Ainol NOVO 9 FireWire, Τετραπύρηνο Android tablet με οθόνη 9.7 ιντσών Retina

Ανακοινώθηκε το Ainol NOVO 9 FireWire με οθόνη 9.7 ιντσών LCD IPS με ανάλυση Retina 2048×1536 pixels, τετραπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στο 1.6GHz, μνήμη RAM 2GB και Android 4.1 Jelly Bean. Το Novo 9 FireWire αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Κίνα τώρα το Δεκέμβριο με τιμή 1700 yuan (περίπου 210 ευρώ).

Ainol NOVO 9 FireWire
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.1 Jelly Bean
Επεξεργαστής: Allwinner A31 (Cortex-A7) 1.6GHz τετραπύρηνος
GPU: PowerVR SGX544
Μνήμη RAM: 2GB
Οθόνη: 9.7 ίντσες, LCD IPS, 2048×1536 pixels, 264 ppi
Κάμερα: 5 Megapixel, Όχι LED flash
Δεύτερη κάμερα: VGA
Ενσωματωμένη μνήμη: 8GB
Κάρτα μνήμης: micro SD (έως και 32GB)
Wi-Fi, micro USB, HDMI
Μπαταρία: 10000 mAh
Διαστάσεις: 242×187.5×9.8 χλστ.
Βάρος: 550 γρ.

, Ainol NOVO 9 FireWire, Τετραπύρηνο Android tablet με οθόνη 9.7 ιντσών Retina

, Ainol NOVO 9 FireWire, Τετραπύρηνο Android tablet με οθόνη 9.7 ιντσών Retina

, Ainol NOVO 9 FireWire, Τετραπύρηνο Android tablet με οθόνη 9.7 ιντσών Retina

, Ainol NOVO 9 FireWire, Τετραπύρηνο Android tablet με οθόνη 9.7 ιντσών Retina

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Merkouris

Αυτά ειναι ……. για αυτό η Κίνα παει μπροστά ……….το ίδιο εάν ερχόταν στην Ελλάδα η τιμή του θα ήταν 3πλασια ……κάτι αντίστοιχο με τα iPhone …….!!!

Teo

θα βάλω τα κλάματα :'(

aaatoel

Τούμπανο!

Demis

και καλό είναι (ainol) και φτηνό για αυτά που προσφερει

ενταξι αν το φέρουν Ελλάδα θα χτυπήσει 550+ ευρώ αλλά ποιος θα ταΐζει το κράτος με φόρους από άλλον γαλαξία αν όχι εμείς………

Μαγκογιάν Γκάρο

Εντάξει, απλώς το πήρα… (όταν έρθει)

Teodore88

Οπου ακους allwinner… Δεν ξερεις τι θα σ βγει! Νεος ο Α7;; Εγω για Α8, Α9 και Α15 ξερω…

so1l

Ειναι νεος, αλλα low-power και χαμηλων επιδοσεων (πιο κατω απο Α9, ισως και Α8).

kosmas

Θα το παραγγείλεις χαρούμενος χαρούμενος αλλά θα σου φύγει η χαρά όταν πληρώσεις τα κερατιάτικά σου στο τελωνείο…

Μερκουριος Μπαϊραμης

Γεια σου ρε Μερκουρη συνονοματε! Τουμπανακι το ταμπλετ

Demis

@kosmas όσες φορές πήρα ποτέ δεν πλήρωσα τπτ………

στο τέλος τέλος πόσο να πληρώσω αλλά 100 ευρώ? θα μου βγει 300…… πάλι καλά θα είμαι από το να πληρώνω τα κέρατα μου εδώ στα καταστήματα……….

Jim

εεετσι ξηγιέται ο Κινέζος!….και ας κάτσουν εδώ οι υπολοιπες εταιρείες να πουλάνε tablet με 400 – 500+++ € λες κ είμαστε μ@%*κες!…αυτό θα το αποκτήσω όπως και δήποτε!

και όσο για το τελωνείο, ακόμα και με free shipping όλα τα κινέζικα καταστήματα στέλνουν μέσω China ή Singapore Post που δεν πληρώνεις ούτε 1 cent τελωνείο…

sotos

Ήμουν έτοιμος (εδω και 10 ημέρες) να πάρω το Google Nexus 7 (τούμπανο) αλλά με μισή καρδιά γιατί ήθελα μεγαλύτερο από 7 ίντσες με ιδανικές κατ’εμέ περίπου στις 9. Μου αρέσει πολύ το Sony Xperia S αλλά φτηνό δεν το λες (το λες όμως τούμπανο). Λόγω επαγγέλματος εισάγω αρκετά συχνά από Κίνα. ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ αποστολή με dhl όσοι ενδιαφέρεστε για εισαγωγή θα σας βγει επί 2 (την έπαθα και πλήρωσα επί 3). China post και China air mail είναι οκ δεν πληρώνεις μία. Προφανώς και Singapore Post είναι Ok για να το λέει ο Jim αλλά δεν το ξέρω. Τα κοιτάω από την προηγούμενη εβδομάδα και έχω καταλήξει στα παρακάτω 1.https://www.onda-tablet.com/onda-v972-tablet-pc-android-a31-quad-core-ram-2gb-wifi-hd-2160p-dual-camera-white.html ONDA V972 βγαίνει και σε λευκό 2.https://www.ainol-novo.com/buy-products.html?p=2 Ainol Novo 10 Captain ή Ainol Novo 10 Hero II 10.1 Inch Quad Core 3.https://ipadalternative.com/el/143-sanei-n10-3g-gps-101-inch-1280×800-ips-tablet-android-4-ics-gsm-bluetooth.html SANEI N1O 4.https://www.gizmochina.com/2012/10/23/goopad-mini-the-ipad-mini-knock-off-will-launch-in-november/ ΣΥΝΤΟΜΑ γύρω στα 150usd δες το στο android-sale.com Κινέζος συνεργάτης μου μετέφερε ότι τα ainol είναι brand name στην Κίνα ειδικά στην έκδοση των 7 ιντσών (ainol novre fire/flame). Για μεγαλύτερες διαστάσεις δεν έιχαν βγάλει κάτι πολύ δυνατό μέχρι τώρα. Πολύ θα ήθελα ένα συγκριτικό στα 1 και 2 (Onda & Ainol)!!!! Εγώ πάντως είμαι 50-50 σε ένα από τα δύο πανωτως θα καταλήξω! Κάθε… Συνέχεια »

sotos
Λορέντζος

Σκεφτείτε, κόστος υλικών-κόστος συναρμολόγησης εργατοώρες-κόστος συσκευασίας-κέρδος εταιρείας και πώληση 210 ευρω περίπου. Και μιλάμε για χαρακτηριστικά πολύ καλά για αυτές της μέρες. Εαν επάνω στην ταμπλέτα υπήρχε ενα σηματάκι απο φρούτο ή Σάμι ή κάποιο άλλο γνωστό θα πουλιόταν κάτω απο 500 ευρώ? Σκεφτείτε για τη κέρδη μιλάμε οτι βγάζουν οι μεγάλες εταιρείες και μάλιστα η απληστία τους δεν αγγίζει καν το 100% αλλά πολύ παραπάνω………

Γιάννης

Παιδιά πήρε ένας φίλος μου από τη συγκεκριμένη εταιρία μια χαρά ταμπλετακι τούμπανο φθηνό και δεν πλήρωσε τα κερατιατικα του στο τελωνείο.don’t panic.παραγγείλατε άφοβα λοιπόν και αφήστε τους άλλους να πληρώνουν τη φίρμα…

john

τι benchmarks έχει ξέρουμε καθόλου ?

Αλέξανδρος

Ως γνωστόν τα specs δεν έχουν καμία σημασία αφού το Os και πώς διαχειρίζεται τη μνήμη-γραφικά-μπαταρία είναι το πιο σημαντικό.Μετά από ένα προσεκτικό ξεσκαρτάρισμα κατέληξα σε google Νexus 7 αλλά στην έκδοση των 32 gb με wifi+cellular όταν έρθει στην Ελλάδα η παραγγελία από Αγγλία.
Εξαρτάται για τι χρειάζεσαι το tablet.Yπάρχουν και πολύ φτηνές λύσεις στην Ελλάδα από 99 ευρώ.
Εγώ θα ήθελα το tablet να έχει:
7 i ίντσες δηλαδή να είναι εύκολα φορητό σε αντίθεση με τα 9+ίντσες
Να υπάρχουν πολλές εφαρμογές σε αυτό.
Να έχει καλής ευκρίνειας οθόνη
Να είναι στιβαρή κατασκευή και η λήψη wifi να είναι απροβλημάτιστη.
Να έχει διάρκεια μπαταρίας 8+ ώρες τουλάχιστον δηλαδή να μπορώ να το χρησιμοποιώ στη δουλειά μου χωρίς να χρειάζεται φόρτιση.
Δεν πρόκειται εγώ προσωπικά να χρησιμοποιήσω το tablet για gaming οπότε επεξεργαστής και gpu με αφήνουν αδιάφορο.Επίσης θεωρώ άχρηστη την πίσω κάμερα στα tablet.
Το πιο σύνηθες πρόβλημα με τα κινέζικα είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας.Ότι specs και να έχουν εάν η εταιρεία βάζει μνήμες και μπαταρίες 2ης και 3ης διαλογής τότε είναι άχρηστο.Επίσης η ευκρίνεια οθόνης στα κινέζικα δεν είναι τόσο μεγάλη.Retina οθόνη σε κινέζικο;
Δεν ξέρω δεν τα πολυεμπιστεύομαι.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Δεν θα υπαρχει πρόβλημα με αυτο το aspect ratio ??

thomas

Παιδες ψαχνω να το παραγκειλω καμια ιστοσελιδα καποιος;

Michelangelos

@thomas

https://www.ainol-novo.com/ainol-novo9-quad-core-9-7-inch-retina-screen-ram-2gb-android-tablet-pc-16gb.html

Είναι το σάιτ της ίδιας της ainol. Δεν νομίζω να το βρεις φθηνότερο. Επίσης το συγκεκριμένο σάιτ είναι αξιόπιστο και μάλιστα επιλέγοντας αποστολή με απλό ταχυδρομείο στο στέλνει μέσω ευρωπαικής χώρας και δεν πληρώνεις τίποτα στο τελωνείο.

manos350

καλησπέρα θα ηθελα να μάθω αν γνωρίζει καπιος αν μπορεί να δεχτή εξωτερικό USB TV TUNER.Ευχαριστω πολύ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.