΑ αφου σε αυτα εδωσαν και την Pro Cam κτλ… ξερουμε ποτε θα διατεθει ομως;;

Γιώργος Χαρίτος

Τάσο γνωρίζουμε γιατί στο παραπάνω κείμενο δεν περιλαμβάνεται το Ativ S ?

βασιλης

Για οσους ρωτανε για το ativ να μην ανυσηχουν,τα update που αφορουν το λογισμικο θα το λαβουν ολοι οι παροντες χρηστες του wp8…μονο κατι εφαρμογες εταιρειων ειναι για συγκεκριμενες συσκευες οπως το Nokia pro cam ειναι μονο για νοκια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.