IDC: Το WP θα αναπτύσσεται ταχύτερα από Android και iOS

Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων IDC, το Android θα κατέχει το 79.4% της παγκόσμιας αγοράς μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου. Με 1.14 δισεκατομμύρια συσκευές που αναμένεται να αποσταλούν το 2015, οι ειδικοί της IDC περιμένουν το Android να σημειώσει αύξηση κατά 8.5 %. Το iOS έρχεται δεύτερο με 16.4%, με τις αποστολές να υπολογίζονται σε 237 εκατομμύρια συσκευές.

Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν άνοδο του iOS κατά 23% για τη χρονιά που διανύουμε. Όσον αφορά στο Windows Phone έχει τον μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης για το 2015 με άνοδο που υπολογίζεται στο 34.1%. Το Windows Phone θα καταλάβει, σύμφωνα με τις προβλέψεις, το 3.2% της αγοράς με 46.8 εκατομμύρια συσκευές να αποστέλλονται φέτος.

Πως θα είναι όμως το μέλλον για κάθε λειτουργικό σύστημα; Η IDC προβλέπει ότι το 2019 θα αποσταλούν 1.5 δισεκατομμύρια Android συσκευές το οποίο θα δώσει μερίδιο αγοράς 79%. Επίσης ο αριθμός των συσκευών δείχνει ότι το Android θα αναπτύσσεται κατά μέσο όρο κάθε χρόνο περίπου 7.5% για τα επόμενα 5 χρόνια. Το 2019 το iOS θα καταλαμβάνει το 14.2% της αγοράς και η Apple θα αποστέλλει περί τα 274.5 εκατομμύρια συσκευές και θα έχει ρυθμό ανάπτυξης 7.3% για κάθε χρόνο.

Τέλος το Windows Phone θα δει το μερίδιο αγοράς του να ανεβαίνει στο 5.4% το 2019 σύμφωνα με την IDC. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αποστολή 103.5 εκατομμυρίων συσκευών και ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 24.3%, ο οποίος είναι κατά πολύ ανώτερος από τους ανταγωνιστές.

Φυσικά πρέπει να αναφέρουμε ότι όλα αυτά είναι προβλέψεις της IDC βασισμένες πάνω σε κάποιο οικονομικό της μοντέλο και η πραγματικότητα μπορεί να διαφέρει αρκετά.

IDC: Το WP θα αναπτύσσεται ταχύτερα από Android και iOS, IDC: Το WP θα αναπτύσσεται ταχύτερα από Android και iOS

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikmour

Λογικό είναι αφού τα wp έχουν μερίδιο στο 3,2 %. όποια αύξηση θα φαντάζει μεγάλη. Τα άλλα δύο os έχουν τελματώσει.

Πέτρος Π

Ανάλυση χωρίς κανένα υπόβαθρο και ουσία… Σε έναν τομέα που αναπτύσσεται με αλματώδεις ρυθμούς όπως είναι η κινητή τηλεφωνία, δεν μπορείς να κάνεις ασφαλείς προβλέψεις σε τόσο μεγάλα διαστήματα… Ούτε καν σε ένα χρόνο δεν μπορείς να ξέρεις πως θα πάνε τα πράγματα, πόσο μάλλον το 2019!! Όλα τα “στοιχεία” αυτής της μελέτης είναι απλές εικασίες, ούτε καν άξιες σχολιασμού!!

thanoik34

Πάντως όσοι δεν έχουν δουλέψει τα Windows χάνουν,μέχρι και εγώ τα τρολαρα συνέχεια πρων χρήστης Samsung duos,LG optimus,nexus 4 ,nexus 5

Darth

λογικό είναι, το Android έχει φτάσει σε ένα βαθμό πλυροτιτας (άσχετο που το σιχαίνομαι λόγο Google αυτή είναι η αλήθεια), το wp θα έλεγα είναι σε ένα στάδιο που πρέπει να αναπτιχθη για να καλύψει τα κενά του

Alex

Όλα αυτά τα στατιστικά είναι εντελώς στον αέρα και αβάσιμα.
Δεν ξέρουμε καν πως θα είναι τα W10m και μιλάμε για το 2019?!

Επίσης η MS ανακοίνωσε ότι όλες οι υπηρεσίες της θα είναι διαθέσιμες σε
όλα τα τηλέφωνα (Windows 10, iOS και Android), οπότε άμα τα W10m δεν είναι κλάσεις
ανώτερα απο τα W8.1 (που είναι ο μαέστρος της ευχρηστίας),
δεν θα προτιμήσουν νέοι χρήστες αυτό το λειτουργικό…

Και εγώ ήμουν χρήστης αντροϊντ (απο το 1.6 εως το 4.4.2) και έχω μετακομίσει εδω και κανένα χρόνο στα Windows και πραγματικά χαίρομαι να τα χρησιμοποιώ :Ρ
Επίσης έχω δει οτι πλέον κάνω πιο ουσιώδη πράγματα με το τηλέφωνο και προπαντός πιο γρήγορα. Έχει μετατραπεί απο σκ*τολοϊδι για να περνάει η ώρα σε εργαλείο που με βοηθάει σε ότι κάνω!

lefteris t.

@thanoik34 έχω δουλέψει wp κ δν μ άρεσε καθόλου! 2 μήνες και είχα lumia 930 κ εκτός από κάμερα δν είχε Τπτ αλλο καλό να προσφέρει!

Sotiris

Κλασικό άρθρο που χρυσώνει το χάπι για την πλήρη αποτυχία ενός ανάπηρου λειτουργικού το οποίο δεν προσφέρει τπτ παραπάνω από τον ανταγωνισμό και απλά τυγχάνει να προσφέρεται σε συσκευές με καλή κάμερα η οποία δεν αποτελεί στοιχείο του λειτουργικού. Άδειο,βαρετό, μη παραμετροποιήσιμο με smooth transitions που εκτελούνται ομαλά λόγω… κενότητας και ανύπαρκτου multitasking.

tom

Φιλε Sotiris μαλλον δεν εχεις ασχοληθει καθολου με τα windows phone.τα περι αναπηριας του λειτουργικου ξεχνιουνται με τα windows 10.οσο για την καμερα πχ στο δικο μου lumia 930 με μια σημαντικη αναβαθμιση8.1ν 8.1 η καμερα τραβαει βιντεο 4k,εχει rich capture κτλ που δεν εχω δει να αναβαθμιζεται η καμερα σε αλλο λειτουργικο με μονο ενα update.πιο βαρετο απο το iOS δεν υπαρχει σου υπενθυμιζω.τωρα για το multitasking εισαι εντελως ανιδεος.

forneverarrow

Το έχω γράψει και θα το ξαναγράψω: η οποία εντυπωσιακή ανάπτυξη του WP δυστυχώς θα βρίσκει τοίχο λόγω του πάμφτωχου store. Είχα κάθε πρόθεση να παραμείνω στο WP αλλά όταν είχα την ανάγκη μιας συγκεκριμένης εφαρμογής για τη δουλειά μου (2GIS για όσους ασχολούνται με πωλήσεις και κινούνται όλη μέρα σε πελάτες), απλά υπήρχε “μόνο” για Android και iOS! Και επανερχομενος στον κόσμο του Android συνειδητοποίησα ότι ακόμα και οι μέχρι πρότινος αποκλειστικές εφαρμογές της MS είναι πιο καλές στην πλατφόρμα της Google (λέγε με HERE maps)!

Σίγουρα είναι σε καλό δρόμο σαν λειτουργικό, αλλά η καθημερινότητα ενός smartphone user στιγματίζεται περισσότερο από την εμπειρία χρήσης των apps παρά του λειτουργικού.

Όσο για την εκτίμηση, λογικό να αναπτύσσεται ταχύτερα το WP εφόσον τα άλλα δύο έχουν πλέον ωριμάσει.

Ιωάννης jb

Το store είναι μια χαρά!!! εντάξει κάποια πράγματα δε τα βρίσκεις αλλά για τον μέσο χρήστη είναι μια χαρά!!!
Νομίζω το πρόβλημα δλδ προβλήματα είναι άλλα!
Μπορεί να λυθούν με την επερχόμενη αναβάθμιση λογισμικού, δλδ μακάρι να λυθούν γιατί θα κάνει καλό στον ανταγωνισμό!!!!
Ρε σεις σαν να έχουν εξαφανιστεί οι φαν των wp????
Που πήγατε ρε παιδιά βγείτε απ’τα καβουκια σας να πούμε καμιά κουβέντα!!!
χιχιχι!!!!

Sotiris

Επειδή είμαι ανίδεος, περιέγραψε μας, Tom, το multitasking των wp. Επίσης εξήγησε μας ποιά notes των windows 10 έχουν ουσιαστικές αλλαγές που θα σταματήσουν την αναπηρία του λειτουργικού. Οι κοινές εφαρμογές με το windows market στο pc? Έχει βάλει κανείς αυτές τις εφαρμογες στο pc του; Απλά απαράδεκτες.

Alexandros

Παιδιά αυτός ο sotiris έχει πρόβλημα..μην ασχολείστε μαζί του

nikmour

@forneverarrow μπήκα στο windows store και βρήκα επτά εφαρμογές για αυτό που λες. Οι περισσότερες ήταν για Ρωσία και Κίνα. Μετά μπήκα και στο store του android και βρήκα 9 εφαρμογές οι οποίες ήταν επίσης για Ρωσία και Κίνα όπως και μία για Κύπρο. Ορισμένοι ξεχνάτε ότι έχουμε και εμείς συσκευές android.
@Ιωάννης jb μας τα έχετε πρήξει για αυτό σταματήσαμε να ασχολούμαστε.
Τέλος η εμπειρία χρήσης εγώ προσωπικά για τις android συσκευές (εκτός από flagships) την βρίσκω πραγματικά επίπονη. Τι να κάνω το multitasking αν για να ανοίξει η άλλη εφαρμογή κάνει μία ζωή (@sotiris).

nikolasx

τα windows 10 απλα θα ειναι το μεγαλο comeback της Microsof για τα καλα. οχι οτι δεν το εχει κανει, αλλα με τα W10 θα ειναι η μεγαλη κινηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.