Acer Iconia Tab A500, Φωτογραφίες hands-on

Εδώ και μερικές ώρες έχω στα χέρια μου το Android 3.0 Honeycomb tablet Acer Iconia Tab A500 το οποίο μου παραχώρησαν τα καταστήματα Multirama. Λίγο πριν το επίσημο hands-video του TechblogTV, το Iconia A500 βγήκε από το κουτί του για τις πρώτες φωτογραφίες και έχω αρχίσει σιγά σιγά να το περιεργάζομαι. Περισσότερα τις επόμενες ημέρες μέσα από το ελληνικό βίντεο παρουσίαση.

Το Acer Iconia Tab A500, το μοντέλο Wi-Fi only με τα 32GB μνήμης θα το βρείτε στα καταστήματα Multirama με τιμή 499 ευρώ.

Acer Iconia Tab A500
Λειτουργικό σύστημα: Android 3.0 Honeycomb
Επεξεργαστής: NVIDIA Tegra 2, 1GHz Dual-core
Μνήμη RAM: 1 GB
Οθόνη: 10.1 ιντσών, αφής, 1280×800 pixels, LCD, 262k. χρώματα
Κάμερα: 5 Megapixel, auto focus, LED flash
Δεύτερη κάμερα: 2 Megapixel
Ενσωματωμένη μνήμη: 32GB
Κάρτα μνήμης: micro SD
Wi-Fi n, GPS, Bluetooth 2.1, HDMI, micro USB, Dolby Mobile
Μπαταρία: 3260 mAh
Διαστάσεις: 260x177x13.3 χλστ.
Βάρος: 765 γρ.

, Acer Iconia Tab A500, Φωτογραφίες hands-on
, Acer Iconia Tab A500, Φωτογραφίες hands-on
, Acer Iconia Tab A500, Φωτογραφίες hands-on
, Acer Iconia Tab A500, Φωτογραφίες hands-on
, Acer Iconia Tab A500, Φωτογραφίες hands-on, Acer Iconia Tab A500, Φωτογραφίες hands-on, Acer Iconia Tab A500, Φωτογραφίες hands-on, Acer Iconia Tab A500, Φωτογραφίες hands-on, Acer Iconia Tab A500, Φωτογραφίες hands-on, Acer Iconia Tab A500, Φωτογραφίες hands-on, Acer Iconia Tab A500, Φωτογραφίες hands-on
, Acer Iconia Tab A500, Φωτογραφίες hands-on

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

34 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
leader1975

Δείχνει λίγο κτήνος η μου φαίνεται? Απορώ πως σκοπεύει να κερδίσει μερίδιο αγοράς η ACER με αυτό. Πραγματικά απορώ….

Γιώργος

Άλλοι προτιμούν κάποιο 7” ως πιο «φορητό» ενώ άλλοι προτιμούν κάποιο 10” για πιο έντονη κι άνετη χρήση πολυμέσων. Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά μοντέλα για όλους. Επί του προκειμένου. Μετά τις πρώτες εντυπώσεις, ένα συγκριτικό με το Xoom και το Asus Eee Pad Transformer TF101 είναι απαραίτητο για όσους πρόκειται να αγοράσουν τώρα. Με την ποιότητα κατασκευής τι γίνεται; Είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι αμφισβητούν την ποιότητα των ταϊβανέζικων προϊόντων λόγω «προτέρου μη εντίμου βίου», άσχετα από την τιμή. Τρίζει, έχει περίεργα κενά στη σύνθεσή του, το κάλυμμα της κάρτας μνήμης πόσο «φτηνιάρικο» είναι; Ψάχνω να μάθω αν τρέχει το openoffice (πέρα από τις εφαρμογές γραφείου της google που ήδη έχει). Προς το παρόν δεν έχω βρει κάτι. Αν ξέρεις κάτι σχετικά θα βοηθούσε πολύ γιατί έτσι θα γινόταν ΚΑΙ παραγωγική η ταμπλέτα. Το προτιμώ συγκριτικά με το Asus γιατί δε χρειάζεται να αγοράσω το docking station για να έχω θύρα usb (ενώ λείπει από το transformer της Asus ώστε να μοσχοπουλήσει το πληκτρολόγιο) κι από το Motorola λόγω τιμής.

Tolis N.

Δεν μου αρέσει καθόλου. Η εμφάνιση δεν είναι καθόλου ωραία αλλά τα σωθικά του είναι μια χαρά!

Νίκος

Έτυχε να το πιάσω στα Multirama και μου φάνηκε κάπως βαρύ. Από πλευράς κατασκευαστικής ήταν παραπάνω από μέτριο.

Solon

Από τα tablet που έχω βάλει στο μάτι για την καλοκαιρινή αγορά μου. Σίγουρα θα αγοράσω κάποιο 10” καθώς τα 7άρια νομίζω πως δεν κάνουν για τίποτα. Ούτε κινητά ούτε tablet είναι.

Κώστα το βάρος του πως σου φάνηκε; Αν το κρατήσεις ώρα για να διαβάσεις κάποιο pdf γίνεται ενοχλητικό;
Επίσης είναι αρκετά φωτεινή η οθόνη; Γιατί στις φώτο δεν με ικανοποιεί.
Θα θέλαμε επίσης να δούμε και κάποιο video με κάποιο HD παιχνίδι της Gameloft για να δούμε πως τα πάει και στον τομέα του gaming.
Και τέλος έχει τόσο μεγάλη διαφορά το Hοneycomp από το Froyo; Γιατί έχω και το Archos στο πίσω μέρος του μυαλού μου.

Κώστας

Πάντως αφού έχει ίδια τιμή με το iPad 2 νομίζω πως θα υπάρχει πρόβλημα με το acer αν και δεν βλέπω να έρχεται το iPad 2 σύντομα στην Ελλάδα!!!

Greg

Έξω έχει πάνω από 550 ευρώ χωρίς τα μεταφορικά. “Πως γένειν αυτό; “όπως θα έλεγε και ο Ογκουνσότο.

symmetryboy

Εγω πιστευω οτι ειναι μια πολυ καλη προταση της acer.
Στο βαρος θα μπορουσε να τα παει λιγο καλυτερα αλλα και το πρωτο ipad τοσο ζυγιζε και δεν ειδα κανεναν να το χαρακτηριζει βαρυ (πχ σε σχεση με το archos 101 που ζυγιζει 480γρ…)
Επισης χαιρομαι που βλεπω full-sized usb θυρα, κατι που θεωρω οτι πρεπει να ειναι must για ολα τα tablets…

Kostas

Μερικές παρατηρήσεις.

Το έχω μια εβδομάδα περίπου. Σε γενικές γραμμές μια χαρά είναι. Δεν είναι φτερό και πούπουλο, αλλά αυτό δεν με ενοχλεί καθόλου. Η τιμή του A500 είναι για το μοντέλο ΧΩΡΙΣ 3G. Μόνο wifi.

Μια παρατήρηση που ισχύει για ΟΛΑ τα tablets και phones που έχουν tegra2 επεξεργαστή.
ΔΕΝ (προσοχή ΔΕΝ) υποστηρίζουν hardware accelerated playback 720p με encoding σε HIGH PROFILE (και με software απλά δεν σέρνεται)

Δυστυχώς είναι ένα στοιχείο που δεν είναι ευρέως γνωστό και το μαθαίνεις ΑΦΟΥ την πατήσεις.

Λουφάκης Ιωάννης

Δεν εχει νομιζω Ελληνικη υποστηριξη

Marios Basileiou

Αν και βαρυ αρκετα καλο!!Θα του ριξω και αυτου μια ματια αυτες τις μερες!!
Κωστα μια μικρη διορθωση εχει 2 Μπαταρίες στα 3260 mAh……..

alex

Παρατηρώ πως έχει Μπαταρία: 3260 mAh. Λίγο μικρή ή μου φαίνεται? Τι έχει ανακοινώσει η Acer ως χρόνο διαρκείας?

Λουφάκης Ιωάννης

Και πως μπορουμε να γραψουμε Ελληνικα;

Στην φωτογραφια γραφει Operated Countries Greek τι σημαινει;

Λουφάκης Ιωάννης

Το αγορασα και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος. Ενταξει και με τα Ελληνικα. Το Πλαισιο το εχει με συνδεση Ιντερνετ Με Vodafon και Cosmote 279Ευρω

Πολυ καλο το μηχανακι και γρηγορο

thanos

ποτε θα κανειs hands on;

Dimitris

Μολις το παραγκειλα …θα το εχω την Παρασκευη…σε συγκριση με Xoom κτλ βγαινει κορυφαιο…απορω γτ βγαζετε μαπα την κατασκευη του….αλουμινιο ειναι
Εχει dual battery και εχει αυτονομια με full wifi και youtube 8 ωρες…ενω πιο χαλαρο using ξεπερναει λιγο τις 10 ωρες….κορυφαιο μηχανημα και λογω ελλειπης διαφημισης ειναι ετσι χαλαρη η τιμη του

Νikos

Εμένα το μόνο που μου τιν σπάει ειναι που δεν εχει Ελληνικά υπάρχει κάτι γεια αυτο???

Dimitris N.

Απ’ οτι είδα στο internet έχει κυκλοφορήσει και ένα keyboard dock για ένα παρόμοιο μοντέλο της acer. Γνωρίζει κάποιος αν θα είναι συμβατό με το a500?Μου φαίνεται σαν μια πολύ καλή ευκαιρία

Spiros

Παιδιά να κάνω μια ερώτηση γιατί ενδιαφέρομαι και εγώ για την αγορά του iconia a500 έχει 3g???
Είδα πιο πάνω ότι το πίρε ο Λουφάκης Ιωάννης με σύνδεση όποτε έχει ε???

XperiaNick

Παιδιά θέλω την βοήθεια σας……
Είμαι ανάμεσα σε αυτό και το iPad 2….θέλω κάτι που να μου κρατήσει πολύ καιρό (δεν θα αγοράζω κάθε χρόνο Tablet) για πολύ χαλαρή χρήση….(Τechblog,Engadget,Facebook άντε και καμιά παρουσίαση office) Δεν ενδιαφέρομαι για Jailbroke,Root η οτιδήποτε σχετικό.Δεν θέλω έκδοση με 3G γιατί αυξάνεται και το βάρος και η τιμή.Η κάμερες με ενδιαφέρουν αρκετά αλλά και η αυτονομία(Όταν πήγα στα Multirama και ρώτησα για την μπαταρία του Acer δεν είχε ιδέα :P) Επίσης υπάρχει κάτι σαν το Smart Cover για το Acer;Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα την βοήθεια σας γιατί με το Tablet θα κάνω περίπου το 90% της δουλειάς μου….

Kirighdrai

Το ipad είναι ένα πολύ καλό και πολύ αξιόπιστο σύστημα το οποίο έχει τους γνωστούς περιορισμούς της Apple. Τα καινούργια Android Tablets με το Tegra 2 chipset είναι δυνατά και με απίστευτη versatility (usb ports, hdmi, sdcards κ.λ.π) περιορίζονται όμως απο το ίδιο το λειτουργικό σύστημα το οποίο είναι ουσιαστικά εν τη γενέσει αναφορικά με την λειτουργία του στην πλατφόρμα των tablet. Τώρα όσον αφορά το αν θα κρατήσει…. Φυσικά και θα κρατήσει αν ξέρεις για τί το θέλεις. Αν σε ενδιαφέρει ιδίως, light χρήση όπως λές, μια χαρά θα κρατήσει ότι πάρεις αλλά να ξέρεις οτι, για πλάκα, κάθε εξάμηνο θα βγαίνει και κάτι πιο καινούργιο που στο τέλος θα κάνει το σύστημα σου να “σου φαίνεται” μπουρούχα. όπως π.χ με όσους πήραν το archos 101 τον οκτώβριο π.χ. και τώρα βλέπουν να φοράνε το διπλοπύρυνο και graphics laced επεξεργαστη της nvidia οι αντίστοιχες ταμπλέτες, οι οποίες φιγουράρουν και 1 gb ram στάνταρντ (ddr3 η acer!) και κλαίει… (με αγάπη και κάθε σεβασμό, απόλυτα χαριτολογόντας) Μιλάμε πάντα για gadgetάκηδες και early adapters no offence intended whatsoever! (καταραμένη political correctness) Εγώ προσωπικά πήρα το Iconia α500 και το μόνο που με χαλάει είναι το οτι δεν υπάρχει ακόμα, μια (για… Συνέχεια »

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

καλησπερα σε ολους, σημερα το απεκτησα,γενικα ειμαι ευχαριστημενος,αλλα δεν μπορω να γραψω στα ελληνικα, το μαρκετ εχει εφαρμογες αλλα δεν δουλευουν καλα,μηπως καποιος γνωριζει να μου πει πια ειναι η σωστη εφαρμογη για να τρεξει το ελληνικο πληκτρολογιο? ευχαριστω

Νίκος

Τοσα πληκτρολογια υπαρχουν στο μαρκετ.
Τα καλυτερα,κατα τη γνωμη μου, ειναι¨:
Swiftkey X Tablet
Smart Keyboard Pro

t.ratsikas

η θηρα usb σε τι χρησιμευει?

t.ratsikas

ναι ομως δεν θελει καποια εφαρμογη για να τα παιξει….. εγω εχω το ικονια ταμπ και δεν μπορω να κανω τιποτα

t.ratsikas

Εγώ έχω την έκδοση android 3.0 στις αναβαθμίσεις λες οτι φοράει android 3.2.Πώς μπορώ να το αναβαθμίσω?

t.ratsikas

Αν κάνω αναβάθμιση θα σβηστούν τα αρχεία?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Hackers Acer

Η Acer επιβεβαιώνει ότι δέχτηκε μεγάλη επίθεση από hackers

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Acer, οι hackers κατάφεραν να αποσπάσουν τα στοιχεία εκατομμυρίων χρηστών των προϊόντων της.

Games Acer

Acer Predator Helios 300: Το Gaming laptop που κάνει τη διαφορά

Η Acer με το Predator Helios 300 έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα και να αποδείξει πως το gaming δεν είναι μόνο προνόμιο των κονσολών και των σταθερών υπολογιστών.

Computers Acer Apple Dell

Οι αποστολές των υπολογιστών μειώθηκαν σημαντικά εξαιτίας του κορονοϊού

Οι αποστολές των υπολογιστών σημείωσαν σημαντική μείωση το πρώτο τρίμηνο του 2020 εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Gear Acer CES 2020: Έκθεση τεχνολογίας στο Las Vegas

Acer Predator CG552X, X32, X38: Νέα 4K OLED και mini LED gaming monitors [CES 2020]

Την έκθεση CES 2020 επέλεξε η Acer για να παρουσιάσει τα νέα gaming monitors Predator. Το κορυφαίο μοντέλο είναι το 55 ιντσών Acer Predator CG552X.