Amazon Kindle Fire HD και Kindle Fire PaperWhite, Νέα Readers και tablets από τον γίγαντα του περιεχομένου

O Jeff Bezos παρουσίασε τα νέα readers της Amazon, στο προγραμματισμένο event της Amazon, όπου έκαναν την εμφάνισή τους τα Amazon Kindle Paperwhite, Kindle Fire HD τα οποία θα ξεκινήσουν να κυκλοφορούν λίαν συντόμως στην αγορά με δελεαστικές τιμές.

Το Amazon Kindle Paperwhite είναι το πρώτο με την τεχνολογία Paperwhite, και μοναδική αυτονομία η οποία θα φτάνει μέχρι και τις 8 εβδομάδες, ενώ το νέο Kindle Fire HD έχει επεξεργαστή TI OMAP 4470.

Το Kindle Paperwhite θα βγαίνει σε έκδοση με Wi-Fi στα 119 δολάρια και σε έκδοση με απεριόριστο δωρεάν 3G σε 100 χώρες του κόσμου με τιμή 179 δολάρια. Παράλληλα, το ανανεωμένο απλό Kindle αναβαθμίζεται και η τιμή του διαμορφώνεται στα 69 δολάρια. Η νέα οθόνη μπορεί να ρυθμίζει τη φωτεινότητά της, ενώ υπόσχεται 25% περισσότερο contrast, 62% περισσότερα pixels και 212 PPI, ενώ το πάχος δεν θα ξεπερνά τα 9.1 mm.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν νέες υπηρεσίες για τους συγγραφείς, όπως είναι το Kindle Direct Publishing, το οποίο θα επιτρέπει στον κάθε συγγραφέα να εκδίδει το βιβλίο ή την ιστορία του, λαμβάνοντας υψηλότερα δικαιώματα και διανέμοντας το έργο του πιο εύκολα στον κόσμο.

Η οθόνη του Kindle Fire HD είναι 7” (1280 x 720, 243ppi) και 8.9” (1920 x 1200, 254ppi) μνήμη RAM 1GB (διπλάσια από το προηγούμενο), αποθηκευτικό χώρο 16GB, διπλή κεραία WiFi για ισχυρότερο σήμα, δύο ηχεία (πάνω και κάτω), κάμερα και πάχος 8.8mm.

Το νέο Kindle θα έχει τη λειτουργία Whispersync for Voice, χάριν στο οποίο μπορείτε να συγχρονίσετε τα textbooks σε audiobooks, ενώ η λειτουργία Immersion Reading σας επιτρέπει να ακούτε σχολιασμό την ώρα που διαβάζετε το ebook σας. Ακόμη, η λειτουργία Whispersync for Games σας επιτρέπει να συνεχίσετε το παιχνίδι σας από εκεί που το αφήσατε σε κάποια άλλη συσκευή.

Τα Αmazon Kindle Fire HD θα είναι διαθέσιμα από τις 20 Νοεμβρίου σε τιμές $199 (7”) και $299 (8.9”).

Amazon Kindle Fire HD
Λειτουργικό σύστημα: Android
Επεξεργαστής: Texas Instruments OMAP 4470
Μνήμη RAM: 1 GB
3G/ LTE
Οθόνη: 7 ιντσών με ανάλυση 1280 x 720 και 8.9 ιντσών με ανάλυση 1920 x 1200
Κάμερα:
Δεύτερη κάμερα: HD front facing camera
Ενσωματωμένη μνήμη: 16 GB
Κάρτα μνήμης: micro SD (έως και 32GB)
Wi-Fi 5GHz, Dual Antennas, MIMO
Μπαταρία: ???? mAh
Διαστάσεις: Πάχος 8.8 χλστ.
Βάρος: 567 γρ.

, Amazon Kindle Fire HD και Kindle Fire PaperWhite, Νέα Readers και tablets από τον γίγαντα του περιεχομένου

, Amazon Kindle Fire HD και Kindle Fire PaperWhite, Νέα Readers και tablets από τον γίγαντα του περιεχομένου

, Amazon Kindle Fire HD και Kindle Fire PaperWhite, Νέα Readers και tablets από τον γίγαντα του περιεχομένου

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αποστόλης

τουμπανα ολα τους! και σε φοβερη τιμη!

ton

απεριόριστο 3g; Υπό ποιες προϋποθέσεις, καλά για Ελλάδα δεν υπήρχε περίπτωση

Παναγιώτης Λ.

τι κάμερα έχει..?

MANOS

Αυτές είναι τιμές!
Βλέπω την Google να ρίχνει την τιμή του Nexus 7…

panagiotis_p

τελικα εχει micro sd θυρα η οχι? γιατι δεν αναφερεται πουθενα κατι τετοιο σε αλλα sites οπως το engadget η το gizmodo..

jim1234

Η γοογλε δεν ριχνει αφου to nexus 7 ειναι τετραπυρινο και θα περνει και ολα τα update

Ιωάννης Π.

Η Amazon “σκοτώνει” τις τιμές γιατί θα τα βγάλει τα λεφτά της απο το αποκλειστικό περιεχόμενο και την ευκολία αγοράς του, ειδικά στα βιβλία είναι κορυφή.

ton

το 8.9 πάντως το ζαχαρώνω με 1080p οθόνη , είναι και έτοιμο για παραγγελία, οχι σα της Google που παρακαλώ βα το φέρει κανέναν retailer της προκοπής χωρίς υπερκοστολογηση. Μόνο ο επεξεργαστής δε ξέρω, θα τρέχει 1080p live wallpapers χωρίς lags, τα fps του μενού και τις εφαρμογές θα είναι 60 όπως στο jelly bean;

Panos7GR

+1 Ιωάννης Π.

Υπερβολικά θετικό ειναι για εμάς τους καταναλωτές αυτό που πάει να γίνει. Πέφτει κατακόρυφα η τιμή και αυξάνεται η ποιότητα. Πρώτη το άρχισε η Amazon με το Kandle Fire που έκανε αίσθηση με την χαμηλή του τιμή και τα καλά του χαρακτηριστικά, γι αυτό πούλησε καλά, και μετά το συνεχισε η Google με το Nexus 7. Πολύ ωραία! Άντε θα δούμε αυτές οι κινήσεις να παρασύρουν όλη την αγορά;;; Βέβαια πάντα θα υπάρχουν εταιρίες πχ σαν την Samsung (αυθαίρετα είπα το παράδειγμα. Μην πέσετε να με φάτε τυχόν fanboys) που θα πουλάνε κάτι ισάξιο δυνατοτήτων (ή και λιγότερων) συσκευές και θα εκτοξεύουν τις τιμές απλά και μόνο επειδή έχουν το logo τους πάνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.