Techblog Live chat, Απόψε συζητάμε για τα νέα από το WWDC 2013

Απόψε το βράδυ στις 20:00 ώρας Ελλάδας θα ανοίξει τις πύλες του το Worldwide Developers Conference (WWDC) το ετήσιο συνέδριο της Apple με την εναρκτήρια ομιλία να πραγματοποιείται από τον Tim Cook. Τι περιμένουμε από εκεί; Τη νέα έκδοση του iOS 7 για φορητές συσκευές, την έκδοση OS X 10.9 για υπολογιστές φορητούς και μη, ίσως νέα μοντέλα MacBook Pro και Air και φυσικά νέα services. Όλοι εδώ απόψε στις 20:00 στο Techblog.

Update: iOS 7, Παρουσίαση

Techblog Live chat WWDC 2013, Techblog Live chat, Απόψε συζητάμε για τα νέα από το WWDC 2013

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

31 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jimo

ειληκρινα και ασ ειμαι υποστηρικτης τησ apple δεν περιμενω τιποτα το ιδιαιτερο να δω ! αλλα γενικα δεν θεωρω οτι η apple εχει και περιθωρια να παει πολυ ποιο μπροστα γιατι για μενα ειανι ειδη !

Αξιο λογου ειναι το γεγονος πωσ κυκλοφορησε φημη οτι η apple θα απελευθερωσει το ios σε developers που σημαινει οτι αρχιζει σιγα σιγα και ανοιγει γεγονος που με ευχαριστει πολυ αλλα δεν θα ηθελα να το δω τοσο ανοιχτο οσο και το android γιατι μετα θα χαλσει και το ios !

tsele

Αυτό που περιμένω από την Apple είναι να ανακοινώσει την χρεωκοπία της και ότι σταματάει να παράγει iPhones και iPads αλλά από ότι φαίνεται δεν νομίζω (Αγαπητό apple fanboy αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη μην φάμε και βρισίδι για τη άποψη μας) 🙂 🙂 🙂

KyriakosPh

Ξέρει κάποιος από που μπορώ να δω live το conference?Ευχαριστώ!!

John

Φίλε κυριάκο LiveStreaming δεν υπάρχει στα WWDC γιατί πάνε όσοι πληρώνουν… Και καλά κάνουν. οπότε υπομονή μέχρι τις 11 που θα ανέβει το Video στην σελίδα της Apple. Μπορεί και 9

teo

Κάθε χρόνο και πιο αδιάφορα….φέτος δεν θα το δω καν,ότι και να παρουσιάσου ελάχιστες διαφορες θα έχουν με τα προηγούμενα.

tasos

Περιμένω να δω το IOS 7 πιό flat που λένε πως έτσι θα είναι…….δηλαδή ΛΙΓΟ αντιγραφή από windows phone…..xaxa ρεζίλι που είναι.

ΤechviewGR

Προσωπική μου εκτίμηση:
Θα δούμε αλλαγές σήμερα! Δεν πάει άλλο!!! με άριστα το 10 στην ποιότητα και στις δυνατότητες το iOS παίρνει 20 αλλά λίγη πρωτοτυπία δεν βλάπτει!!! Δεν με νοιάζει να το ανοίξει. Να αλλάξει λίγο τη λογική της στασιμότητας που την κρατάει από το iOS 4 (νταξει το iOS 5 μπορεί να έφερε ένα δυο αλλαγές αλλά το iOS 6 καμία…). Δεν έχει περιθώρια για να μείνει σε αυτά που είναι άλλο! Αυτοί που ήταν λογικά fanboys (δεν μπορώ να πω για μερικούς που έχουν έλλειψη ταυτότητας και ταυτίζονται με εταιρίες και τρέχουν από πίσω τους. Οι οποίες τους τρώνε και τα λεφτά. Ευτυχώς δεν έχουμε στην Ελλάδα τέτοια…) είδαν την αλλαγή στο Android και μερικοί αποστάτησαν!

Παναγιωτης

Δηλαδή σημερα ανακοινώνεται το iOS 7?

JOHN JOHN

Μπορει να δουμε κι το οικονομικο iPhone, που μαλλον θα εχει καμερα 5 megapixels μονοπυρηνο ή διπυρηνο επεξεργαστη και αλλα και θα κανει 300 ευρω :-p

tassos

Το live streaming του WWDC 2013 μπορειτε να το δειτε στη διευθυνση που δινει ο Κωστας απο πανω αλλα……Live Streaming video requires Safari 4 or later on Mac OS X v10.6 or later; Safari on iOS 4.2 or later. Streaming via Apple TV requires second- or third-generation Apple TV with software 5.0.2 or later.

Γιάννης

Με λίγα λόγια κατεβάσετε το safari για pc η το QuickTime player … Απλό ..

dimitris

θα γινει αναβαθμιση και στο λογισμικο των iPod Touch 4Generation?

jimo

Τελικά η apple έγραψε σήμερα !
περιττό να πω ότι λατρεψα το ios7 !
το airdrop αφήνει πίσω το sbeam ειδικά αυτό που είπε ότι πρέπει να τρέχω γύρο γύρο να ακούν πάω συσκευές τρελή μπιχτη για την Samsung ! χαχαχα πάω να δώσει και την υπόλοιπη παρουσίαση !

mixalis

ios 7 για ipad δεν ειπε τιποτα θα κυκλοφορισουν;;;;;

Κωνσταντινος

Ειδα στο site της apple και οφειλω να ομολογησω πως ειναι πολυ πολυ ομορφο! Δεν ειμαι fanboy κανενος κινητου και λογισμικου το ξεκαθαριζω και εχω galaxy s με custom rom. Αν και σκεφτομουν να αγορασω το nexus ή καποιο απο τις ναυαρχιδες των sony η samsung με vanila android τωρα πια σκεφτομαι πολυ μα πολυ σοβαρα το iphone 5 η s αν βγει τελικως με το συγκεκριμενο ios και ας μην του κανω jailbrake ποτε. Προτειμουσα μεχρι σημερα το android γιατι ειναι πιο παιχνιδιαρικο απο το ios και πιο ανοιχτο και το κανεις και root και βγαζεις και βαζεις οτι θελεις απο εφαρμογες και πιο παραμετροποιησιμο αλλα με εντυπωσιασε το ios το επαναλμβανω. Πολυ ομορφο το νεο ios μπραβο στην apple και περιμενω απαντηση της google μεχρι τον Οκτωβρη που θα αποφασισω ποιο κινητο θα αγορασω τελικα. Επισης το mac book air φανταστικο!!! Τελος να πω πως σε καποια σημεια το ios μοιαζει με το android (ισως στα χρωματα που εχουν επιλεξει στα μηνυματα, στα notifications και παλι τα χρωματα καπως μοιαζουν) αλλα επαναλαμβανω πολυ καλη δουλεια! Μπραβο τους!

Markos

Το iOS 7 είναι σε θέμα UI πολύ κοντά, πλέον, στο vanilla android. Ξέρετε, η Apple θα πει ότι και το συγκεκριμένο design είναι δική της πατέντα και μπορεί να απαγορεύσει στη Google να χρησιμοποιεί το notification bar.

Η επανάσταση είναι μια ανακύκλωση ιδεών. Το θέμα είναι ποιος έχει τα φώτα στραμμένα πάνω του την κατάλληλη στιγμή. It’s all about timing.

MANOS

Τους έκλεψε όλους:
https://techcrunch.com/2013/06/10/ios-7-steals-mailboxs-gestures-sunrises-layout-bb10s-back-button-weboss-multitasking/

@jimo που αφήνει πίσω το sbeam???

Panagiotis

Πάντως το techblog σήμερα με απογοήτευσε απίστευτα! Ξέρω ότι έχετε μια ¨αγάπη¨ στους Κορεάτες, αλλά συγγνώμη, όλη η tech κοινότητα ασχολείται σήμερα με iOS 7 και εσείς εδώ τίποτα; Πολύ κατώτεροι των περιστάσεων…αφού δεν βάλατε και πρώτο θέμα το Tizen πάλι καλα…Σίγουρα χάσατε πολλούς πόντους σήμερα…

jimo

@markos δεν χρειαζεται να μας διξεισ ποσο apple hater εισαι σιγα μην αντεγραφε η apple το προβληματικο Ui του android σε παρακαλω να μην ακουμε βλακειες εδω μεσα ! και οσο για αυτο που ειπε ο panagiotis εχει δικιο στην φωλια του android ειστε εδω μεσα !!! σημερα η apple εκανε αυτο που ολοι τοσο καιρο θελατε απo το ios και σας κακοφενεται κιολας !! και μην ακουω περι ανακυκλωσεις ιδεων απο φαντασιοπληκτους που θα ελεγαν τα παντα μια φορα παραδεχτειται μια καινοτομια ! και αν καποιος αντεγραψαι καποιιον σιγουρα ειναι το android και το ξερετε καλα !!

fbalopitas

θα αγορασω το iphone 5s και το ipad 5 σιγουρε η apple εκανε την μεγαλητερη αλαγη που μπορουσε να κανει αντιο android

giorgio

Η αλήθεια είναι ότι μου έκανε και εμένα εντύπωση η ελάχιστη ενημέρωση για το σημερινό event της Apple από το Techblog. Μπήκα αρκετές φορές σήμερα αλλά τίποτα!

fotis balopitas

οντος και εμανα μου εκανε εντυπωση τελο παντον εγω σιγουρα θα παρω το iphone 5s και ipad 5 οταν βγουν η apple εκανε την μεγαλυτερη αλλαγη

tassos

Καλα ουτε ενα νεο ουτε ενα αρθρο για το iOS 7 και ΟS X αλλα και τον νεο ΜΑC Pro που ειναι ολα τα λεφτα….πολυ καλα σας τα λεει ο φιλος Panagiotis απο πανω αλλα και giorgio…καλυτερα μετονομαστε το techblog σε androidblog…

John

Ντροπή …

Γιαννης

Εγω αν και έχω android smartphone … Και το αγαπώ δεν θα το άλλαζαν με το iPhone με τίποτα λόγω οθόνης … Το one μου μου είναι υπέρ αρκετό . Οσο για το iPad επειδη είχα και το 1 και το 3 σκοπεύω και εγω να πάρω το 5αρη σίγουρα γιατί έχω χειριστεί και σε android ταμπλετς και δεν είναι τόσο αξιόπιστα δυστυχώς όσο το iPad όσο καλα και αν φαίνονται … Έκανα μια καλή προσπάθεια η apple δεν ήταν αρκετή , δηλαδή μπορούσε να κάνει κάτι ακόμα αλλά μάλλον τα κρατάει για τα επόμενα ώστε να μπορεί να παρουσιάζει κάτι. Εμένα μ αρέσει πάντως. Οσον αφορά το tech blog πλήρως απογοητευμένος απο εσένα Κωστή…

jimo

Κωστα συγκωμη για το κραξιμο αλλα εστω και αργα εδωσες την πρεπουσα προσοχη !!

Ευχαριστω !!

Markos

Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι κάτοχοι iPhone κάνουν κόντρες για το ποιος έχει εγκατεστημένα τα περισσότερα apps. Π.χ. δεν είναι δυνατόν να μην μπορείς να δεις στο iOS6 τα details της φωτογραφίας που τράβηξες και να χρειάζεσαι app γι’ αυτό! Το stock android σε βοηθάει πολύ περισσότερο από το stock iOS. Λειτουργεί από μόνο του. Δε χρειάζεται 40 apps ώστε ο χρήστης να το χρησιμοποιήσει ευχάριστα. That’s a fact.

Jacob

παιδια μη λετε χαζα. ο Κωστας δεν υποστηριζει καμια μαρκα… Εχει καιρο που παρακολουθω το blog και δεν εχει δωσει ποτε αφορμη.. σημερα ανεβασε ενα σωρο “νεα” γιια το θεμα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.