Yahoo, θέλει να φέρει επιλογή για πιο όμορφη αντι για πιο γρήγορη διαδρομή

Όταν μιλάμε για υπηρεσίες όπως Google Maps ή Apple Maps, ο στόχος τους εκτός από το να μας προσανατολίσουν είναι να μας δείξουν και την πιο σύντομη διαδρομή για να φτάσουμε στον προορισμό μας μια ώρα αρχύτερα. Ωστόσο η Yahoo είπε να κάνει τη διαδρομή λίγο πιο ενδιαφέρουσα.

Ερευνητές της Yahoo σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Τορίνο στην Ιταλία δημιούργησαν αλγόριθμο που προτείνει την πιο ενδιαφέρουσα διαδρομή. Θέλουν να δημιουργήσουν χάρτες οι οποίοι θα επιτρέπουν να διαλέγουμε όχι την πιο σύντομη, αλλά την πιο όμορφη και γραφική διαδρομή.

Χρησιμοποιώντας απλά πειράματα οι επιστήμονες βρήκαν ότι όταν είχαν την επιλογή οι χρήστες διάλεγαν πάντα την πιο ευχάριστη διαδρομή αντί για την πιο σύντομη.

Πέρα από τις καθημερινές διαδρομές που κάνουμε από την δουλειά στο σπίτι και τις υπόλοιπες διαδρομές ρουτίνας, η νέα υπηρεσία θα ήταν πολύ χρήσιμη όταν επισκεπτόμαστε μέρη που δεν έχουμε ξαναπάει στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό. Δυστυχώς όμως το mobile app που θα μπορούσε να κάνει χρήση του συγκεκριμένου αλγόριθμου δεν υπάρχει ακόμη, οπότε προς το παρόν δεν θα δούμε τη νέα υπηρεσία της Yahoo εν δράσει.

yahoo χάρτες για όμορφη διαδρομή, Yahoo, θέλει να φέρει επιλογή για πιο όμορφη αντι για πιο γρήγορη διαδρομή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Φίλιππος

Πολύ ενδιαφέρον ακούγεται! Ειδικά για κάτι τύπους σαν κι εμένα που μ’αρέσει να “χάνομαι” σε ειδικές διαδρομές, μοιάζει ιδανικό!!! 🙂

RigoMS

Για τουριστικα λεωφορεία μπορεί…..

Φίλιππος

@RigoMS φυσικά πάντα θα υπάρχουν και άτομα σαν κι εσένα που δεν ξεφεύγουν ποτέ απ’την πεπατημένη μη τυχόν και πάθουν τίποτα! Περαστικά σου και μείνε στην ανιαρή ζωή σου!

RigoMS

@φίλιππος σου εύχομαι να πας στο 1/10 από τα μέρη που έχω πάει και καλο είναι να μην πετάγεσαι χωρίς να ξέρεις…..αντικειμενικα σχολίασα γιατί ένα τεετοιο προτζεκτ είναι απίθανο να έχει απήχηση….

tomtik

Η yahoo θέλει νέο CEO,φούμαρα οι πανηγυρισμοί της Μαγιερ, -7%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Google Google Maps

Google Maps: Νέα λειτουργία δείχνει τις εισόδους/εξόδους κτιρίων

Η εφαρμογή Google Maps αποκτά ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό, καθώς θα εμφανίζει τις εισόδους και τις εξόδους κτιρίων στους χρήστες.

Smartphones Google Google Maps

Google Maps: To app για Android θα δείχνει καιρό και ποιότητα αέρα

Οι εφαρμογές που ανήκουν στη Google δεν προσφέρουν πάντα τις ίδιες δυνατότητες σε iOS και Android ταυτόχρονα.