Amazon, Κατεβάινει με τετραπύρηνο tablet μέσα στο ’11

Η φημολογούμενη είσοδος της Amazon στην αγορά των tablet φαίνεται πως επιβεβαιώνεται από στελέχη της ίδιας της εταιρίας. Μάλιστα όπως οι ίδιοι τονίζουν τα tablet που θα είναι διαθέσιμα πριν από το τέλος του έτους θα είναι δύο, το ένα με διπύρηνο επεξεργαστή NVIDIA Tegra 2 και το άλλο με τον νέο τετραπύρηνο NVIDIA Kal-El.

, Amazon, Κατεβάινει με τετραπύρηνο tablet μέσα στο ’11

Η είσοδος της Amazon στην αγορά των tablet εκτός από μεγαλύτερο ανταγωνισμό ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την πρωτοτυπία, θα φέρει και μεγαλύτερο ανταγωνισμό ως προς την τιμή, αφού η συγκεκριμένη εταιρία δίνει έμφαση στον τομέα της κοστολόγησης.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν το διπύρηνο tablet θα ονομάζεται Coyote, ενώ το τετραπύρηνο Hollywood. Ο επεξεργαστής του Hollywood θα είναι ο NVIDIA Kal-El, ο οποίος φέρνει ως και 500% μεγαλύτερη ταχύτητα στην επεξεργασία δεδομένων σε σχέση με τον NVIDIA Tegra 2.

Το σημαντικό της υπόθεσης είναι ότι τα tablet με τα ευφάνταστα ονόματα θα κυκλοφορήσουν πριν από το τέλος του 2011. Πλέον το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε τις πληροφορίες σχετικά με τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα δείξουν αν τα Amazon tablets θα προσφέρουν κάτι διαφορετικό ή θα είναι ακόμα δύο οικονομικά tablet της σειράς.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tom not

Αναμενόμενο ήταν.Πάντως η είσοδος της Amazon στον χώρο των tablets μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί,αφού θα αναγκάσει τις υπόλοιπες εταιρίες να ρίξουν τις τιμές.Λογικά θα χρησιμοποιεί android κάνοντας την Apple να αναθεωρήσει την τιμολογιακή της πολιτική.

tkvkp

Μια χαρα για τα 2 tablets….για το “smartphone” που φαινεται στην εικονα?

Solon

Άντε μπας και πέσουν οι τιμές στα διπύρηνα. Στο τέλος του έτους προβλέπω μεγάλο ανταγωνισμό και πολλές επιλογές για τους αγοραστές. Αν και θα ήθελα να δω τις ταμπλέτες του Amazon μες στο καλοκαίρι.

kokour1986

Εγώ ένα πράγμα δέν μπορώ να καταλάβω….Βγαίνουν 4πύρηνες ταμπλέτες (και καλά κάνουν) τα Netbook γιατί έχουν μείνει κολημένα στους Atom και τις DDR2 1Gb RAM???

DarkPain

@tkvkp
Βασικά ακούγονται φήμες ότι η Amazon πρόσθεσε και άλλους υπαλλήλους “ειδικούς στο Android” στο προσωπικό της για να αναπτύξουν ολόκληρη οικογένεια από Amazon συσκευές όπως,tablet,ereader και smartphones. Ένα στοιχείο ακόμη που δείχνει το ενδιαφέρον της για τα Android είναι η δημιουργία του δικού της Android Appstore και της εφαρμογής Amazon Cloud Player.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.