Microsoft, το 85% των top apps στα iOS και Android βρίσκονται στα Windows Phone

Τα Windows Phone ως πλατφόρμα αναπτύσσονται διαρκώς και το Windows Phone Store σημειώνει μεγάλη πρόοδο τελευταία. Μία εβδομάδα περίπου νωρίτερα, ανακοινώθηκε η επίσημη εφαρμογή Vine, εχθές είδαμε το Instagram ενώ ακολούθησε και το Waze.

Ο Todd Brix, γενικός διευθυντής του τμήματος Windows Apps και Store της Microsoft λέει ότι όσο αφορά στις εφαρμογές, η πλατφόρμα έφτασε σε σημείο “κρίσιμης μάζας”.

Πιο συγκεκριμένα, ο Brix είπε ότι από τις κορυφαίες 25 εφαρμογές στα iOS και Android, το 85% υπάρχει στα Windows Phone, και από ότι καταλαβαίνουμε εμείς το υπόλοιπο 15% αφορά σε εφαρμογές της Google.

Επίσης αναφέρει ότι οι εκδόσεις των εφαρμογών στα Windows Phone έχουν καλύτερη βαθμολογία αξιολόγησης από ότι οι ίδιες εφαρμογές στο iOS με τις βαθμολογίες να κυμαίνονται μεταξύ 3.6 και 3.8 με άριστα το 5 για την περσινή χρονιά.

Όσο αφορά στους καθαρούς αριθμούς, αναφέρει ότι στοApp Studio έχουν ξεκινήσει 175.000 νέα app projects τους τελευταίους δύο μήνες ενώ το Windows Phone Store σημειώνει 10 εκατομμύρια downloads την ημέρα, ενώ ο μέσος χρήστης Windows Phone έχει στο κινητό του 65 εφαρμογές, που είναι περισσότερες από τις 42 που είχε πέρυσι.

Windows Phone, Microsoft, το 85% των top apps στα iOS και Android βρίσκονται στα Windows Phone

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tasos

Αυτο με τις 65+ εφαρμογές ισχύει και εγώτόσες έχω……..όσο αναφορά τα apps της google νάναι καλά τα 3rd party apps που κάνουν καλά τη δούλεια τους. Μεγάλη όθηση έδωσε η Nokia που πρωσοπική γνώμη, πιστεύω θα μίνει ως brand στα windows phone κινητά, δεν αγόσε τσάμπα η Microsoft τα δικαιόματα για το ονομά της..άσε που κατέχει το 90% των windows phone παγκοσμίος. Άντε σιγά σιγά έρχονται και πιο πολλές εφαρμογές. #SWITCH 🙂

Γιώργος

Δεν διαφωνώ… Όλα ωραία και καλά… Μόνο που στο store της microsoft πολλές εφαρμογές και παιχνίδια που είναι δωρεάν στις άλλες πλατφόρμες εδώ πρέπει να πληρώσεις… Γιατί αυτό;

iceman

και να ηταν μονο αυτο…, (σχετικα με το οτι τις περισοτερες πρεπει να τις πληρωσεις), κατεβαζεις μια εφαρμογη για να αναπληρωσεις υποτιθεται μια ελειψη του κινητου σου αλλα στα wp αυτο δεν γινεται γιατι ειναι κλειδωμενο λειτουργικο και αυτα που μπορει να προσφερει ενας developer ειναι λιγα. ετσι πολλες φορες οι εφαρμογες που κατεβαζεις ειναι ακομα χειροτερες και απο αυτες που ειναι μεσα στο κινητο. μονη λυση ειναι να δωσει πληρη ελευθερια/προσβαση στους developers η ms να φτοιαξουν πληρης εφαρμογες, αξιολογες, ανταξιες των αλλων stores, αλλιως θα συνεχισουν να ειναι πισω απο android-ios αφου εκει παιζεται το παιχνιδι.

tasos

@iceman Αυτό έχει να κάνει κατά κύριο λόγο με το SDK και Visual studio 2012 των windows phone…..πάλι καλά στις 3 Δεκεμβρίου βγαίνει το νεο SDK και Visual studio 2013…..ας δούμε τι νέο θα υπάρχει.

jon

Iceman μη ξεχνας οτι ακομη εξελισσονται τα WP ειναι ενα ομαλο κ σταθερο συστημα κ νομιζω μετα την 8.1 δεν θα εχει κ πολλα να ζηλεψει απο το android.Βεβαια την ελευθερια του android δεν θα τη φτασει ετσι ευκολα.κατοχος κ τον δυο.παρεπιπτοντως παντα κ παντου σταζεις μελι για ms wp k 1020 γιατι ετσι;φιλικα

iceman

πολυ απλα για να γινουν πολυ καλυτερα. εαν δεν τους “κραξεις”, βολευοντε σε οτι σου δινουν μεχρι στιγμης. θελουν “σπρωξιμο”, “ωθηση” εαν θες, να δωσουν οτι καλυτερο στο wp os. μακαρι να γινουν “καλυτερα”!

Sotiris

Πολύ ξεφτίλα η google ούτε καν εφαρμογή για το YouTube δεν έχουν φτιάξει για τα wp. Και όχι μόνο αυτο αλλά και στο ios που υπάρχουν ειναι χάλια. Ειδικά οι κριτικές στο App Store για το YouTube ειναι οι χειρότερες.
Πάντως μπράβο στην ms που κατάφερε να αναπτύξει το wp store.

Gmis

@sotiris νομιζω οτι υπαρχει youtube app σε wp λεγεται hyper for youtube. Παντως συμφωνω η google δεν εχει βγαλει τιποτα σε wp

tech21man

Δεν νομιζω οτι θα ηταν δυσκολο για την google να αναπτυξει ο,τι χρειαζεται για τα wp. Πολυ περιεργο.

65 εφαρμογες δεν ξερω ουτε απο εξω να πω…ουσιαστικες τουλαχιστο. Στην τελικη αν το λειτουργικο ειχε εξαρχης winzip/rar και file manager, (που ουτε το android εχει ακριβως stock) θα τις θεωρησουμε και αυτες εφαρμογες?

Ενα πραγμα που ευχαριστιεμαι στο wp store ειναι οτι απλα εχεις τη δυνατοτητα να δοκιμασεις μια εφαρμογη χωρις να την πληρωσεις. Ακομη και τα καλα παιχνιδια. Ετσι μπορεις να δεις τι ειναι και αναλογως να προχωρησεις η γιατι οχι, να το χορτασεις και να μη το πληρωσεις. Σαμπως ποσα παιχνιδια η δεν ξερω και εγω τι αλλο τα πας εως τελους σε ενα τηλεφωνο.

Aris

Να πούμε ότι φταίνε και οι 2 που δεν έχουμε μια first party λύση για το youtube. Ούτε η google μόνο ούτε η MS. Ο ανταγωνισμός πρέπει να λειτουργεί προς το συμφέρον του χρήστη τελικά. Αλλά είναι λογικό. Η MS έχει το bing που ανταγωνίζεται το google και τώρα με το Smart Search στα Win 8.1, τουλάχιστον στην Αμερική, δεν χρειάζεται να ανοίξεις google, κάνεις search κατευθείαν από το desktop και τέλος. Να γιατί η google δεν υποστηρίζει τις πλατφόρμες της MS και όχι γιατί “That’s not where the users are”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.