Windows XP, Μαζί σας μέχρι το 2014, μετά γεια χαρά!

Η υποστήριξη των παλιών γνώριμων Windows XP σταματά επίσημα στις 8 Απριλίου 2014, δηλαδή σε δύο χρόνια από τώρα. Το λειτουργικό που κατάφερε να είναι καλύτερο από τον άμεσο αντικαταστάτη του (ναι, τα Vista εννοούμε, όχι τα 7 φυσικά!) είχε ξεκινήσει να μπαίνει σε συστήματα από τις 24 Αυγούστου του 2001 και σύμφωνα με τα στοιχεια της Gartner για τον Ιούλιο του 2011, είχε φτάσει να έχει ακόμα και σήμερα 68 εκατομμύρια χρήστες στον κόσμο.

Σε μια πιο πρόσφατη έρευνα της Gartner, η οποία αφορά στον Μάρτιο του 2012, αποδείχθηκε ότι το 79% των business desktops και το 45% των notebooks έτρεχε XP. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αναλυτές πιστεύουν ότι το 4% των συστημάτων που έχουν XP θα συνεχίσουν να το λειτουργούν και μετά την επίσημη λήξη της υποστήριξής τους από την Microsoft.

, Windows XP, Μαζί σας μέχρι το 2014, μετά γεια χαρά!

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Konstantinos

Πραγματικά δεν βρίσκω λόγο να τα έχει κανείς. Εγώ είμαι σε pentium 4 τα 7 και φυσάνε.. Φυσικά με 4 gb ram

panagiotis

εγω θα συνεχισω να τα χρησιμοποιω τα παραθυρα γιατi ειναι πολυ απλα στην χρηση τους.μπορει τα 7 να ειναι καλυτερα αλλα προτιμω τα xp.

Alex

Εγώ πάλι δε βρίσκω λόγο να τα αλλάξει κάποιος που τα έχει και δεν έχει κάνει αναβάθμιση που να απαιτεί τα 7άρια.

Χρήστος Κ.

όσοι ασχολούνται περισσότερο με την τεχνολογία και συγκεκριμένα με τους υπολογιστές, θα βάλουν τα 7 (ή τα 8 μόλις βγουν)…Αλλιώς θα μείνουν στα xp επειδή δεν ξέρουν τι παραπάνω τους δίνουν τα καινούργια.

Michael

Nooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!

Φίλιππος

Εγώ νομίζω οτι παρόλα αυτά τα xp θα συνεχισουν να χρησιμοποιουνται σε μεγαλυτερο ποσοστο γιατί είναι απλό και αξιόπιστο λειτουργικό

dimitris91

Το καλυτερο λειτουργικο ever!! αν ειχα 4gb ram και οχι 1gb, θα τα πηγαινε τρεχοντας…και με pentium4 του 2004!!

Panos7GR

Τα Windows XP είναι από τα καλύτερα, σταθερά και αξιόπιστα λογισμικά που έχουν βγει. Εγώ τα έχω και τα χρησιμοποιώ στον υπολογιστή που έχω σπίτι και προς το παρών δεν νομίζω να τα αλλάξω. Τα Vista ήταν η μεγαλύτερη πατάτα που βγήκε! Σκέτη απογοήτευση!
Υπέροχα και καλοδουλεμένα τα Windows 7, με πολλές δυνατότητες (τα χρησιμοποιώ, επίσης, στο laptop που έχω για να κάνω τις εργασίες μου) αλλά τα XP θα μείνουν αξέχαστα σε πολλούς. Μια 10+ περάσαμε πολλοί με αυτά.

makis88

Καλά ήταν τα xp, τα είχα χρόνια αλλά έχουν γεράσει πλέον και δεν συγκρίνονται με τα 7! Τα 7άρια τρέχουν άνετα και σε πιο παλιά συστήματα, τα έχω δοκιμάσει σε pentium4 με 1,5 gb ram(32bitη εκδοση) και πάει απροβλημάτιστα (αρκεί να απενεργοποιηθεί το aero)!

Δημητρης

Ενα λειτουργικο του 2001, το 2012, ποσο μαλλον το 2014 μοιαζει με δεινοσαυρο. Επρεπε ηδη να το ειχαν αποσυρει. Ολα τα λειτουργικα απο τα xp και μετα ηταν καλα και σταθερα και στην τεχνολογια δε χωρανε συναισθηματισμοι. Μονο μπροστα μπορουμε να παμε.

Γιώργος Ταγαρας

Εχετε αναρωτηθεί όμως καποιους μεγάλους σε ηλικια να τους βγάλεις τα xp και να τους πεις τώρα μάθε τα windows 7. Πιστευω πως δύσκολα αυτοι εξελίσσονται…

Γιάννης

Πειτε μου συλληπητηρια!Σας γραφω απο Vista PC.
Ειμαι απο τους τελευταιους με Vista πιστευω…
Να το δωσω στο τελος το PC μου στο κρατος να το βαλει στο μουσειο Φυσικης ιστοριας….:(

Haduuken!

Γιάννη βάλτου ubuntu, θα τα δέις όλα.

Kostas

Ακόμη τα υποστηρίζουν τα XP??? Πόσες φορές αναβλήθηκε η ημερομηνία που θα σταματούσαν; Αξέχαστο OS πάντως. Αλλά οκ τα 7 είναι άξιος αντικαταστάτης (εσκεμμένα “ξεχνάω” τα Vista :P)

Παναγιωτης

Εγω την προηγουμενη εβδομαδα εβγαλα τα win7 και εβαλα 8consumer preview και αν και αυτα φυσανε θεωρω οτι τα xp αποτελεσαν ενα πολυ σπουδαιο λογισμικο για την ιστορια της microsoft και χωρις πολλα κολληματα και θεωρω οτι θα χρησιμοποιηθουν περισσοτερο απο 4% μετα το 2014.

tech21man

Αναλυση της …

Ωραιοτατο παραδειγμα φιλου που εχει 18 υπολογιστες με απο ολα (τα παραθυρα) μεσα, εκτος απο τα 8, στο εργαστηριο του. Καποια μηχανηματα εχουν eeprom η οποια μπορει μονο να συνεργαστει με…συγκεκριμενο OS!!! Εχει αναλυτικα μηχανηματα που χρειαζονται…98. Νομιζω μονο τα me του ξεφυγαν.

Μια χαρα ηταν και τα xp, τα 7 ειναι καλυτερα, αλλα πραγματικα. Τι καινουριο εχουν? Ακομη δυσκολευομαι να το δω. Δεν με νοιαζει αν υποστηριζουν περισσοτερους πυρηνες η και εγω δεν ξερω τι. Η πιο σωστη λειτουργια και σχεδιασμος βεβαια ειναι απο μονο του λογος. Αλλα απο χαρακτηριστικα…μηδεν.

Παρεμπιπτοντως DOSαρα αθανατη με διαφορετικη boot δισκετα για καθε παιχνιδι. Ετσι να μαυριζει η οθονη και να νομιζει ο αλλος οτι χαλασε!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.