Amazon Kindle Fire HD 7 εναντίον Google Nexus 7, Πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

Το νέο Amazon Kindle Fire HD 7 είναι εδώ και έρχεται με διπύρηνο επεξεργαστή, μνήμη RAM 1GB, οθόνη 7 ιντσών και σε δύο εκδόσεις με 16GB και 32GB. Τα εισαγωγικά-προσιτά Android tablets είναι εδώ και η σύγκριση του Kindle Fire HD με το φρέσκο Google Nexus 7 είναι αναπόφεκτη. Δείτε τα δύο tablets πλάι-πλάι και κάντε τους υπολογισμούς σας.

, Amazon Kindle Fire HD 7 εναντίον Google Nexus 7, Πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
stefanos

πρέπει να μας δωσουν τετοια ταμπλετς στα σχολεια που ειναι και προσιτά σε σχεση με τα νοτεβοοκ που ειχαν δόση στα παιδια πριν απο καποια χρονια που ηταν πιο ακριβα και συνεχεια λαγκαραν!!!!!

Αλέξανδρος

προσωπικά βρίσκω το nexus πολύ καλύτερο! με το μεγαλύτερο του πλεονέκτημα ότι θα παίρνει τις αναβαθμίσεις για τουλάχιστον 2 χρόνια

PaScHoUeLo

Πρωσοπικα μου αρεσει πιο πολυ το Amazon!!!!!

Solon

Το Kindle έχει πολύ άχρηστο χώρο γύρω από την οθόνη που του δίνει έξτρα όγκο που δεν είναι αναγκαίος από την άλλη η τιμή του είναι αχτύπητη!

Stelios

Και εγώ ψηφίζω Nexus, με μεγαλύτερο πλεονέκτημα τις αναβαθμίσεις! Επιπλέον, το Kindle είναι με ICS ενω το Nexus JB!

makis88

Nexus7 και απο μένα!

kostis

και απο μενα nexus 7

Nerven

<3 nexus

Christos K.

Εγώ πιστεύω πως έχει να κάνει καθαρά με τις ανάγκες του καθενός, κάποιος που είναι ήδη χρήστης των υπηρεσιών της Amazon και προφανώς κατοικεί σε χώρα που υποστηρίζονται αυτές οι υπηρεσίες τότε μάλλον πάει για Kindle….για χώρες όμως που δεν υποστηρίζονται οι διάφορες υπηρεσίες της Amazon, τότε προφανώς το Nexus 7 υπερέχει σε όλα….

Θανασης

@stefanos

Ναι ρε μήπως θέλεις και κανα iphone??? Πας καλά παιδάκι μου επειδή το υπουργείο έκανε (όπως πάντα) βλακεία και ΧΑΡΙΣΕ notebook σε πρωτάκια γυμνασιόπαιδα με την προοπτική να γίνει ψηφιακό σχολείο (ο αδελφός του κολλητού μου έχει το notebook από το σχολείο και το έχει για να βλέπει ταινίες στο εξοχικό και ξέρω άλλα παιδάκια που το έχουν σπάσει η το έχουν ΧΑΣΕΙ) πρέπει να σας ΚΑΝΕΙ ΔΩΡΟ ΚΑΙ TABLET ΝΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΜΟΥΡΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΤΟ ΧΑΛΑΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟ??? Στο πολυτεχνείο Κρήτης που είμαι φοιτητής και πληρώνουμε 2,80 για κάθε γεύμα μας στην σχολή και μάλλον απο χειμώνα δεν θα έχουμε ούτε σίτιση ούτε καν δωρεάν συγγράμματα και ΕΣΥ ΘΕΣ ΔΩΡΑΚΙ ΤΑΒΛΕΤ???? Πραγματικά μερικά άτομα ζουν άλλου και έχουν εγκέφαλο μικρού πολύ μικρού παιδιού.

Θανασης

@Christos K

Χρηστο δυστηχως και στην Ελλαδα ελαχιστα βλεπουμε στο play store σε σχεση με αυτα που βλεπει η Αμερικη 🙁 οποτε οπως περιορισμενες ειναι οι λειτουργιες του kindle στην Ελλαδα αλλο τοσο ειναι και του android. Εγω παντως αν αγοραζα θα επερνα το nexus

Γιώργος καρπουζας

και εσύ στο πολυτεχνείο ρε φίλε γιατι να πληρώνεις τόσο φθηνά το γεύμα σου και γιατί να μένεις σε εστία

Spyrosss

Νexus 7 FTW

Γιώργος

Κώστα κι εγώ θα ξεφύγω από το θέμα…Πότε θα γράψεις το :
iPad 3 vs Amazon Kindle Fire HD 8.9 vs Galaxy Tab 2 10.1” ?
Θέλω να δω τη διαφορά τιμής-χαρακτηριστικών για να δω αν είναι όντως καλό το νέο 8.9”!!!!!!!

Σπύρος Μάντζαρης

Μια μικρή αλλά σημαντική παρατήρηση, σύμφωνα με τα amazon.com και amazon.co.uk ο επεξεργαστής για το εφτάρι Kindle Fire HD είναι ο 4460 στα 1.2GHz. Σαφώς κατώτερος του 4470 στα 1,5GHz που γράφεται εδώ. Ο 4470 είναι για το 8,9″ μοντέλο.

https://www.amazon.com/gp/product/B0083PWAPW/ref=amb_link_1?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=gateway-center-column&pf_rd_r=0G0KKC5N5ENHPG5W8X48&pf_rd_t=101&pf_rd_p=1396078802&pf_rd_i=507846

Marios

Το Kindle απ’οτι βλεπω εχει HDMI ενω το Nexus 7.

Ιωάννης Τ.

Αν και περισσότερο μου αρέσει το Nexus, το Kindle Fire HD έχει κάποια καλά plus https://goo.gl/SBTDL αλλά δεν μπορούσαν να βάλουν και μια SD/microSD υποδοχή!

w1shmast3r

οντως δεν εχει sd card το nexus 7 αλλα μη σε χαλαει φιλε μου Γιαννη, εγω το εχω εδω και μια βδομαδα και με ενα καλωδιακι microUSB βαζω ολα μου τα flashακια και μεταφερω αρχεια ετσι. και ειναι πολυ πιο βολικο απο την SD card. και μη μου πεις πως τη θες για content και apps..νταξ, ποσα πια πραγματα θες να εχεις μονιμα μεσα σε ενα μικρο ταμπλετακι? 😀

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Χαίρετε! Μήπως γνωρίζετε ἂν τὸ Kindle Fire HD ὑποστηρίζει ἑλληνικοὺς χαρακτῆρες, δηλαδὴ ἂν μπορεῖ νὰ κρατήσει κανεὶς σημειώσεις στὸ ἑλληνικὸ ἀλφάβητο; Εὐχαριστῶ!

Baba

Γιώργο ελληνικό πληκτρολόγιο δεν έχει αλλά αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να κατεβάσεις μια εφαρμογή-πληκτρολόγιο android (εγώ έχω κατεβάσει το anysoft keyboard) και να γράφεις ελληνικούς χαρακτήρες.

Εμένα το kindle fire hd με έχει ικανοποιήσει στο μέγιστο! 3 μήνες το έχω, δουλεύει μια χαρα και μπορεί να πάρει όλες τις εφαρμογές android. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.