Acer, Καθυστερεί την κυκλοφορία Windows RT tablets λόγω Surface

Η Acer κάνει προσεκτικά βήματα, αποφεύγοντας να υιοθετήσει τον ενθουσιασμό γύρω από τα Windows 8 RT, δηλώνοντας ότι θα καθυστερήσει το λανσάρισμα ταμπλετών με το εν λόγω λειτουργικό σύστημα, περιμένοντας πρώτα να δει πώς θα τα πάει το Microsoft Surface στον εμπορικό τομέα. Η Acer λέει ότι θα κάνει τις κινήσεις της από το δεύτερο τρίμηνο του 2013 και έπειτα.

Όταν ο 4ος κατασκευαστής υπολογιστών στον κόσμο παρουσιάζεται επιφυλακτικός, δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. Τα reviews για το Surface κάνουν την Acer να μην ακολουθήσει τη συνήθως επιθετική στρατηγική της, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Jim Wong, στο Reuters. H Acer εμφανίζεται να έχει ακόμα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τις τιμές και την κατασκευή των Windows RT ταμπλετών, ενώ τονίζει ότι τόσο η Lenovo όσο και η Asus ετοίμαζαν μοντέλα με τιμή 599 δολαρίων, όταν η Microsoft αιφνιδίασε τους πάντες με την προσφορά του Surface στα 499 δολάρια.

Η αντίδραση της Acer δείχνει ότι η Microsoft δεν φροντίζει να έχει συμπαγές το οικοσύστημά της, κάτι που θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην αγορά. Από την άλλη, οι κατασκευαστές έχουν την ασφάλεια να δουν πώς θα πάει το Surface και να κάνουν μετά τις κινήσεις τους.

Εσείς τι πιστεύετε; Ήταν λάθος της Microsoft να βιαστεί να βγάλει το Surface και μάλιστα με επιθετική τιμολογιακή πολιτική;

, Acer, Καθυστερεί την κυκλοφορία Windows RT tablets λόγω Surface

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
manolis

συγνώμη αλλά τα 500+ δολάρια όσο κάνει το iPad 3/4 για ένα tablet με λειτουργικό που δεν έχει δοκιμαστεί από κανένα ακόμη δεν το θεωρώ επιθετική τιμολογιακή πολιτική αλλά βλακεία… όπως και με τα ακριβά Android Tablet, που με παραπλήσιες τιμές με το iPad πήρανε το πούλο κι ας ήταν ανώτερα από το μηλαράκι..

sosimple

Σιγά την επιθετική πολιτική. Όταν έχουν επικρατήσει πλήρως στα ταμπλετ η apple και λιγότερο τα android tablet, το να λέμε επιθετική πολιτική τα 500 και 600€ , ειδικά για τα rt , οπού ουσιαστικά θα είμαστε beta tester, και με χαρακτηριστικά της πλακας οούτε για ανέκδοτο. Οι άλλοι έχουν αναλύσεις 2500×1600 εφαρμογές πολλες κλπ.. Επίσης 32 giga σε win λειτουργικό είναι αστείο. Δεν είναι android. Έχει εφαρμογές στα 500 και 1000 mb. Γεμίζει για πλάκα.. Επιθετική πολιτική θα ήταν με 128 gb που για win είναι ότι τα 32 στα android και τιμή 350€. Ολα τα αλλά είναι μπούρδες.

Γιώργος Κ.

To surface τελικά πόσο κάνει;

Κώστας Βλαχάκης

Γιώργος Κ, Υπάρχει Φόρμα Αναζήτησης (search) στο Techblog 😉

Γιώργος Κ.

ok, ευχαριστώ!

Nick Sfac

Πότε θα έρθει το Surface στην Ελλάδα?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.