Windows Phone Store, Ξεπέρασε τις 170.000 διαθέσιμες εφαρμογές

Ξεπέρασε τις 170.000 διαθέσιμες εφαρμογές το Windows Phone Store για Windows Phone smartphones αποδεικνύοντας ότι οι κόποι της Microsoft αποδίδουν καρπούς στο να πείσουν developers και καταναλωτές να δοκιμάσουν το δικό της οικοσύστημα. Σύμφωνα με τη Microsoft οι 50 πιο δημοφιλείς εφαρμογές είναι διαθέσιμες για τα smartphones με το δικό της λειτουργικο σύστημα.

Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο του 2012 το Windows Phone Store είδε τον αριθμό των apps του να διπλασιάζεται. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο αριθμός των εφαρμογών αυξήθηκε κατά 25.000 μέσα στους 2 πρόσφατους μήνες.

Windows Phone Store 170.000 apps, Windows Phone Store, Ξεπέρασε τις 170.000 διαθέσιμες εφαρμογές

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
gian

άμα microsoft δεν πιάσεις τα χιλιάδες fart buttons και test περιόδου του android/IOS δεν πας πουθενά!!

(άντε ελάτε τώρα να βγάλετε χολή!)

tasos

Πρόσφατα η Microsoft ανακοίνωσε την νεα της υπηρεσία με τίτλο windows phone app studio με την οποία ο κάθε προγραμματιστής μπορεί εύκολα γρήγορα μόλις σε 4 βήματα να φτιάξει εφαρμογή χωρίς να γράψει ίχνος κώδικα……η Microsoft ανακοίνωσε πως μέσα σε 48 ώρες δημιουργήθηκαν πάνω από 70.000 εφαρμογές και αυξάνονται συνεχώς μέρα με τη μέρα.

christos

Τα windows phone 8 για μένα είναι ότι καλύτερο σε κινητό επικοινωνίας και εργασίας.

manolis

το Airport Mania 2: Wild Trips υπάρχει για WP8;;;;; όχιιιιιιιι;;;;;; Τότε παραμένω στο iOS..!!!! :p

tasos

Creative studio, cinemagraph, υπάρχουν στο IOS…..όχι, όποτε παραμένω σε windows phone.

sotiris

μια χαρα τα παει η microsoft αλλα δεν εχει τις 50 πιο δημοφιλεις οπως λενε… και αυτη που μου εχει στοιχισει πιο πολυ ειναι το instagram…

Λευτέρης

Instagram και για ένα μέσο χρήστη τα windows phone πετάνε….

tolkιen

ΟΚ κι εγω Nokia Lumia 925 εχω. Εμενα μου αρεσει το λειτουργικο αλλα ΟΚ μην λεμε και υπερβολες, απο apps – games δεν λεει και πολλα (ακομη τουλαχιστον). Παντως αυτο που πιστευω αφανταστα ειναι οτι μονο η Nokia κανει δουλεια στα WP8.
Παντως σε σχεση με το iOS τα προγραμματα ή παιχνιδια ειναι πολυ ακριβοτερα. Και το κυριοτερο που μου σπαει τα νευρα ειναι οτι για να βγει καποιο update σε καποιο παιχνιδι ή προγραμμα αντιστοιχα, πρεπει να κανεις ταμα. 🙂 (γι’ αυτο κραταω το iPad που παιχνιδακια εχει πολλα).
Και παλι θα πω παντως οτι η nokia κανει παρα πολυ καλη δουλεια. Και μαλλον στην microsoft πρεπει να κοιταξουν να διωξουν τον τωρινο προεδρο και να μπει κανας αλλος και ας δελεασουν επιτελους τους developers developers developers. 🙂 🙂

manolis

@tasos αυτά που γράφεις είναι εφαρμογές που υπάρχουν ακόμα και στο Symbian ενώ εγώ αναφέρω ένα παιχνίδι ΚΟΛΛΗΜΑ για μένα που δεν υπάρχει σε WP8.. 😉

tasos

6tagram είναι η αντίστοιχη third party εφαρμογή που έχει ελεχθη μέχρι και από την ίδια την ομάδα του instagram ……αρα powered by instagram….οσο για τα update στις εφαρμογές θα είναι πλέον αρκετά πιο συχνά γιατί η Microsoft ανακοίνωσε στους developers πως αν οποιαδήποτε εφαρμογή σύμφωνα με τους χρήστες έχει πρόβλημα….αν δεν υπάρξει update που θα βελτιώσει τη χρήση σε διάστημα το πολύ 90 ημερών θα διαγράφονται από το marketplace χωρίς προειδοποίηση

Νικος

Οποιος εχει windows phone κινητο μπορει να κατεβασει το app suggestion box της microsoft. ειναι μια εφαρμογη στην οποια οι χρηστες θετουν τις ιδεες τους για βελτιωσεις του λειτουργικου και δινετε ψηφο , η Microsoft βλεπει τι εχει αρκετη ζητηση και ισως ενσωματωσει με καποιο update καποια απο αυτα…μπορειτε να γραψετε και σεις δικιες σας βελτιωσεις αρκει να μην εχουν ξανα ειπωθει ή ειναι πληρη αντιγραφη αλλου λειτουργικου. απο προσωπικη μου χρηση εδω και ενα μηνα με το lumia 920 ειναι μονο θετικες…μερικες ελλειψεις μπορει να με ξενιζουν αλλα δε με απογοητευουν γιατι ξερω πως θα μπουν σε μελλοντικο update στανταρτ…απο apps παλι δε μου λειπει τιποτα , εχω τα παντα που ειχα στο galaxy s3 μου (instagram δεν με ενδιεφερε ποτε)… η αισθηση της απαλοτητας και της κυλισης σε οτι και αν κανεις ειναι αυτο που δεν συγκρινεται με τιποτα…κατι που δε το νιωσα ποτε με android…στο κινητο υπαρχουν 70 apps μεχρι στιγμης και μπαινω απο την μια στην αλλη αστραπιαια.. ενας μεσος χρηστης μπορει να βρει τα παντα…facebook,twitter,foursquare,youtube,skype,whatsapp,viber,rss reader, gps!,office! ενσωματωση διαφορετικων email accounts, ebay,amazon,vimeo, evernote, imdb, apps για τραπεζες, tunein, greek radio, shazam, soundcloud….κλπ….και το αναφερω γιατι εχω κουραστει να ακουω τα wp8 δεν εχουν apps και… Συνέχεια »

sotiris

@tasos αν ψαξεις στο google και διαβασεις τα αρθρα θα δεις οτι το instagram διαγραφει τις φωτογραφιες που ανεβαινουν απο third party εφαρμογες των wp8…

tasos

Ναι από το instance,2instawithmassivelove etc όχι όμως από το 6tagram του Rudy huyn που χακαρε την ασφάλεια του instagram…..ασε που το ιδιο το instagram εδωσε την συγκατάθεση του για την συγκεκριμένη εφαρμογή…..ψαξτω λίγο.

sotiris

ευχαριστω για την πληροφορια, θα το κατεβασω το 6tagram.

demon

Wp οτι και να κανουν ειναι για πεταμα γι αυτο και εχει κολλησει στο 3%, ας κανουν πρωτα τα βασικα που κανουν ακομα και τα χαζα τηλεφωνα ας δωσουν λιγακι ελευθερια και μετα το συζηταμε, μεχρι τοτε android που μας καλυπτει απολυτα!

stavros1211

Άντε και στις 200.000 σύντομα!

demon

Wp οτι και να κανουν ειναι για πεταμα γι αυτο και μενει κολλημενο στο 3%,ας κανουν πρωτα οτι κανουν ακομη και τα χαζα τηλεφωνα ας δωσουν λιγακι ελευθερια και το ξανασυζηταμε, μεχρι τοτε android που μας καλυπτει απολυτα!

tasos

@demon ….τι εννοείς μας καλύπτει απόλυτα…..ΣΕ καλύπτει….μη με βάζεις στην ίδια κατηγορία με εσένα…γιατί εμένα δεν με κάλυψε .

demon

tasos εσυ εισαι μεσα στο 3% εγω ειμαι μεσα στο 70 και κατι των ευχαριστημενων με το android!

christos

Αυτοί που κατηγορούν τα wp8 δεν έχουν δουλέψει ποτέ τηλέφωνο με αυτό το λειτουργικό.
Φαντάζομαι επίσης πως είναι παιδιά στην εφηβεία τους.

stavros1211

Στο 70% του Android μετράει και η γιαγιά μου με ενα Samsung Galaxy Y φίλε demon…;

stratos

το WP κινητό με 512 ram φυσάει. Στα android παντως εγω δεν ξερω καποιο κινητό που να είναι smouth με 512 ραμ. Επίσης προσπαθήστε να καταλάβετε πως τα WP ξεκίνησαν πρόσφατα την καριέρα τους ενώ τα ανδροιδ παιζουν στον χώρο εδώ και 2-3 χρόνια, λογικό ειναι να υπάρχουν περισσότερες εφαρμογές-σκουπίδια στα android. Οι εφαρμογές που υπάρχουν στο windows market place νομίζω πως καλύπτουν τις ανάγκες όλων μας.

stratos

τωρα που το θυμήθηκα. Οσοι αγοράζουν android κινητό δεν σημαίνει πως είναι ευχαριστημένοι από αυτό το λειτουργικό, φίλε demon. Κάνεις σαν τα παιδάκια στο δημοτικό, ”εγώ είμαι με τους πολλούς, εσεις καθίστε με τους λίγους”

demon

stratos επειδη το λες εσυ δεν σημαινει οτι ειναι και ετσι, εχω δοκιμασει wp και δεν μου αρεσε τι να κανουμε τωρα δεν ειναι υποχρεωτικο να μου αρεσει οπως δεν αρεσει και στην συντριπτικη πλειοψηφια του κοσμου, το 70%κατι περισσοτερο θα ξερει απο το 3% και εμιστευεται το android, δικαιωμα σας να σας αρεσουν τα wp αλλα πρεπει να καταλαβετε οτι υπαρχουν πολυ περισσοτεροι που δεν τα θελουν και αυτοι ειναι που καθοριζουν την αγορα.οσο για μενα χρησιμοποιω εδω και δυο χρονια ενα ταπεινο ιideos x5pro και δεν ξερω τι θα πει lag και restart οπως λετε καποιοι ελλειψει αλλων επιχειρηματων!

lena

Ενα πληκτρολογιο της προκοπης θα βγαλουν ποτε?

iceman ( the legend )

demon εισαι σιγουρος οτι η συντριπτικη πλειοψηφια του κοσμου τα εχει δοκιμασει και δεν τους αρεσει?
οσο για το ideos……. ειχα το 4Χ και οταν του εβαζα ενα βαρυ wallpaper με εναν (μαλλον) βαρυ launcher τα επεζε…
δεν ειναι τυχαιο που το φωναζουν lagdroid και crapdroid……
το android ειναι ή smart device (γιατι phone παυει να ειναι) με LAG, ή fluid phone (αν δεν το δουλευεις σαν smart)
λενα το πληκτρολογιο των WP ειναι εξαιρετικο, οκ λειπει το swipe αλλα τουλαχιστον προσωπικα δεν το χρησιμοποιουσα.

ασχετο, παρατηρω στο 820 μου οτι αν στο πληκτρολογιο πατησω ενα πληκτρο και ενω συνεχίζω να το παταω πατησω ενα αλλο, γραφει και τα 2 κανονικα… απιστευτα βολικο για γρηγορη πληκτρολογιση.
οποια συσκευη ειχα σε android δε θυμαμαι να το κανε, μπορειτε να δοκιμασετε να μου πειτε οσοι εχετε android? και σε iphone ενα τεστ please 🙂

iceman

δεν θα μεινω στις εφαρμογες, αλλα στο τι πρεπει να διορθωθει στο ιδιο το λειτουργικο. δεν νοειτε ας πουμε να υπαρχει μια ενιαια ενταση ηχου! να θες να αυξομειωσης την ενταση της μουσικης ή του βιντεο και να αυξομειωνεται μαζι και η ενταση ηχου της εισερχομενης κλησης. ringtones, θα επρεπε να μπορεις να τα επιλεξεις απευθειας απο τη μουσικη βιβλιοθηκη και οχι μονο προσθετοντας τα στο φακελο ringtones απο τον υπολογιστη. λοιπει εμφατικα ενα πραγματικο multitasking και ενας file manager, και παλι χρειαζεσαι υπολογιστη, στη μουσικη δεν μπορεις να διαμορφωσεις τις playlists που δημιουργεις, π.χ. αλλαγη σειρας κομματιων, αφαιρεση κομματιου, κ.τ.λ.π, παρα μονο με τη χρηση και παλι υπολογιστη. ακουστικα, για οποιον ηταν συνηθισμενος στα ακουστικα των symbian nokia, τα ακουστικα των lumia ειναι τραγικα, αφου δεν εχουν πληκτρα διαχειρησης ηχου και μουσικων κομματιων – σταθμων ραδιοφωνου. μπαταρια, δεν υπαρχει live tile που να κανει update το ποσοστο της τουλαχιστων ανα μιση ωρα. θα μπορουσε η nokia βεβαια να δωσει live tile μπαταριας με live ενημερωση της μπαταριας. θα μπορουσα να γραψω ενα κατεβατο ακομα. θελει πολλη δουλεια το wp os, και δυστηχως παει με ρυθμους χελωνας. αντε να δουμε τι θα διορθωσουν με την GDR3.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Software

Η GitHub απολύει το 10% του προσωπικού της

Η GitHub, πλατφόρμα software collaboration, μπαίνει στον “χορό” των απολύσεων και περικόπτει το 10% του προσωπικού της.

Smartphones Samsung Software

Samsung: Το λογισμικό Good Lock επεκτείνεται σε πολλές χώρες

Τέλος φαίνεται να μπαίνει στα παράπονα αρκετών χρηστών της Samsung για την αποτυχία πρόσβασης στην σουίτα εφαρμογών Good Lock, που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μέρη σχετικά με τη χρήση των συσκευών Android της εταιρείας.

Smartphones Google Google Pixel Software

Google: Βελτιώνει τους χρόνους εγκατάστασης ενημέρωσης λογισμικού στα Pixel

H Google προχωρά στην βελτίωση του χρόνου εγκατάστασης των ενημερώσεων λογισμικού στα Pixel, που πλέον χρειάζονται λιγότερο συνολικό χρόνο διακοπής λειτουργίας.

Internet Metaverse Software

Metaverse: Ξοδεύονται δισεκατομμύρια για την αγορά εικονικής γης

Σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν δαπανηθεί σε εικονική γη τους τελευταίους 12 μήνες, καθώς άνθρωποι και εταιρείες αγωνίζονται για να αποκτήσουν έδαφος στο Metaverse.