WWDC 2015: Τι πήρε η Apple από Google και Microsoft [video]

Την Δευτέρα η Apple άνοιξε τις πύλες του WWDC 2015 για τους developers και έκανε σημαντικές ανακοινώσεις. Είδαμε iOS 9, OS X El Capitan, Watch OS 2.0 μεταξύ άλλων και η Apple έδειξε ότι θέλει να κάνει εσωτερικές αλλαγές με νέα feature στο software της τα οποία βελτιώνουν την εμπειρία χρήσης.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων αυτών, το Gizmodo δημιούργησε ένα νέο βίντεο στο οποίο υποστηρίζει πως θέλει να δείξει γιατί η Apple δεν είναι σήμερα η καινοτόμα εταιρεία που ήταν. Επιλέγονται κάποια από τα νέα features που παρουσίασε η Apple και συγκρίνονται με άλλα που υπάρχουν εδώ και χρόνια.

Για παράδειγμα το Dual window layout του OS X υπάρχει εδώ και χρόνια στο Windows 8 preview του 2012. Η Google είχε παρουσιάσει το 2012 νέα feature για το Google Now τα οποία μοιάζουν με το αποκαλούμενο Proactive Intelligence του iOS 9. Οι πληροφορίες για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του Appel Maps υπάρχουν εδώ και χρόνια στο Google Maps. Το News app του iOS 9 μοιάζει αρκετά με το Flipboard που παρουσιάστηκε το 2010. Το Multitasking για το iPad υπάρχει στο Microsoft Surface του 2012. Το Apple Music είναι μια ιδέα που προέρχεται από το διάσημο Spotify.

Από την άλλη όμως θα μπορούσε να τεθεί και ο αντίλογος ότι δεν υπάρχει παρθενογένεση και πολλές μεγάλες εταιρείες αντιγράφουν η μία την άλλη ή μάλλον εμπνέονται η μια από την άλλη για να εξελίξουν κάποια χαρακτηριστικά. Σε κάθε περίπτωση όμως είτε πρόκειται για την Apple, είτε για την Google, την Microsoft κλπ, η προσθήκη νέων χαρακτηριστικών μόνο θετική μπορεί να είναι για τους τελικούς χρήστες.

WWDC 2015: Τι πήρε η Apple από Google και Microsoft [video], WWDC 2015: Τι πήρε η Apple από Google και Microsoft [video]

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
viel

εχει καταντησει αηδια το θεμα πια. μας πριξανε για το τι εχει αντιγραψει. οταν ειδαμε το android m ολα μια αντιγραφη απο ios ηταν αλλα αρθρα δεν βγηκανε. μας ελεγαν οτι το apple pay ειναια ντιγραφη εβγαλε η google το google pay, τι αντιγραφη ειναι οταν πλεον βγαζει το ιδιο? οταν λεγαμε οτι το google wallet ειναι διαφορετικα μας λεγανε οχι. app permissions? το 2015 οταν το ios τα εχει χρονια? για αυτο τιποτα, τα wp που ειναι η ποιο πιστη αντιγραφη του ios sandbox model κανεις μιλια… split screen το εχει μονο η samsung αλλα και καλα το εχει το android…. μας ζαλισαμε αυτα τα αρθρα πραγματικα

kVel

Σίγουρα όλα αυτά τα έχουμε δει πρώτα σε άλλες πλατφόρμες… Αλλά σαν χρήστης όλων των λειτουργικών ας μου πει κάποιος γιατί δεν υπάρχουν αντίστοιχα βίντεο και για τους άλλους?

H Microsoft έφερε multi gesture λειτουργίες στο trackpad παρόμοιες με αυτές που υπάρχουν χρόνια στο OS X
https://www.theverge.com/2014/10/28/7082441/windows-10-new-trackpad-gestures

Μέσα μαζικής μεταφοράς είπε κανείς ποτέ ότι είναι αποκλειστικό της Google? Υπάρχουν χρόνια και στο Here Maps, τι σημαίνει ότι δεν μπορούν να βάλουν και οι άλλοι?

Το News app μοιάζει με το Flipboard? Ναι αλλά υπάρχουν τόσες επιλογές αν ψάξει κανείς στο store που κάνουν την ίδια δουλειά… Απλά μία ακόμα πρόταση

Multitasking στο iPad… Σοβαρά τώρα δηλαδή η google και η samsung?

Apple music μια ιδέα που έρχεται από το διάσημο spotify… Ναι, επομένως αντέγραψαν το spotify και οι: Rdio, Google Play Music Access, Xbox Music Pass.

Σίγουρα δεν είδαμε κάτι το καινούριο αλλά σοβαρά τώρα όσοι λένε ότι μόνο η Apple αντιγράφει… καλό είναι να βγάλουν τις παρωπίδες.

Αυτά από κάποιον που χρησιμοποιεί διάφορες πλατφόρμες και μου αρέσει να βλέπω τι φέρνει ο καθένας.

Υ.Γ. Περιμένω επίθεση με σχόλια περί iSheep και λοιπές μ***ες χωρίς να έχουν ουσία και να λένε κάτι σοβαρό 😛 Good Luck trolls!

Giannis yo men

Ενταξη σιγουρα εχει αντιγραψει καποια πραγματα…. Εγω το μεταφραζω οτι προσπαθει να ακολουθησει τα νεα τρεντς! Πχ παλια κοροιδευε τα πρωτα note ενω τωρα και αυτη μεγαλωσε την οθονη! Και παλι ομως ειναι υπερ των χρηστών η οποιαδηποτε προσθηκη ασχετα αν βασιζεται καπου αλλου και δεν ειναι κτ ολοκαίνουριο! Και ολη η κατω πλευρα του galaxy s6 ειναι φτυστη του i6 αλλα δε με ενοχλει ιδιαιτερα αφου η σαμυ μπορει να το κανε απλα για να συζητηθει!

konomi21

Φυσικά και μιλάμε για i sheep. Όταν χρησιμοποιουν οι άλλοι κάτι που έχει είδη η Apple είναι αντιγραφή όταν το κάνει αυτή δεν είναι ;; Μέχρι και για το σχέδιο του iPhone 6 λένε ότι κάποιες εταιρίες το αντιγράφουν ενώ είναι είδη αντιγραφή από κινέζικο τηλ που υπήρχε είδη στην αφορά . Ένας άλλος λόγος που είναι κάποιοι i sheep είναι γιατί το iPhone δεν χρειάζεται πάνω από 1gb ram για να δουλέψει μια χαρά , ναι δεν χρειάζεται αφού δεν έχει πραγματικό multitasking. Όσοι έχουν ipad χωρίς 2 gb ραμ δεν θα πάρουν το split screen να τρέχουν 2 εφαρμογές ταυτόχρονα στην ίδια οθόνη . Είδατε ε ότι χρειάζεται πάνω από 1 gb ram για να έχεις πραγματικό multitasking; ; Και το ίδιο θα πάθουν και όσοι έχουν iPhone 6 και 6plus γιατί το καινούριο iPhone θα έχει 2 gb ραμ και αργότερα θα προσθέσουν στο ios και άλλα features που το 6 δεν θα πάρουν γιατί δεν τα σηκώνει με 1 gb . Και σας έχει έκδοση στα 740 ευρώ με 16 gb αν είναι δυνατόν . Όσο για τα lag και το ios έχει αρκετά και αυτό απλά γίνονται με διαφορετικό τρόπο από το Android και δεν… Συνέχεια »

george pap

Πραγματικά πολυ κακο αρθρο και χωρις λογικη,μας δειχνει ξεκαθαρα τις το hate προφιλ του σιτε απεναντι σε μια εταιρια.μπραβο techblog κατα τα αλλα ειναι σιτε γενικης ενημέρωσης “ουδετερο”.

john

Μόνο τα 10 πρώτα sec είδα και το έκλεισα … Έχουν τα windows 8 για side by side όπως το έδειξε η apple ? γιατί θα τρελαθούμε τελείως στο τέλος … iHATE πρέπει να βγεί και να μπούν όλοι ακόλουθοι ΈΛΕΟΣ !!!

theo

πραγματικά πολλής κόσμος παρεξηγήθηκε… νομίζω πρέπει να κάνετε μια αυτοκριτική και να δείτε τι φταίει…. άρθρο είναι ότι θέλει γράφει ο καθένας.

Βαγγος

@Giannis yo men το θεμα που μοιαζει το s6 kai iphone6 ειναι καθαρα λογω κατασκευης.Δεν ειναι αντιγραφη design….

Ιορδάνης

Πολύ ωραίο το βίντεο! Σίγουρα η apple καινοτομεί σε πολλους τομείς, αλλά δεν είναι η μόνη! Μη ξεχνάμε ότι καινοτομία δεν ειναι πάντα να κάνεις το αντίθετο από τους άλλους, αλλά και να εξελίσεις το υπάρχον, με τρόπο που μόνο εσύ μπορείς. Ωστόσο, Μονο καλό μπορεί να κάνει η υιοθέτηση των χρήσιμων features στη μια ή στην αλλη πλατφόρμα!

Εγώ προσωπικά νιώθω τυχερός που αυτή τη στιγμή Apple, Google, Microsoft κινουνται στη σωστη κατεύθυνση για την εξέλιξη της έρευνας και της τεχνολογίας και οχι προς το δρόμο του εύκολου βραχυπρόθεσμου κέρδους!

giannisanag

Καποιοι παραδεχονται οτι αντεγραψε αλλα λενε δεν ειναι κακο. Εχουν δικιο. Συμπτωματικα οι ιδιοι εκαναν καζουρα οταν θεωρουσαν οτι αλλες εταιρειες αντεγραφαν την apple. Τοτε ειχαν δικιο;

Καποιοι θιγονται για το θεμα του multitask. Θα το πω οσο πιο καθαρα γινεται. Το υπερτατο multitask ειναι ερφαρμογες που τρεχουν,κι οχι απλα ειναι φορτωμενες, στην ιδια οθονη. Δηλαδη πχ φορτωμα βαριας σελιδας στο browser την ιδια στιγμη που στο διπλανο παραθυρο παιζει fhd video ενω στο background γινεται download ενα αλλο. Αυτα τα πραγματα θελουν μνημη. Το λεμε καιρο. Μας λεγατε haters. Τωρα η apple πρακτικα το παραδεχεται. Καλα κανει. Εμενα με ενοχλει που με βαση το προφιλ της ειμαι βεβαιος οτι τεχνικα μπορουσε να τονδωσει απο προπερσι…… και δεν το εδινε για να μαζευει φραγκα πουλωντας συσκευες που ηξερε οτι δεν θα μπορουν να απολαυσουν ενα τοσο βασικο χαρακτηριστικο του ios.

BraveNewWorld

Σιγά ρε παιδιά φωναζετε όλοι λες και ειναι ψέματα. Και όσοι λενε για μονόπλευρη άποψη, εγω θα έλεγα ότι εχω δει και αρκετά άρθρα που κράζουν το android. Ο φανατισμός βλάπτει παίδες, ηρεμία.

Στο ζουμί σαν χρήστης Android και IOS μου αρέσει γιατί εκτός ότι εχω περισσότερες επιλογές και στα δυο, υπάρχει και μια συνέχεια. Δεν θα χρειάζεται να αφηνω την μια συσκευή για να κάνω κάτι που δεν μπορουςα στην άλλη. Επίσης ίσως φτάσουμε κάποτε στο σημείο που δεν θα χρειάζεται να έχουμε πολλές συσκευές αλλα μια να ειναι συμβατή με όλες τις εργασίες που θελουμε να κάνουμε. Αυτός ειναι και ο λόγος που δεν καταφεύγω στα windows phone καθώς θα με βλέπω να πιάνω πιο συχνά άλλες συσκευές ή και τον υπολογιστη για να κάνω αυτα που δεν μπορω.

Γιώργος

True multitasking = Jolla

Ότι λέει ο φίλος

“Το υπερτατο multitask ειναι ερφαρμογες που τρεχουν,κι οχι απλα ειναι φορτωμενες, στην ιδια οθονη. Δηλαδη πχ φορτωμα βαριας σελιδας στο browser την ιδια στιγμη που στο διπλανο παραθυρο παιζει fhd video ενω στο background γινεται download ενα αλλο.”

με 1 gb ram και dual core επεξεργαστή

but that’s none of my business..

myrto

Το να εξελισσεται περνοντας καποιες λειτουργιες απο αλλα os δεν ειναι κακο.Το κακο ειναι οταν τα παρουσιαζει ως innovation. Και οχι μονο η apple αλλα η καθε εταιρεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.