Το Windows Store ξεπερvάει τις 10.000 εφαρμογές παγκοσμίως

Μόλις χθες είχαμε την κυκλοφορία της τελικής έκδοσης του Windows 8 στη χώρα μας και ακόμη δεν έχουμε μάθει πόσες είναι ακριβώς στον αριθμό οι εφαρμογές στο Windows Store. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα WinAppUpdate, αυτές πρόκειται σήμερα ή αύριο να ξεπεράσουν τον αριθμό των 10.000 σε παγκόσμιο επίπεδο, από τις οποίες ένα ποσοστό περίπου 88% αφορά τις δωρεάν εφαρμογές. Ο προηγούμενος αριθμός δεν αφορά τα desktop apps, τα οποία δε λειτουργούν σε Windows RT.

, Το Windows Store ξεπερvάει τις 10.000 εφαρμογές παγκοσμίως

Σε τοπικό επίπεδο, πρώτο έρχεται το Windows Store στην Κίνα έχοντας περίπου 5.553 εφαρμογές, δεύτερο έρχεται το Windows Store στην Αμερική έχοντας περίπου 5.179 εφαρμογές και όλα τα υπόλοιπα Windows Stores λέγεται ότι έχουν μεταξύ 4.000 και 5.000 εφαρμογών.

Είναι σίγουρο πως η επιτυχία του Windows 8 θα εξαρτηθεί από τον αριθμό και την ποιότητα των εφαρμογών στο Windows Store, καθώς οι χρήστες έχουν εξοικειωθεί πλέον σε μεγάλο βαθμό με εφαρμογές σε smartphones και tablets. Οι 3.751 μέχρι στιγμής προγραμματιστές του Windows Store, φαίνεται πάντως να το έχουν πάρει στα σοβαρά το θέμα.

Πηγή

Θοδωρής Κονσούλας

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nerven

Τρελές επενδύσεις από την microsoft στο store. Έχει σκοπό να πατήσει γερά εκεί.

azriel84

Μέχρι τις 600-700 χιλιάδες του Google Play και του App store έχουν να επενδύσουν ακόμα…..

Shadow

@azriel

Δεν μιλαμε για κινητα. Για tablets μιλαμε ή κανονικους Υπολογιστες. Το μεν Play Store παιζει να το περασε ηδη (που λεει ο λογος) η Microsoft αφου δεν υπαρχουν πολλες εφαρμογες για Tablets. Για την Apple ειναι αλλο θεμα αφου εχει πανω απο 250.000 εφαρμογες μονο για το iPad.

bagelismar

παιδια εγω που εχω τα win 8 enterprise εδω και καμια βδομαδα στο store δεν παιζει να εχει πανω απο 30 εφαρμογες…..

PiXel

@bagelismar: Πιθανώς γιατί έχεις ελληνικό Live ID. Πήγαινε στον Πίνακα Ελέγχου->Clock, Language and Region κάνε κλικ στο Region και στην καρτέλα Location βάλε United States. Έτσι θα έχεις πρόσβαση στο αμερικάνικο store. To δεύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι έχοντας ανοιχτό το Store, να πας στις ρυθμίσεις του (μέσω της Charm Bar) και στο Preferences να τσεκάρεις να είναι και οι δυο επιλογές ανοιχτές. Υποθέτω πως είσαι συνδεδεμένος στο ελληνικό Store που αυτή την περίοδο δεν έχει σχεδόν τίποτα, ενώ μ’ αυτά που σου είπα πάνω θα βγάλεις όλες τις εφαρμογές.

PiXel

Στο προηγούμενο σχόλιό μου, για τις επιλογές του Store ήθελα να γράψω πως πρέπει να είναι *ΚΛΕΙΣΤΕΣ*.

tolkιen

Ρε azriel84 τωρα βγηκαν. Ασε το φαρμακι. Ολα τα λειτουργικα καποια αρχη εχουν.
PiXel κανεις μεγαλο λαθος που λες στον bagelismar οτι πρεπει να αλλαξει region. Εμενα στο ελληνικο ειναι και ειναι γεματο εφαρμογες. Ειτε πληρωτες ειτε δωρεαν.

Michael

tolkien αλαξε το region και θα δεις 😉

Πέτρος Π

@azriel : Το θέμα δεν είναι μόνο η ποσότητα αλλά κυρίως η ποιότητα και η χρησιμότητα… Τι να τις κάνεις τις 600 χιλιάδες εφαρμογές όταν οι μισές είναι σαχλαμάρες και υπάρχουν και αρκετές χιλιάδες ιοί !!?

Haduuken!

Ασχετο τωρα, το περιοδικο το Pixel το θυμαται κανεις? Ποπο εποχες.

Κώστας Βλαχάκης

Pixel, Sprite. Έχω κρατήσει μερικά τεύχη 🙂

LambrosN

Μιλαμε για κανονικους υπολογιστες. Καμια σχεση με το Play Store ή το iOS Store για iPhone. Ειναι παρομοιο με το Appstore του Lion. Οποτε μην τα συγχεουμε. Οι 10.000 ειναι παρα πολυ καλο νουμερο για App σε υπολογιστη.

bagelismar

@PiXel Φιλε σε ευχαριστω πολυ επιτελους βρηκα πανω απο 30 εφαρρμογεςςς!!!!! 😀

Haduuken!

Τα κράτησες έ? Μια μέρα θα σε κάνουν πάμπλουτο!

nikolas05

εχω τα windows 8 pro (τα αυθεντικα) αλαξα την τοποθεσια και εβαλα Αμερική και διχνει περισσοτερες εφαρμογες ΠΡΙΝ ομως μπω στην καθε κατηγορια, οταν μπω, μου βγαζεις τις ελληνικες παλι… ξερει κανεις τι να κανω αλο οταν παταω μεσα καποια κατηγορια να εμφανιζοντε και αλες εφαρμογες μεσα?

nikolas05

λοιπον το εκανα το βρηκα!!! πςςςςςςς χαμος απο εφαρμογες!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Software

Η GitHub απολύει το 10% του προσωπικού της

Η GitHub, πλατφόρμα software collaboration, μπαίνει στον “χορό” των απολύσεων και περικόπτει το 10% του προσωπικού της.

Smartphones Samsung Software

Samsung: Το λογισμικό Good Lock επεκτείνεται σε πολλές χώρες

Τέλος φαίνεται να μπαίνει στα παράπονα αρκετών χρηστών της Samsung για την αποτυχία πρόσβασης στην σουίτα εφαρμογών Good Lock, που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μέρη σχετικά με τη χρήση των συσκευών Android της εταιρείας.

Smartphones Google Google Pixel Software

Google: Βελτιώνει τους χρόνους εγκατάστασης ενημέρωσης λογισμικού στα Pixel

H Google προχωρά στην βελτίωση του χρόνου εγκατάστασης των ενημερώσεων λογισμικού στα Pixel, που πλέον χρειάζονται λιγότερο συνολικό χρόνο διακοπής λειτουργίας.

Internet Metaverse Software

Metaverse: Ξοδεύονται δισεκατομμύρια για την αγορά εικονικής γης

Σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν δαπανηθεί σε εικονική γη τους τελευταίους 12 μήνες, καθώς άνθρωποι και εταιρείες αγωνίζονται για να αποκτήσουν έδαφος στο Metaverse.