Οι fans του Windows 10 Mobile ψηφίζουν για τα apps που λείπουν

Οι χρήστες του Windows 10 Mobile όσον αφορά στα apps, είναι οι λιγότερο ευνοημένοι έχοντας βασικές ελλείψεις σε σύγκριση με τις αντίπαλες πλατφόρμες του Android και του iOS, οι οποίες έχουν πολύ μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά.

Για παράδειγμα, λόγω της διαμάχης μεταξύ Google και Microsoft λόγω των διαφημίσεων, δεν υπάρχει επίσημο YouTube app για την πλατφόρμα (αν και διατίθενται third party YouTube streamers). Επίσης λείπουν άλλα δημοφιλή apps όπως Snapchat και Tinder .

Οι fans του Windows 10 Mobile δημιούργησαν το WishAppList, μια σελίδα όπου προτείνουν εφαρμογές οι οποίες λείπουν από το mobile OS της Microsoft και ψηφίζουν την εφαρμογή που θα ήθελαν να δουν. Οι χρήστες μπορούν να ψηφίσουν ακόμη και τα games που θέλουν στο κινητό τους, αλλά και εφαρμογές που υπάρχουν ήδη, όμως υστερούν από τις αντίστοιχες εκδόσεις για iOS και Android (βλπεπε Instagram beta for Windows 10 Mobile).

Αφού ψηφιστεί κάποια εφαρμογή τότε προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με τον developer και ζητούν την ανάπτυξη του app. Ο λόγος που δεν αναπτύσσουν οι developers εφαρμογές για την πλατφόρμα της Microsoft είναι το μικρό μερίδιο που έχει στην αγορά και δεν τους επιτρέπει να έχουν σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Ωστόσο, αν θέλετε κι εσείς να ψηφίσετε την αγαπημένη σας εφαρμογή μπορείτε να μπείτε στο WishAppList.

windows 10 mobile apps, Οι fans του Windows 10 Mobile ψηφίζουν για τα apps που λείπουν

windows 10 mobile apps, Οι fans του Windows 10 Mobile ψηφίζουν για τα apps που λείπουν

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mixtri

Instagram… και μια σωστή έκδοση του Spotify.
Πραγματικά είναι τραγικές οι εφαρμογές. Αγοράζεις μονοκατοικία στη Βούλα και το κάνεις τσαντίρι.

Darth

Δεν είναι τόσο το ποιες λείπουν, αλλά η ποιότητα η λειτουργικοτιτα να το πω αλλιώς αυτών που υπάρχουν ήδη

Dimitrinho

Λέτε να ψήφισε και ο Χρήστος;

Almir

Εκτος αυτων που λειπουν οπως youtoube , πρεπει να βελτιωσουν κ τη λειτουργικοτητα των εφαρμογών που ηδη υπάρχουν, οπως λεει κ ο Darth…!
Να είναι ποιο αμεσα στην αποδοση, δηλαδη να κανεις ευκολα αυτο που θες μεσα στην εφαρμογή…!!!

Νικος

Ειλικρινα δεν καταλαβαινω την παραπληροφορηση εδω μεσα και το που αποσκοπει αυτο – απο συγκεκριμενους παντα χρηστες – πχ γινεται τοσος ντορος για την αθλια πραγματικα εφαρμογη του youtube, την στιγμη που και στα 3 λειτουργικα υπαρχουνε ΠΟΛΥ καλυτερες και πιο αξιοπιστες εφαρμογες βλεπε tubeHD mutube metrotube κτλ. Ειλικρινα δεν καταλαβαινω προς τι αυτη η παραπληροφορηση – εμμονη και τι συμφεροντα; μπορει να κρυβονται απο πισω Σας ειπε κανενας οτι στους χρηστες windows λειπει εφαρμογη για το youtube η δεν εχουμε να δουμε youtube; Εχετε προσωπικη εμπειρια απο τηλεφωνο windows; Σας ειπε κανενας επισης οτι δεν υπαρχει εφαρμογη για instagram; Μια υπηρεσια που ζητημα να χρησιμοποιουνε 2000 Ελληνες αλλα τεσπα, αφου δεν υπαρχει, αυτο θα ζητησουμε…. να εχουμε να λεμε δηλαδη….

Γιώργος

Αγαπητέ φίλε Νίκο πρώτον αυτό που λες για το instagram δεν ισχύει γιατί το χρησιμοποιούν αρκετές χιλιάδες Έλληνες το instagram και εδώ δεν μιλάμε μόνο για Ελλάδα αλλά για παγκόσμιο επίπεδο ανθρώπων που χρησιμοποιούν Windows Phone . Είχα και εγώ ένα Lumia 735 για 4-5 μήνες … Δεν λέω καλό λογισμικό , λίγο δύσκολο στο να βρεις κάποια πράγματα γιατί μέχρι τα 8.1 ήταν όλα χύμα αλλά οκ με λίγη προσπάθεια ήσουν μια χαρά . Αυτό που ζητάνε οι περισσότεροι πιστεύω είναι η official εφαρμογές και όχι 3rd party γιατί κακά τα ψέματα όλες αυτές που προανέφερες αν δεν αγοραστούν είναι “μισές” στις λειτουργίες τους .

Almir

Γράφω κ παλι ως χρηστης των windows για να πω οτι λείπουν η αντικαθίστανται απο αλλες 3d part εφαρμογες, κάποιες βασικές “επίσημες” εφαρμογες στο windows store, με μονο σκοπο τη βελτίωση της πλατφόρμας αυτης, προς συμφέρον μας ,απο τους developers…!
Θα ήθελα να ρωτήσω το Νικο να μας πει ειλικρινά αν θα εχει στα χερια του ενα κινητό android ας πούμε, ποια εφαρμογή θα χρησιμοποιεί για να βλέπει βίντεο, το metrotube…;;;!!

Νικος

Ολες οσες ανεφερα ειναι δωρεαν. Χρησιμοποιω και android tablet και ειλικρινα δεν εχω βρει το παραμικρο θετικο σε official εφαρμογες και ειδικα στου youtube. Υπαρχει ενα θεμα μονο στην ανανεωση νεων εφαρμογων του store (ειναι παρατημενο 1 χρονο τωρα δεν ανανεωνει τις λιστες) αλλα εφαρμογες κυκλοφορουνε κακονικα και ενημερωνεσε για οτι νεο κυκλοφορει απο ιστοσελιδες. εκει που ειναι για τα πανηγυρια ειναι στο θεμα browser, δεν υπαρχει σοβαρη εφαρμογη. κατα τα αλλα ειναι τελειο; σιγουρα οχι αλλα ελεος με το youtube και το instagram. Αυτο το πραγμα ξεπερναει τα ορια της γραφικοτητας. 99/100 σχολια δεν εχουνε τι να πουνε και λενε για το youtube. ισως το μοναδικο πληρες πραγμα που δεν υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα για εναν χρηστη windows….

Νικος

almir τι εννοεις οταν λες αν θα ειχα στα χερια μου; υπαρχει εστω ενας χρηστης windows να μην εχει στα χερια του το λιγοτερο 4 συσκευες android; εκτος κι αν νομιζεις οτι κατεβηκαμε απο τον αρη. και ναι στο ερωτημα σου οι γνησιες εφαρμογες ειναι ελλιπεστατες σε σχεση με τις τριτες και πολυ πιο – αχρειαστα – πολυπλοκες. τα downloads καθε εφαρμογης τα εχεις κοιταξει η δεν σου λενε τιποτα; ειδικα η εφαρμογη του youtube ειναι οτι πιο αθλιο κυκλοφορει στο marketplace. αν θελεις να κανεις αντιλογο υπαρχουνε επιχειρηματα πολυ πιο σοβαρα, πχ google chrome….

Beholder

Εγώ το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχω με το Shazam και το Soundhound (δεν με νοιάζουν οι κοινωνικές ανοησίες) με το Lumia 950. Το Shazam μονίμως κολάει, και το Soundhound αναγνωρίζει 1 στα 10 που αναγνώριζε στο Android. Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση το θέμα…

tolkien

@Νικος Τι λες τωρα Νικο? Ναι εγω ειμαι Windows mobile 10 user (τωρα 950XL) και ειναι αληθεια οτι λεγονται για τα apps και ποσο ποιοτικα ειναι σε σχεση με τα αλλα 2 λειτουργικα. Εσυ πιο εχεις? Το 640XL??? Οι εφαρμογες τυπου youtube που λες τις ξερουμε οσοι εχουμε windows. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ λυση. Ποσο δυσκολο ειναι αυτο να το καταλαβεις?? Οταν δεν υπαρχουν οι επισημες εφαρμογες και υπαρχουν μονο απο τριτους χανεται το παιχνιδι. Οσο για το “εμμονη και τι συμφεροντα” που λες απλα γελαω. Ειπαμε αγορινα να μας αρεσει μια εταιρεια αλλα ΔΕΝ την ακολουθουμε και τυφλα “γιατι μετα γινεσαι ενα ειδος isheep. Νομιζω το καταλαβες τι εννοω”. Και μιας κι εχω και το lumia 950xl οπως σου ειπα να σου αναφερω οτι ακομη παιδευεται η microsoft να βγαλει μια stable εκδοση WM10 (και εννοω για τα 2 νεα της κινητα 950,950XL), ΕΝΩ το μονο που δινει ειτε για νεους ειτε παλιους χρηστες ειναι Windows Insider Build. Αφου εχεις Windows ξερεις. BETA λειρτουργικο με BUGS ειναι οι insider build. Και ασε που εχουν αρχισει μεχρι και στα επισημα sites των Windows να χλευαζουν που ακομα ερχεται η αναβαθμιση (WM10) γι αυτους που εχουν windows phone 8.1 ΤΑ WM10 σαν… Συνέχεια »

sera65

Από ποτέ το clash of clans έγινε και app kai game??

stefanospk

tha eprepe na exei sto vote kai to google play store :((

dimitris

μπορω να γραψω μια σημαντικη εφαρμογη εδω στα σχολια την οποια δεν βρηκα να ψηφισω???

dimitris

βασικα για το greek WPA finder ηθελα να πω

Νικος

tolkien εδω περα μιλαμε καθαρα για εφαρμογες και δη για την καραμελα του youtube και του instagram. Δεν εχουνε τιποτε αλλο να παραθεσουνε στην συζητηση τα fanboys και πιπιλανε 24 ωρες την ημερα για το youtube και μερικες αλλες αποκλειστικοτητες του googleplay λες και οι αλλες πλατφορμες δεν εχουνε αποκλειστικοτητες που δεν υπαρχουνε στο play. Σαν τα fanboys του xbox που κραζουνε ολη μερα το ps4 επειδη δεν εχει gears of war… Τα windows 10 ειναι θεμα για αλλη συζητηση. προσωπικα δεν θα ξαναγορασω windows phone μετα την απατη που κανανε με τις 512 4gb συσκευες που μας διαφημιζανε 3 χρονια υποστηριξη. οσο για τα windows sites και τους χρηστες windows, αυτη ειναι και η διαφορα μας απο τα sheepdroids. Εμεις την δικη μας συσκευη την κρινουμε καθημερινα και κραζουμε την microsoft. Αλλα ημαρτον επιτελους με το youtube και το instagram, εχει κουρασει ασυστολα αυτου του ειδους αντιπαραθεση. Γραφει το techblog για το νεο 950xl τις προαλες, ναι αλλα δεν εχει εφαρμογη για το youtube ο αλλος ο πουθενας απο κατω. Πραγματικα εχει κουρασει αυτο το πραγμα

Νικος

Οχι δεν εχω 640 ακριβως γιατι δεν ειμαι fanboy κανενος. Παιρνω ενα κινητο των 130 το πολυ ευρω καθε 2 χρονια. Nokia 530 εχω και αυτο το τελευταιο μου windows για τους λογους που ανεφερες με τα windows 10, για το οτι ενω εχω υποστηριξη 3 χρονια απο την αγορα με αφησε στην απεξω η microsoft και οχι επειδη δεν εχει εφαρμογη για το youtube και το instagram η εφαρμογη για την τραπεζα πειραιως. λολ το εχουμε ακουσει και αυτο εδω μεσα. πελατες δεν εχει, καταθεσεις δεν εχει αλλα η μιση ….Ελλαδα κραζει την ms επειδη δεν εχει winbank. LOL

Γιώργος

Ναι Νίκο καλά κάνει και κράζει γιατί δεν έχει και youtube , instagram και winbank και ότι άλλο λείπει . Γιατί όταν ο άλλος σκάει 650€ θέλει να παίρνει και την ανάλογη χρήση από το κινητό του . Επειδή εσύ δεν δουλέυεις τίποτα από αυτά τα προγράμματα δεν πάει να πει ότι είναι περιττά . Μπορεί ο άλλος να κάνει κάθε μέρα συναλλαγές μέσω WinBank ή να έχει σελίδα στο instagram που διαφημίζει την δουλειά του . Μπορεί να είναι content creator στο youtube και να θέλει να βλέπει πως πάνε τα βίντεο του , τι σχόλια έχει και άλλα στοιχεία . Επειδή εσύ χρησιμοποιείς στο 10% την συσκευή σου δεν πάει να πει ότι είναι όλοι έτσι …. Ότι και να ψάξεις από εφαρμογή στο Android ακόμη και την πιο ασήμαντη για εσένα υπάρχει όσο και να χαλιέσαι .

Gathan

Ρε παίδες εγώ γιατί μπαίνω winbank και youtube από το browser και είναι μια χαρά 2 χρόνια τώρα;

Νικος

@Γιώργος Να είσαι 101% σίγουρος ότι χρησιμοποιώ το τηλέφωνο πολύ περισσότερο απο εσένα και απο την συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών κινητών τηλεφώνων, απο GPS (Offline – Online) για επαγγελματικούς λόγους (οδηγός) μέχρι καθημερινές, δεκάδες συναλλαγές E-Banking για πληρωμές – συναλλαγές – ρευστότητα, πάνω απο 600 βίντεο μαχητικών αθλημάτων στο Youtube, φωτογραφία, Shazam (100% επιτυχία), πάνω απο 100 τερματισμένα παιχνίδια κάθε είδους, εφαρμογή καιρού, Netflix (ζήτημα να το ξέρουνε δέκα εδώ μέσα), πρωτοσέλιδα εφημερίδων, ειδήσεις, πολύ Skype, ελάχιστο Viber και Messenger, διαχειριστή χρημάτων, Email, Livescore, Sofascore, Office Lens, One Drive, Office, Video Player (VLC – FLV) μέχρι και βηματομετρητή για να μετράω χιλιόμετρα καθημερινά, ακόμα (για να σε προλάβω) και Facebook. Και ΟΛΑ αυτά απο ανάγκη (δουλειά, ταξίδια πολλές ώρες, διαφήμιση – επαγγελματίας) και όχι …αγγαρεία όπως 99/100 πιτσιρικάκια εδώ μέσα που τους αγόρασε Samsung Galaxy S6 ο μπαμπάς με την παχυλή σύνταξη του δημοσίου. Οπότε τα “Επειδή εσύ” – όταν δεν γνωρίζεις τον άλλο – καλύτερα να λείπανε. Τώρα αν δεν υπάρχει και μια εφαρμογή, ε δεν θα κρίνω τι κινητό θα αγοράσω απο την μια αυτή εφαρμογή, απο την στιγμή που κάνω την δουλειά μου απο τον Browser πολύ καλύτερα. Ούτε θα τα βάψω μαύρα επειδή δεν υπάρχει Winbank.… Συνέχεια »

Νικος

Εντάξει, σήμερα για παράδειγμα έψαξα εφαρμογή αλυσίδας καταστημάτων για να παραγγείλω μια τοστιέρα. Οκ, δεν υπήρχε, ή μάλλον υπήρχε μια παρατημένη του 2012. Αλλά οκ ρε παιδιά, πότε θα ξαναγοράσω απο το συγκεκριμένο κατάστημα, σε 3 χρόνια; Σε 1 χρόνο; Ε λογικά θα ζήσω και χωρίς αυτό. Και να το κατέβαζα χώρο θα έπιανε στην μνήμη του τηλεφώνου. Δεν αγοράζω κάθε μέρα ψυγείο και κουζίνα. Άσε που με ενα τηλεφώνημα ξεμπέρδεψα σε 3 λεπτά. Ε δεν είναι τώρα λόγος αυτός να παρατήσω το Windows και να ανοίξω ξανά το παλιό μου Galaxy. Θα φάει μια και καλή σούτ απο το παράθυρο όταν οριστικά δεν μου το αναβαθμίσει η Microsoft σε Windows 10. Αλλά όχι τώρα και για μια Online τοστιέρα, μην φτάνουμε στα όρια της γραφικότητας…

Γιώργος

@Νικος

Και μπράβο σου που τα κάνεις όλα αυτά και τα καταφέρνεις με τόσο φθηνό κινητό . Δεν είναι όμως όλοι σαν εσένα και κάποιοι δεν μπορούν να γίνουν . Προτιμούν να έχουν μια εύχρηστη εφαρμογή και από εκεί μέσα να κάνουν τα πάντα και όχι να μπαίνουν από browser για τις περισσότερες τους ενέργειες . Στο κάτω κάτω για αυτό υποτίθεται ότι υπάρχει store για εφαρμογές και όχι μόνο για παιχνίδια , αν ήταν να τα κάναμε όλα από Browser την είχαμε βάψει . 😛

Τέλος πάντων από το ένα πήγαμε στο άλλο … Το θέμα είναι ότι αυτά που ζητάνε οι χρήστες τον Windows Phone δεν είναι παράλογα , είναι αυτονόητα apps που θα έπρεπε να έχουν βγει official και όχι να ψάχνεσαι με 3rd party τα οποία μένουν ανημέρωτα ενώ τα έχεις πληρώσει και τα παρατάει ο developer .

Επίσης δεν γνωρίζω αν πήγαινε αυτό για το S6 με τα λεφτά του μπαμπά για εμένα … Είμαι με ένα Xiaomi Redmi Note 2 των 150€ το οποίο είναι 2-3 φορές καλύτερο από ότι Windows Phone υπάρχει αυτήν την στιγμή εκτός 950,950XL τα οποία έχουν και 3 φορές την τιμή του Xiaomi .

Νικος

Μιλάω γενικά για την πλειοψηφία των κατόχων Smartphone, όχι για εσένα. Απο προσωπική εμπειρία, στα Windows Phone συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, οι Official εφαρμογές είναι παρατημένες και οι τρίτες ανανεώνονται σχεδόν εβδομαδιαία, ειδικά αυτές του Youtube. Συνεχίζεις να μιλάς για πληρωμή, δεν είναι επι πληρωμή, μόνο το Metrotube αλλά εάν δεν πληρώσεις, συνεχίζεις κανονικά σαν να το έχεις αγορασμένο, δεν στο κλειδώνει, είναι προαιρετική η αγορά του. Επίσης υπάρχουνε εφαρμογές πχ myappfree που βρίσκεις κάθε μέρα δωρεάν εφαρμογές που κανονικά είναι επι πληρωμή. Καλό το Xiaomi αλλά με κάκιστο για εμένα λειτουργικό. 4 είχα και τα 4 το 90% της μνήμης μου το έτρωγε το λειτουργικό, οπότε τα χαρακτηριστικά του δεν μου λένε κάτι απο μόνα τους. Και 16GB Ram να πάνε στο μέλλον, τα 15 θα τα καταναλώνει το λειτουργικό και θα κολάει το σύμπαν. Σε θέμα Smooth επίσης, 5 χρόνια πίσω απο τα υπόλοιπα λειτουργικά. Γενικά σε ότι έχει να κάνει με Android είμαι αλλεργικός, αφού το σκέφτομαι σοβαρά άμα δεν πάρει αναβάθμιση το 530 σε Windows 10 (δεδομένου ότι οι νέες εφαρμογές πλέον βγαίνουνε σε Windows 10…), να το γυρίσω σε απλό κινητό Nokia. Σε Android πάντως δεν γυρνάω με την καμία. Άσε που για να κατεβάσεις… Συνέχεια »

Alexboom

Τί άλλο θα δούμε;;;; Ειλικρινά!!

Η αλήθεια είναι οτι αν δεν έχω το Σναπτσατ (τι είναι αυτό;;) ή το ινσταγκραμ…ή το κλασ οφ δε κλασε μας…δεν παει καλα η μερα μου…

Επιπλέον, Φεισμπουκ, Γιουτιουμπ κ.λπ. υπάρχουν και δεν καταλαβαίνω γιατί τα επιλέγουν ξανά…

Εν ολίγοις….whatever

Σταύρος Χρι

Συμφωνώ απόλυτα με τον @Alexboom !!! Ακριβώς φίλε….

Αννα Ελ

“Ο λόγος που δεν αναπτύσσουν οι developers εφαρμογές για την πλατφόρμα της Microsoft είναι το μικρό μερίδιο που έχει στην αγορά” Μα φυσικα και εχει μικρο μεριδιο στην αγορα αφου δεν υποστηριζει εφαρμογες….. Εχω Lumia, ειναι καλο τηλεφωνο, αλλα δε θα το επελεγα παλι. Ναι, θελω τις εφαρμογες. Και ναι τις θελω για παιχνιδι. πειραζει? Και το Pokemon Go θελω επισης, γιατι οχι? Αν λοιπον επρεπε να αγορασω κινητο αυριο, θα επελεγα Android, να ξερω οτι θα εχω οτι εφαρμογη υπαρχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.