Xposed Framework: Σύντομα σε Lollipop

Η εφαρμογή Xposed Installer επιτρέπει σε χρήστες που έχουν κάνει root την συσκευή τους, να εγκαταστήσουν το Xposed Framework, δίνοντάς τους την δυνατότητα να έχουν άμεση πρόσβαση στους πόρους του Android και να τους χρησιμοποιήσουν για να τρέξουν κάποια modules που έχουν τη δυνατότητα να δώσουν νέα χαρακτηριστικά στο λειτουργικό σύστημα.

Τα modules αυτά μπορούν να επηρεάσουν το stock ή custom firmware, αλλάζοντας ρυθμίσεις, λειτουργίες και οπτικοποιήσεις του UI.

Μερικές από τις δυνατότητες που δίνουν τα modules αυτά, είναι για παράδειγμα να μπορεί κανείς να απενεργοποιήσει τα ενοχλητικά μηνύματα του Android που ζητούν επιβεβαίωση για οποιαδήποτε ενέργεια, όπως η ενεργοποίηση των δεδομένων. Άλλα, έχουν την δυνατότητα να τροποποιούν ανάλογα με τις επιθυμίες του χρήστη, ρυθμίσεις για τη διαχείριση ενέργειας της συσκευής, να επιλύουν bugs στο firmware που μπορεί να μην έχει διορθώσει ο κατασκευαστής με την τελευταία αναβάθμιση, να αλλάζουν τα οπτικά εφέ του UI όπως τα εικονίδια και τα χρώματα, μέχρι και να τροποποιούν τα χρώματα και τον ρυθμό σβησίματος της λυχνίας LED ανάλογα με την εφαρμογή. Τα modules αυτά μπορούν να απευθύνονται είτε σε συγκεκριμένη συσκευή, είτε σε πλήθος συσκευών που τρέχουν Android.

Ωστόσο μέχρι στιγμής το εργαλείο αυτό μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μόνο όσοι ήταν χρήστες dalvik runtime, δηλαδή χρήστες μέχρι και το Android KitKat. Το runtime του Lollipop είναι art και όσοι προσπάθησαν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή σε εκδόσεις Android 5.0+, απέτυχαν.

Τη λύση έδωσε ο developer με την κοινοποίηση μιας φωτογραφίας που δείχνει την εφαρμογή να τρέχει σε art runtime σε μια συσκευή Nexus 5 με Lollipop. Οι λάτρεις λοιπόν των customizations περιμένουμε με ανυπομονησία την κυκλοφορία της νέας έκδοσης, η οποία αναμένεται πολύ σύντομα.

Xposed Framework, Xposed Framework: Σύντομα σε Lollipop

Πηγή

Αλέξανδρος Βασιλειάδης

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
XperiakiasT

Αμήν και πότε….

panos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.