Ainol Novo 7 Elf, Ice Cream Sandwich tablet με οθόνη 7 ιντσών στα 150 δολάρια

Η κινέζικη εταιρεία Ainol παρουσίασε το μοντέλο Novo 7 Elf, ένα Android tablet με την έκδοση Ice Cream Sandwich, οθόνη 7 ιτσών και πολύ καλή τιμή. Με 150 δολάρια Αμερικής (115 ευρώ) παίρνουμε διπύρηνο(?) επεξεργαστή στο 1.2GHz, μνήμη RAM 1GB, μπροσινή κάμερα 2 Megapixel, υποδοχή mini HDMI και δυνατότητα αναπαραγωγής βίντεο HD 1080p.

Αν σας ενδιαφέρει μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Ainol Novo 7 Elf
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
Επεξεργαστής: Cortex-A8 Dual-core(?) 1.2GHz
GPU: ARM Mail 400MP
Μνήμη RAM: 1GB
Οθόνη: 7 ίντσες, 1024×600, multi-touch 5 σημείων
Κάμερα: 2 Megapixel μπροστινή
Ενσωματωμένη μνήμη: 8GB
Κάρτα μνήμης: micro SD (έως και 16GB)
Wi-Fi n, micro USB, mini HDMI, USB OTG
Μπαταρία: 3700 mAh
Διαστάσεις: 187×111×12 χλστ.
Βάρος: 360 γρ.

, Ainol Novo 7 Elf, Ice Cream Sandwich tablet με οθόνη 7 ιντσών στα 150 δολάρια

, Ainol Novo 7 Elf, Ice Cream Sandwich tablet με οθόνη 7 ιντσών στα 150 δολάρια

, Ainol Novo 7 Elf, Ice Cream Sandwich tablet με οθόνη 7 ιντσών στα 150 δολάρια

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

49 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
athanton

Κανω λαθος η η μπαταρια του ειναι πολυ μεγαλη??????

Tolis

Μπορεί να είναι κακάσχημο, αλλά ΔΕΝ με νοιάζει! Σαν πολύ να ασχολήθηκαν οι εταιρίες με την εμφάνιση… Το θέλω άσχημο, βαρύ, άλλα γρήγορο και φτηνό. Να μπορώ να το αλλάξω μετά από 1,5χρόνο που θα έχουν βγει να ν-πύρινα. Ζήτω οι Κινέζοι!

Λουκάς

Ρε παιδιά εχω το Samsung galaxy s 5.0 wifi αλλά τελικά μου έχει βγεί μικρό …. Η τιμούλα αυτουνού με δελέασε και θα ήθελα μια γνώμη για τα κινέζικα προϊόντα αν αξίζει να πάρει κανείς για χρήση σαν αυτή που θέλω εγώ (ταινίες,internet ,Facebook μουσική εφαρμογές και κανά παιχνίδι … Το συγκεκριμένο είναι 3G???

Δημήτρης

Κώστα, πες μας τη γνώμη σου γι αυτό. Γιατί η αλήθεια είναι οτι φαίνεται πολύ δελεαστικό!

george

παιδια εχω παραγγειλει το ainol την εκδοση paladin που υστερει λιγο σε χαρακτηριστηκα παλι με ics ομως στα 100 δολλαρια. λογικα θα ερθει μεσα στη βδομαδα. θα σας γραψω εντυπωσεις για να εχετε μια ιδεα για τον κινεζο

Paul

Κώστα και υπόλοιποι για το eshop που παραθέτεις έχω ακούσει τα χειρότερα, μήπως ξέρει κανείς κάποιο eshop που μπορούμε να εμπιστευτούμε για παραγελία;

Maelko

Όλα καλά, όλα ωραία… αλλά στον browser μας τα χαλάει λιγάκι. Με τέτοια χαρακτηριστικά που διαθέτει θα έπρεπέ να πετάει, κολλάει πολύ στο scrolling και στο ζουμάρισμα.

Paul

Απ’οτι διάβασα λιγάκι σε μερικες ιστοσελιδες, δεν εχει διπυρηνο επεξερταστη αλλα τον Allwinner A10 ο οποιος ειναι μονοπυρηνος χρονισμενος στα 1.2Ghz..

Κostas

Εγω γιατι δεν βλεπω πουθενα διπυρινο επεξεργαστη αλλα τον κινεζικο All Winner A10, 1.2GHz μονοπυρινο στα specs του?

Διονύσης

Αν διαβάζω σωστά εδώ https://www.slatedroid.com/topic/25116-1ghz-12ghz-15ghz-which-is-it/
μάλλον η CPU είναι Single Core. Επίσης είδα ότι δεν έχει επίσημα το Android Market.

λεει παιδια αυτο πως το κοβεται??

nikos

@George Αν μπορείς εκτός από εντυπώσεις πες μας και αν πλήρωσες τελωνείο (και αν ναι πόσα) thanks

Angel

Μάλλον έχει και ελληνικό μενού(2:31)

tsak8

και στο merimobiles μπορείτε να το βρείτε.εγώ περιμένω από εκεί το cube 9.7″

stavros

παιδια δεν εχω ταμπλετ αλλα αυτο με 115 ευρω ειναι καλα λεφτα λεω να το τσιμπισω + ICS 4.0
το εχει κανεις να μου πει εντυπωσεις και πως γινεται να το αγορασω με paypal γινεται?
καλα χαρακτηριστικα να βλεπω βιντεακια MKV,AVI θελω καμια ταινια και κανα παιχνιδι λιγο ιντερνετ
αλλα φοβαμαι μην εχει προβλημα η οθονη η γενικα βγαζει προβληματα γιατι αυτα δεν ειναι και τοσο αξιοπιστα…(Εχω ΖΤΕ Blade και μου εχει βγαλει προβλημα η οθονη δοκιμασα να αλλαξω ρομς αλλα το προβλημα με τα Ζτε ειναι τα Digitizers της οθονης εχω διαβασει στο Modaco και σε αλλα οτι εχουν πολλοι προβλημα σαν και εμενα για αυτον το λογο δεν εμπιστευομαι κινεζικα)

Στελιος

Εμενα μου αρεσει παρα πολυ:)

Στελιος

Λοιπον στα specs που ειδα εχει και ΕΛΛΗΝΙΚΑ και ΑNDROID MARKET capacitive οθονη ΑΛΛΑ ειναι μονοπυρινος ο επεξεργαστης…Το λεει ξεκαθαρα

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

έχω εγώ ένα από την ίδια εταιρία ίδιο μοντέλο όμως είναι προηγούμενη έκδοση και δεν έχω το 4.0 αλλά έχω το 3.2 όμως θα πάρει επίσημη αναβάθμιση.Δεν μου έχει εμφανίσει προβλήματα και ναι ο επεξεργαστής είναι μονοπύρηνος αλλά υπενθιμίζω ότι έχω προηγούμενη έκδοση.Όπως υπάρχει το ideos x5 και το ideos x5 pro εε τέτοια διαφορά.

Απόστολος

Για τα λεφτα του ειναι ενα πολυ καλο μηχανημα. Απο κατι τετοιες εκδοσεις φαινεται πως μας πιανουν τον πισινο οι μεγαλες εταιρειες , με ενα δυο hardware καλυτερα χαρακτηριστικα, που μας πετανε πανω στις συσκευες τους.

Δημήτρης Αρβανιτούδης

Είδα review στο youtube και λίγο που το έψαξα δεν έχει android market .Πάντως για τα λεφτά του πετάει , ας είμαστε ρεαλιστές 115 ευρώ τζάμπα είναι .

Manos Unstable

tsak8 φιλέ μου περιμένω τη γνώμη σου για το tablet που παραγκείλες για να πάρω κ γω απο το ίδιο καταστημα 🙂

Giannis

Μάγκες, για τα φράγκα του το Elf είναι πολύ καλό, αλλά θα πρότεινα να δείτε το Aurora στα 167 Δολλάρια, καθώς έχει IPS οθόνη, και πιστέψτε με αξίζει τον κόπο! Αν μπορείτε να διαθέσετε λίγα παραπάνω χρήματα, προτείνω το ONDA Vi40 Elite στις 9.7” με τα ίδια χαρακτηριστικά! Α, και μακριά απ’το paladin, της Ainol… Δυστυχώς έχει επεξεργαστή MIPS που δεν υποστηρίζεται από πάρα μα πάρα πολλές εφαρμογές….

cr4
george

giannis σχετικα μρ τον επεξεργαστη της mips κανεις λαθος. το paladin δεν υποστηριζει πολλες εφαρμογεσ (ακομα) γιατι η εκδοση ics που φοραει ειναι beta. οσο για τις εφαρμογες εχο το asus transformer με tegra2 και εκτος απο κανα2 δεν υποστηριζεται κανενα αλλο παιχνιδι της gameloft.ενω ο mips τα υποστηριζει ολα. κανε λιγο μια αναζητηση για το ποιες συσκευες φορανε mips και δες και το gpu του paladin.

thapap55

Ειχα προβει παλιοτερα σε αγορα κινεζικου tablet και θα σας δωσω ορισμενες συμβουλες: Κατ’αρχήν, πρεπει να γνωριζετε οτι οι κινεζοι ειναι πολυ πονηροι. Υπαρχουν eshop που διαφημιζουν οτι πουλανε π.χ.το ainol που μας δειχνει εδω ο Κωστας αλλα στη πραγματικοτητα πουλανε μαιμου ainol. Ουσιαστικα κινεζικο του κινεζικου με πολυ χαλια ποιοτητα.Δυο τετοια eshop ειναι το dhgate.com και το aliexpress.com. Δευτερον, αν προβειτε σε αγορα προσπαθειστε να χρησιμοποιησετε paypal η moneybookers(skrill) γιατι τοτε εχετε τη δυνατοτητα να κανετε αιτηση επιστροφης χρηματων.Να προσθεσω οτι ολα τα site λενε για επιστροφη χρηματων αλλα οταν φτανεις στο δια ταυτα σε κανουν ignore(προσωπικα μου ετυχε). Τριτον,όσο αφορα την εγγυηση τα περισσοτερα eshop σου παρεχουν αλλα πρεπει να καλυψεις εσυ τα εξοδα αποστολης για εξωτερικο (τωρα αμα παρει; ενα tablet 100 ευρω και χαλασει δε ξερω ποιος θα μπει στο κοπο να το φτιαξει αλλα παρολαυτα και τα 100 ευρω δε νομιζω να ταχουμε για πεταμα) Τεταρτον,αν θελετε να αγορασετε καποιο φθηνο κινεζικο tablet το site https://www.slatedroid.com/ εχει roms kai upgrades για καθε επωνυμο κινεζικο tablet αλλα και προτασεις νομιζω για σοβαρα eshop.Επομενως αγοραστε καποιο απο τα tablet που βλεπετε στο συγκεκριμενο forum ετσι ωστε να εχετε και αμεσα βοηθεια σε οποιο προβλημα προκυψει. Τελος,οσο αφορα… Συνέχεια »

Manos Unstable

thapap55 ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθεια σου φίλε.
σε παρακαλώ πες μ τι γνώμη σ γι αυτό το μοντέλο
https://www.merimobiles.com/Onda_VX610W_8GB_1_5GHz_7_Capacitive_Ice_Cream_4_0_p/meri3172.htm
1.5GHZ ICS 7″ 114$

thapap55

Μου φαινεται οτι εχει πολυ καλη τιμη και θεωρειται και αυτο απο τα καλα κινεζικα.Εχει και forum υποστηριξης στο slatedroids επομενως αποτελει καλη αγορα.

Υ.Γ. Προσωπικα παντως ασχετα με τα forum που υπαρχουν και το support η αγορα κινεζικου tablet δε παυει να αποτελει ρισκο

vasilisK

https://www.merimobiles.com/Ainol_NOVO_Aurora_IPS_HD_screen_ICS_4_0_8GB_1GB_p/meri0729.htm αυτο σαν να μου φωναζει παραγγειλε με.Τι λες thapap55 ?

Manos Unstable

vasilisK δε νομιζω να ειναι καλη επιλογη
Allwinner A10 1.5GHz (current firmware running on 1.0GHz)

thapap55

συμφωνω με vasilisK

παιδια δεν ειμαι και κανας ειδικος μη σας παρω στο λαιμο μου 😛

vasilisK

ενταξει ρε παιδια δν λεω κινεζικος ο cpu σαν τις arm τιποτα…αλλα γενικως τα specs του για 135 ευρω ειναι εντελως τζαμπα , βεβαια δε νομιζω να υποστηριζει official anfroid market αλλα οκ..

Manos Unstable

παιδια ψάχνωντας τα forum εμαθα πως όλες οι ics σε κινεζικα tablet ειναι beta μη πω και alpha και ξενερωσετε! αλλά σύντομα λένε θα είναι stable. και όντως τα γνώστα κινέζικα έχουν υποστίριξη στα forum και βγάζουν update k τετοια. δλδ αμα σε χαλάει η ics φλασαρης τη 2.3

Γιώργος Τσ.

Έλα πες μου την αλήθεια Κώστα….Πλάκα μου κάνεις…Μα είναι δυνατόν να παίρνεις τέτοιο μηχάνημα με 150€……!!!!!!!?????????? Θα έρθει Ελλάντα..?

Paul

vasilisk o επεξεργαστής ARM είναι και συγκεκριμένα ARMv7, το Awinner ειναι το μοντέλο και το Cortex A8 ειναι εκει που ειναι βασισμένο το chipset.

George

παιδια αν ψαχνεστε για φτηνο πηρε το ματι μου διαφημιση για αντιστοιχο tabletακι στα 90 ευρω. Θα επανελθω μολις βρω το περιοδικο

vasilisK

για πες μου ρε paul ειναι μεγαλη η διαφορα απο cortex A8, A9 γιατι αρχικα νομιζω ειναι ολοι χρονισμενοι στο 1 ghz , μπορεις να μου πεις λιγο τις διαφοες και αυτα?

Manos Unstable

Μωρε φτήνα βρίσκεις αλλα αμα η οθόνη είναι Resistive τι να λεει…
για κινεζικα βουρ είμαστε μια χαρά παίζουν..

vasilisK

δν ειναι resitive,capacitive ειναι και μαλιστα αναλυσης 1024×600

Manos Unstable

https://www.merimobiles.com/MID_T2_Tegra_2_Dual_Core_1GHz_7_inch_Android_2_3_H_p/meri0720.htm
αυτό εδώ αν είχε ics το παίρνα και τώρα! μόνο η ips οθονη τ λείπει!

χρηστος

παιδια για θελω να κανω αγορα απο αυτο εχει παρη κανεις!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Προσεξτε στα κινεζικα tablets,κινητα κτλ, τους ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΣ που φοράνε !!!!
Καποιοι επεξεργαστες δεν υποστηρίζουν τις περισσοτερες android εφαρμογες !!!!
Για τον allwinner της ainol δεν ξερω αλλα ψάχτε το !!!

billoukosaelaras

Γεια σας παιδια ενδιαφερομαι για αγορα ταμπλετας αναμεσα σε αυτο το aurora και το viewsonic 10s πιο μου προτεινετε??

Lucio123

Αγόρασα πριν από μία βδομάδα το novo 7 paladin. Η ταμπλέτα απλά κάνει παπάδες. Μόνο της μειονέκτημα η περιορισμένη χρήση του μάρκετ, αλλά με ένα update του android 4.0.1 σε 4.0.3 τουλάχιστον κατάφερα να κατεβάσω και να εγκαταστήσω όποια εφαρμογή ήθελα εκτός market.
Η αγορά έγινε από το hotmid.com που το πουλούσε τότε το paladin πάντα 84€.

χαρης

ρε παιδιά βοηθήστε με λίγο γιατί δεν έχω καταλάβει.
το έχω στα χέρια μου αλλά δεν μπορώ να κατεβάσω apps.
πώς γίνεται το ρημάδι???

Lucio123

Συγνωμη για την καθυστέρηση.
Τα περισσότερα Apps από το market δεν μπορείς να τα κατεβάσεις γιατί η ταμπλέτα δεν είναι δεκτή από την google, αλλά μπορείς αν θες να κατεβάσεις μόνος σου εφαρμογές από άλλα sites ή torrents, να τα περάσεις μέσω του υπολογιστή σου στην ταμπλέτα και να τα εγκαταστήσεις.

χαρης

ευχαριστώ πάρα πολύ!

alex

Το ελφ και το παλαντιν τα φέρνει και ελληνικό κατάστημα… Το ορόρα;

giannis

Ainol Novo Elf ΙΙ Tablet 1,5Ghz Διπύρηνο με 8gb έχει κοπεί η μία άκρη της καλωδιοταινίας της οθόνης και δεν δίνει εικόνα όπως στην φωτογραφία https://oi47.tinypic.com/2ugpj5h.jpg. Θέλει αλλαγή flex ξερει καποιος να με βοηθηση τι πρεπει να κανω!! ευχαρηστω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.